Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
recite mi samo nesto.Moze li recimo kuja da se pari kad napuni 2 ipo ili 3 godine pa posle tog legla da se saceka da prodju 2 teranja da se kuja oporavi i odmori pa je onda opet upariti i da se ne sterilise uopste jer ja sam bas nesto protiv toga....?

Jacob:
Jedno mozda malo bezobrazno pitanje ali nije mi namera da te uvredim - koliko imas godina i legla iza sebe?koliko imas zenki?koliko imas pasa ukupno?

Imam 3 psa ,sva trojica su muzijaci,imala sam i zenku labradora,prvog labradora sam imala `96godine,u "labradorskom" svetu sam od svoje 9godine,mozes da pitas kog god odgivaca da li se secaju male plave devojice koja je jurila po ringu i svima postavljala pitanja,iza sebe imam u tadasnje vreme jednog od najboljih i najtrofejnij pasa koji je izlagan preko 30puta i samo tri puta nije pobedio kada je bio izlagan,prijatelj mog oca je Gosp.Sima Mamula nas tada najveci odgaivac, koji je prvi uvezao psa iz najbolje svetske odgivacnice uz pomoc mog oca,e od njega sam pocela da ucim "zanat" i od tada pratim sve sto je moguce o labradorima,mnoge linije dobro poznajem,citam,narucujem knjige,u kontaktu sam sa mnogim stranim odgvacima,od par nasih odgivaca upijam reci i savete jer njih cenim i voljni su da me dobro savetuju.
Isla sam bas sada u Englesku na National Gun Dog Championship Show-Malvern,gde je bilo prijavljeno 270labradora,imala priliku da upoznam mnoge odgivace,da popricam dosta sa njima,da mnoge top labradore viidm uzivo i da mi prodju kroz ruke,i jos imam mnogo
da ucim i citam.
Imam 20godina,i sada me ti slobodno napadni ali ja mislim da imam dosta iskustva sa labradorima i svim stvarima povezenim sa njima,a i dosta nasih odgivaca ne moze da se pohvali da su u samoj rasi preko 10godina i da su svoje vidike prosirili vam svojih dvorsita.
Pa ti racunaj sada imam 20godina a sa 9 sam prvi put usla u "ring",i to je 11godina.

Ja nemam nameru da se svadjam sa bilo kim i ne shvatam tebe sa tvojim napadom koliko si pasa odgajili i legla podigla,ali sa psima sam celog svog zivota i tako ce ostati.

Pozdrav,Mina

Ma nije mi cilj da se svadjam al malo si se prepotentno postavila.
Ti imas iskustvo a ostali ga nemaju.
Kad ja kazem lovacki tip ne mislim da taj pas ne moze da se takmici u ringu niti kazem da izlozbeni tip ne moze da lovi.Samo sam tako naucio da ih klasifikujem.

Ja nisam u nijednom svom postu rekla da drugi nemaju iskustva,citiraj me ako sam to rekla.
Kada je toliko bilo bitno koliko imam labradora,legala,godina,odgovori i ti na moje pitanje onda.
Koliko imas labradora?Jel ti ovo prvi labrador i koliko imas godina?

Bilo je fenomenalo,super iskustvo! imam preko 300slika postavicu ih sve sutra,puno dobrih pasa,ring dresura za pozeleti,to je takav eye contact sa psom da covek ne moze poverovati.
Bukvlano nisam mogla da izdvojim 5 koji mi se najvise svidjaju,jer su svi fenomenalni,pocevsi od glave,do uglova,do ledja..ma ono je raj za oci.
Silver Suede over Rocheby me fascinirao
i zenka Foxrush Ovaltine koja ima 9meseci i za sada 7 x best puppy of breed

Minaa011:
Ja nisam u nijednom svom postu rekla da drugi nemaju iskustva,citiraj me ako sam to rekla.
Kada je toliko bilo bitno koliko imam labradora,legala,godina,odgovori i ti na moje pitanje onda.
Koliko imas labradora?Jel ti ovo prvi labrador i koliko imas godina?
24 god. 1 labradora napisao sam vec.
Ajd da prestanemo ja vise ne znma ni oko cega se svadjamo,pocesmo od onog panca a zavrsismo sa brojanjem pasa :D
Ja imam malo kraci fitilj i brz jezik.Evo izvini. :D

Dana2503:
E, stvarno, i ja sam primetila da se ljudi malo nekad raspravljaju. Ali, dobro, iznosimo misljenja i te stvari. ;)
Nego, htela sam da pitam-moj Obi kad ide, nikako ne digne glavu. Ne mislim kad njusi i to, nego ide, i teme mu je skroz u ravni sa telom, pa izgleda ko neki dugacki jazavicar. Sta mislite o tome? :?
Zbog vasih raspravica, niko mi nije odgovorio. :(

Dana2503:
Zbog vasih raspravica, niko mi nije odgovorio. :(

Хе, хе, хе, .. занели се људи! :lol:

Морам рећи да је сјајно да се у вези једне расе нађе толико људи са значајним знањем и искуством, стога, нема потребе да се "сударате језицима" :grin: , јер од вас може много тога и да се сазна а и научи.
Али, ово је форум, нормално је да се мишљења не поклапају, али и да се претварамо у "вукодлаке" ;) .....

Back