Kutak za trudnice

Ah, jedan bebili beb mi se razbaškario po nekom živcu, jedva stojim. Lepo je pritisnulo nerv i em me bole ledja baš, baš jako, em mi iznenada i ničim izazvano samo otkaže leva noga :(
Veselija strana priče je što sad krećem na posao i imam jedno dvaJes minuta pešaka :mrgreen: Da li ću pasti bar jednom, a? :lol:
I kako ću zaboga da izdržim da stojim do 8 večeras, to je već ozbiljnije pitanje.... :confused:

Vragana, zaista mi je jako drago da je na kraju sve ok. Čitam, a ne komentarišem, ne znam šta bih rekla jer se u problematiku ne razumem baš. U svakom slučaju, super da je sve dobro :ok:

Pa ja ne vidim nista lose u tome da covek da uput za misljenje strucnjaka, a ne sa glumi specijalisty za gb...
Mnogi imaju problem s viskom sujete, svidja mi se sto covek trazi drugo misljenje, znaci da joj nije zapecatio dijagnozu....
Ma da...
Tako je ova nasa dr.pedijatar u dz non stop davala upute za dalje... za ispitivanja i strucnjake... pa joj zabranili da salje...
Jbt ako si nesposobna i ne znas svoj posao, daj otkaz... ima ljudi koji znaju...
Znam i ja ispisati uput specijalisti ;)

Kad je medo imao dva meseca, ona meni kaze da misli da on ima bruh i puf uput hirurgu!!!
Ej bre hirurgu me uputi, ja odmah najgore scenarije u glavi... operacije, bolnica itd...
Tresem se... muz nas odmah odvede privatno kod jednog hirurga kuci... covek koji inace operise samo odrasle,
pregleda ga i kaze Ma jok, nema dete bruh.
Da nije bilo mm-a, vratila bih se u dz i prebila je na mrtvo ime majke mi moje rodjene...
Pet godina zivota mi skratila neobrazovana nesposobna budala...

Tako da, ja danas te 'strucnjake' sto samo prosledjuju ne volim ni na slici da vidim...
Iz licnog iskustva
Al ' si izgeneralizovala. A da kojim slucajem kaze "nista to nije", pa onda saznas da nekoj tvojoj xy prijateljici dr za te vrednosti daje terapije, dr bi ispao "nesposobna neznalica"

Ne treba ni da kaze Nije nista. Vec treba da zna svoj posao i postavi pravu dijagnozu!!! Za to je placen! To mu je posao!
Ne da piskara po uputima

A bolju dijagnozu smo joj mi ovde postavile od tute mute doktora koji em nije umeo da vidi da nije nista
em ne ume sa pacijentima pa umesto da ih smiri on im unese nepotrebnu nervozu i stres.

Joj kako bi ja njih 80% poslala na biro

Ne znam, ja imam poverenja u lekare, meni je malo neverovatno poverenje samo u lekare koji se slazu sa tvojim misljenjem. Uopste nemam problem sa tim koji upucuju na dodatne analize, veci mi je problem "nije to nista " grupa doktora. Evo ja nikad nisam imala povisen secer, niti problem sa jajnicim, ali mozda odnos izmedju mojih hormona ukazuje na potrebu da se radi ogtt sa insulinemijama, ne znam, ne preispitujem njenu odluku, kad nalazi stignu razmisljacu o daljim koracima. Mnogo sam zadovoljna napretkom laboratorijske dijagnostike, medicinskim dostignucima I svime sto nam je dostupno danas, a nije ga bilo pre 10 godina.

Ah, jedan bebili beb mi se razbaškario po nekom živcu, jedva stojim. Lepo je pritisnulo nerv i em me bole ledja baš, baš jako, em mi iznenada i ničim izazvano samo otkaže leva noga :(
Veselija strana priče je što sad krećem na posao i imam jedno dvaJes minuta pešaka :mrgreen: Da li ću pasti bar jednom, a? :lol:
I kako ću zaboga da izdržim da stojim do 8 večeras, to je već ozbiljnije pitanje.... :confused:

Vragana, zaista mi je jako drago da je na kraju sve ok. Čitam, a ne komentarišem, ne znam šta bih rekla jer se u problematiku ne razumem baš. U svakom slučaju, super da je sve dobro :ok:

Ata, a da ti ipak ides na bolovanje?
Kontam ja da situacija nije laka, nije nigde
al koliko me secanje sluzi, ti radis u nekom butiku, jel? To je po dana stajanja na nogama...
plus jos dve bebe...ja bih sedela kod kuce...

Ne znam, ja imam poverenja u lekare, meni je malo neverovatno poverenje samo u lekare koji se slazu sa tvojim misljenjem. Uopste nemam problem sa tim koji upucuju na dodatne analize, veci mi je problem "nije to nista " grupa doktora. Evo ja nikad nisam imala povisen secer, niti problem sa jajnicim, ali mozda odnos izmedju mojih hormona ukazuje na potrebu da se radi ogtt sa insulinemijama, ne znam, ne preispitujem njenu odluku, kad nalazi stignu razmisljacu o daljim koracima. Mnogo sam zadovoljna napretkom laboratorijske dijagnostike, medicinskim dostignucima I svime sto nam je dostupno danas, a nije ga bilo pre 10 godina.

Ne treba oni da se slazu sa mojim misljenjem. Nigde to napisala nisam.
Treba da znaju svoj posao i da donose dijagnoze.
Najgore je kad odes kod lekara... pola dana cekas a on moron ne zna sta ti je,
nego ispise uput i jos ti ne pojasni nista.
Razumem ja koji slucajevi i kako se upucuje dalje. Nisam moron. Ali daj pojasni pacijentu,
zasto, kako, sta treba, kako dalje ide...

Nisam ljuta i neraspolozena, da ne mislite... zbog ovih reci... cak naprotiv smejem se od jutros ali kad mi neko pomene dr. ovo iz mene izbija... nazalost iz licnog iskustva...

Jezim se nesposobnih ljudi i onih koji ne rade svoj posao.
Ako ne znas, otkaz... docice neko ko zna ;)

Da
Ne treba oni da se slazu sa mojim misljenjem. Nigde to napisala nisam.
Treba da znaju svoj posao i da donose dijagnoze.
Najgore je kad odes kod lekara... pola dana cekas a on moron ne zna sta ti je,
nego ispise uput i jos ti ne pojasni nista.
Razumem ja koji slucajevi i kako se upucuje dalje. Nisam moron. Ali daj pojasni pacijentu,
zasto, kako, sta treba, kako dalje ide...

Nisam ljuta i neraspolozena, da ne mislite... zbog ovih reci... cak naprotiv smejem se od jutros ali kad mi neko pomene dr. ovo iz mene izbija... nazalost iz licnog iskustva...

Jezim se nesposobnih ljudi i onih koji ne rade svoj posao.
Ako ne znas, otkaz... docice neko ko zna ;)

ma, nije dat dijagnozu tako jednostsvna stvar...da je tako svi bi bili super dijagnosticari
ja sam se u startu stvarno uplasila, iznervirala...pa i naljutila
sad kad sam malo slegla, a slegla bi i da je drukciji ishod...jednostavno treba vremena da prihvatis stvari
uradio je sto misli da treba
sto je svakako bolje da nije uradio nista
da je mogao sve to manje lezerno i utrositi 5 minuta vise da malo pojasni stvari...mogao je
mozda bi za mene to bila manja trauma u startu...a opet
ko zna s koliko i kakvih pacijenata on radi svaki dan...godinama...
tako da... idemo dalje
meni bitno da je bebic dobro i da se porodim koliko moze ok i to to
ono sto mi je najgore bilo je ta neizvjesnost i cinjenica da se u nasem zdravstvu
sve radi sporo...za sve ide neka suluda procedura...
al opet kad otvoris recimo engleske novine ili pricas s nekim ko zivi tamo...vamo...gdje ima vise para u zdravstvu; fushere i oni, procedure su to svuda...bar za nas misheve...
razvlace se stvari bez potrebe...+ nije izgleda sve ni u lovi...

Poslednja izmena:
meni se cini da bas u engleskoj trudnice imaju 2 pregleda, a ne 100

neki muski dr su takvi, mene je zato jedan pregled kod zene ogrejao za do kraja trudnoce, samo ona mila faca i toplo propitivanje o trudnoci, pa kada te onako pogleda :prstic: meni je mnogo znacilo ...

nasi dr su ok kada su u pitanju majke i mala deca, trude se stvarno

Poslednja izmena:
Tako ih mi svi pravdamo. Nije im dan. Ko zna koliko puta ponove jedno te isto itd...
A ne treba ih pravdati, pa i mi na poslu svaki dan radimo jedno te isto pa nas niko ne pita.
;)

Ju ja sam bas gnevna na doktore...
Slobodno me ignorisite

to ti je kao sa advokatima i stomatolozima- retko imas cisto lepo iskustvo sa njima,
nego ih gledas samo kada nesto nije kako treba ....
i onda ti nikada ne valjaju ... nuzno zlo, sto neki kazu :lol:

ja priznajem da znaci podrska dobrog lekara, posto los moze da te unakazi ...

cicak ko cicak, iskljuciva u svemu :lol:
da joj sutra neki od tih doktora spasi zivot, ili zivot nekog njenog najblizeg, ne bi bilo samo "uradili su svoj posao".
mislim, i ja ovo pricam iz iskustva, ko i cicak. naravno da ima svacega, kao i svuda, ali vec vidim cicka kako ce u starosti sama da postavlja dijagnoze i prepisuje sebi terpaije jer doktori pojma nemaju :lol:

moje iskustvo sa lekarima tokom trudnoce je bilo sjajno, al stvarno sjajno, mozda sam nesto potisnula, ne secam se, ali i sestre i doktori i svi su bili bas ok

e sad porodjaj je bio druga prica, tu sam naletela na onu debilku sto je zurila da popije jutarnju kafu pa me urnisala psihicki al dobro, nju cu da potisnem : )

sta god ti zelis i sta god tebi da treba ...

kada mi je majka imala saobracajnu nesrecu, nije trebala da prezivi, slucajno je neko njen bio sa njom u tom trenutku !!!
lekari- samo su je ostavili sa strane u bolnici da crkne ... po mogucnosti posle njihove smene
pa su je moji gurali po odelenjima, na snimanja itd
pa lekari rekli da ima lake tel. povrede ...
ni dan danas ih ne mogu naterati da u otpisnoj listi napisu sve povrede koje je pretrpela!
tuzilastvo nije htelo da pokrene proces zbog lakih tel povreda ....

i molim sve koji bi da prate moj lik i delo da se suzdrze u intonacijama zato sto cu poceti da odgovaram :)

Evo si ih prestrasila :)
Zene, pomagajte! Kod dr idem tek za 10 dana a stigli nalazi sa ogtt-a. Glukoza ok, ali insulin ne kontam, vrednosti su od 2,6 do 24,9. Pre ispijanja secerne vodice bio je 6,36, posle sat 45,9 a posle 2 sata 30,8. Prepostavljam da ovo ukazuje na neki oblik insul. rezistencije. Zna li neka nesto o tome? Ne bih da o tome razmisljam unapred i tripujem se, ne bih da trazim slicne nalaze po forumima, nego ako neka od vas ima iskustvo sa ovim...hvala unapred..

Hvala Cickava, nije hica :) A sigurno i tvoja zaspi dok siki, i ti je nezno spustas u krevet a ona pocne "aaaaaaaaaaa" :) Uh, ja ne znam otkud mi zelja za trecim detetom :)
Mnogo bih volela...bas se mucim sa ovim nalazima...uhvati me nekad tuga, i strah, pitam se hoce li sve biti ok kad opet ostanem trudna, pa se preispitujem...
Sad cu da pogledam neku komeNdiju, skrecem misli o'ma

Back