Kutak za trudnice

ijao, znaci pala mi je planincina sa srca sad
dr mi kaze da aako pijem lek beba sebi uzima sta joj treba a meni leka koliko ostane to mi je
kapiram da su kontrakcije rezultqt svega ovoga......jao koliko mi je laknulo vi nemate pojma....
opasno je za mene za bebu nije....misim jeste u smislu sto mogu da pobacim ali ovako ne
to je i jedan endo rekao komsinjci mojoj ali ja sam pitala i ginekologa za svaki slucaj
opasno je za razvoj bebe ako se ne pije lek uopste

- - - - - - - - - -

dr mi kaze da aako pijem lek beba sebi uzima sta joj treba a meni leka koliko ostane to mi je
kapiram da su kontrakcije rezultqt svega ovoga......jao koliko mi je laknulo vi nemate pojma....
opasno je za mene za bebu nije....misim jeste u smislu sto mogu da pobacim ali ovako ne
to je i jedan endo rekao komsinjci mojoj ali ja sam pitala i ginekologa za svaki slucaj

eto
do yaya

:zag:

nemoj da se stresiras, tebi stres ne treba na prvom mestu

a sa terapijom i pridrzavanjem pa zar nisi znala i ranije da ce sve biti ok :confused:

samo se opusti i potrudi se da uzivas, trudnoca tako kratko traje

a kolica- nemam pojma, trebace nam neka zimska, a ona su teska .... najradije bih da ih mm samo kupi, da ne razmisljam

pa u trudnoci i kad znas nesto, mora neko da ti potvrdi ako treba i sto puta

ma znam, ja sam celu noc provela brinuci se da nece mozda pupcana vrpca da se mota pupupupupu

ali u tim mislima ti samo odu zivci i vreme, nema svako toga viska, a trudnoca stvarno brzo prodje,
ja cu jos malo da se porodim, mozda za mesec dana, prosla mi je cela trudnoca u stresovima i strahu da nisam stigla ni malo da uzivam ....
pa mi sada zao, gde ode 9 meseci, da se nisam ni osecala trudnom ...
tek sada kada vidim bebi stvarcice shvatim kroz maglu da cu biti mama :malav: i kada vratima frizidera zakacim stomak :D

u trudnoci sme macmiror,bezbedniji od kanestena ali prvo bris pa dr pa sta kaze dr
za prvo tromesecje ne znam
ja sam jevukla od prvog jos jer nisam imala tegobe nego samo sekret a kazu to je normalno pa nisam proverila....sve do 15 nedelje :/
smes da ispiras rastvorom sode bikarbone,to znam ali nemoj pre brisa nista

- - - - - - - - - -

jbg idi kod drugog dr ako imas kandidu
primice te svako jer si trudnica

ma znam, ja sam celu noc provela brinuci se da nece mozda pupcana vrpca da se mota pupupupupu

ali u tim mislima ti samo odu zivci i vreme, nema svako toga viska, a trudnoca stvarno brzo prodje,
ja cu jos malo da se porodim, mozda za mesec dana, prosla mi je cela trudnoca u stresovima i strahu da nisam stigla ni malo da uzivam ....
pa mi sada zao, gde ode 9 meseci, da se nisam ni osecala trudnom ...
tek sada kada vidim bebi stvarcice shvatim kroz maglu da cu biti mama :malav: i kada vratima frizidera zakacim stomak :D

ja cekam da prodje operacija pa da se opustim...sad nisam anksuozna al sam sanjala neke bolesne snove...neku zunzaru punu crva....i neki smrad....bljak
sto se kontrakcija tice bolje mi je,tek poneka,ali
nosim nisko pa mepritiska i smeta mi ...tako i prosli put ali mi je smetalo za besiku tek od sedmog ili osmog....mozda se podigne malo za koju nedelju
a djuska i sutira ko blesava :)
irina ili nije bila tako. zivahna ili nisam osecala toliko zbog posteljice na prednjem

u trudnoci sme macmiror,bezbedniji od kanestena ali prvo bris pa dr pa sta kaze dr
ja sam jevukla od prvog jos jer nisam imala tegobe nego samo sekret a kazu to je normalno pa nisam proverila....sve do 15 nedelje :/

- - - - - - - - - -

moji ginekolozi iz DZ i Fronta kazu Kanesten, bezbedniji od Makmirora...
ali bez brisa nikada ne treba uzeti terapiju, pogotovo ne u prvom trimestru- kandida nije opasna a lekovi uvek mogu delovati

ako imas jaku infekciju prepisace adekvatnu terapiju

Poslednja izmena:
ja cekam da prodje operacija pa da se opustim...sad nisam anksuozna al sam sanjala neke bolesne snove...neku zunzaru punu crva....i neki smrad....bljak
sto se kontrakcija tice bolje mi je,tek poneka,ali
nosim nisko pa mepritiska i smeta mi ...tako i prosli put ali mi je smetalo za besiku tek od sedmog ili osmog....mozda se podigne malo za koju nedelju
a djuska i sutira ko blesava :)
irina ili nije bila tako. zivahna ili nisam osecala toliko zbog posteljice na prednjem

moje cedoviste je isto na prednjem zidu,
nisu mi rekli da je nisko ali ga samo tako osecam, samo dole uvrce, cacka, gurka, bocka :lol:
ja patim od nesanice, tako da ne znam sta bi bilo gore- moji tripovi ili nocne more :malav:
a koji scenariji meni padaju na pamet :zima:

provalila sam da u vecini slucajeva(tri cetri dana unazad) kad mislim da je kontrakcija,dok sedim, nije to, nego se navali na jednu stranu i gura li gura i nesto ceprka i mene to boli i tvrdo jr i neprijatno
nije irina to radila ovako rano
koliko to snage ima beba od 200, 300g ? :D
pu,pu cudo moje malo

- - - - - - - - - -

DR kod koje idem privatno je na odmoru inace bih otisla vec. U ponedeljak idem kod dr iz doma zdravlja da mi uradi bris.
Ono sto me je interesovalo je da li mogu da ocekujem da ce mi prepisati jer za sad imam samo pojacan sekret ali
mi se obicno razviju i ostali simptomi ...

DR kod koje idem privatno je na odmoru inace bih otisla vec. U ponedeljak idem kod dr iz doma zdravlja da mi uradi bris.
Ono sto me je interesovalo je da li mogu da ocekujem da ce mi prepisati jer za sad imam samo pojacan sekret ali
mi se obicno razviju i ostali simptomi ...

pa ko sto rece neizreciva, ispiraj...moze i rastvor sode b.
koja si nedelja?

ako nema simptome infekcije,
samo sekret koji je mozda i normalan
najbolje je nista ne raditi
pogotovo u prvom trimestru

vaginaleta kantariona mozda, mada ispiranje ...
najbolje da ode kod svog lekara i uradi bris

moram da se pohvalim, sinoc sam prvi put posle ko zna koliko spavala kao mla beba, celu noc bez budjenja, trckaranja u wc, itd itd ...
osecam se fantasticno, samo da potraje :drzifige:

otisle mala i ja danas do poste,pa u dom zdravlja....
trazim bris,kazu nema ga...obidjemo ceo dz,nema
ja odlepila
mi kod dr,zvale smo zavod,kazu poslat je i negativan je
uzmem upute,nekako sredimo da shef od mm pokupi rezultat u zavodu, a nas dve trcale do nemanjine da overim svoj uput.....posle peske skroz do kanadske ambasade na bus..
crkla sam, je slaba rec
jos sam popila bensedin jutros pa sam ko pijana tumarala po kuci i smejala se ko budala

Back