Kviz :}

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad kad ste svi otišli na spavanje mogu da otkrijem . U pitanju je Milan Popović . Evo nešto o njemu;
milanpopovi1.jpg

milanpopovi2.jpg

Da postavim ovoga puta lakše pitanje (mada ni ovo nije bilo teško) z:)

Autor fotografija (poznati fotograf)

tekodaenaovajnainsaznat.jpg

Poslednja izmena:
ma, sve je to bilo takticki i vrlo pazljivo osmisljeno z:mrgreen:

Sofi, ciji decko je u pitanju, molim te prosvetli me :lol:

nego, da odgovorim ja na pitanje (ovaj put jeste lako)

Ezen Atze (Eugene Atget)

ali mogao bi Krinka opet da postavi pitanje, da bude zanimljivije z:D

Severinin,ako se ne šališ...ja ukucala ime da pročitam još o slikaru,kad ono samo podaci o ovom biznismenu i od juče tati malog ...hm,Aleksandra,valjda.
Krinka,jel ti to Idi Amin na avataru?

Poslednja izmena:
Baš si nas namučio,ne mislim da si planirao,ali tako je ispalo :);a možda malo i jesi,a?
(Bilo bi lakše da si rekao da se zove kao dečko poznate pevačice :grudvanje3: )
Tekst L.Trifunovića je divan,on je umeo da primeti i ispriča kao retko ko,a vidim i da je Zdravko Vučenić izdao monografiju,samo ne razumem ono 2012 -12-10
http://www.galerijabeograd.org/index.php?strana=izdanja&izdanje=24

Planirao sam da postavim Igora Vasiljeva ali kada sam video da je zastupljeniji na intu od M.Popovića odlučio sam se za ovog drugog.
I ja sam oduvek voleo da čitam Trifunovićeve tekstove , međutim vezivati pojedine slikare Mediale (kao i M.Popovića) za nadrealizam bilo je pogrešno no donekle i razumljivo. Mediala i predmedialisti su bili samonikli pa nije ni čudno što su kritičari bili zatečeni . Hoću reći koristili su stare matrice za novu pojavu što je pogrešno. Danas se slikarstvo M. Popovića percipira kao autentično fantastično slikarstvo a kao što sam već napisao bio je vesnik Mediale. Znači ne može se definisati kao nadrealista.
Ovo 2012 -12-10 ne znam šta je, da nije ISBN ?
Da jeste Amin.

Poslednja izmena:
ma, sve je to bilo takticki i vrlo pazljivo osmisljeno z:mrgreen:

Sofi, ciji decko je u pitanju, molim te prosvetli me :lol:

nego, da odgovorim ja na pitanje (ovaj put jeste lako)

Ezen Atze (Eugene Atget)

ali mogao bi Krinka opet da postavi pitanje, da bude zanimljivije z:D

Jes , bravo z:)
A ne , pravila se moraju poštovati , znači postavi pitanje :D

Moguće je da ste već pregledali, ako niste prelistajte http://photography-now.net/eugene_atget/index.html

Severinin,ako se ne šališ...ja ukucala ime da pročitam još o slikaru,kad ono samo podaci o ovom biznismenu i od juče tati malog ...hm,Aleksandra,valjda.
Krinka,jel ti to Idi Amin na avataru?

nasalila sam se, za mene je to potpuno trivijalna informacija :)
ipak mislim da je daleko veci procenat ljudi cuo za Milana Popovica, Severininog decka, nego slikara... nazalost.

Čiji su ovo radovi ?, o kom bračnom paru se radi ? Poznati su fotografi a jedan supružnik se bavi i slikarstvom(mada je ovo zadnje nebitno).

oni1d.jpg

oni2.jpg

oni3.jpg

Poslednja izmena:
Taj simpatični par su francuski umetnici koji žive u predgrađu Pariza. Jedan je fotograf a drugi slikar , uloga drugog u zajedničkom radu jeste dorada i retuš fotografija . Sarađivali su sa mnogim MTV zvezdama kao što su Madona , Boj Džordž, Princ , Mark Almond itd. Njihova umetnost ne svodi se samo na kemp estetiku (na blještavu reminiscenciju jeftine umetnosti, npr. ukrasa-igračke "Venecije u boci") već i na poigravanje sa religijom i moralom , prožimanjem grešnog i svetiteljskog , božanskog i nagonskog. Jedna suptilna društvena analiza, da ne kažem angažovanost.
Da naravno motivi im nisu isključivo mornari i gej figure, mada koliko sam video oni dominiraju. Evo još nekih slika ;

boroiramiz1.jpg

boroiramiz3.jpg

boroiramiz2.jpg

boroiramiz4.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back