Kviz znanja

• Začetnik teme Začetnik teme loop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PA bre mnogo ste otishli u detalje, i samo se vas dvoje prepucavate.
DAj nesto jednostavnije za raju

EFI je standard za komunikaciju izmedju operativnog sistema i ostatka platforme. Namenjen je novim generacijama Intelovih rachunara (tako meni rekoshe, pa ako mene lazu, lazem i ja vas) :)

Evo jednog jednostavnog: Navedi 8 razlicitih ekstenzija u kojima se moze snimiti "slika" (jesam li jasno postavio pitanje? )

Pa kad nece niko drugi :)

Tacnije, novije maticne ploce dolaze sa tom novom formom biosa.

.jpg, .pdf, .gif, .bmp, .tiff, .raw, .eps, .pcx

Bluetooth tehnologija radi preko...?

alexandrra:
Structured Query Languge

'71 uveden od strane IBM-a kao opsti standardni jezik za rad sa bazama podataka. Osnovno namenjen za postavljanje upita bazama, a vremenom prosiren mogucnostima za kreiranje baza, definiciju podataka, upravljanje i cak proceduralno programiranje neke osnovne automatizacije.
Dakle Pope, jeste jezik, ali ne programski... inace jedinstvena forma jezika, danas sve baze rade preko SQL-a.

POP Mare:
Cemu sluzi tj. sta radi "RUTER"?
Aktivan mrezni uredjaj, cvoriste mreze. Preusmerava pakete ka potrebnoj mrezi.

Promaklo vam je i nesto gresaka, vodi li neko racuna o tome?

Layeri su isti, samo je standard (book) drugačiji. Jedan je razvijao SONY, a drugi PIONEER. Na DVD- se može dodavati video zapis, a na DVD+ ne (u standardnim DVD rezačima)

Koliko podataka može stati na DVD (uključujući i dual layer - double side DVD)?

Treba mi pomoc...
Mozda je glupo pitanje ali interesuje me koji softver mi treba da digitalni fotoaparat posluzi kao web kamera?Ili da li postoji neki softver da mi telefon posluzi u istu svrhu?Fotoaparat je samsung v5,a telefon sonyericsson w550i,pa ako neko zna,neka napishe.
Imam i kameru-kamkorder sony DCR-DVD403E a ni nju ne znam kako da upotrebaim kao web kameru.Prosto je nemoguce,da od tolike tehnike nishta ne mogu da upotrebim kao najobichniju web kameru :(

@Sve je laz

Sto ne postavis to pitanje na forumu Kompjuteri? Mislim ono, ovo je kao neka zabavna varijanta, zezanje, ne resavanje problema. Mislila sam da ti ne odgovorim ali ajde.
Mozes kamkorder da upotrebis kao web kameru, treba ti TV tuner kartica ili ViVo graficka ili video digitalizacijska. Uzevsi u obzir razliku u ceni toga i jedne web kamerice, mislim da ti je bolje da kupis web kamericu.

Nina2:
@mare

Tacniji odgovor je analogno + digitalni video konektor.

@Mcmillan

8.5GB

Sta je HTT i sta tacno radi?
E nina ubicu te :D
Htt-hyper transport technology, uveo ga je amd... koriste ga svi noviji procesori(da ne nabrajam)... htt sve u svemu pomaze boljem radu memorije i sistema u globalu, ma suvise komplikovano za objasniti...

Sta je fsb i na koliko radi memorija(ddr) ako je fsb 200mhz?

Mare, netacno, Hyper-threading tehnology, uveo ju je Intel, moze da obavi dve operacije u isto vreme ponasajuci se kao 2 procesora.

Odgovor na pitanje ostavljam nekom drugom, ne zato sto ne znam, vec zato sto nas optuzuju da se samo mi ovde prepucavamo :P

CD-ROM: stari 650MB i novi 700MB, siroko rasprostranjeni standardi... ima jos nekih, ali su ostali potpuno marginalni.

POP Mare:
@Lupetalo
Kasnis ;)
Ma, jok, ne igram se ja... samo sam video da na ova dva pitanja nije odgovoreno... dobro na SQL je odgovoreno bazicno, za ruter dat netacan odgovor... bezveze da neko pitanje ostane neodgovoreno.

@McMillan
Osnovna razlika izmedju DVD-R i DVD+R diskova je u nacinu zapisa... tj sta se tumaci kao nula sta kao jedinica. DVD+R diskovi u praksi dozvoljavaju nesto brze citanje/pisanje i kao nesto vecu pouzdanost generalno :roll:

Š'a je PHP? (i nemojte mi samo skrecenicu produzivati nego objasnjenje kroz prosto-prosirenu recenicu)

Posteno receno ne znam sta znaci skracenica, ali PHP je programski jezik za razvoj web aplikacija.
I sam ga dosta koristim, jer je jako znacaju za funkcionalnost nekog sajta.

Koja baza podataka se najcesce koristi uz PHP?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back