Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jao Urke polako ima vremena,nece nju da napadaju jer je ona stene ali opet se pazi nikad se ne zna kako ce neki pas da reaguje.
Urke ne moze ona da se upari za 5sec,pazices ti tako da nece biti problema,
a kada budes hteo da je paris, a ima dosta vremena do tada sve cemo ti lepo objasniti.
Sada ti je najbitnije da stigne mala i da lepo pazis o njoj..

Ja mislim da uopste nije tesko nauciti principe kojima se najsledjuje boja kod labradora.
Dina, mozes li mi reci koje su boje Otijevi roditelji?
Imas 2 opcije, ako oti nosi zut gen, a uparen je sa kujom koja je cokoladna a takodje nosi zut gen, dobices cokoladno i zuto leglo, vise cokoladnih od zutih u leglu. Ako makar jedno od njih dvoje ne nosi zuti gen , celo leglo ce biti cokoladno. cokoladni x cokoladni ( ako bar jedan roditelj ne nosi zuti gen) daje celo leglo cokoladno.
U kombinaciji cokolada x cokolada, u zavisnosti od genotipa roditelja mozemo dobiti coko i zute stence ( ti zuti su uvek eebb i nisu izlozbenog kvaliteta zbog pigmenta koji standard jos uvek ne prihvata kao pozeljan ) ali NIKADA crno stene.

Urke, pozdrav tebi i Adori! Danas je na kratko svratila da se vidi sa tatom :) Sutra cu postaviti slike.

Edi, dobrodosli!
Edi je bas sladak, zar ne Mina? :)

Pre nekoliko meseci sam u Beogradu, u Prizrenskoj ulici (iznad Zelenjaka), srela cokoladnog labradora koga je setao jedan mladic. Nakon razgovora sa njim saznala sam da su mu i otac i majka zute boje. Sve ovo govorim iz razloga da bih vam opovrgla internetske tabele, fenotipe i genotipe jer, drage moje, nista nije 100% tacno i zato ne bih da razgovaramo o necemu sto ne poznajem dobro ni ja, ni vi (bez uvrede).

Back