Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Htela sam da pitam da li je to normalno sto moja Una koja ima 2 meseca stalno stuca? Da li ja to mogu nekako da sprecim ili to nije nista strasno?

P.S. stvarno ste aktivni svi !:-) Uvek ima puno toga da se nauci! Pozdrav svima!!!!!

urke mislim da ne bi trbalo bas puno da jede travu,mislim da to znaci da je boli stomacic...sta si joj dao da jede?Adora...divno ime :)

Masha_85 okreni je na ledja i blago tapkaj rukom po grudima (ali blago,niposto jako) i posle par sekundi ce prestati stucanje :)

ovako,psi moraju da jedu travu i to nije nista neobicno. ako i povraca od malo trave nije im nista,psi imaju obicaj da povrate visak i povracanje nije opasno dok ne postane ucestalo i vezano.

a sto se stucanja tice i to je normalno,nasi glupani mali su jako alavi i kad jedu nagutaju se vazduha koji mora nekako da izadje.

i meni se lora budila nocu,probaj da stavis sat (mali budilnik) u jastucnicu i da to stavis na njeno mesto za spavanje.Ona je navikla da spava pored mame i da slusa kako kuca njeno srce,zato satic moze da pomogne,da je smiri i da onda lepse i duze spava,a kad se navikne samo sklonis sat...
polako,za par dana ce da spava po celu noc ali ce prvih mesec-dva da te budi bas rano :).oko 6 h :)

Urke to je sasvim normalno..Tako stenci spavaju, isprekidanim snom nocu.Uskoro ce se navici na novi ritam zivota,a ti gledaj da bude budna dbar deo dana, naravno josn uvek treba da spava danju, jos uvek joj je neophodan san, ai treba da tokom dana ima nekakv ritam, u isto vreme budjenje, igra, jelo, spavkanje, ponovo udnjenje, igra, jelo sopavkanje itd..znaci ritam i red tokom dana, to joj je sada najvaznije.Uskoro ce prestati da se budi.Kako bud erasla sve ce manje da spavka danu a nocu se vise, bice aktivnija danju, tek je imas par dana koliko se secam.To je sve sasvim normlno za stene.A i za tebe kao vlasnika mora biti normalno,sta ces, nemas bas neki izbor :-))
Verovatno je malo temperamentnije stene. Iam i onih koji se ne bude nocu ali su takvi retkost ;-)
Znaci moj savet- uvesti ritam i red u dnevni raspored i drzati s enjega. Psi vole red.
Bice sve ok,daj joj malo vremena da se privikne i ona na vas ;-)
pozdrav!

Adora odprilike ustaje oko 8 jede,igra se,jede,igra se,jede,odmara,jede,spava,e sad zaspe oko 8 i budi me oko 12 i ne spava,oce da se igra,a kad zaspi oko 10-12 budi me oko 3-4,i ajde da me budi,nego kvici,i meni je zao,posle sam po dvoristu celu noc sa njom...Evo sad je zaspala,pa sam mogao da vam se obratim.Svidja mi se puno sto je nije strah mraka,vesela je,slatka...Kada odprilike mogu da joj stavim ogrlicu???

Za spavanje ces morati da izdrzis, ali sredice se sve. Veruj me, ja zivim sama i sa mojim Obijem sam imala 300 muka, jer on ima samo mene, ali sad je sve sjajno! ;)
Za zubice i grickanje-kupuj igracke za stenad.
Moj savet: nemoj sve igracke od jednom da dajes, vec na svakih nedelju dana po jednu. Ovako ce ih izgustirati sve za 2 dana i moraces da kupujes novu gomilu.
Za stolove (ivice i noge od stola, drvene)-premazi ih ljutom papricicom, isto i kablove, tako ih (nadam se) nece grickati. Moj Obi je tako prestao da grize sto. ;)
Poz! :)

e da,treba mi pomoc....
vezbala sam sa lorom za izlozbu ring dresuru.i super nam ide,ali veceras sam je setala sa drugaricom i njenom ani,i ova moja nije htela lepo da ide sve me je vukla,sto vec odavno ne radi i bila je skroz neobuzdana iako se ona i ani znaju odavno i prethodno su se izigrale.kad je drugi pas tu ona me uopste ne gleda,ni kad joj masem sa omiljenom igrackom ili probam da je namamim granulicam,ma jok...nemam pojma,bas mi je bilo krivo,bojim se da ce na izlozbi opet tako lose da se ponasa.pojma nemam sta da radim...

Probaj da je izvedes negde gde ima pasa (izlozba, park itd.) i sto vise vezbaj sa njom u prisustvu drugih pasa da bi se navikla. Najbolje bi bilo da je izvodi na izlozbu neko ko za nju oznacava autoritet, koga se pomalo i plasi. Vidis, ja ne izvodim Astora npr. jer se kod mene mazi i ne slusa puno, a moj Djuka je za njega Bog :) radi sve sto mu ovaj kaze. Alfa je vec druga prica...ali smo puno vezbale od samog pocetka.

Back