Kvalitet kozmetike koja nije testirana na zivotinjama !!!

Arlington Road

Iskusan
Banovan
Poruka
6.496
Kozmetika koja nije testirana na zivotinjama je bio razgradljiva, nema parabene,naftne derivate...Sadrzi vitamine A i E koji su dobri za negu koze. Nije toksicna u odnosu na kozmetiku koja se testira na zivotinjama. Kada se kada potencijalno toksican sastojak testira na zivotinjama, za koji se ustanovi da je zaista toksican, proizvod ce uprkos tome biti plasiran na trziste.
Firme i marke koji testiraju na zivotinjama -CRNA LISTA !!!!
•Bausch & Lomb
•Beiersdorf (Atrix, Eucerin, La Prairie, Labello, Nivea)
•Chesebrough-Ponds (Cutex, Faberg, Vaseline)
•Church & Dwight (Lady's Choice, Nair)
•Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen Co., Palmolive, SoftSoap, Speed Stick)
•Gillette Co. (Braun, Duracell, Flair, Liquid Paper, Oral-B, Parker Pens)
•GlaxoSmithKline (Aquafresh, Binaca, Corega, Nicorette, Parodontax, Sensodyne, Strep)
•Henkel (Bref, Clin, Kaloderma, Opti, Persil, Perwoll, Pril, Pur, Rex, Silan, Solea, Somat, Weisser Riese, Schwarzkopf & Henkel-Bac, Fa, Krizia, Palette, Poly, Schauma, Sergio Tacchini, Taft, Vademecum, Vision)
•Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena, ROC)
•Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups, Scott Paper)
•L'Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Logics, Matrix Essentials, Maybelline, Ombrelle, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy, Vital Nutrients)
•Nina Ricci
•Pfizer (Plax)
•Pliva
•Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Comet, Cover Girl make up, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, Hervé Léger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Naturella, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)
•Reckitt Benckiser (Airwick, Ava, Calgon, Calgonit, Easy Off, Fibish, Harpic, Lysol, Mop & Glo, Old English, Resolve, Spray 'N Wash, Vanish, Veet, Woolite, Coty-Adidas, Calgon, Calvin Klein, Celine Dion, Cerruti, Chipie, Chloé, Chopard, Cindy Adams, Club Med, David Beckham, Davidoff, Esprit, Glow, The Healing Garden, Isabella Rossellini, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jill Sander, JOOP!, Jovan, Kenneth Cole, Kimora Lee Simmons, Lagerfeld, Lancaster, Marc Jacobs, Mary-Kate and Ashley Olsen, Miss Sixty, Monsoon, Nautica, Nikos, Parera, Pierre Cardin, Rimmel, Roland Garros, Roots, Sarah Jessica Parker, Stetson, Vera Wang, Vivienne Westwood)
•S.C. Johnson (Drano, Edge, Fantastik, Glade, OFF!, Oust, Pledge, Scrubbing Bubbles, Shout, Skintimate, Windex, Ziploc)
•SCA Hygiene Products AB
•Schering-Plough (Bain de Soleil, Coppertone, Dr. Scholl's)
•Shiseido Cosmetics
•Unilever (Axe, Calvin Klein, Cerruti parfemi, Chloe, Cif, Diversey, Domestos, Dove, Elida Gibbs, Elizabeth Arden, Fabergé, Finesse, Helene Curtis, Henry Cotton's, Impulse, Lagerfeld parfemi, Lever Bros, Lux, Max Azria, Omo, Rexona, Signal, Suave, Sunsilk, Valentino parfemi)
Firme i marke koje ne testiraju - BELA LISTA !
Tvrtke koje su zadovoljile Humani standard kozmetike (HCS)
•Argital (HCS)
•Aubrey Organics (HCS)
•Cuccio Naturale (HCS)
•Florame (HCS)
•Freeman Cosmetics Corp. (HCS)
•Helan (HCS)
•Juice Beauty (HCS)
•L'Erbolario (HCS)
•Melvita (HCS)
•Montagne Jeunesse (HCS)
•Paul Mitchell (HCS)
•Too Faced Cosmetics (HCS)
•Urban Decay (HCS)
•Urtekram (HCS
Tvrtke koje su ispunile i poslale ovjereni upitnik Udruge kojime su izjavile da njihovi proizvodi kao ni sastojci nisu testirani na životinjama.
•Aetrum
•Annyer
•AquaSource (Natural BEING Skin Care)
•Atea (Elements Natura)
•Atlantic Grupa (Neva-Melem, Plidenta, Rosal, Soleval)
•AVALIS kozmetika
•Bioaromatica (Aromatica)
•Biomedis
•BioMelissa
•Biovitalis (Bioherbal, Herba Mare)
•Damjana (Classic)
•drom fragrances
•Elementals by J.
•ESI
•Eudermic
•Experience luxury perfumes

•Farmaceutici Dottor Ciccarelli (Cera di Cupra)
•Forever Living Products
•Fran Wilson Cosmetics / Beauty Solutions, Ltd (L de L Retinol Cosmetics)
•Frenchtop Natural Care Products (Hennaplus)
•Hans Hansel (AquaBio, Logona, Sante)
•JADRAN Galenski laboratorij (Adrience, Holyplant, SMM, Suncobran, Pantexol)
•John Masters Organics
•Kozmetika Afrodita
•Laboratorij Dr. Džanić (Hygieia, Mirisija)
•Labud
•Lagorda (Kron)
•Lavanda
•Lavera
•Lek Kozmetika (Amai, Green Line)
•LiceGuard
•Lush
•Meteor
•Miki
•Milla (Issa, Lee, Naily, Rea)
•Miraculum uxor
•Oleal
•Olival
•Olivella
•OPG Zejbek (Okra - Bamija)
•Oriflame
•Polena

•Primavera Life
•Priroda liječi (Nikel)
•Quarnero
•Rituals Cosmetics
•Priroda liječi (Nikel)
•Quarnero
•Rituals Cosmetics
•Saponia (Arf, Bioaktiv, Brinell, Di Sunprotection, Faks Helizim, Frutella, ID, Kaina, Lahor, Likvi, Nila, Ornel, Plavi Radion, Rubel, Tipso, Vim, Zirodent)
•Sapunoteka
•Saxa (Aromatéka)
•Sinclair & Valentine
•TIGI Haircare (Bed Head, Body, Catwalk)
•TITANIA Fabrik
•Ulola
•Wala (Dr. Hauschka Skin Care)
•Weleda
•Žana kozmetika
Postoji i treca tj. siva lista za koje nije utvrdjeno ni da li testiraju ili ne.

Maksimalno se trudim da koristim samo cruelty free kozmetiku, ali nije nimalo lako. Cesto kupim nesto od kozmetike ubedjena da taj brand ne radi testove na zivotinjama, posle saznam da ta ista kompanija kupuje komponente od druge fime koja radi takve testove. Vazno je imati stalno na umu imena brandova koje boli dupe za bol i patnju zivotinja. Od ovih koje je je A.R. naveo godinama unazad redovno koristim Oriflame, AFroditu, Greenline, mada,koliko sam ja obavestena ni Artdeco ni Revlon ne rade testove na zivuljkama, ali nikad covek ne moze biti siguran. Vazne su namere.

Boze.. pa bas je grozno citati ovu listu....
Verovatno bi trebala obratiti paznju na sve ovo malo vise od sada...
Bas sam videla da Avon nije nigde, pa sam proverila - i oni testiraju, nisu vise na beloj listi od ove godine. Ne testiraju aktivno kao recimo Loreal ili Gilette, ali ako zakoni jedne drzave traze testiranje na zivotinjama (za odredjene proizvode) onda ce i oni radije testirati da bi prodavali taj proizvod i tamo i nece da se odreknu profita, kao ostale firme na beloj listi.

Tek su sad skinuli zeca sa kataloga - znak da ne testiraju, kad si ih vec bukvalno prisilili, tuzili.
Bas je glupo, imali su odlicnu reputaciju i bili su jedna od najvecih kompanija i pre, ne znam zasto su odjednom odlucili da ih boli uvo za zastitu zivotinja.

Poslednja izmena:
Ja se nadam da će se to poštovati, mada, mnogo je novca tu u igri.
Otkad imam kućnog ljubimca, mnogo više obraćam pažnju na te stvari, dovoljno mi je da zamislim kroz kakve muke prolaze kunići poput njega i da mi se sve muči.
Trudim se da kupujem sa bele liste jer ima i tu svašta da se probere, iako je mnogo kraća od one crne. Npr. kupujem proizvode marke Pupa, Afrodita, Avon...
Imam i nekih proizvoda koji su zalutali, ali sam njih uglavnom dobila na poklon.

Back