Kutak za trudnice

ja prvi put sa indukcijom nisam plakala
drugi put bez sam plakala :lol: mozda sto je muz bio tu pa sam se raskmezila
bol isti,samo me drugi put nekako gurala u stidnu kost i to me bolelo katastrofa

- - - - - - - - - -

al mi laksi porodjaj bio

- - - - - - - - - -

a ja tek sad vidim da se sali porodila
cestitam :D
nek je ziva i zdrava
:vatromet:

Hvala :)
Da, broj kapi tog vestackog oksitocina koji daju, pa sto je veca koncentracija jace su kontrakcije jel. Znam da su mi prvi put roknuli na najjace a sad nije bilo potrebe.

- - - - - - - - - -

Ja sam plakala kao kisa ali od srece kad su mi je stavili na grudi..

na mom porodjaju, poradja se prva- pocnem da placem, neverovatna scena ti se odigrala pred ocima
neka mlada dr, stazerka verovatno, pita zenu sto ona ne place
a ona kaze- ja sam plakala kada sam videla zenu da se porodi.
i kada sam se ja porodila nisam plakala, jednostavno sam bila sretna:)
stavise mi ga casak na grudi, dok sam pokusala da ga pogledam on se ispiskio i sklonise ga

jelenced opusti se zeno.

lijepi se ja utripujem koja nisam trudna kad te citam.

ja sam prvorotkinja i dobila sam tri doze indukcije u razmaku od pola sata. doslovno su dva sata bile kontrakcije jedna za drugom.

negdje sam prije poroda procitala da je od najvece vajznosto disati pravilno jer tim opskrbljujemo i bebu i nase misice kiseonikom i manje osjecamo bol..a pri tome skrenes misli sa kontrakcija na disanje

jednu sam zeznula, dr je nesto pitao i ja umjesto da se pripremim ja sam krenula da mu odg.. jedna sam izdrzala taj bol.. dok sam disala sve u savrsenom redu
tako da kukanjem i plakanjem same sebi skacemu u stomak i izgubimo se u bolu

imas na stranicama unazad pricu sa mog poroda, 3 sata nakon radjaone pa vidi...

Koja krema valja protiv strija?

U sustini svaka koja hidrira.

Najbolja su ulja... striet Saljic nije skup 600 din, jedina mana sto unisti pidzame, ili nosis neke stare koje ce posle baciti. Zene ga ovde masovno koriste.

Ja sam koristila mustelu. Skupa je ali je to bio moj luksuz. Volim da nosim lepe pidzame spavacice i ne brinem hocu li ih isflekati.

- - - - - - - - - -

PS. Mazi se svakodnevno. Mada kazu da je do tipa koze i toga koliko se ugojis da li ces imati strija ili ne. Ja sam se svakodnevno mazala, uvece posle tusiranja i evo posle dve trudnoce nemam nijednu striju. (Doduse ostao stomak :lol:) :mrgreen: jos nisu izmislili kremu za to :lol:

ja imam strije po sredini stomaka,bele...povrsinske(nisu se videle nikad,nisam ni znala da su se pojavile do posle prvog porodjaja...a u drugoj trudnoci sam dobila jos neku gratis...vidim ih samo kad pocrnim)...i visak koze :roll:

moja mama nema nista
:ljutko:

sto vise tecnosti,zdrava hrana i mackanje....bar ublaze al ako si sklona, pojavice se bar neka

- - - - - - - - - -

i tusiranje umereno toplom vodom ili mlakom jos bolje

- - - - - - - - - -

ja se tusirala bas bas toplom :roll:

Ja se tusiram vrelom. Ne toplom vec vrelom. Znaci rucica tusa ide do kraja. Citav zivot. :)

Ali sam zato u trudnocama pila 4 litre vode dnevno, samo vode. Pored toga sam jela supe corbice itd...

- - - - - - - - - -

PS. I ja imam visak koze.
Kad stojim i ne vidi se toliko. Vidi se samo stomak da je ostao.
Ali zato kad sam cetvoronoske :sad2:

ja nemam nijednu striji, niti visak koze
ali imam manjak kila :D

salim se malo, ali u principu genetika i ishrana su najbitnije za kvalitet same koze
dzaba sve mazalice
one mogu da pomognu eto da koza ne bude suva, da te ne svrbi , da s ene peruta
ali nista ne postoji od mazalica sto ce spreciti strije
ja sam se mazala povremeno i cim sam stigla, obicnim mlekom za telo npr, koje dohvatim

Ama ima li sta sem tog Saljica, meni iz Srbije stigne svaki 5-i paket, 1 vrate, a 3 nekako se zagube u putu.

- - - - - - - - - -

U sustini svaka koja hidrira.

Najbolja su ulja... striet Saljic nije skup 600 din, jedina mana sto unisti pidzame, ili nosis neke stare koje ce posle baciti. Zene ga ovde masovno koriste.

Ja sam koristila mustelu. Skupa je ali je to bio moj luksuz. Volim da nosim lepe pidzame spavacice i ne brinem hocu li ih isflekati.

- - - - - - - - - -

PS. Mazi se svakodnevno. Mada kazu da je do tipa koze i toga koliko se ugojis da li ces imati strija ili ne. Ja sam se svakodnevno mazala, uvece posle tusiranja i evo posle dve trudnoce nemam nijednu striju. (Doduse ostao stomak :lol:) :mrgreen: jos nisu izmislili kremu za to :lol:
Sta je to mustela?

Jos me sad i muz tripuje da ne valja da se farbam, a ja sam seda skoro sasvim :(

skoro svi imaju strije iz puberteta
to je zato sto se strije u pubertetu dobijaju jer odredjeni hormoni koji se luce u vreme puberteta, smanjuju kolagen i koza 'puca'
msm uigrubo i prosto receno
znaci hormonski je
i skroz drugi princip nego u trudnoci
i zato nije neobicno da neko ima strije iz puberteta i nijednu iz trudnoce

Boki kako ti se Mirna ponasa pri kupanju?
Elena je pre par meseci upala u fazu da vristi i cim krenem da je skidam pocne i ne smiruje se dok je ne okupam i obucem.
Uzas.
Mm je kupa vec neko vreme. Ja nemam zivce za vrisku. Ne znam sta joj je.

I ima mi temenjacu. Sad sa godinu ipo. Jel ima nesto sem ulja, neki sistem za uklanjanje te temenjace?

Back