Kutak za trudnice

Za sada se krvarenje bas bas smanjilo, ono juce je bilo jezivo... moguce da je hematom pukao, sto je bolja opcija... samo do wc i nazad za sada.. ja sam ok, tu sam, rade i dr i sestre sve sto mogu, ja ne mrdam i nadamo se najboljem ali spremna sam na sve...
Ali kada su mi na uz juce u sred tog ludila pokazali uz, sa jedne strane hematom, sa druge miom a u sredini plod manji od njih i mrda se izmedju njih, tacno se koprca i bori, ja se istopila a nisam topljiva : )

Kako si ti kich? Kako je bebac, kako je kod kuce? Uhodavate se?

:heart: Mali borci. :)
Super što se smanjilo krvarenje, javljaj šta se dešava.

Kod nas tek danas malo bolje jer sam prethodnih dana jako malo spavala. Ima beba grčeve, a Keti ima one faze vriske i cike kad joj nije po volji, u po dana i po noći. Do juče sam svako malo plakala od umora i očaja, noćas sam se setila da može i drugačije, pa sam stavljala bebu da spava na meni. Jeste da nije pametno, ali možeš malo da odspavaš. Sad sam kao nova. :)

Taro, kako si? I gde si?

- - - - - - - - - -

I imam pitanje za sve vas pošto imate veliku djecu, kakva auto sedišta ste koristili posle jajeta?
Mi imamo neko dobijeno, al se nešto loše tripujem, najradije bih uzela novo, samo ne znam da li da uzimam 9-18kg ili odmah 9-36.

Dobro sam, idalje krvarim ali bas malo, oskudno kako kazu i kontrakcije su tu ali blaze..mirujem, wc i nazad, jedem u krevetu itd... radice sutra valjda uz opet, ne mogu da docekam... u misovicu sam
Mi smo uzeli 9-18 jer je u onom od 9-36 plivao, nije mi bio siguran nekako a ja se mozda i previse tripujem na tu bezbednost u autu i onda smo mu uzeli od 18-36, prosle god ja mislim i to je kraj.. jeste da smo 3 promenili ali sam bila mirna, sta znam.. ako nadjes dobro od 9-36 i da ti je ususkan dobro ok, mi nismo nasli

Joj Taro drzi se.
Meni je u prvoj trudnoci oko 9 nedelje bilo tako krvoliptanje da je to strasno.. Tad nisam znala da sam trudna inace bih premrla od straha.
Bukvalno sam se probudila u lokvi krvi, mislila da je menstruacija, zbog neurednosti ciklusa.
Kad ono, ko zna sta je bilo...

Ok za sada, jos sam u bolnici, plod je ok, raste, tek juce je stalo krvarenje (mada je bilo po malo, nije vise obilno bilo), ali kontrakcije ne odustaju, i na uz dr vidi jos potencijalnog krvarenja, kao da se formira neka masa zaostale krvi, vrv delovi hematoma, ne znam, ni njoj na uz nije najjasnije, spominjala je i posteljicu ali nista konretno (pa sam ja nasla jezive dijagnoze na netu).. sve u svemu jos je sve moguce po njoj, tako da sam tu jos dan/dva sigurno, kada idem do wc- a ja slavim, kao da idem u provod : ))
Kako si ti, tj vi?

Ja svašta čitam na netu, da sve sebi razjasnim, pa posle dolazim sebi danima od viška informacija koje ničemu ne služe. I stalno tako... :)
Za početak je bitno da je krvarenje stalo i da je beba dobro. Treba biti spreman na sve, kao i u svakoj trudnoći uostalom, ali treba slaviti i ove uspehe. :)

- - - - - - - - - -

Majo, koja si nedelja?

I ti još malo, pa u treći trimestar. :)
Mi smo ok, ali starija ćerka je poludela, ušla u bojkot fazu, a ja nemam ni malo živaca i takta, samo se svađamo. Nikad nije bila ovakva, uopšte ne uspevam da je malo umirim. Ili barem da umirim sebe.
Ovako sam super, samo kad više nisam trudna. :)

Joj, kako li ce moja da reaguje, i ja cu biti tanka sa zivcima...:dash:
Za sada je kao ok, ali cim se malo vise prica o bebi vidim prcenje i pucenje :whistling:

Nego, nervira me plata . Ko zna kad ce. Jos mi nisu predali ni doznake za mart, haos. A radim u bolnici, znaci nije privatnik...

Joj ta ljubomora je bar u pocetku najstrasnija, valjda kako vreme odmice biva bolje, drzim fige kich : )
Majo, sa tim uplatama su kreteni stvarno, plus vidim da je pola sestara sve pod ugovorom, a sestre divne i trude se i rade tezak posao za smesne pare i nikog ne boli uvo..
Mene su danas pustili, pod uslovom da mirujem kao i u bolnici, jedem u krevetu, wc samo i nazad, i da dolaze na kucu da mi daju injekcije..
Uopste nije pukao hematom, jos je tu, jbt uporan je uzasno, ali je doslo do oblubljivanja posteljice i otuda takvo krvarenje... prognoza nema, osim sto bebac sada mora da se bori i sa tim i da se nadam da ce sve biti ok i da ce se vratiti posteljica kako beba bude rasla...
Tako sam se nesto danas prvi put smorila i rasplakala, sve vreme sam pozitivna ali vrv sam dosla do tacke pucanja plus hormoni, nadam se da cu se brzo resetovati...

Verujem da si se smorila.Plus što kažeš uobičajene trudničke krize zbog hormona. Ali možda je to trebalo da se desi da bi mirovala konačno. :neutral: Taman da i taj hematom prođe.
Pretpostavljam da je nešto ozbiljno da bi ti lekari ili savetovali prekid trudnoće ili da bi te zadržali u bolnici. Verujem da ne bi puštali kući da nije zalečeno.
Kako je kod kuće, ima li ko da vam pomogne?

Ok je, mm je uzeo dvana slobodno a sutra dolazi moja mama, videcu koliko moze da ostane i koliko ce sve ovo da potraje pa mislim da cemo morati da nadjemo nekoh, neku devojku/zenu da nam pomogne... ma snacicemo se samo da sve bude ok... hematom je manji za 1 cm, sa 4,5 je spao na 3,5cm, sada sam tek videla i uporedila, i to je nesto...

Joj jutros me je probudio medicinski brat u 7h, da mi da injekciju
Kad je on bocnuo sve zvezde sam videla, ja navikla na sestre u bolnici fine i nezne kad ono medjutim :lol:
Ali dobro, uspeli smo bar da sluzba iz dz dolazi kuci, mada je bilo na korak da mora privatno, na svaka dva dana po 5.000 din, bilo bi veselo : ))

Joj jutros me je probudio medicinski brat u 7h, da mi da injekciju
Kad je on bocnuo sve zvezde sam videla, ja navikla na sestre u bolnici fine i nezne kad ono medjutim :lol:
Ali dobro, uspeli smo bar da sluzba iz dz dolazi kuci, mada je bilo na korak da mora privatno, na svaka dva dana po 5.000 din, bilo bi veselo : ))

Muski kad bockaju to se samo zvezde broje... :lol:
Mozda je hteo da te vine medju zvezde :malav:

Super sto dolaze da ne moras tamo da lezis ;)

pa ok, opet prokrvarila ali manje pa me nisu zadrzali u bolnici, bebac je bio ok a hematom duplo veci za 3 dana, poludela sam, opet mi pojacali injekcije progesteronA i tako... mirujem bas strogo ali svaki dan po ma!o kr arim.. danas na kontrolu konacno, da vidim ima li ikakvog pomaka i kako je bebac

Back