Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da vas nesto pitam verovatno je otome i pricano na forumu ali da ja ne bi listao stare stranice molim za misljenje. moj max ima osam meseci i hranim ga eko pet junior granulama da li je ta hrana dobra i dovoljna za njegov uzrast i do koliko mogu da ga hranim tom hranom kakva su vasa iskustva...

Dok je pas u razvoju, preporučuje se davanje preparata koje sadrže glukozamin i hondroitin, jer glukozamin regeneriše hrskavice, tetive i ligamente, održava ih gipkim i elastičnim i olakšava nesmetano kretanje.

U svakom slucaju, posavetujte se sa veterinarem... :ok:

www.labrador.rs

E mi smo bili na izlozbi,ali nije proslo bas najbolje,ne sto se tice ocena jer Hektor je dobio sve pohvale od sudija ali nije mogao da bude ocenjen jer je bio neverovatno nemiran,svi su mu se smejali,vukao je povodac i sve vreme je skakao,nismo mogli da ga umirimo tako da nista od izlozbe :)). Ako bilo ko ima neke savete kako da ga spremim za sledecu izlozbu neka kaze jer bilo sta bi pomoglo :)))???

Takva je i Bea bila,sve do juce kad smo bili na specijalki sve pohvale od mene za nju,a i za organizaciju izlozbe koja je bila odlicna.:D Najbolje ti je da mu uzmes neke nagrade,da li lotaptica ili neka igrckica koju voli,ili neke poslastic koje obozava.I idite kao posmatraci par puta dok se ne navikne da ce oko njega biti puno ljudi i pasa i da ce mirisi da mu budu pomesani.Moja Bea je u Cupriji vukla kao sumanuta,a juce na specijalki je bila izuzetno mirna,da mi je zao sto je nisam prijavila,ali da jesam mislim da ne bismo postigle neki ogroman uspeh jer su joj proporcije tela uzasne,jos uvek.:hahaha:Tako mi smo bile 2 puta da gledamo i sada se smirila i slusala me je,posle se poigrala sa jednom retriverkom.:D Probaj isto da ga dovedes pre izlozbe i pustis ga da ponjusi teren pa ga uvedes u ring i posle nekog vremena ponovo i kad dodje ocenjivanje na red onda ce on da bude smiren i eto to je to.:)

E mi smo bili na izlozbi,ali nije proslo bas najbolje,ne sto se tice ocena jer Hektor je dobio sve pohvale od sudija ali nije mogao da bude ocenjen jer je bio neverovatno nemiran,svi su mu se smejali,vukao je povodac i sve vreme je skakao,nismo mogli da ga umirimo tako da nista od izlozbe :)). Ako bilo ko ima neke savete kako da ga spremim za sledecu izlozbu neka kaze jer bilo sta bi pomoglo :)))???

Bili sm ona izložbi u Novom Sadu i baš smo se slatko smejali Hektoru:rotf: Imao je baš impozantan nastup ! Meni se izuzetno dopao , šta god ti misliš i kako god ovo shvatio(la). Pokazao je da ima karakter, da je normalno blentavno štene u telu već odraslog psa ! Pa Hektor je kućni ljubimac, maza, drug, neko luckast od prvog trenutka kada ste ga nabavili ! :zcepanje:Videlo se da niste radili sa njim za izložbu, nije imao ni izložbeni povodac ( čini mi se da je imao redovan žuti povodac), ali je zato privrženo i lepo išao uz nogu i igrao se povocem. Mnogima se to desi, nema razloga za bilo kakvo razočarenje.
Imaš puno uputstava na sajtovima za dresuru. Bitno je (nisam stručanjak nikakav) da vežbate mirno, odmorni i uz nagradu za sve što dobro uradi. Osetiće on već šta se od njega očekuje čim dobije nagradu. Videlo se da je pas pametan, a izuzetno je lep ! Sudiji se očigledno bio jako dopao.
Svi psi su u onoj hali podivljali i smorili se čekajući red 6 sati (labradori stigli na ocenjivanje u 14 časova) - užas ! Postaviću neke slike na sajt ovih dana.
Ni Alf nije prošao sjajno ! Ali smo bili i družili se sa ljudima. Dovoljno za nas koji gajimo ljubimce. Oceniće te ga na nekoj sledećoj izložbi, lokalnoj, bez nervoze jer neće biti tako puno pasa i gde sve ide mnogo brže (imaš u nedelju Temerin, pa onda Adu, Sentu i već vidi u kalendaru izložbi). Ljubni Hektora za sve nas koji smo zaboravili da se nasmejemo slatko:zcepanje:. iskreno od srca, a on nas je na to podsetio!
Mislim da je Ninin savet koristan i da je dobro da ga dovedeš u subotu na specijalku na Salaš da se druži sa psima i oseti još jednom atmosferu izložbe. I to je deo priprema za nastup.

Poslednja izmena:
Ljudi sta vi kuvate vasim psima? MI smo se odlucili da Bei sada kuvamo vise nego sto joj dajemo granule jer je moja majka napokon cula da je tako bolje.Nije mi verovala sve dok joj ljudi na izlozbi nisu rekli da je tako najbolje.:)Pa tako se sada kuva pirinac,za neki dan cemo i kamacak,zatim imamo meso,culi smo za pileca prsa i nogice (da li je to dobro zbog kostiju?),zatim ribu i tako.Sada je jela supu,domacu.Moram oriznati da vodim vise racuna o njenoj ishrani nego o svojoj.:D

Vau hvala na ovim utesnim recima,ja nisam bila na izlozbi,brat ga je vodio al sam slusala price i gledala neke snimke tako da sam se i ja slatko nasmejala mom otkacenom keru,mada ne prodje ni jedan dan da se njemu ne nasmejem jer uvek napravi neku glupost i slaze neke njegove cudne face:D.On je takav,lud i neobuzdan,mislim da sam se nadala cudu da ce biti dobar na izlozbi ali on je samo ostao sebi svojstven.Cula sam i da su se svi ljudi smejali,pogotovo zena koja je delila brojeve,gledala sam izlozbu na tv-u i nadala se da ga nisu snimili:hahaha:. Pokusacu da radim malo vise sa njim,on je jako pametan ali je stvarno lud :).Hvala i na komentarima za njegov izgled :),i puno pozdrava od Hektora i Marte (mene:)) :bye:...:gace:

NEKOLIKO SLIČICA SA IZLOŽBE. CRNI PAS JE KASNIJE PROGLAŠEN ZA PRVAKA RASE.Bio je u razredu sa nama i lepi čokoladni Čeda. intermedio razred mužjaci, na fotografiji nedostaje drugar iz Bgd

(Uvek kad vidim čokoladnog psa setim se Obija i Dane, šta je Dano dugo nisi pisala, gde ste vi ?)

ALF SUTRADAN NA NAGRADNOM IZLETU NA FRUŠKOJ GORI, GDE SE SUPER PROVEO, UPOZNAO NOVU DRUGARICU. PRIZNAO NAM JE DA VIŠE NE ŽELI DA IDE NA IZLOŽBE!

Jaoj vidite kakav je stav zauzela moja Bea(i nakostresila se:)) jer je cula kokosku

1031459.jpg

1031430.jpg

moja pametna glavica(vrlo los kvalitet slike,ali vidite samo te okice kako gledaju moj dorucak:heart:)
1031448.jpg

ovo je djavolski pogled kad hoce da spava a ja kazem Bea vidi i slikam je

1031453.jpg

ovde je zevala i onda ugrizla usne

1031450.jpg

i gremlin moj

1031408.jpg

ali ja nisam fotogneicna pa to ti je:)

Hvala dr. ja,Bea je napolju,ali je pustimo da udje unutra,moji su protiv toga,ali ja sam ih sve ubedila.Po ovako lepom vremenu smo uglavnom svi napolju,a kad je vreme ruzno,onda ja uvedem Beu u dnevnu sobu i tamo se rvemo nas dve,a ukucani se smeju.Recimo dobila sam jednom komentar od prijeteljice 'Vidi kako je Bea gleda kao Boga',mada sam u tom trenutku jela nesto.:)

haha uvek kad jedemo gledaju nas tako :lol:. Meni je mama pre nego sto sam dobila Hektora rekla da nece on biti u kuci,ali kada je dosao ziveli smo isto u stanu pa nije imala puno izbora,i kad smo se preselili u kucu nije se nista promenilo :D,samo sto mama uvek prigovara zbog dlaka u kuci pa baka i ja svaki dan moramo da sredjujemo kucu da ona ne primecuje ;),nadam se da joj nece "dogoreti",jer ja obozavam sto je on u kuci,kad ucim ili gledam tv sednem na pod on samo dodje,namesti se,stavi glavu na mene i spava sve dok se ja ne pomerim :D
evo pozira pored jelke,samo sto smo na pocetku imali MNOGO vise kuglica koje su misteriozno nestajale:lol:

Prilozi

• hektor.jpg
    hektor.jpg
    30,1 KB · Pregleda: 19
Hehe,i ja tako isto sednem na pod i ona se legne na mene i spava(i gotovo uvek hrce:)).Pre neki dan padala je kisa i ceo dan nije moglo da se izadje,pa smo je stvalili unutra i ja sam legla na pod,ona preko mene i obe smo zaspale:hahaha:Hektor je mnogo sladak:heart:

I Alf živi u stanu !:hahaha:
Nekad mislim da ima hroničnu krizu identiteta jer se ponaša kao čovek. Čim vidi da je mama namestila krevet on leže u dno kreveta i namesti glavu na naslon. Noću jedno sto puta sidji i penje se na svoje mesto u krevetu. Strašno ! Kad nas nema obično je negde u dnevnoj sobi na garnituri - dremka !

Pozdrav za Beu, videli smo se na izlozbi u Paracinu i zao mi je sto nismo duze razgovarale, ali sam ja bila u velikoj guzvi oko organizacije :( Bice jos prilika :)
Evo malo i nas, nije nas bilo dugo :)
Malo Blejz :)
BBLLejz-1.jpg

Blejzii-1.jpg

Malo Kana :)
CopyofPicture358-1.jpg

kanns5-1.jpg

Pa Astora i Nikole :)
Slika0041-1.jpg

Slika0044-1.jpg

Slika0040-1.jpg

I Bone sa Ilijom, koja uskoro postaje mama :)
SDC100772-1.jpg

SDC100852-1.jpg

I onda, ko kaze da se deca i psi ne slazu, posebno labradori hehehe

Jaoooooo,vidi ti njih pa ko je lepsi da li deca ili psi?Predivni su svi...a o slaganju mi nista ne pricaj ima jedna mala Lana u mom komsiluku koja jase Beu i vuce je i sta joj sve ne radi,a Bea trpi:).Blejz je:heart:(za ostale vec znas).Hehe,pozdrav za celu ekipu Astorela,pa se vidimo i naredne godine:)

Poslednja izmena:
Evo i nas, da malo osvežimo ovu temu sa štencima :)
Bona i Gery (Midnight Sun Gerry-Danubian blues kennel) su postali ponosni roditelji sedam divnih mališana :)
Dobili smo dva crna dečaka, četiri crne i jednu belu devojčicu :)
Astorelčići, na slikama stari dva dana :)
PIC_0081-1.jpg

PIC_0079-1.jpg

Mali crnčići i bela lepotica :)
PIC_0096-1.jpg

PIC_0093-1-1.jpg

PIC_0082-1.jpg

Back