Vojkan614
Zainteresovan član
- Poruka
- 166
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Astorela:Naravno, slazem se sa tobom, ali upravo vecina mladih pasa tako nosi rep i vremenom ga spusti, Pri tom mislim na muzjake. Jer su mladi muzjaci uglavnom neiskusni i plasljivi. Iskreno, razred mladih je uvek najslabiji, posebno muzjaka koji kasno sazrevaju i u tom periodu su najsmesniji, neproporcionalni, nemirni itd. Kad su u ocenskoj listi tada napisali "ponosni muzjak", pitali smo na sta je gospodja Elaine Thomas mislila. Nakon ocenjivanja nam je detaljno objasnila (uz pomoc prevodioca). Kada je rekla "ponosni muzjak" mislila je na mladog muzjaka koji ponosno podize rep i osvaja teritoriju, ali ce vremenom isti spustiti, jer je to uglavnom odlika mladih pasa.
Meni se ne dopada kada zreli muzjaci nose podvijen ili podignut rep, a vidjam redovno takve na izlozbama.
Dana2503:E, ja sam uzela malog labradora pre mesec dana i od prvog dana je sam od 9 do 4 po podne, jer ja radim a zivim sama. Ne brini se, sve ce biti u redu, moj Obi uopste ne laje , malo pravi haos, ali sta ces... Samo skloni sve sto moze biti opasno po njega i naravno, ono sto ne zelis da dira, cipele, neke stvari i slicno. Ako mozes, skloni i sve kablove koje imas. Navikao se odmah, oni uglavnom to vreme prespavaju iz dosade. Ali, zato, tebi nema odmora posle posla! Slobodno uzmi stene i uzivaj!![]()
Dana2503:Hmm... Pa, ne preporucujem ti da ga navikavas da spava sa tobom u krevetu, ja sam ga ja tako navikla i sve je to lepo kad legnete, ali on se budi oko 4-5 ujutru i odmah krece da skace na tebe, da te lize i budi i nema ti vise spavanja. A, i posle ce biti mnogo veliki. Od samog starta, nocu kad se budi, dok je jos jako mali, pa krene da cvili, samo ga pomazi i nesto mu reci, a kad krene da se ponasa tako kao da hoce namerno da te budi i izvuce iz kreveta, samo ga ignorisi, sto vise mozes i budi istrajna u tome, da bi se naucio da dok si ti u krevetu i spavas, da te ne dira i bude miran.
Nahranis ga pre posla, kad dodjes s posla i uvece. Nemoj mu ostavljati hranu u ciniji kad odes na posao, nikako.
Za nuzdu ne mogu da ti pomognem, jer ja Obija jos to nisam naucila.Ali, odredi mu jedno mesto na koje ces staviti novinu, i pokusaj da ga naviknes na to mesto.
Gledaj da njegovo cebence, korpa ili sta vec, uvek bude na jednom mestu, i da zna da tamo ide kad se "naljutis" na njega i podviknes "Na mesto!".
Kupi mu igracke u pet-shopovima, i on ce hteti mnogo da te grize po rukama i nogama, svaki, ali svaki put, glasno "NE" i odmah mu daj neku njegovu igracku.
Isto tako, komade namestaja prema kojima ima afiniteta i kablove, premazi ljutom papricicom da ne bi to uopste dirao.
Ne znam sta jos da ti napisem, ako imas neko konkretno pitanje ti postavi.
I da, u startu se raspitaj za dobrog veterinara! Ako si u Bg-u, javi mi se na PM, dacu ti broj odlicnog veterinara od psa moje najbolje drugarice. To je jako bitno, narocito u startu, jer moj je zamalo ostao bez dlake jer sam nasumice odabrala veta.
I, cim dobijes psa, odvedi ga kod veterinara, da ti da dalja uputstva.
Pozdrav i srecno!![]()
Minaa011:soto77 jel znas od kog odgaivaca ces da uzmes stene?
Astorela:Pa Soto, kako ti se svidjaju Vojina stenad?On je u Beogradu.
Pa, valjda ne mislis da smo izasli bez zastite napolje??? :?dachaboy:pazi na krpelje u toj travi!