Kutak za trudnice

??? e sad budi pametna :D

Inace idem na porodjaj bez svog dr-a.
Koliko ce to biti glupo- pisacu.

..:)
..kad sam (daleko iza prvog porodjaja) svarila informaciju da se zena u komi porodi sasvim normalno i bez problema,
skontala sam zashto samo mi ljudi sa ovolikim mozgom od svih sisara pravimo dramu od toga.. :)

..kao u "mi nismo andjeli" - "..priroda sve uglavnom odradi sama".. :lol:

..jedan nichim izazvan savet, pisala sam vec, ali ponovicu..
..najkorisnija stvar koju sam chula - kada pochnu ( i nastave se) kontrakcije,
pokushajte da izbegnete instiktivnu reakciju na njih - stiskanje, zadrzavanje daha, stezanje mishica, napeto chekanje da prodje..
..kako je to neko slikovito opisao - pokushajte da opustite stomachne mishice i mishice donje karlice kao da zelite da vidite kako bi stomak izgledao kada bi bile 11 meseci trudne.. :)
..meni je znachilo, nadam se da ce josh nekome..

Citam neke hr forume. Tamo bre zene traze svoja prava: poradjaju se u nelezecem polozaju, odbijaju indukciju, epiziotomiju...
Sticem utisak da smo divljaci samo takvi

..mogla bi i ovde da odbijesh kada bi ti iko rekao shta rade trenutno.. :roll:
..TO je problem.. :neutral:
..i kad pitash jasno i glasno, samo te pogledaju onako pogledom koji se upucuje radoznalom dvogodishnjaku ili hiperaktivnom mentalno zaostalom choveku
i odgovore u tri rechi koje ne daju mesta za protivljenje.. :neutral:
..na stranu shto nikad ne znash jesi li u pravu ili nisi.. :confused:
..moj stav je uvek bio da kad udjem u boks vishe ne mislim.. :neutral:

..zbog svega toga - shto kasnije u porodilishte, inache ulazish u sistem i dalje sve ide automatski..
..ima raznih saveta, ali za prvu bebu u normalnom polozaju u urednoj trudnoci - dvadeset uzastopnih kontrakcija na manje od 10 minuta je dovoljno da opushteno stignesh i
kratko budesh pod "protokolom"..
..razlika je dosta sati, nekad i 6-8-10h, od kad skontash da postoji pravilnost pa dok ne skontash da je vreme da polako krecesh..

..nisam od teshiteljki, kao shto se vidi :lol: koliko god zastupala mishljenje da to svako moze.. :) ..90% svega je iskustvo i pozitivan stav i poverenje u svoje telo,
ali nazalost, zena to prodje jednom-dva-tri puta u zivotu pa retko ko stekne sopstveno iskustvo..tako da je shugava tajnovitost privatnosti i napola sramote :roll: kojom je sve doskora bilo
obavijeno sasvim kontraproduktivna po nove mame.. :)

Mamice,eto opet mene sa pitanjima ha ha ha

Sad sam stigla iz zavoda,isla sam da vadim krv....radila sam ono s*anje za zuticu....
Samo jos danas posle podne da uradim krvnu grupu i Rh faktor i zavrsila sam sa bockanjem....
Svi papiri -rezultati ce biti spremni za porodjaj u utorak pa onda mozemo da se lagano bebac i ja gledamo hihihi

Nego danas ceo dan razmisljam i ne mogu da se setim kad sam se poradjala sa Sofijom da li sam se sredjivala ``dole`` cela ili samo donji deo ...:eek: :rumenko:
Znam da sam se spremala kod kuce i sredjivala ali neeema sanse da se setim da li sam se cela ``dole `` sredila ili sta sam i kako radila....:zcepanje:
Kazite mi jel ste se vi same sredjivale ``dole `` ili su vas u bolnici sredili itd?!?

:cmok:

Nije se porodila :D

Sta je to sto te najvise pogubilo?

Pa sta cekas? :mrgreen: Salim se :)

Pa to sto je sve bilo izvan moje kontrole..ja sam vec pripremila u glavi sve moguce scenarije, a ispalo nesto peto... ostala tamo neocekivano ranije, porodjaj nije ni krenuo, posle par dana strpali me na indukciju (koju nisam odbila, jer mi rekose da je ctg bio sumnjiv, pa nisam htela da rizikujem da cekam), i nekako sam ocekivala da cu osecati to sve sto su mi pricali, kad nista..
Nisam osecala napone kad je trebalo, niti kontrakcije one bolne, nego samo u karlici bolove jake, i to pored epidurala, pa nekako gurala na slepo, ne znam ni sama kako sam se porodila uopste..sva sam bila nesto smlavljena..kao u polusnu..

ni ja nisam napone osecala
nego jake bolove i kao osecaj da glava bebe gura na napolje
bila otvorena 8 ili 9 tek
i oni guraj guraj i ja gurala
babica prebacila grlic preko glave da ne bi puko
oni bre samo gledaju da te se rese sto pre
sad bar znam sta i kako

..mogla bi i ovde da odbijesh kada bi ti iko rekao shta rade trenutno.. :roll:
..TO je problem.. :neutral:
..i kad pitash jasno i glasno, samo te pogledaju onako pogledom koji se upucuje radoznalom dvogodishnjaku ili hiperaktivnom mentalno zaostalom choveku
i odgovore u tri rechi koje ne daju mesta za protivljenje.. :neutral:
..na stranu shto nikad ne znash jesi li u pravu ili nisi.. :confused:
..moj stav je uvek bio da kad udjem u boks vishe ne mislim.. :neutral:

..zbog svega toga - shto kasnije u porodilishte, inache ulazish u sistem i dalje sve ide automatski..
..ima raznih saveta, ali za prvu bebu u normalnom polozaju u urednoj trudnoci - dvadeset uzastopnih kontrakcija na manje od 10 minuta je dovoljno da opushteno stignesh i
kratko budesh pod "protokolom"..
..razlika je dosta sati, nekad i 6-8-10h, od kad skontash da postoji pravilnost pa dok ne skontash da je vreme da polako krecesh..

..nisam od teshiteljki, kao shto se vidi :lol: koliko god zastupala mishljenje da to svako moze.. :) ..90% svega je iskustvo i pozitivan stav i poverenje u svoje telo,
ali nazalost, zena to prodje jednom-dva-tri puta u zivotu pa retko ko stekne sopstveno iskustvo..tako da je shugava tajnovitost privatnosti i napola sramote :roll: kojom je sve doskora bilo
obavijeno sasvim kontraproduktivna po nove mame.. :)

Sve si objasnila lepo :)

silvie, ja sam radila na toxoplazmozu, tri puta, jednom kada sam se pripremala za trudnocu i dva puta u toku, radi se u gradskom zavodu, u 29. novembra, uput ti daje dr u dz

pokusaj da izbegnes privatne laboratorije zbog uzasnih gresaka (ja sam prvo radilaprivatno, 3 puta mi davala lazne pozitivne rezulatate, svaki put ima placala po 2,000 din uz napomenu da dodjem za 2 nedelje da proverimo, na kraju mi pukao film, otisla u dz, uzela uput i od tada vise nista ne radim privatno)

What would make me a good candidate for a VBAC?

According to the American College of Obstetricians and Gynecologists, you're a good candidate for a vaginal birth after a c-section if you meet all of the following criteria:

Your previous cesarean incision was a low-transverse uterine incision (which is horizontal) rather than a vertical incision in your upper uterus (known as a "classical" incision) or T-shaped, which would put you at higher risk for uterine rupture. (Note that the type of scar on your belly may not match the one on your uterus.)

Your pelvis seems large enough to allow your baby to pass through safely. (While there's no way to know this for sure, your practitioner can examine your pelvis and make an educated guess.)

You've never had any other extensive uterine surgery, such as a myomectomy to remove fibroids.

You've never had a uterine rupture.

You have no medical condition or obstetric problem (such as a placenta previa or a large fibroid) that would make a vaginal delivery risky.

There's a physician on site who can monitor your labor and perform an emergency c-section if necessary.
There's an anesthesiologist, other medical personnel, and equipment available around-the-clock to handle an emergency situation for you or your baby.

Factors that would work against your having a successful VBAC include:

-Being an older mom
-Having a high body mass index (BMI)
-Having a baby with a high birth weight (over 4,000 grams, about 8.8 pounds)
-Having your pregnancy go beyond 40 weeks of gestation
-Having a short time between pregnancies (18 months or less)

Talk with your practitioner about your individual chance of success and carefully weigh the benefits and the risks.

Bice da je Jexy dobar kandidat...:)

Samo test ne gresi kad pokaze pozitivno, ali ako racunas da je rano za slavlje.. :D

:cmok2: eto medi bate ili seke

E, ovde ce se vrteti stalno iste zene neko vreme, bas lepo :D
Ja bih se pridruzila mozda za jedno godinu dana, pre toga ne :)
Nadam se seke ;)
Da da... samo u krug... :)

Ja sam planirala 3-4 godine da pricekam, pogotovo sto mi je dr.rekla minimum 2, ali eto desilo se posle 15 meseci...
I to za mesec dana sto nismo pazili...

:zag:

silvie, ja sam radila na toxoplazmozu, tri puta, jednom kada sam se pripremala za trudnocu i dva puta u toku, radi se u gradskom zavodu, u 29. novembra, uput ti daje dr u dz

pokusaj da izbegnes privatne laboratorije zbog uzasnih gresaka (ja sam prvo radilaprivatno, 3 puta mi davala lazne pozitivne rezulatate, svaki put ima placala po 2,000 din uz napomenu da dodjem za 2 nedelje da proverimo, na kraju mi pukao film, otisla u dz, uzela uput i od tada vise nista ne radim privatno)

Hvala PUNO na savetu taman cu dr da trazim uput :)

Back