Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trebao si da mu daš ime "Dejvid", po Bowie ;)
Lep pas!
A to što vuče, pa još je mlad. Skrati mu povodac što više, pa i na 20cm, manje će da vuče, a tebe će manje da boli ruka.
Uostalom, pola haskijeve krvi je krv za vuču sanki ;)

Dobar dan svima koji vole Labrador-Retrivere,za dve nedelje mi stize jedan malisa od 2 meseca,interesuje me da li je pametno da ga odmah drzim u kuci i da li mogu odmah da pocnem da ga ucim osnovnim stvarima,sedi,lezi,mesto i slicno,unapred zahvalan na odgovoru :p

Znam da ne bi trebalo, ali moja Doli voli grozdje. Niko joj nije davao, sama je jela kad joj se jede, a i drugaricama kidala i ostavljala im da se slade. :lol:

Oktobar, 2011.g. 026.jpg
Oktobar, 2011.g. 031.jpg
Oktobar, 2011.g. 030.jpg

:heart:

Pozdrav svima z:poz:
Vec neko vrijeme citam vase postove, i moram pohvaliti vase labradore, jer, sudeci po slikama- preslatki su. Prije nedelju dana i ja sam nabavio jednog. Dao sam mu ime Roby (u pocetku sam izabrao Barney, ali ipak sam se odlucio za Roby) z:D
Dosta sam savjeta u vezi sa odrzavanjem procitao ovdje, tako da mi to mnogo znaci. Ali volio bih da mi neko kaze kako da ocistim Roby-ja, ali da to nije kupanje, s obzirom da je zima i da pada snijeg (mozda ste o tome vec pricali, ali ja nisam uspio da pronadjem odgovor) z:(
Evo i jedna slika mog Roby-ja, koji sada ima 2 mjeseca...
p.s. Srecan Bozic svim katolicima z:)

photo.php

Roby - bas lepo sto imas psa!!! :D
Ja moje kuce, kad ne mogu da ih kupam, a one se isprljaju "okupam" onom pudrom za suvo kupanje. Napudraju se lepo, ostavi se malo da im stoji taj puder koji pokupi prljavstinu i posle se lepo ocetkaju.Vrlo je jednostavno.
Javice se mozda jos neko sa savetom. :)

ako ga drzis u kuci,posle setnje,sa mokrom krpom mu prebrisi stomak i sapice.
mozes ga istrljati sa sircetom,jedan cep sirceta u litar vode,i sa tim ga istrljas,to neutralise mirise.

pas od 2meseca je veoma mali za kupanje,pogotovo sad kad je hladno napolju.

Hvala puno na odgovorima :)
Probacu sa puderom, jer ne planiram da ga kupam do ljeta.
Pokusacu da ubacim sliku, ali trenutno imam problem jer mi ovdje stoji samo opcija za URL, bez opcije za dodavanje slike iz kompjutera...

Нећу да те лажем - стави му корпу.
Јефтиније је од тетабулина и теталпана ;)
Вет би морао да има спремне корпе, зар не?

Нећу да те лажем - стави му корпу.
Јефтиније је од тетабулина и теталпана ;)
Вет би морао да има спремне корпе, зар не?
Naravno da bi trebao da ima spremne korpe, ali nas veterinar zahtijeva od mene da mu drzim glavu, sto, priznaces- nije prijatno :)
I da, Roby-ju je malo kriva prednja noga. Da li je to mozda nedostatak vitamina? Davao sam mu Trixie kapi, a od danas i CAL-D-PHOS tablete.

Voleo bih ovde sa vama podeliti kako je moj pas rastao vremenom.. Slike su od kako je imao 3 meseca kada smo ga uzeli, zatim 4 i zadnja od 5 meseci.. Lav trenutno ima 6 meseci i veoma lepo i brzo napreduje. Pozdrav svima i veoma mi je drago da postoji ovaj forum i ova tema..
301088_10150820074995556_643590555_20845098_212430558_n.jpg

316454_10150868839975556_643590555_21182337_1024086991_n.jpg

317145_10150945793770556_643590555_21630625_909584853_n.jpg[IMG]

Naravno da bi trebao da ima spremne korpe, ali nas veterinar zahtijeva od mene da mu drzim glavu, sto, priznaces- nije prijatno :)
I da, Roby-ju je malo kriva prednja noga. Da li je to mozda nedostatak vitamina? Davao sam mu Trixie kapi, a od danas i CAL-D-PHOS tablete.

Moraces da naucis kako da se ophodis prema njemu kad ste kod veterinara. Moje kuce nisu nikad pokusale da ugrizu, cak i kad ih muz vodi, a one su sa mnom najpovezanije. Nemoj da budes nervozan to oni osete. Ako nemas korpu, obmotaj mu oko njuskice kais i pridrzi ga tako da mozes da ga kontrolises dok da prodje boc! :lol:
I ne ocekuj da ce veterinar da ga drzi. Ako nema asistenta, moraces uvek ti i kad bude veliki i mnogo snazniji. :zpozdrav:

Moraces da naucis kako da se ophodis prema njemu kad ste kod veterinara. Moje kuce nisu nikad pokusale da ugrizu, cak i kad ih muz vodi, a one su sa mnom najpovezanije. Nemoj da budes nervozan to oni osete. Ako nemas korpu, obmotaj mu oko njuskice kais i pridrzi ga tako da mozes da ga kontrolises dok da prodje boc! :lol:
I ne ocekuj da ce veterinar da ga drzi. Ako nema asistenta, moraces uvek ti i kad bude veliki i mnogo snazniji. :zpozdrav:
Ma vec smo mi to odradili, sve je dobro proslo :D
Roby je bas bio miran, samo sam ga mazio, on kao da nije ni osjetio vakcinu. Bilo je to gotovo za manje od 3 sekunde :D
Nikakav zvuk nije ispustio, i to me bas zacudilo, jer sam navikao da psi u tim situacijama laju i pokusavaju da ujedu( kad se samo sjetim tih dogadjaja,uh :D )
Labradori su stvarno specijalni, i nakon toga jos vise sam ih zavolio :D

Koliko ja znam, najbolja iskustva ljudi imaju sa labradorima iz odgajivacnice Zigic, nalaze se u Jakovu nadomak Beograda.
Ja sam kupio kod njih svog Bena i mogu vam reci da je prelep, videli su ga i ljudi na izlozbama koji se razumeju u ovu pasminu i kazu da je odlican.
Ne znam sta da vam kazem, ali moje misljenje je da je odgajivacnica Zigic najbolja odgajivacnica labradora u Srbiji !!!

Ljudi vidim da je ova tema odavno bila na dnevnom redu ali ako neko moze da mi preporuci stene iz nase najbolje odgajivacnice labradora neka javlja. Bio sam skoro u odgajivacnici Zigic i mogu vam reci da sam se odusevio i sa uslovima u kojima psi borave i sa psima a i sa ljudima koji su vlasnici. Imaju i pansion za pse a blizu su Beograda tako da je po mom skromnom misljenju nabavka od njih pravi izbor. Ovo je njihov sajt www.zigic.rs ili www.zigic.rs/pansion za pse.
Hvala unapred na odgovorima

Imam problem, moj labrador koji ima oko 5 meseci nikako nece da se seta! Pokusala sam samo 3 puta do sada, ali se plasim da ne stvori jos veci otpor prema povodcu ako nesto pogresno uradim. Prvi put kad sam mu stavila ogrlicu, ukopao se i nije hteo da se mrdne. Cak ga ni ne zanima kada otvorim vrata kapije da izadje napolju i malo pronjuska. :( Sada sam ga izvela malo ispred kuce, ali sve to na silu, malo je njuskao okolo, kretao se ali slabo. Inace je hiperaktivan, nikada nije miran, ali kad je povodac u pitanju sav se umusi. Jel imate vi neki predlog, nacin, sugestiju sta da uradim? z:poz:

Back