Kutak za trudnice

Mame, pa to pocela zurka sa muzevima. Ludilo. Meni dr kaze - moras da lezis, a sin mi se razboleo a mm zakuntao pa ni grom ne moze da ga probudi i tako sam kilava dezurala par veceri. Milina. Cicak gurni muza na tuju al s druge strane pa mu reci da ti bilo zao tuje jer se nakrivila pa si htela da je ispravis z;)

I kod mene zuraja
Mala ima skok u razvoju ne skida se sa sise...Mali hoce da ostavim seku u krevetac i legnem pored njega..ja ne znam gde je levo a mm otisao frajer na fudbal...
Sad je ona malo prispala a Ivan je kod dede..odoh ja da jedem...

Jeco ja sam mu rekla:"Ako ti se vratim, slomicu tu tuju i nabicu ti je u dupe!" :mrgreen:
Posle mi bilo zao... a i njemu... jbg :)

Zato sam mu danas vratila... nesto mu se slosilo(pije neke lekove za zeludac),
i kaze on meni:"Onesvesticu se." rekoh:"Prvo unesi kolica pa se onesvescuj." :mrgreen:

Sad ima da se zezamo na taj racun ubuduce ;)

Kako su mi stomacici? :heart:

- - - - - - - - - -

Mi danas prepesacili oko 8 km. :)

Cicak luda si ko struja z:shock: Ja cu novaka docekati u krevetu drage moje. Juce otisla u firmu da odnesem doznake kad oni - ajd jos samo ovo da uradis, ono da potpises i ostala sranja i umesto sat dva ostadoh 6 sati a ne smem da sedim, i poceo stomak da boli, a taman se sve normalizovalo i bila sam nedelju dana opustena i srecna jer nista ne boli niti krvarim i tako... Pozovem muza jer radi u blizini da dodje do mene i vozi me kuci jer su kola kod mene a bolelo me suvise da ja vozim. Taman izasla na parking da ga sacekam kod kola kad imam sta da vidim - neka budala nam zakacila neku jaku petardu za brisac na zadnjoj sofer sajbni i eksplodiralo nam staklo. Niko iz obezbedjenja nije mogao da vidi ko je. I stigao muz i vec me onako poprilicno bolelo, kad eto ti belaja moramo u policiju da prijavimo. Dok sam stigla kuci - nesnosan pritisak u donjem stomaku, boli me dole, žiga povremeno, krsta odvaljuju. Pimirim se ja i nekako pregurah noc, i pre podne danas. Kad nevolja nikada ne ide sama - dosao mm sa posla u 2 i primetio da nam je sinu otekao desni obraz, a jutros je bio ok, samo odjednom pocelo. Mi da pipnemo dete place - zub koji je plombiran ga boli. Pakuj se i u dom zdravlja, ja ovako kilava sa muzem jer sin dobije volovsku snagu kada vidi stomatolosku stolicu pa moramo oboje da ga drzimo ako hocemo da zubar ista uspe da pomogne. Izvadise plombu da se zub drenira, i dok stigoh kuci krenuo stomak da se steze, probada, kao kad jajnici bole, i kad hocu da piskim me zaboli i pritisak u donjem delu stomaka. Muz morao na put jer ide da svira da nam zaradi pare da bi smo imali sta da jedemo jer sad primamcrkavicu na bolovanju. Pitao me da ostane ali rakla sam mu da ide jer sta god da se desi nista ne mogu da sprecim a tu mi je mama pa ce ona samnom taksijem ako ne daj Boze bude trebalo. I tako drage moje lezim, dete je na spratu nize kod bake, a ja placem u sebi i umirem od straha misleci-ma samo pozitivno. Sutra punimo punih 14 nedelja. Nadam se da cu dobro proci i da cemo stomacic i ja nastaviti da brojimo nedelje, da mi nece otici. Ljubim vas punoooooo i zelim vam srecnu, lepu, zdravu novu godinu

Jeco ja sam mu rekla:"Ako ti se vratim, slomicu tu tuju i nabicu ti je u dupe!" :mrgreen:
Posle mi bilo zao... a i njemu... jbg :)

Zato sam mu danas vratila... nesto mu se slosilo(pije neke lekove za zeludac),
i kaze on meni:"Onesvesticu se." rekoh:"Prvo unesi kolica pa se onesvescuj." :mrgreen:

Sad ima da se zezamo na taj racun ubuduce ;)

Kako su mi stomacici? :heart:

- - - - - - - - - -

Mi danas prepesacili oko 8 km. :)
Још да се породиш природно!
:nosijelku:

I kod mene zuraja
Mala ima skok u razvoju ne skida se sa sise...Mali hoce da ostavim seku u krevetac i legnem pored njega..ja ne znam gde je levo a mm otisao frajer na fudbal...
Sad je ona malo prispala a Ivan je kod dede..odoh ja da jedem...

moja jede vec dva dana non stop
samo perem flasice i pravim mleko
danas joj dala moje mleko dva puta...po ceo obrok :)

odose svi kod moje tetke, to nam je obicaj...svakog prvog
a ja siroma sa boginjama ostala
i beka sa mnom
al onaj aciklovir je dosta ubrzao ceo proces...neke sto su izbijale se povukle a ove sto su izbile su vec krastice i dosta njih je vec otpalo...i od petka jos me nista ne svrbi
lek iz raja izasao jbte...ko ga izmisli,spomenik da mu naprave :lol:

Dobro jutro trudnice drage, srecna vam Nova Godina, nek ste mi zive i zdrave i neka vam trudnoca prodje brzo i skolski.
Ja se nesto u poslednje vreme ulenjila. Uhvatila me nervoza pred porodjaj, a i sve me zivo boli. Za par dana idem u Betaniju na dogovor oko cr, bice verovatno, oko 11. januara.
Kako ste vi okruglice, gurate li?
Tsymishy puno ljubaca za tebe i i bekanu. Jezy i tebe i tvoju. Ostele curice, pisite...

..meni su za redovne kontrole trazili uvek samo to..
..na kontrole sam ishla kad su mi zakazivali, zna se zashto se ide u shestoj, zashto u devetoj, zashto u 16-oj, zashto u 20-oj i tako dalje..
..ako sam neki put bila ranije iz nekog razloga, dr mi je naglashavao kad treba sledeci put da dodjem i zashto..

Ja sam bila u oktobru, do tad isla sve redovno kako su mi govorili,
Trebala sam sledecu 3.decembra, ali imala sam one bolove u novembru pa sam 12.novembra bila, i sve bilo ok.
Onda mi rano bilo da odmah idem 3.12. Pa sam samoinicijativno, posto mi nista nisu rekli, pomerila za 6 nedelja,
kako inace idem.
Danas sam zvala i zakazala za cetvrtak, redovan UZ.
Nego su mi prosli put trazili crp i urinokulturu zbog tih bolova,
ali sam sad isceprkala stare nalaze, izbprve trudnoce, ovog perioda,
pise samo kks, suk i urin(i krvna grupa (onaj habsg(tako nekako))), ali to sad vec imam.

I sestra me pita Jeste se dogovarali oko porodjaja, rekoh nisam jos.
Bas mi nesto rano ali moram se odluciti za nekog doktora, tj.ne moram,
ni sama ne znam.
Znam pitanja koja hocu da postavim, ali nazalost bojim se da ce odgovori biti kao i prosli put. :roll:

Ja bih najradje prirodno uz epidural, ako dr.kaze da nije rizicno zbog prvog cr, i ako mi beba nije 5kg(s obzirom koliko jedem slatko i koliko kg imam ne bi me iznenadilo :rumenka: )
Ako mi kaze ne, onda cr ali uz spinalnu.
I hocu da pitam za prisustvo muza ali vec vidim da je to mrka kapa. :aha:

- - - - - - - - - -

I vec vidim kako ce me cim dodje 1 februar uhvatiti panika...
Necu da se poradjam!!!!!!

..nisi radila test opterecenja glukozom ovog puta?
..to shto imash mnogo kila ne govori nishta o bebinom napredovanju..
..ako nemash problem sa dijabetesom ovog puta nece joj uticati na tezinu tvoji slatkishi..

..a ni carski nije najgora stvar za bebu iz trudnoce sa neregulisanim gestacijskim dijabetesom, ali to znash valjda od proshlog puta..

..nisi radila test opterecenja glukozom ovog puta?
..to shto imash mnogo kila ne govori nishta o bebinom napredovanju..
..ako nemash problem sa dijabetesom ovog puta nece joj uticati na tezinu tvoji slatkishi..

..a ni carski nije najgora stvar za bebu iz trudnoce sa neregulisanim gestacijskim dijabetesom, ali to znash valjda od proshlog puta..

Ne, nisam. Nije mi doktorica ni trazila, niti pominjala. Jer mi je secer uvek bio ok, cak ispod normale, tj.donja granica.
Kako mislis sa neregulisanim dijabetisom?
Mislis ako imam dijabetis, nije problem cr?
Jel mislis da je bolje cr u tom slucaju?

Nisu meni ni prosli put rekli da imam dijabetis, nego mi je secer bio iznad 5(5,2), pa je bila dijeta savet.

Jel mislis da su oni mene tesili, da je to bio dijabetis?

Nego, kakve to posledice moze ostaviti po bebu?(mislim, jako pametno sto se sad to pitam kad jedem vec odavno kao smuk :roll: )

Ne, nisam. Nije mi doktorica ni trazila, niti pominjala. Jer mi je secer uvek bio ok, cak ispod normale, tj.donja granica.
Kako mislis sa neregulisanim dijabetisom?
Mislis ako imam dijabetis, nije problem cr?
Jel mislis da je bolje cr u tom slucaju?

Nisu meni ni prosli put rekli da imam dijabetis, nego mi je secer bio iznad 5(5,2), pa je bila dijeta savet.

Jel mislis da su oni mene tesili, da je to bio dijabetis?

Nego, kakve to posledice moze ostaviti po bebu?(mislim, jako pametno sto se sad to pitam kad jedem vec odavno kao smuk :roll: )
Без халуцинација, немаш дијабетес.
Иначе код трудница с (гестацијским) дијабетесом беба буде крупнија.

Back