Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobar dan/jutro.
Sa uživanjem sam pročitao prvih pet i poslednjih nekoliko strana ovog topic-a. Učlanio sam se ovaj forum iz nekoliko razloga, a glavni je taj što mi je klinac pre nekoliko dana doneo u stan kuče retrivera, pa sam hteo da pogledam šta sve na netu ima o njima. Drugi razlog je što sam i sam kao klinac to isto napravio, pa imam neka iskustva, i treći razlog je (iako ne i treći tim redom) što volim pse.
Naravno da mi je za oko zapao prvo naš, domaći, forum.
150 strana topic-a baš i ne mogu da pregledam, tako da vas molim da mi ne zamerite ukoliko se osetim slobodnim da postavim neko pitanje na koje je već odgovoreno.
O štenetu: ženka je, crne boje. Ima oko 1,5 meseci, manje-više. (Još uvek nema ime, nismo joj još karakter odredili, mada je moj predlog "Mukica" (ma, muka živa, stan, IV sprat, tepisi, parketi... znate o čemu pričam...)). Koliko znam, nije vakcinisana i nije čišćena. Pre nego odem do veterinara po savet, voleo bih da mi neko od vas kaže šta je prvi korak u usvajanju šteneta iz nepoznatog legla, nepoznatog vlasnika?

Pozdrav!

Imam zenkicu od 3.5 meseca. Mogu li da joj uvedem jaje i koliko često? Šta još mogu da joj dajem osim njene hrane?
Pozdrav i hvala.

Evo, probaću ja da ti odgovorim: Možeš, ali samo žumance, i to živo. Najbolje je da ga pomešaš sa šargarepom rendanom, i da je navikneš da je i to hrana. Po mom iskustvu sa irskim seterom, ta kombinacija daje najbolji sjaj dlake (mada, dulek je bolji od šargarepe, ali se šargarepa lakše čuva). Sa 3.5 meseca bi mogao i smrvljenu ljusku jajeta da joj daješ, neće joj škoditi, ipak je u razvoju.

(izmena, prevideo sam pitanje "koliko često")

Po meni, na 3 do 5 dana, ne treba smetnuti s uma da je žumance ipak bogato holesterolom (daleko manje od belanca, ali ipak...).

Poslednja izmena:
Evo jos jedan koristan savet, preuzeto sa www.labrador.rs

KOLAČI OD SRCA "od srca!"
Dva srca, teleća, juneća ili svinjska dobro isprati od krvi. Staviti u hladnu vodu. Dodati dve veće cele mrkve. Ne dodavati nikakve začine. Od trenutka ključanja treba da vre 25 minuta. Ostaviti da se ohladi. Nipošto hladiti pod vodom!
Potpuno ohladjeno iseci na kockice, npr. 1x1 ili 2x2 cm (po želji).

Napraviti dnevne porcije i sve zamrznuti.

Naveče vaditi iz zamrzivača količine koje ćemo davati našim ljubimcima sledeći dan.

cooltext440149942-1.png

Nije nas dugo bilo. Sad imamo 9,5 meseci i dalje je beba samo u velikom pakovanju.:bye:

DSCN1667-1.jpg

IMG_1247-1.jpg

IMG_1222-1.jpg

DSCN1769-1.jpg

Labradore masa ljudi smatra najboljim aporterima a prvo pitanje je malo... nelogično :confused: na temi na kojoj redovno postuju vlasnice dve odgajivačnice. Da mi prijatelji nisu obećali štene na poklon kad upare svoju kujicu za godinu-dve, bila bih u dilemi između Southern star i Astorele ali svakako ne bih gledala dalje od te dve odgajivačnice. ;)

Biramo najlepšu fotografiju

Pošaljite nam fotke Vašeg kućnog ljubimca u njihovom “elementu”. Tražimo emotivne okice koje su lepe, smešne, tople, šarmatne, tužne, nestašne, koje izražavaju sve njihove emocije, raspoloženje i ličnost.

Fotografije primamo do 25, decembra 2009. Ne propustite priliku da se ovim putem pohvalite svojim kućnim ljubimcem a u isto vreme učestvujete u mogućnosti osvajanja jedne od nagrada...

www.labrador.rs

Back