Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ljudi puno vam hvala ja Betu jako volim i neznam sta cu raditi ako joj se nesto desi ne trebaju mi ni stenci ako se njoj nesto desi dva je okotila mrtva vec jos juce

I moja keruša se zvala Beta....:heart: i u njoj se isto bilo zaglavilo štene...ja sam bila ceo dan na poslu, i uveče vidim da je problem, pa sam je nosila kod veta u 10 sati, uspeo je da izvuče štene iz nje...bilo je mrtvo...a nismo ni znali da je skotna, verovatno je neki lutalica skočio preko ograde... a jedno štene je mrtvo okotila u toku dana i sama ga zakopala u bašti...

Retko pisem u poslednje vreme zbog obaveza, ali moram se ovog puta umesati :)
Nisu u potpunosti tacne informacije u vezi ishrane pasa svinjskim mesom. Naime, lazno besnilo se dobija od sirovog, termicki neobradjenog mesa (inace, zivo meso izaziva kod pasa jos komplikacija, ali o tome drugi put), najcesce sirovih svinjskih iznutrica, ali sam negde procitala o slucaju kada je pas zarazen od sirove kosti i to nije jedini razlog sto se ne preporucuje psima., vec je razlog drugaciji. Svinjsko meso je dosta masnije i teze se vari. Najbitnije je da je meso higijenski ispravno i termicki obradjeno. Znaci, nije pozeljno psa konstantno hraniti svinjskim mesom, ali mu nece faliti nista ako mu ponekad isto, uvrstite u obrok.

Ja znam 5-6 baš labradora koji su uspavani radi lažne bjesnoće koju su dobili termički obrađenim svinjskim mesom. Tako ako laže koza ne laže rog kaže ona stara priča.

A ovo za štence je stvarno grozno.... Ne radi se tu o čistoj pasmini ili mješancu već o debilnim veterinarima. I u leglu kojem je moj pas tata su uginula 2 šteneta zbog debilnih veterinara.
Ako ima još štenaca u njoj, obavezno ih morate izvaditi što kaže Magdalena, da nije malo kasno sutra, to je onda već 3. dan od početka okota....
Držim fige da bude sve u redu.....

@neella
Verovatno nemaš vremena da nam pričaš... Tek sam jutros otvorio ove stranice, i želim da ti kažem da duboko saosećam sa vama. Nadam se da će sve proći ok. Ne želim da verujem da je čistoća rase bitna vetovima.

@all
U vezi hrane svinjskog porekla: Mislio sam na količinu adrenalina u mesu.

@neella
Verovatno nemaš vremena da nam pričaš... Tek sam jutros otvorio ove stranice, i želim da ti kažem da duboko saosećam sa vama. Nadam se da će sve proći ok. Ne želim da verujem da je čistoća rase bitna vetovima.

@all
U vezi hrane svinjskog porekla: Mislio sam na količinu adrenalina u mesu.

Da li si mislio baš na adrenalin ....ja sam mislila da svinjsko meso ne valja zbog holesterola....možda grešim ?

Pa ovako dragi moji puno vam hvala sto ste bili uz mene i mojo Betulinu(tako je zovem od miloste)....Ona je dobro i bebe su dobro dva decaka i jedna devojcica,u stanici joj nisu nista radili, ama bas nista ,sama se okotila preko noci cak su danas zvali mm da dodje da bi mogli da je pregledaju nije dozvolila da joj pridju, dali joj samo neki antibiotik i za to su uzeli 2400din (napisali kocenje kuje 1x2000 i plus antibijotik)ali nema veze samo da je ona dobro sada mi predstoji da pocnem na vreme da trazim da udomim stence

Pa ovako dragi moji puno vam hvala sto ste bili uz mene i mojo Betulinu(tako je zovem od miloste)....Ona je dobro i bebe su dobro dva decaka i jedna devojcica,u stanici joj nisu nista radili, ama bas nista ,sama se okotila preko noci cak su danas zvali mm da dodje da bi mogli da je pregledaju nije dozvolila da joj pridju, dali joj samo neki antibiotik i za to su uzeli 2400din (napisali kocenje kuje 1x2000 i plus antibijotik)ali nema veze samo da je ona dobro sada mi predstoji da pocnem na vreme da trazim da udomim stence

super,drago mi je :).
vazno da su oni super,sad kad dodju kuci uzivajte sa bebama :).
a pare budu i prodju ali pas ostaje nas veran drug.

:) samo da ti kažem da sam i ja moju Betu zvala Betulina, kad sam joj tepala... a za koćenje što su naplatili - treba da ih je sramota...

Pomazi Beticu za mene i neka vam je sa srećom odrastanje i kad dodje vreme udomljenje.....ako imaš mogućnosti, slikaj ih , i da nam pokažeš !

i ja se pridružujem čestitkama

i znam kako ti je bilo

moja Dona je imala eklampsiju nakon koćenja, bilo mi je samo stalo da ona bude dobro, niko od privatnih veterinara nije hteo da u toku noći dođe da je pregleda...(kao to je uobičajeno stanje kod kuja koje oštene tako puno štenaca) kad smo konačno uspeli da nađemo stanicu koja je radila uneli smo je u kola (nije mogla na noge) a štence u koritance (jer nije htela da ode od njih). ona je sve vreme samo u njih 9 gledala, intravenozno kalcijum i posle sat vremena skače na noge.....
dotle sam se već oprostila sa psom...mislila sam da joj nema leka....

Ja sam zaljubljen u malinoe, i jedina rasa koju bi uzeo a da nije malinoa je retriver:)

Tačno je tako kako ti je easyB napisao....zajedničko ovim dvema rasama je jedino to da su psi.....potrudi se da pročitaš, malo na forumu o malinoama, i na forumu o zlatnim retriverima....i treba da odlučiš za šta ti treba pas.... ako treba da čuva onda zlatni retriver nije definitivno za tu namenu...

Back