Pozdrav svima!
Covek od koga sam kupila psa mi je rekao da je Obi primio vakcinu 30. aprila, (rodjen je 19.marta), ali je veterinar za svaki slucaj odlucio da mu da sada jos jednu, 21. maja, pa za mesec dana re-vakcinu. Pitala sam ga da li ce to skoditi, mislim, 3 vakcine, on je rekao ne, to ce mu samo jos vise ojacati imunitet.
Sve je u redu sa njim, lepo jede, igra se, spava, navikao se da bude sam, nije se jos naucio na svoje mesto za nuzdu, ali polako...
Inace, imam jedan drugi problem... Primetila sam da se cesa, cak ponekad i zacvili dok to radi, pregledala sam ga detaljno nekoliko puta, ali nisam videla ni jednu buvu, pitala veterinara, on ga je tada ovlas pogledao i rekao da je normalno da se malo cesa... Medjutim, sinoc sam mu ipak nasla jednu buvu, i onda sam 2 sata trazila po ovom forumu sta je najbolje da uradim. Videla sam nekoliko pitanja sta dati malom psu od 2 meseca protiv buva, ali nisam procitala nijedan konkretan odgovor, vec se sve vrtelo oko toga da li je frontline dobar za stenad ili nije? Ogrlicu jos ne bih da mu stavljam, jer cemo tek za mesec i po napolje, ali ako je to neophodno, i to cu uraditi.
Elem, ipak sam ga danas zaprasila onim praskom "Bubi", za koji sam procitala da je slab, ali on se vec veceras ponovo cese...
Molim vas, dajte mi neki konkretan odgovor sta da radim? Ne bih da ga gledam dok se cesa i cvili, a i ne bih, naravno da razmnozim buve po stanu.
A, da, jos nesto, na ledjima sam primetila "manjak dlake", tj. iz odredjenog ugla kad se gleda, kao da ima dva mesta gde ima manje dlake, i to sam danas primetila da su se poprilicno uvecala, oko 2cm... Sta bi to moglo biti? Cula sam da postoje buve, tzv. dlakojedi... Mozda su one? :?
Uostalom, evo kako to izgleda... Mozda je normalno? :?
Unapred hvala!