Kutak za trudnice

jelence kako spavanjac?
mene zeza vec neke dve tri neelje,zaspim uvece ko beba ali ako me mala ili nesto drugo cimne i probudim se oko cetri pet,tu posle bar sat ipo nema spavanja...ako imam srece,ako nemam,nema spavanja uopste vise :/

ja sam koristila od alverdea ulje proitv strija i jedina korist od toga je sto me nije svrbeo stomak....ali, u 9. mesecu sam se toliko raskrupnjala da mi nista nije vredelo i oko pupka sam dobila jos par straftica...

opet genetika Lulnice :)
ja sam mazala onaj Saljicev melem svega par dana
pa mi dosadilo i mrzelo me i batalim
i nemam nijednu striju...

Hvala vam! :cmok2:

A da li strije imaju veze sa tim koliko se ko ugoji u trudnoći? :think:

ja pijem pregnacare plus omega3 i magnezijum dodatno jer me hvata onaj sindrom nemirnih nogu i grcevi ako ne popijem.
a za strije...mazala paclovicevu i tako te masti za bebe
dobila oko pupka neke bele ali povrsinske...ne vide se

ja lujka nocas i pored leka nisam spavala....strasno

bili jutros tamo,mala nije puno plakala,bas je bila dobra
sutra operacija
a ja totalno upala u haos....jedva cekam da prodje
ustvari mi i nije jasno zasto sam u tolikoj prpi al ne vredi......

ja lujka nocas i pored leka nisam spavala....strasno

bili jutros tamo,mala nije puno plakala,bas je bila dobra
sutra operacija
a ja totalno upala u haos....jedva cekam da prodje
ustvari mi i nije jasno zasto sam u tolikoj prpi al ne vredi......

sama sebi nabijas tenziju a ne umes sa istom da se nosis
zato treba da odbacujes negativne i prizivas pozitivne misli, pogotovo kod rutinskih i ne visoko rizicnih stanja,
da bi sama sebe spasila tegoba i problema, a i malo zlato :heart:

ja sam super kada situacija nije u znaku crvene uzbune, stvarno se divim sama sebi kako prolazim kroz sve stresove ...
jednostavno prihvatam ono na sta ne mogu da uticem i cekam da sve prodje ...

sto se vise izmorim danju, nocu bolje spavam, pa se trudim kada mogu da sto vise budem aktivna ....
a u wc trckam ko blesava :malav:
i jedva cekam da se dijafragma spusti

draga jos ne razumes al videces da kad je tvoje dete u pitanju ne postoji rutinska operacija. meni su rekli to al poverovala sam tek kad sam dosla u tu situaciju u decembru...i evo sad opet

sve je ok,prvo je bio haos dok sebudila ali sad je ok,jedino sto je bas boli pa kuka ali bitno da je ok.

Šta ako je stvarno živa i ako je dete progutalo malo žive iz toplomera?

Kada se razbije živin toplomer, obično se vide sivkaste, sjajne "kuglice" žive nedaleko od termometra. To je najčešći izazivač panike.. Međutim, panika je nepotrebna, jer je elementarna živa koja se nalazi u toplomeru potpuno bezopasna po zdravlje!

Opasne su soli žive, ali se ta hemijska jedinjenja NIKADA ne koriste u toplomerima! Nećete verovati, elementarna živa se nekada koristila za lečenje pojedinih crevnih bolesti! Takva terapija je odavno napuštena, ali tadašnjim pacijentima nisu škodile daleko veće količine žive od mikrokoličina koje se nalaze u toplomeru!
http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/article/sta-kada-se-razbije-zivin-toplomer/964

a mozda i necu

Otprolike ti je to to.
Ako neko popije elementarnu živu dobiće strahovit proliv jer ista samo protrči kroz creva i pokrene muru ali to je sve.
Opasna je metil živa, organsko jedinjenje koje je jak neurotoksin.
Imaš čuveno trovanje metil živom u Minumati u Japanu, tamo negde 50ih.

ma, ja sam razbila i usisala pred samu trudnocu, prosula u wc solju, brinem o isparenjima ...
mene brinu isparenja i uticaj na plod
mada je sada prekasno razmisljati o tome

Back