Kutak za trudnice

Bravo za novu clanicu,bez nervoze sta ocekujes od muskaraca,ja imam kontrakcije od pocetka i pijem utrogestan,i opet moram sve po kuci sama iako je dr strogo zabranio posebno usisavanje,sta cu ja moram jer nema ko,pa kad se posle previjem zbog bola,moj dragi pocne jos da vice na mene,cesto imam neodoljivu zelju da se razvedem :zper:

Trudnjace,eto mene...
Juce sam se porodila,super sam prosla ,nisu me sekli,malcice sam se cepnula ali nista strasno...porodjaj je bio brzinski ;)
Beban se rodio u 1 i 50 nocas.Tezak 3850gr i 54 dug.
Pisem vam detalje naknadno :)
Ljubim vas sve puno :)

Trudnjace,eto mene...
Juce sam se porodila,super sam prosla ,nisu me sekli,malcice sam se cepnula ali nista strasno...porodjaj je bio brzinski ;)
Beban se rodio u 1 i 50 nocas.Tezak 3850gr i 54 dug.
Pisem vam detalje naknadno :)
Ljubim vas sve puno :)

E nazdravlje ti bilo.
Mislim danas na tebe i rekoh, sigurno se porodila a ti lilava ima do 42-ge da guras.
Drago mi je da je sve bilo kako valja.
Uzivajte jedno u drugom pa se javi :zag:

Joj koliko diiiivnih veeesti!!!!
Cestitke Keka, neka je ziv i zdrav!
Cestitke Cicak, diiivno! Ne ocekuj neku veliku reakciju od muza, i kad se porodis bice "e bravo kraljice". Sad je vec siguran da je to sve ok i da ide lako :) A mozda se i malo zamislio kako cete sve izvesti, kako cete sa dve bebe i sl. nemoj ga odmah osudjivati. Izmedju mojih ceri je 2 god i 5 meseci, to uopste nije lose, evo ih sad kao najbolje drugarice :) Drzim palceve!
Ja bila na UZ u petak, imam neki mali miom, ni jajnici mi nisu najsjajniji, ali opet, nisam bas u cvetu mladosti :) Rekla sam sebi "bice kad bude", bar po prvi put u zivotu mogu da se otresem zastite i uzivam :) Tako da cu opusteno da ljubavim i ako se desi jednom, dobrodoslo je, mada dr predlaze da ako ne ostanem trudna do jeseni, uzmem malo klomifena..ne znam, videcemo vec, zdrava sam, dobro se hranim, zdravo zivim, pa ako bude ok, ako ne isto ok:)

Ja stvarno ne znam kako cu sa oboje. :sad2:
Pedja nece sam da zaspe, ja necu da ga uspavljujem na siki jer me jako bole a on grize kao lud...
I sad dreci u krevetcu...
Lepo mu kazem Ajmo u sobu da te mama uspava(po prvi put) i on meni da rukicu.
Odemo u sobu, izujem ga, legnem.na krevet i moj glupi muz utom udje da nas poljubi jer ide(sta me koji moj ljubis Odlazi!!!) :roll:
Naravno Pedja hoce s njim, pa pocinje dreka, jedva izasao. :roll:
I nema vise kreveta, hoce dole.
Prebacim.ga u krevetac, sednem na krevet pored, on se dere a ja ga gledam i pricam mu...
E iscrpi me skroz ta njegova dernjava
Jos kad pomislim na bebu kojoj treba mir i dojenje non stop... pa.ebala sam.jeza i to u ledja!!!
Ima da budem kao onaj jexyjev smajli :zblesav:

cickava,imas vremena da resis sve to
prestani da dojis ako te boli
uvece nek nauci da se uspava uz flasicu,ili jos bolje, bez flasice :lol;
nadji neki fazon
gledaj da nauci sam da se uspava ako si uvece sama sa njim,jer kad dodje i beba bice ti malo zeznuto ako treba da dojis bebu a Pedja vristi jer ne moze sam da se uspava

zato sam ja penila bila za to Irinino uspavljivanje,jer sam sama sa njom svako vece
pa opet ne znam kako cu :lol:
jer uvece zeza...te trazi vodu,te trazi igracku neku,kad treba da spava svasta nesto joj odjednom zatreba :roll:
cak i kad ne spava popodne...a tek kad odspava :sad2:
ujutru kad ide u vrtic,budim je od 7 do 20 do 8,place sutira me,nece da ustane,jer joj se spava,posto je uvece zaspala kasno jer je fantazirala i trazila kojekakve igracke...i tako svako jutro
ajde dok je beba skroz mala,samo spava i sisa,bice maciji kasalj
al cim beba pocne da ne spava po ceo dan, bice veselo :lol:

a opet,mozda se sve sredi i dodje na svoje :)
videcemo
misim, u frci si i sa jednim kad te zeza a sa dvoje :lol:
heheh

a vidi novku
mogla bi da ih ima jos 4oro i sve kul :hahaha:

A moze li neko ko zna da mi kaze zasto su zene prekidale sa dojenjem kad ostane trudne? Znam da mi je to rekla mama, da je nju naucila njena mama, i da tako rade zene koje ja znam. Da li to ima veze sa hranjivim materijama koje dete izvlaci dojenjem a treba bebi i mami? Msm, to je verovatno rezultat iskustva, ali me bas zanima...
Cicak, ko je od vas dvoje dosledniji kad je u pitanju Pedja? Mm je stroziji i naucio je obe cerke da se same uspavljuju, bas negde posle prvog rodjendana. Udje u sobu, stavi je u krevet, da igracku, poljubi i ugasi svetlo. Ja sam tad prekinula vec sa dojenjem ali sam zadrzala obicaj ljuljuskanja koji je trajao pola sata. Mm je to resio za tri dana i od tad same zaspivaju. Mozda biste i vi trebali da to uradite, bolje polako da ga navikavas da ne ti bude haos kad dodje beba. Mislim, taj haos se moze lako izbeci...eto, samo poslusaj November, Kvinski, Alisu i ostale duple majke...sve primenjuju iste principe da bi ostale zdrave u glavu...

pa ne znam to za dojenje
sad strucnjaci kazu dojenje nema veze sa trudnocom
nemam pojma
po nekoj mojoj logici ima veze ...ako nista drugo,za majcin organizam
to mozda najbolje kristina da pojasni :lol: ili novka
ne znam,al ako bole grudi,treba da prestane...sto da se muci?

e a meni je dok nisam sad zatrudnela,i dalje bilo mleko u grudima
nisam dojila malu od juna 2011....i i dalje sam imala kad stisnem,ono iscuri
i zatrudnim sad u martu i prestane odjednom
nema vise nista
al boli kad pritisnem
tacno da dojim sad,umrla bi u bolovima :lol:

Poslednja izmena:
pa ne znam to za dojenje
sad strucnjaci kazu dojenje nema veze sa trudnocom
nemam pojma
po nekoj mojoj logici ima veze ...ako nista drugo,za majcin organizam
to mozda najbolje kristina da pojasni :lol: ili novka
ne znam,al ako bole grudi,treba da prestane...sto da se muci?

e a meni je dok nisam sad zatrudnela,i dalje bilo mleko u grudima
nisam dojila malu od juna 2011....i i dalje sam imala kad stisnem,ono iscuri
i zatrudnim sad u martu i prestane odjednom
nema vise nista
al boli kad pritisnem
tacno da dojim sad,umrla bi u bolovima :lol:

Meni drugarica rekla da je morala da prestane da doji drugo dete u 6 mesecu jer je bila trudna sa trećim detetom.. E sada, ginekolog joj je rekao da prestane zato što beba dobija više hormona u tom slučaju nego što bi trebalo ( tako sam ja razumela iz priče) a kada je prestala i otišla kod njene dr. ova je izgrdila što je prestala da doji i nije se slagala sa mišljenjem tog ginekologa. Izgleda da tu postoji neko neslaganje što se dojenja u trudnoći tiče..

Back