Kutkljani - unapredjeni i uredjeni

...mislim da bi trebalo razraditi celu nauku i vezi lichnosti i njenog radnog prostora jer je fantastichno interesantna...koliko se otvorenost,zatvorenost,mashtovitost osobe vidi na metar povrshine je stvarno neshto fenomenalno..
Npr u svakom studentskom domu ima polichica iznad kreveta ''lichni pechat ''privremenog vlasnika spavajuce povrshine...koliko je to zanimljivo...od brda kozmetike, na jednoj, do dve odvratne braon saksije sa uzasnim cvecem i glupom ofucanom torbicom za kljucheve osobe koja ne otvara osecanja ni kleshtima...
a da ne kazem stolovi, boje predmeta na stolovima...raspored...pa od ljudi koji svaki predmet pomeraju milimetar da vrate na mesto, pa do kreativnog nereda u kojem vilenjaci uzivaju trcheci ispod rasutih dzidza bidza neprimeceni...stekla sam utisak da mozda ljudi koji centriraju predmete, mozda ne vole neplanirane stvari, kao da zele da i sam svoj zivot doteraju da bude po planu , da se odbrane od haosa,kao da ih taj red shtiti od nepredvidjenih stvari koje ih mogu izbaciti iz koloseka...ali teshko to ide...do onih kojima haos na stolu drzi neki osecaj slobode''jao steze me ovo i ovo i ovo moram da isposhtujem'', a bar ovde nek stoji dok ne prodje frka, pa cu napraviti red...hahaha, a frka nikako da prodje...ali je zadovoljstvo skloniti sve posle zavrshenog posla...
...lichno mislim da je lepshi osecaj kad se napravi red, chistoca, ali ako se nema vremena, te rasprostrte stvari nas vracaju na rad, kao da zovu''hej, gde si, dovuci se nazad, chekamo te''...ne volim povrshine bez lichnog pechata, pa makar to bila i fleka od kafe...pa je posle vece uzivanje kad se sve slaze i sklanja, kao da se uziva u rezultatu...vidish shta koga interesuje, preko obichnog ukrasa...ali isto ne volim mrve, fleke i stogodishnje slojeve koje se nikada ne sredjuju, vec samo je ispod ruke ''chisto'', zahvaljujuci rukavima...sto kila prashine bash ne deluje sjajno

...mislim da bi trebalo razraditi celu nauku i vezi lichnosti i njenog radnog prostora jer je fantastichno interesantna...koliko se otvorenost,zatvorenost,mashtovitost osobe vidi na metar povrshine je stvarno neshto fenomenalno..
Npr u svakom studentskom domu ima polichica iznad kreveta ''lichni pechat ''privremenog vlasnika spavajuce povrshine...koliko je to zanimljivo...od brda kozmetike, na jednoj, do dve odvratne braon saksije sa uzasnim cvecem i glupom ofucanom torbicom za kljucheve osobe koja ne otvara osecanja ni kleshtima...
a da ne kazem stolovi, boje predmeta na stolovima...raspored...pa od ljudi koji svaki predmet pomeraju milimetar da vrate na mesto, pa do kreativnog nereda u kojem vilenjaci uzivaju trcheci ispod rasutih dzidza bidza neprimeceni...stekla sam utisak da mozda ljudi koji centriraju predmete, mozda ne vole neplanirane stvari, kao da zele da i sam svoj zivot doteraju da bude po planu , da se odbrane od haosa,kao da ih taj red shtiti od nepredvidjenih stvari koje ih mogu izbaciti iz koloseka...ali teshko to ide...do onih kojima haos na stolu drzi neki osecaj slobode''jao steze me ovo i ovo i ovo moram da isposhtujem'', a bar ovde nek stoji dok ne prodje frka, pa cu napraviti red...hahaha, a frka nikako da prodje...ali je zadovoljstvo skloniti sve posle zavrshenog posla...
...lichno mislim da je lepshi osecaj kad se napravi red, chistoca, ali ako se nema vremena, te rasprostrte stvari nas vracaju na rad, kao da zovu''hej, gde si, dovuci se nazad, chekamo te''...ne volim povrshine bez lichnog pechata, pa makar to bila i fleka od kafe...pa je posle vece uzivanje kad se sve slaze i sklanja, kao da se uziva u rezultatu...vidish shta koga interesuje, preko obichnog ukrasa...ali isto ne volim mrve, fleke i stogodishnje slojeve koje se nikada ne sredjuju, vec samo je ispod ruke ''chisto'', zahvaljujuci rukavima...sto kila prashine bash ne deluje sjajno

pecurkice...u centar! :)
taman sam se spremala da koNJstatujem da je tema pobegla od namere da provalimo da
li taj kreativni nered na stolu znaci da nam je dusa neuredna ili kreativna :)
jos sam htela da koNJstatujem da smo svi posli da UNOVCIMO svoj haos na brzaka...
i onda si dosla ti i sve mi objasnila!
samo, moram da ti kazem...iako neki misle da sam pedanterija, u nekim aspektima zivota...fijoka sa carapama i veshom mi je goozica :)

ja sam imala jednu jako zanimljivu komsinicu
ja takav nered u kuci u zivotu nisam videla
(a ja ne spadam u najurednije samo da se zna)
ali ono kod nje je da ti pozli
i onda te ona pozove na kafu a ti bukvalno nemas gde da sednes, a kafu mozes samo u ruci da drzis
nema fore negde da je spustis

ali, ljudi
njeni ormani
vi ne mozet da zamislite
a pogotovu ne da uklopite sa slikom van ormana
sve pod konac
po boji sredjeno
cakum pakum

sta bi to moglo biti?

da plaća nekog da joj sređuje ormare.
ili
kod mene je mnooooogo neuredno, garderoba na sve strane, ali mi je kupatilo uvek čisto. mada ok, to nije urednost nego higijena
ili
pakovala ja juče stvari za onu mirkinu akciju i sad su i meni ormari pod konac

Kod mene je sve takođe mešovito i čini mi se da ima istine u tome da je urednost/neurednost odraz stanja dušice ljudske. Koliko se trudim da mi neke stvari budu složene pod konac toliko za ove druge ne marim. Takvi su mi i postupci, nekada sam mnogo ažurna u vezi nekih stvari a nekada sam potpuno nonšalantna. Mojoj mami i dan danas nije jasno kako za neke "bitne" stvari može toliko da me boli uvao dok za neku "glupost" zapnem ko sivonja".

- u torbi mi je uvek sve lepo spakovano, a imam gomilu stvari, uvek nosim nenseser sa četicom za zube i rezervnim ćegama, jer nikad ne znam da li ću se taj dan vraćati kući- tu se otprilike vidi da volim da imam sve uz sebe i da znam šta nosim sa sobom
- radni sto mi je u haosu- to je zato što ne volim obaveze, a ispunjavam ih jer moram i onda je sve to preko ku.rca
Fijoke su na pola sređene pola ne sređene.
-fijoku sa belim gaćama obavezno složim - bele gaće me asociraju na čistoću i uvek gledam da izgledaju kao na reklami.
- šareni i "sexy" veš volim da držim onako neobavezno ubačen u fijoku, ako je čipkani ili su neke malene tangice, onda ni nemaš kako da ih sklopiš, pa mi je lepše kad stoje onako razbarušene.
-za čarape nemam neko pravilo, obično mi ih keva složi ja posle razj.ebem sve
- volim kad je moja soba sređena i uvek složim stvari, a po ostalim prostorijama ostavljam stvari gde stignem, ko stoka. Dođem sa posla, torbu bacim na fotelju jaknu okačim na stolicu, odem u kupatilo presvučem se a stvari ostavim na kanti za veš, a keva ide zamnom i skuplja
-kad sam na poslu hoću da operem sudove za sobom, kod kuće nema šanse (samo u vrlo, vrlo retkim slučajevima), dok kod drugarice i kod dečka uvek hoću da operem sudove.

U toku nedelje, sve mi u haosu - papiri, večito ne znam gde mi telefon, ključevi, sve nalazim u poslednjem momentu. stalno žurim, jurim, sve u trku nekom. Ali kad imam slobodan dan,sve se sredi, spakuje, složi...a kroz dva dana ponovo sve po starom...Torba mi je UVEK puna kojekakvih nebulozakoje mi uvek trebaju...A što se tiče para, često ih nalazim zaturene po džepovima, pregradama, jaknama. Nije mi jasno šta mi se to događa u poslednje vreme kad sam uvek bila jako organizovana i uredna...:)

Ovako doteran i izluftiran kutak jos nisam videla...pa rekoh, u tom smislu....da vas upitam nesto!?

Da li mislite da su neuredne fijoke sa carapama, police sa knjigama, papiri na stolu, dzepovi u torbicama...odraz reda u nasoj dusi?
Jednom mi je neki poznanik ponudio 100 evra samo da vidi sta sve imam u rucnoj tasni (ovo nije topik o radoznalosti, ali ima veze sa neredom).
U organizaciji poslova, u planiranju...skolna sam da uzasno pazim na red (skoro sam nekom objasnjavala kako cak i dok punim masinu za sudove postujem red..)
ali sad da mi vidite radni sto....
BRUKA!

p.s. osecam da ce sad neko da postira...
"e...ovo je vec bilo :( "

ne ja sam neuredna jako ali pokusavam da se uredim.
i kada mi je sredjena soba onako bas bas pocnem da panicim jer ne znam gde mi se sta nalazi.
eto recimo najvise volim kad mi je pola ormana poredjano po stolici jer mi to stedi trud slaganja odece i ponovog uzimanja iste.to je prakticno sizifov posao.
evo trenutno na stolu imam -a to je ugaoni sto,sa leva na desno - narandzasto sivu lampu koja je ugasena,sacu da je upalim vidim cudno mi nesto,onda kantu za papirice koja mi se odavde cini da je puna,dve kutije sa olovkama koje uglavnom ne rade ali mi zao da ih bacim,jedan objekat nedefinisanog porekla i nacina upotrebe,jedno pet racuna,sacu i to da bacim,dve male bocice sa parfemima,upaljac,patent olovku,otvoreno pakovanje vlaznih maramica,mislim da vise nisu vlazne,neku kesicu sampona koja se dobija uz novine,verovatno maminih ruku delo,prvu knjigu iz spanskog,ondaK spansko engleski recnik,mali polomljeno ogledalo,prsten koji menja boju sad sam ga skinula i ljubicaste je boje sto znaci da sam romantcno raspolozena,staru kartu evropske unije pre prosirenja 99 valjda (austrija finska svedska) onda jedan roze neseser novi sa nekim stvarima uniutra,miles & more karticu i neke papire sa siframa,ugovor o nekom kursu,kesu iz mamuta,izguzvani papir sa nekim spanskim grupama,neobelezeni disk na kome znam da je narezan incubus i novi manu chao,dva pakovanja konca za zube,od cega je jedan sranje,ali nije ni cudo kad ga je stari birao,monitor,skener,kablovski modem,i modem za dial-up ne znam koji ce mi kada niti je prikljucen niti sam napravila konekciju,onda telefon koji je zabagovao pa stalno pise da imam tri propustena poziva,,jos nekih knjiga iz spanskog,jedna knjiga ize ekonomije,lampa kojoj je sijalica neki dan riknula,onda neku kutiju sa poredjanim diskovima na kojima stoje national geographic od narednih meseci,stari mobilni telefon,novi diskovi neotpakovani tri spanska recnika,jdva nemacka,jedan recnik fraza i izraza isto spanski,jedna knjiga na spanskom,razglednica iz meksika neke kopije,sveska neka i tri kesae,tester neutrogene,potrosena kutija kreme za ruke i jedna citava,kutija sa diskovima,pikasov autoportret,jedan smotani kolaz iz skvota koji ceka da ga uramim,kapi za nos,daljinski od stuba koji nije ukljucen u struju,potroseno labelo sa mirisom cokolade i tako.
i relativno je sredjeno.
to je samo gornji deo stola imaju i police ispod :)

mada cu sada da pobavam ove kese i papire,dekoncentrisu me :(

a u torbi uvek nosim hemijske,mobilni,orbit,labelo i nesto da obucem ako se smrznem,novcanik,ponekad kisobran,plejer i to je manje vise to.

ne utvrdismo da li je u pitanju nered u nasim glavama ili nasim dusama...

Mislim da jeste neki nered u glavi...
Jednostavno sve mi je u haosu kad mi je haos u glavi, odnosno kad imam mali milion stvari da uradim. Kad bih sve stavljala na svoje mesto odmah ne bi bas stigla sve da uradim. Nekad nije bilo tako, zasto se promenilo? Pokusavala da razmisljam par puta ali sam dosla do zakljucka da se sve "brze zivi" i da zbog toga nastaje haos.
A tek torba - jednom sam izvadila sve upaljace iz nje - bilo ih je 12!

Mislim da jeste neki nered u glavi...
Jednostavno sve mi je u haosu kad mi je haos u glavi, odnosno kad imam mali milion stvari da uradim. Kad bih sve stavljala na svoje mesto odmah ne bi bas stigla sve da uradim. Nekad nije bilo tako, zasto se promenilo? Pokusavala da razmisljam par puta ali sam dosla do zakljucka da se sve "brze zivi" i da zbog toga nastaje haos.
A tek torba - jednom sam izvadila sve upaljace iz nje - bilo ih je 12!

samo da mi je jedan od tih upaljaca sada...
upalila sam svece po kuci da "odrzavam vatru" jer sam u neredu izgubila upaljace (verovatno svih onih 12 :))
a eto me u zemlji koj je izmislila sibice...uzas!
al' nema veze, zurka je bila odlicna! :)

Back