Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa velika vecina nasih labova nema snimak kukova.Najbolje je da pogledas majku a ako mozes i oca i proceni sam.Psi nikako ne smeju da sepaju ili da imaju problema pri ustajanju.Imas na forumu slike Vojinih stenaca ostale su jos dve zenke pa ga kontaktiraj ako hoces. :D
Na slikama meni izgledaju odlicno.Ni Askini roditelji nisu imali snimke.

evo sad slika od cokoladnog laba koji se zove Panco,ucestvovao je na Montenegro CUP-u i sudija na cetinju je dala sledeci komentar njegovom vlasniku: "vas pas nije tipski labrador,previsok je na nogama,ima predugu njusku,prevelike usi,tanak i previsoko nosen rep.izgleda mi kao mesanac pticara i labradora...." dala mu je 4.vlasnik joj kaze da je pas kao iz najbolje belgijske odgajivacnice,a sudija kaze da njoj to nista ne znaci,jer i sam moze da vidi da njegov pas potpuno odudara od svih prisutnih labradora
evo slika tog psa

da cujem vase misljenje

Sudija je da blago kazem pogresila.
Postoji vise tipova labradora,verovatno su preci ovog psa lovnog tipa ali to sigurno ne zasluzuje 4.
Sve zavisi od ukusa sudije i oni su ljudi.
Po meni pas ima dobru glavu,malo je mrsav za moj ukus ali to nije mana

OK je majka,ali na ovoj slici ne moze da se vidi nista...Stence sto pokaza ti sliku,je preslatko,mislim ako uzmes neces pogresiti,mada,ja sam skoro uzeo stene kod Vojkana,sa foruma,preslatko je! P.S. raspitaj se za bolesti i tako to...

lepo izgleda mama

P.S.Cokoladni labrador Pancho je uzivo fin,ali mu nedostaje masa,lici mi na americki tip laba....ima lepu,krupnu glavu,ali gradja jednostavno nije labradorska i taj rep mu je bas bzv.mozda je ruzno sto komentarisem ovako,ali eto.
inace,dresiran je i u dobroj kondiciji.

MasinacCcC:
Evo par slika od majke sto mi je poslala

Trenutno nisam u mogucnosti da odem tamo i da vidim majku i stence,ali valjda cu uskoro namoliti roditelje da odemo.
Kako vam se svidja majka???
Ma uzmi ih,ni kod vecine nasih odgajivaca neces naci snimke.Veruj mi kupi stene prelepi su.Ja sam izabrao Asku bez snimaka kukova roditelja i prezadovoljan sam.
Znas displazija nije striktno nasledna bolest.Jeste veca verovatnoca je da ce i stenci imati ako roditelji imaju ali vise zavisi od ishrane,da ne preforsiras psa i tako dalje.

MasinacCcC:
Izvinite sto pitam ali molio bih vas ako mi mozete dati jedan savet.Naime resio sam da kupim labradora i nasao sam jednu zenu sto prodaje i koliko mi je ona rekla meni se to uopse ne cini lose.Psi ce imati papire ,ali ceka da proda sve pa da novi vlasnici odaberu imena pa ce ona uraditi papire i imam par slika od stenaca koje cu pokusati da okacim da vidite ,ali ima jedan problem a to je da ni otac ni majka nemaju snimak kukova,a ona mi je rekla da nikad nisu imali nikakvih problema sa kukovima.Pa vas sad molim da me posavetujete sta da radim???

E ovako prvo neshvatam vlasnicu stenaca sta je podrazumevala sa tim da ceka da ljudi izaberu imena pa da uzme rodovnike celo leglo mora da ima ime na isto slovo bilo to "C" ili "B" ili neko trece slovo i rodovnik se daje pri priuzimanju steneta.

Ja sam pobornik snimanja kukova i za to sam da se stenci kupuju od pasa koji imaju snimljene kukove,jer time ces biti sigurniji da ce tvoj malisan imati dobre kukove,a takodje da i roditelji tih pasa imaju snimljene kukove,znaci par generacija unazad da ima snimak.
Dispalzija takodje NE MOZE da se proceni na osnovu kretanja psa i njegove pokretljivosti sem ako nije u podmaklom stadijumu misleci na HD E,a i tada se desava da ne moze da se vidi sem na snimku,tako da neki laik koji e poznaje rasu nista ne moze da utvrdi na osnovu kretanja psa.Snimak je crno na belo i lepo znas.
Takodje sada se polako uvodi kod nad da priplodnjaci moraju imati snimljene kukove?
Ko od vodecih pasa nema?Ovako Amdeus ima,Sango ima,Pepper ima,Ebony ima,Lynwater Ballantines ima..i jos masa njih..
Ja mogu da ti preporucim leglo za koje grantujem da je skroz zdravo otac i majka snimljeni kukovi otac je CH Pepper od Himalajskeho Cedru(Rocheby Smokescreen x M Ladeis Finish Lady),ima muzijaka i zenkica,vlasnik odgivacnice je Dejan Dabic-Apatin broj mobilnog je 063 586 686 postavicu sliku mog favorita iz tog legla a to je Daddemma Adorable. :D
Pozdrav i tu smo da ti pomognemo svi!

Ovako Americki tip labradora to su labradori koji su visi od Engleskog standarda(koji vazi i za nas) njima je granica 61cm a nama 58cm,Americki tipovi su psi sa jakim glavama,sirokim lobanjama,masivni,jakog kostura i nesto vise mase od labradora na koje smo navikli,tako da ovaj pas nema veze sa Americkim linijama,sem ako nisi mislila na lovne pse FTC:)

Jacob:
Ma uzmi ih,ni kod vecine nasih odgajivaca neces naci snimke.Veruj mi kupi stene prelepi su.Ja sam izabrao Asku bez snimaka kukova roditelja i prezadovoljan sam.
Znas displazija nije striktno nasledna bolest.Jeste veca verovatnoca je da ce i stenci imati ako roditelji imaju ali vise zavisi od ishrane,da ne preforsiras psa i tako dalje.

Apsolutno se ne slazem sa tobom Jacobe,gde si to procitao da ce ishrana uticati na displaziju,dispalzija je genteska bolest koja se znaci genima prenosi,preforsiranje misleci na stepenice gore-dole 100x i treniranje steneta kada je jos malo moze dovesti do pogorsanja stanja kukova,ali opet kazem genetika je najbitinija za kukove.

Dana2503:
E, a nekad se i meni cini da moj Obi ne lici na Labradora. :?
Cini mi se da ima prekratku njusku, bas cu jednom da ga uslikam i da posaljem ovde da malo prokomentarisete.

Dano ne brini Obi odlicno izgleda i ima super pigment za cokoladnog labradora:)
A kao sto kaze Jelena docice u fazu "spice" oko 6meseca gde ce od jednom da se izduzi njuska,oticice u visinu,smrsace ali sve to posle dodje na mesto :D

Dobro je da roditelji imaju snimak kukova, ali ni to nije znak da ce svi psi biti zdravi. Cuveni Sh Ch Bradking Hugo, inace izuzetan izlozbeni labrador, imao je displaziju. Nijedan od tih nasih pasa nije imao snimak sa godinu dana, a koristio se u priplodu. Nemojte pogresno da me shvatite, ja sam za snimak kukova i uradicu ga svojim psima, ali sad ispade da samo odgajivaci mogu da prodaju stenad, a mi da kupujemo i nista vise.

Bradking Hugo je imao displaziju HD E i malo puta je paren,a imas i procente da vise od 50% njegovih potomaka je imalo displaziju i prenosio na stence.
A paren je jer je on bio jedini preostao pa sa cisitim Bradking linijama i da bi se vracalo na tu liniju on je koriscen.

Jeste Jelena nisu svi imali,ali Pepper je imao iEbony i Lynwater BallantinesEbony -sa 12meseci su imali snimak.
Ja podrzavam snimanje kukova i svaka cast Jelena sto ti kao pojedinac a ne odgaivac ces da snimis kukove svojih pasa i to cenim.
Mi radimo prve snimke sa Otijem sa 6 meseci i onda sa 12meseci ponovo,i laktove i DNA analiza ociju.

Oti
S7sk71p0TJBaywBa.jpg

Back