MasinacCcC:
Izvinite sto pitam ali molio bih vas ako mi mozete dati jedan savet.Naime resio sam da kupim labradora i nasao sam jednu zenu sto prodaje i koliko mi je ona rekla meni se to uopse ne cini lose.Psi ce imati papire ,ali ceka da proda sve pa da novi vlasnici odaberu imena pa ce ona uraditi papire i imam par slika od stenaca koje cu pokusati da okacim da vidite ,ali ima jedan problem a to je da ni otac ni majka nemaju snimak kukova,a ona mi je rekla da nikad nisu imali nikakvih problema sa kukovima.Pa vas sad molim da me posavetujete sta da radim???
E ovako prvo neshvatam vlasnicu stenaca sta je podrazumevala sa tim da ceka da ljudi izaberu imena pa da uzme rodovnike celo leglo mora da ima ime na isto slovo bilo to "C" ili "B" ili neko trece slovo i rodovnik se daje pri priuzimanju steneta.
Ja sam pobornik snimanja kukova i za to sam da se stenci kupuju od pasa koji imaju snimljene kukove,jer time ces biti sigurniji da ce tvoj malisan imati dobre kukove,a takodje da i roditelji tih pasa imaju snimljene kukove,znaci par generacija unazad da ima snimak.
Dispalzija takodje NE MOZE da se proceni na osnovu kretanja psa i njegove pokretljivosti sem ako nije u podmaklom stadijumu misleci na HD E,a i tada se desava da ne moze da se vidi sem na snimku,tako da neki laik koji e poznaje rasu nista ne moze da utvrdi na osnovu kretanja psa.Snimak je crno na belo i lepo znas.
Takodje sada se polako uvodi kod nad da priplodnjaci moraju imati snimljene kukove?
Ko od vodecih pasa nema?Ovako Amdeus ima,Sango ima,Pepper ima,Ebony ima,Lynwater Ballantines ima..i jos masa njih..
Ja mogu da ti preporucim leglo za koje grantujem da je skroz zdravo otac i majka snimljeni kukovi otac je CH Pepper od Himalajskeho Cedru(Rocheby Smokescreen x M Ladeis Finish Lady),ima muzijaka i zenkica,vlasnik odgivacnice je Dejan Dabic-Apatin broj mobilnog je 063 586 686 postavicu sliku mog favorita iz tog legla a to je Daddemma Adorable.
Pozdrav i tu smo da ti pomognemo svi!