Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Aaa.... Hvala! :) Bas je lepa boja, skroz mi se svidja, kao narandzasta... :)

Inace, samo da javim za onu metodu sa salamom i chilijem- Obi je smazao 4 komadica salame sa nenormalnom kolicinom chilija-u jednom dahu! :shock:
Mora da pronadjem neki drugi metod za odvikavanje jedenja sa ulice... :?

cao Dano!

Ja sam se juce registrovala ovde i citala sam vase postove, pa sam procitala da si ti pitala kako Obija da ucis kroz igru! Cini mi se da ti niko nije nista posebno odgovorio a mene zanima jesi uspela nesto sama da smislis? Posto bih i ja volela moju kucu isto da naucim ponesto!

Veliki pozdrav!!!

P.S. Obi ti je mnoooogo sladak, pravi je secer! :-)

Kao sto Bojana rece, fox red je jedna varijanta zute boje koja se i meni jako dopada, a i nije tako cesta kod nas.
pups5_web.jpg

20020925162850_124634_5.jpg

hummer.jpg

sirenhead_3.jpg

Evo kako varira zuta boja...
pamdogs.jpg

shelbyspicegood.jpg

Pogledaj kako su samo uklopili ovu ridju devojcicu koja je izlaze :)

Masha__85:
cao Dano!

Ja sam se juce registrovala ovde i citala sam vase postove, pa sam procitala da si ti pitala kako Obija da ucis kroz igru! Cini mi se da ti niko nije nista posebno odgovorio a mene zanima jesi uspela nesto sama da smislis? Posto bih i ja volela moju kucu isto da naucim ponesto!

Veliki pozdrav!!!

P.S. Obi ti je mnoooogo sladak, pravi je secer! :-)
Cao! :) Za pocetak se igras sa njim bacajuci mu lopticu, on ce svakako da ti je donese, samo sto nece da je pusti, naravno, ali probaj da ga prevaris tako sto ces u jednoj ruci drzati mali deo slatkisa, (cisto da ne bude ceo, jer je potrebno mnogo ponavljanja), mada, ne znam koliko ti je stara kuca, ali mislim da je i moj Obi jos uvek mali da bi naucio da mi stavi lopticu pred noge. ;) Obi ima 4 meseca.
Ali, neke druge stvari je brzo naucio, npr. da sedne je naucio za jedno po podne, isto tako da mi ide uz nogu kad setamo, samo treba mnogo da ponavljas u pocetku, sedi, noga ili druge komande koje odaberes, samo neka su kratke reci i uvek ih izgovaraj istim tonom.

Hehe, kad se setim, ja nisam imala pojma, a pogle sad, ja drugima dajem savete... Pa, mora da se uci, i pas i ti! ;)

Astorela:
Dano, svaki put ga trgni povocem uz "FUJ" kada pokusa da pojede nesto sa ulice. Ponavljaj to mesec dana ako treba (a ne treba) i naucice sigurno. Obika je jos mali zato polako, naucice sve vremenom ;-)
Hehe, Obika... :lol:
Pa, znam to, ali sam sve mislila nekako da on nikako da nauci... Mada, pokazalo se da na kraju ipak nauci ono sto treba. :)
Hvala! ;)

Pitanje za Astorelu: Na ovoj slici, gde je ova zena sa tri labradora, napisala si kako varira zuta boja... Jel to znaci da je ovaj sto ga je zena zagrlila isto varijanta zute ili cokoladni? :? Nista mi to nije jasno. Ja sam negde citala da ima 3 posebne kategorije: Zuta, (razne varijante), crna i braon.
Ili je taj pas fox red, samo tamniji?

Lora je jedna lepotica :) Jesi li dobila moju poruku na BC?

Dano, postoje zuti, crni i cokoladni labradori. Kad kazemo zuti, tu spadaju i beli (kao sto je npr. Lora), i bez zuti (Kao Jacobova Aska npr.), i dark (tamnije zuti, kao moja Alfa) i fox red (kao ovi na slici). Znaci, fox red je varijanta zute, a ne cokoladne tj braon boje, mada je slicnija braon nego zutoj.

pitanje za jelenu-astorelu :-) jelena, gde ja ovde mogu da predstavim svoju odgajivacnicu??
da li je dozvoljeno da na forumu odgajivaci imaju svoj topic?? :-) videla sam topic gde svako predstavlja svoga mezimca, ali ja big u tom slucaju malo bih zagusila taj topic - ha ha :-)
bila bih dosadna jer imam puno slika i 3 psa :-)
jel znas nesto vise o tome? ili ako mogu, neka mi odgovre moderatori molim! :-)
pozdrav!

Da, da, Astorela, sad mi je jasno. Ali meni i dalje ovaj na slici sto ga je ova zena zagrlila lici na cokoloadnog. :? Ali dobro, to je verovatno neka bas tamna fox red. I jako mi se svidja! Hvala za odgovor! ;)
Southern, kad Obi poraste, mozda mozemo da probamo da ga parimo sa nekim od tvojih zenkica, da vidimo hoce li ispasti neka cokolada! :lol:

Hvala dana , ali nemoj se ljutiti, obijev pedigre se ne uklapa sa linijama mojih pasa. :-) Uzgred, mi vec imamo decka u odgajivacnici koji nosi cokoladni gen, postavicu sliku ovde mozda vec veceras, svih mojih pasa.... Uvezen je iz Ceske, crni je i nosi cokoladni gen..Tipski odgovara mojim kujama, i linijski takodje. Moje zenke su takodje "cehinje" :-) A zapravo vode poreklo od engleskih i skandinavskih pasa. Ali uvezene su iz Ceske, tacnije mama fanina je uvezena a Fani je cerka takodje psa uvezenog iz Cz, tako da mu dodje isto :-))) Boze zdravlje ocekujemo na jesen crne i cokoladne stence kod nas u odgajivacnici, a na prolece sigurno ( opet- Boze zdravlje ) Paricemo Fani- cokoladnu zenku iz naseg odgoja u nasem vlasnistu :-) Sanasim muzjakom, Ebonijem..A kasnije imam neke inostrane planove...Ali otom potom.. :-) Inace od tvog Obija moze se dobiti cokoladno stene samo upari kuju koja takodje nosi gen za cokoladnu boju...pisala sam jedan veeeliki tekst o tome, postavicu ovde, ali je bas bas veeeliki :-) pozdrav!

Back