Kutak za trudnice

Ma, Ok hvala ti. Upravo sam se vratila od lekara, tačnije iz Višegradske.
Grlić mi je 1cm, zatvoren, CTG nije pokazao ni da imam ni da nemam kontrakcije, samo je bebine otkucaje registrovao... i sestri je bilo čudno. Stomak mi je napet, ali pošto je grlić u neočekivano dobrom stanju za četvororotku poslao me je da leškarim kući. U svakom slučaju sam mirnija, do sada sam se do 5 prstiju bezbolno otvarala... valjda su ovo pripremne kontrakcije.
I da rekli su mi da NIKAKO ne mazim stomak jer to izaziva kontrakcije.
Nastavljam da koristim Utrogestan i Nifelat 2x dnevno i čekam utorak :)

Insomnia :heart:
Idem sutra na regularni prijem i ne znam da li da se radujem da me ostave ili da me vrate kući.... mislim da ću se radovati u svakom slučaju...

Kako oni odluče da treba. Moj ti je savet da postupiš onako kako kažu.

Meni je falilo dva dana, tj tri do regularnog prijema u Frontu, i zato sam morala da se poradjam ovde. U ponedeljak je trebalo da dobijem uput za Front, u utorak je trebalo da odem da legnem u bolnicu... a ja se porodila noć subotu na nedelju.
Dr koja me je primila i operisala, dr Lola Dragutinović ( e, baš hoću da kažem puno ime i prezime!!! ), mi je živce pojela zbog tog Fronta... ja zinula da joj kažem da sam alergična na penicilin, a ona osula paljbu - sad ćutite, ništa mi ne pričajte, ni-šta!!!! Gde ste bili ranije da nam sve lepo objasnite, šta sad hoćete, niste se žalili dok ste se sa svojim doktorčićem švrćkali po Beogradu!!!
Tako nešto sam prvi put doživela.
Posle, kada me je previjala, opet je to isto rekla, kroz osmeh i smirenije, sve kao kroz šalu... E, tada joj nisam ćutala, zabole me, više nema šta da mi radi, operisala me je već... pitala sam je u čemu je problem, liči na samouverenu i uspešnu ženu, čemu takvi kompleksi? Pocrvenela je kao bulka i odmah krenula jako grubo da mi čisti ranu... koja srećom već više nije ni bolela...
Eto, samo mali deo onoga što sam doživela... vući ću traume ceo život, majke mi... jebbem ti carski rez, jebbem ti njihov zastareli bolnički protokol, jebbem ti iskompleksirano i zlobno osoblje... neću ni da pričam... i ovo je dovoljno...

Žao mi je što si tako loše prošla. I stvarno, ljubaznost osoblja puno znači, makar ona elementarna. Ja sam mislila da si se porađala u BGu...
Ako ništa drugo, najstresnije je prošlo i prolazi, bebe su ti medenjaci i zajedno ste... Ljubi dečicu:cmok:

Da, da... sutra će biti tačno mesec dana kako su zaustavili prevremeni i hvala im na tome. Moja dr se nada da će me ostaviti do porođaja, ali ako procene da lepo mogu da stignem i od kuće, meni je ok da kući mirujem. Sve smo bliži i bliži bezbednoj zoni :)

Da, da... sutra će biti tačno mesec dana kako su zaustavili prevremeni i hvala im na tome. Moja dr se nada da će me ostaviti do porođaja, ali ako procene da lepo mogu da stignem i od kuće, meni je ok da kući mirujem. Sve smo bliži i bliži bezbednoj zoni :)

Imas li svog dr koji ce te poradjati? Ne znam da li se to mora ugovarati ranije, ili samo dodjes I ko te primi njegova si? Meni je bas frka oko te procedure na porodjaju. Cula sam da se placa, ali ne znam kada.. pre ili posle? Sta ako I meni ovako porani kao Ati, pa ne stignem da se organizujem.... uf. Svaka vam cast koje ste tako mirne I koje ste vec prosle sve to.

Nemam svog ginekologa, a kako stvari stoje neću imati ni epidural..
.Za prvi porođaj sam jurila vezu, išla kod tog doktora privatno i u Višegradsku (umesto kod moje dugogodišnje doktorke), jasno sam rekla da očekujem da me on porodi, on je mužu rekao da će se sve njih dvojica dogovoriti (muž je do doktora došao preporukom drugara čiju je ženu sva 3 puta porađao) i kao sve OK, samo zovi...
U pola 4 noću mi pukne vodenjak, ja ga zovem, a on je baš pošao na aerodrom, išao je čovek u Rio! Videli smo se 2 dana ranije i nije ni pomenuo da ide na odmor... Bila sam potpuno isprepadana, ali je sve OK prošlo...i svi su bili korektni, mada sam u tom trenutku ludela kada mi ne odgovore na pitanje... i kad o meni govore kao da sam odsutna...

Kako oni odluče da treba. Moj ti je savet da postupiš onako kako kažu.

Meni je falilo dva dana, tj tri do regularnog prijema u Frontu, i zato sam morala da se poradjam ovde. U ponedeljak je trebalo da dobijem uput za Front, u utorak je trebalo da odem da legnem u bolnicu... a ja se porodila noć subotu na nedelju.
Dr koja me je primila i operisala, dr Lola Dragutinović ( e, baš hoću da kažem puno ime i prezime!!! ), mi je živce pojela zbog tog Fronta... ja zinula da joj kažem da sam alergična na penicilin, a ona osula paljbu - sad ćutite, ništa mi ne pričajte, ni-šta!!!! Gde ste bili ranije da nam sve lepo objasnite, šta sad hoćete, niste se žalili dok ste se sa svojim doktorčićem švrćkali po Beogradu!!!
Tako nešto sam prvi put doživela.
Posle, kada me je previjala, opet je to isto rekla, kroz osmeh i smirenije, sve kao kroz šalu... E, tada joj nisam ćutala, zabole me, više nema šta da mi radi, operisala me je već... pitala sam je u čemu je problem, liči na samouverenu i uspešnu ženu, čemu takvi kompleksi? Pocrvenela je kao bulka i odmah krenula jako grubo da mi čisti ranu... koja srećom već više nije ni bolela...
Eto, samo mali deo onoga što sam doživela... vući ću traume ceo život, majke mi... jebbem ti carski rez, jebbem ti njihov zastareli bolnički protokol, jebbem ti iskompleksirano i zlobno osoblje... neću ni da pričam... i ovo je dovoljno...

joj bre ata :(

skotovi su stvarno, samo zbog sujete su u stanju da te urnisu jbt

Nemam svog ginekologa, a kako stvari stoje neću imati ni epidural..
.Za prvi porođaj sam jurila vezu, išla kod tog doktora privatno i u Višegradsku (umesto kod moje dugogodišnje doktorke), jasno sam rekla da očekujem da me on porodi, on je mužu rekao da će se sve njih dvojica dogovoriti (muž je do doktora došao preporukom drugara čiju je ženu sva 3 puta porađao) i kao sve OK, samo zovi...
U pola 4 noću mi pukne vodenjak, ja ga zovem, a on je baš pošao na aerodrom, išao je čovek u Rio! Videli smo se 2 dana ranije i nije ni pomenuo da ide na odmor... Bila sam potpuno isprepadana, ali je sve OK prošlo...i svi su bili korektni, mada sam u tom trenutku ludela kada mi ne odgovore na pitanje... CEKAJ PA JEL TI HOCES EPIDURAL? Ja ne kapiram sad, znaci ne znas jos dal ostajes u bolnici? Ti si sad 33 nedelja cini mi se, ne citam bas sve postove detaljno, pa mi ne zameri ako sam propustila nesto :)

ja sam se uzasno plasila porodilista popularno nazvanog Betanija u N sad u..na kraju su mi utisci bili i vise nego pozitivni,osim o sestrama u sok sobi,koje bi trebale biti za desetku,u mojoj knjizi su 1.ostatak ekipe,na patologiji,i na poluintenzivi bezprekoran.babice...pa...sta ja znam...ok...ali jedno je sigurno svima toplo preporucujem spinalnu anesteziju da imam 10 porodjaja svaki bih odradila u spinalu

ja sam se uzasno plasila porodilista popularno nazvanog Betanija u N sad u..na kraju su mi utisci bili i vise nego pozitivni,osim o sestrama u sok sobi,koje bi trebale biti za desetku,u mojoj knjizi su 1.ostatak ekipe,na patologiji,i na poluintenzivi bezprekoran.babice...pa...sta ja znam...ok...ali jedno je sigurno svima toplo preporucujem spinalnu anesteziju da imam 10 porodjaja svaki bih odradila u spinalu

Sto preporucujes spinalnu? Ja se ne razumem, pa mi mnogo znaci kad mi vi objasnite...

Epidural je gotovo potpuno bezopasan... Uostalom samo pomisliš koliko će ti biti lakše da slušaš šta ti kažu ako te ne bude bolewlo, koliko ćeš se manje plašiti...
I nije kao anestezija kod zubara da ništa ne osetiš, sve osečaš, samo te ne boli...
Od srca svima preporučujem!

Sto preporucujes spinalnu? Ja se ne razumem, pa mi mnogo znaci kad mi vi objasnite...

Pa svi je preporucuju jer te nista ne boli, tj, ne osecas te grceve,jake kontrakcije,bol u kostima,karlici,kicmi. Ali, sve sto ima veze sa oduzimanjem tj.umrtvljivanjem nerava, u ovom slucaju donjih extremiteta, ja sam protivnik, jbg. Nekima je ostavilo posledice, ali nekima, nismo sve iste.

Моја другарица је троје деце родила са спиналном и каже да би тако могла да роди десеторо.

Твој је избор, у сваком случају.

Svaka njoj cast, moze i dvadesetoro :). Mozda sam malo vise upucenija u anestezije pa zato to govorim i mislim. U mom slucaju ja ne verujem u ruke anesteziologa koji mi gura onu igletinu ízmedju L/S prsljenova, a dovoljan je 1 mm da ode sve bestraga. Ali nemam nista protiv ko je uzima. 1 u milion ima posledicu. Kakav sam baksuz to bih mozda bila ja :(,, zato mirujem :)

Svaka njoj cast, moze i dvadesetoro :). Mozda sam malo vise upucenija u anestezije pa zato to govorim i mislim. U mom slucaju ja ne verujem u ruke anesteziologa koji mi gura onu igletinu ízmedju L/S prsljenova, a dovoljan je 1 mm da ode sve bestraga. Ali nemam nista protiv ko je uzima. 1 u milion ima posledicu. Kakav sam baksuz to bih mozda bila ja :(,, zato mirujem :)

Разумем твој страх, и ја бих тако размишљала.

Заправо - најмање се плашим тоталне. :mrgreen:

Back