Kutak za trudnice

Sally, odlicno za tezinu bebe, to je jedan od pokazatelja da si dobro kontrolisala nivo secera tokom trudnoce..
..a kamo srece da je velika beba jedini problem koji nastaje zbog neregulisanog GD, u tom slucaju najgore sto bi sledilo je carski, pa sta..
..sad nemoj ni da mislis o tome, dobro si sve odradila i skoro je gotovo.. :)
..i obavezno nadji vreme da uradis test opterecenja opet jedno tri meseca posle porodjaja, zarad svoje mirne glave u godinama koje slede..

Rubela i rubeola su ti isto.
Gledam moj torch test, pise rubelu da sam prelezala, i jesam, rubeolu, kao klinka. Mislim da mi nismo primali MMR, moja generacija.

Inace, sad samo cekam da se porodim, sve je ok, beba ima 3150gr, nije prekrupna, dzabe me naplasili sa tim dijabetesom bezveze, i tako..

ja imam antitijela, a nisam je prelezala
77 sam godiste
tako da je morala biti vakcina u pitanju ;)

zelim ti sto bezbolniji i brzi porodjaj : )

stevca, usla sam u 38-mu nedelju..

Nemam pojma, vragana, mislim da od 85-og godista ili tako nesto ide bas MMR, ali verovatno smo i mi nesto primili, mozda neku varijaciju na temu..ja sam 80-to, znam da sam imala rubeole u osnovnoj skoli..
Hvala :)

ma, kod nas jos uvek izgleda dr misle da su ... bogovi
pa se tako postavljaju prema pacijentima- moras ovo ono,
vrse teror straha, od trudnoce prave bolest
samo ovde teraju na CVS i amniocentezu kao na dobar dan, svugde zena moze da najnormalnije odbije ovu proceduru ....
ovde te lekar nece ako ne prihvatas njegove metode :roll: cist monopol
ovde te teraju da radis nepouzdane testove koji mladim mamama pokazuju 35% sanse za Dauna, pa odmah amnio :evil:
cackaju trudnocu mali milion puta bespotrebno, maltretiraju i mamu i plod
da mm nije takav kakav jeste, otisla bih 2x kod dr ... i porodila bih se kuci ...

do porodjaja :mrgreen:

ne moze... to su sve fini lekari, gde vodjenje trudnoce ide 1000-2000e ....
i vidm da su svi isti, po zenama sa kojima kontaktiram.

svi idu po istim procedurama u srbiji, od 30-te odmah CVS, posto ni jednoj dabl ne bude adekvatan... ili tripl...
pa jednoj i amniocenteza omasila, ali ona je isla drzavno i srecom sacuvala bebicu koja je zdrava i prava :)

- - - - - - - - - -

Ja imam super iskustvo sa dr.koja mi je vodila trudnoce.

svi su oni super kada ne pruzas otpor
i idu na teror straha

- - - - - - - - - -

ako se ovo moje cudo rodi bez problema, nazvacu ga Srecko
ili da izguglam neko ime sa tim znacenjem

to pocnu od 30-te, dablovi, triplovi CVS, amnio ...
i sve treba, a vecina glupost
ali, opet cu pre kod ovog, u njega imam poverenja da zna sta radi i da je dobar
i bez njega mi se nikako ne poradja!
u privatnu klin. i ne bih otisla na porodjaj .....

- - - - - - - - - -

dok preko nema- uradite makar ovo, makar ono
oces-neces, tvoj je izbor
i ne tretiraju trudnocu kao bolest dok se ne dokaze suprotno
ovde je trudnoca jedan od najunosnijih biznisa

..dve trudnoce posle tridesete, vodila u dz, dva ekspertska privatno, dabl dobar i to je to..
..rucni pregled na utvrdjivanju trudnoce i u porodilistu na prijemu..
..nisam cula za probleme sa kojima se susreces ni od ostalih trudnica oko mene, a ni ovde na forumu..

vecina tih zena i ne dozivljava kao problem, vec radi sve analize koje im se traze...
za svaki se kaze razlog.... ali sve zene koje vode isto trudnoce kao ja, iste procedure prolaze, d0 30-te, do 35-te, preko 35-te ....
da bi bile sigurne da na porodjaju nece biti iznenadjenja ....
ja sam do porodjaja kume i jos par mladih zena bez veze bila u fazonu da je trudnoca prirodno stanje
posle sam samo trazila ko ce da mi bude na porodjaju!
kako rece jedna dobronamerna urmasica- ne veruj da su se bez veze poradjali u Misovicu ....
eto, ima urmasica i urmasica

u par godina pre moje trudnoce sve zene, izuzev sada jedne koja se nedanvno porodila u gradskoj, i jedne preko veze u misovicu, nahebale ko zuti
da je dolazio i zastitnik pacijentovih prava da im ukaze na opcije za tuzenje.....
pa pogresna amniocenteza....
nakupilo se sve nekako oko mene, pa se covek isparanoise
ja ostajem kuci :malav:

ma, kod nas jos uvek izgleda dr misle da su ... bogovi
pa se tako postavljaju prema pacijentima- moras ovo ono,
vrse teror straha, od trudnoce prave bolest
samo ovde teraju na CVS i amniocentezu kao na dobar dan, svugde zena moze da najnormalnije odbije ovu proceduru ....
ovde te lekar nece ako ne prihvatas njegove metode :roll: cist monopol
ovde te teraju da radis nepouzdane testove koji mladim mamama pokazuju 35% sanse za Dauna, pa odmah amnio :evil:
cackaju trudnocu mali milion puta bespotrebno, maltretiraju i mamu i plod
da mm nije takav kakav jeste, otisla bih 2x kod dr ... i porodila bih se kuci ...

do porodjaja :mrgreen:

Ja vodim privatno i sad i prethodnu trudnoću, različita dr. Nikad me niko nije terao ninašta. Na dabl testu su mi bili oba puta dobri rezultati i doktorke su mi rekle da amnio nije potrebna, iako se u njihovim ordinacijama rade amnio. Tako da nisam radila dalje pretrage. I krv, urin idem kod državnog da mi daju uput i nosim rezult mom privatnom dr. To ne radim privatno i naravno da mi se dr ne meša i ne određuje šta ću i gde raditi iako ona ima laboratoriju i mogu i kod nje.

Jos se nista ne desava, na ctg-u i uz sve ok, a zakazan mi prijem na dan termina, za 7 dana. A ja zelim da izbegnem indukciju, tj znam da cu dobiti verovatno svakako, ali hocu da mi krene prirodno porodjaj, pa nek ga samo ubrzaju, a ne da me tamo kace na indukciju a ja zatvorena...
Medjutim, citam da je rizicno da puste da trudnice sa gestacionim dijabetesom prebace termin...i sve mi u glavi da ce me garant zadrzati tada sve i ako budem zatvorena..
Ne znam sta da radim..da ne dodjem jedino, nego cekam da krene prirodno..nemam pojma..

- - - - - - - - - -

Jel ima koja bivsa trudnica sa GD da je prenela trudnocu?

Seks? :)
Ja sam se poradjala pre termina svaki put, ne znam kakav je princip ako preneses..

- - - - - - - - - -

..miran ctg i uz ne moraju nista da znace..
..starijeg sina sam rodila 10h posle uz-a na kom su rekli da cu verovatno da guram jos 7-10 dana, taman do termina,
a Jaksu 10h posle apsolutno mirnog ctg-a, nedelju dana pred termin..

Jao, volela bih stvarno da se pokrene nesto makar dan pred termin, jer ovako ako dodjem tamo, racunam da me zadrzavaju sigurno.. A posto sam odlucila da ovaj put necu epidural, ubedjena kako ce drugi porodjaj biti mnogo kraci i laksi, nadam se da se nisam zeznula..

Sto se tice tvog predloga, veruj mi da bi mi to bilo mucenje u ovom stadijumu trudnoce :)

Back