Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hej, narode! :)
Evo me od veterinara... Ispostavilo se da je Obi alergican na buve, veterinar je sve detaljno pregledao, stavio mu je frontline, a juce i prekjuce je popio po jednu tabletu "Oro-medrol-a". Sredice se sve, treba da mu izbacim mleko, jer je ono, cini mi se rece, "alergent", ili tako nesto...:? U svakom slucaju, rekao je da su labradori inace podlozni alergijama, a on, kao sto se ispostavilo, jos vise, pa cu uvek morati da vodim racuna o buvama i cesce da stavljam frontline, nego sto se daje ostalim psima.
Srecna sam sto je ipak ta alergija u pitanju a ne neka strasna bolest. :)
Hvala svima na podrsci od mene i Obija! ;)

DUSANKO:
DANAS SAM SE REGISTROVAO PA BAS I NISAM VEST SA FORUMIMA.
PO UZGAJIVACNICAMA SU MI CENE VISOKE,JA BI STENE BEZ PAPIRA ZA DECU!
HVALA!!!

Iznecu ti svoje misljenje na osnovu licnog iskustva,

optimalna cena za stene labradora je oko 200E +/- 50E na nasem trzistu za kucnog psa.( ISPRAVKA 200 - 300E :)
Psa nikada ne kupuj bez doooobre preporuke.
On ti je investicija za vise od 10 god unapred, a uz sve to labrador je takav da nije kucni ljubimac vec clan porodice, u sta ces se uveriti kad nabavis jednog.
Da bi ga lepo odnegovao i pruzio mu sve da se razvije kako treba, on ce te kostati jos oko 300 - 500E u narednih godinu dana.
Prelistaj malo clanke na netu i vidi na sta treba da obratis paznju sto se tice zdrvavlja labradora.
Ja sam licno mnogo naucio iz ovog foruma.
Imao sam tu nesrecu da sam u roku od par meseci morao da nabavim deci novo stene, ali to je vec duga prica.
Od svih odgaivaca u Srbiji imam poverenje samo u tri:
1. Jedni su na ovom forumu i necu im spominjati ime da se ne uobraze, ali nisam mogao da cekam njihovo stene sbog specificnosti moje situacije.
2. Drugi je u BG-u
3. Treci u Nisu.
mogu ti dati kontakte ako te zanima.

Izvinjavam se unapred svim odgovornim i profesionalnim uzgaivacima, ali njihove podatke nisam uspeo da pronadjem posle visemesecne potrage ni na netu, ni u oglasima, niti mi ih je bilo ko preporucio.

Imao bih pisati jos par stranica ali ne bih da vam dosadjujem.

P.S. : Rodi, iskopaj, zaradi (samo nemoj ukrasti) 200E i kupi psa od pouzdanih ljudi, neces se pokajati. Ili ga nemoj kupovati dok ne sakupis pare.

Vise ti se isplati da das vise para za kvalitetno stene.
Znas kako se kaze "nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino".
Labradori su podlozni displaziji kukova kao i ocnim poremecajima,pa ako uzmes stene od loseg uzgajivaca vise ces para dati na lecenje nego da si u startu dao vise za kvalitetno stene.
P.S. iskljuci Caps lock,velika slova se na forumu smatraju vikanjem

Sa psom narocito vecih rasa kakav je labrador sigurno neces jeftino da prodjes i ne mislim tu samo na kupovinu.Tu su vakcine,kvalitetna hrana,povodci itd.
Moj savet ustedi dovoljno love pa kupi kvalitet.
Ako kupujes za decu razmisli i o nekim manjim rasama jer koliko da su labradori nezni prema deci krupni su( moja aska sa 5 meseci ima 27 kg) pa mogu slucajno da povrede dete.
Aska na primer ne zna koliko je jaka tako je prekjuce oborila komsijinog klinca od 8 god. koji ju je pozvao iako sam mu rekao da to ne radi.
Jednostavno ona je u stanju da iz za leta obori i mene.

Plivanje....
Morava1-1.jpg

Morava2-1.jpg

Hvala Vilus, ali to je zaista tako. Nasi psi idu svuda sa nama i jako smo vezani za njih kao i oni za nas. Evo, najsvezijeg slucaja. Sinoc sam dosla sa ekskurzije i na samom ulasku u kucu sacekala me tuzna vest. Moja Alfa nije htela nista da okusi dva dana, koliko me nije bilo. Samo je lezala i gledala u vrata :(
Veterinar je dolazio i rekao da je samo patila zamnom i da nije bolesna. Evo, sada jede, trci, skace...:)
Sve ovo govorim jer zelim da pokazem ljudima koji nemaju pse da su i oni emotivna bica i da ih ne treba kupovati, ako se ne zeli sa njima, zaista da provede veliki deo zivota.

i ja mog ludaka vodim svuda sa sobom,od kad ga imamo kupili smo cak i vikendicu da bi on imao dvoriste. uskoro cemo da mu nabavimo i zenu da ne bude sam. mi ga smatramo clanom porodice. stvarno je divno sto ih toliko volis,ne moras cak nista ni da napises,slike sve govore!!!!!!!!!!!!!

To sto nose granu nije nista cudno, ovaj moj Pepsi redovno, kada dodjemo kuci posle puta ( a cesto putujemo) dograbi prvu ciglu na koju naleti i nosa je oko kuce u zubima , od srece, valjda. Tako je jednom prilikom zgrabio neku letvu koja je bila bar dva metra dugacka i nosio je po dvoristu. Ludo. Opet, zna da bude vrlo nezan pa da pazljivo izgricka zelenu kajsiju do kostice kako bi samo kosticu pojeo, a kajsiju bacio. Isto to radi i sa zrelim kajsijama, nikad je ne pojede, ali kosticu redovno smaze.

Aska je jednom u setnji zgrabila granu od nekih metar sa sve grancicama,nije htela da je pusti pa smo tako presli nekih dvadesetak metara,svog me izubijala sa njom :D
Inace Asku sam naucio da sedne posle dva dana,eto koliko su pametni.

Back