Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima! :heart: Ja se borim sa sobom ceo dan da ne dizem paniku i da se smirim i slicno, ali... Ne vredi. Unapred se izvinjavam, sigurno je mnogo pisano na ovu temu i ja sam pokusala da nadjem odgovor, ali nisam uspela a zivci su mi vec malo napetiji... Pa, da pitam, a vi nemojte da se ljutite sto ponavljam :rumenko:
Nego, u 20. nedelji trudnoce sam... I poceo je nesto da me boli stomak pa sam se jako zabrinula. U stvari... Da se ne lazemo... Vise sam se ja zabrinula nego sto me stomak boli :rumenko: Tako da ne znam ni da li mi treba neka informacija ili uteha :think:
Stvarno sam se zbunila. Mislim, bolucka mene stomak i inace (imam problema sto mi sva nervoza ode na stomak, i to ga pogodi celom duzinom - tako ja zivim vec godinama :gace: Pomirena skroz) nego ne znam sta mi sad bi... Ali bas sam se uplasila :neutral:
Koji znaci su alarmantni? :sad2: I kakav je bol alarmantan? Ne deluje mi kao kontrakcija, nego... Ne znam :dontunderstand: A na netu pise da "u normalnoj trudnoci ne bi trebalo da bude bolova" :neutral: Sto meni deluje malo nelogicno.
Hvala unapred na svemu napisanom, jer i onako ne znam kako glasi pitanje :banovati: Valjda bih samo zelela da cujem - da li jos nekog boli stomak u toj "normalnoj trudnoci"...?

Ako bi mogla malo detaljnije da nam opises tu bol?Da li je kao menstrualna bol,ili je bol po ivicama materice,ili te samo iznenada jako zaboli u predelu materice ili prepona pri nekom naglom potezu?
Ako je prva bol,onda su to najverovatnije "lazne",tj. pripremne kontrakcije koje ce ti ,kako trudnoca odmice,bivati sve cesce.
Ako je druga bol,to znaci da materica raste.
Ako je treca bol,to su jednostavno matericne veze koje su napete,pa ponekad pri naglom pokretu znaju da zabole,jako.
Ako nijedan od opisanih bolova ne odgovara tvom,opisi nam,pa cemo videti sta je.
U svakom slucaju ako se bas puno brines,mozes da nazoves svog ginekologa ili da odes do njega. :cao:

Ako bi mogla malo detaljnije da nam opises tu bol?Da li je kao menstrualna bol,ili je bol po ivicama materice,ili te samo iznenada jako zaboli u predelu materice ili prepona pri nekom naglom potezu?
Ako je prva bol,onda su to najverovatnije "lazne",tj. pripremne kontrakcije koje ce ti ,kako trudnoca odmice,bivati sve cesce.
Ako je druga bol,to znaci da materica raste.
Ako je treca bol,to su jednostavno matericne veze koje su napete,pa ponekad pri naglom pokretu znaju da zabole,jako.
Ako nijedan od opisanih bolova ne odgovara tvom,opisi nam,pa cemo videti sta je.
U svakom slucaju ako se bas puno brines,mozes da nazoves svog ginekologa ili da odes do njega. :cao:

Hvala ti puno na brzom odgovoru!!! :kiss: Rekla bih da je ovo trece... Jer uglavnom zaboli kad ustanem, sednem, pozurim... Ma, i ja sam prenapeta, a ne samo moje matericne veze :confused: Da su samo one, lako bih ja... Nego, preforsirala sam se na sto polja, pa sam u principu samo cekala opomenu, a kad cekas onda i docekas :rumenko:
A beba je bas zivahna, cim se ja smirim ona pocne da se gurka, pa verujem da je to dobar znak... Ma, kad se smirim, i stomak se smiri :rumenko:
Dvoumila sam se da li da zovem doktorku u nedelju popodne da bih joj rekla da mislim da me boli stomak, a ne znam ni kako, ni zasto, ni da li je jako, ni da li je bol uopste porekla materice ili misica, veza... Vise sam delovala sebi kao slucaj za psihijatra, a ne za ginekologa :p Pa nisam htela da se sramotim, bar dok se ne smirim malo.
Puno ti hvala, jako si me umirila! :) samo sam htela da cujem da je kako tako normalno da malo boli, jer nije bol nesto jak, nema ni nikakvih sporednih pojava... A ja cu svakako sutra da zovem da zakazem pregled... Jos jednom :kiss:

Hvala ti puno na brzom odgovoru!!! :kiss: Rekla bih da je ovo trece... Jer uglavnom zaboli kad ustanem, sednem, pozurim... Ma, i ja sam prenapeta, a ne samo moje matericne veze :confused: Da su samo one, lako bih ja... Nego, preforsirala sam se na sto polja, pa sam u principu samo cekala opomenu, a kad cekas onda i docekas :rumenko:
A beba je bas zivahna, cim se ja smirim ona pocne da se gurka, pa verujem da je to dobar znak... Ma, kad se smirim, i stomak se smiri :rumenko:
Dvoumila sam se da li da zovem doktorku u nedelju popodne da bih joj rekla da mislim da me boli stomak, a ne znam ni kako, ni zasto, ni da li je jako, ni da li je bol uopste porekla materice ili misica, veza... Vise sam delovala sebi kao slucaj za psihijatra, a ne za ginekologa :p Pa nisam htela da se sramotim, bar dok se ne smirim malo.
Puno ti hvala, jako si me umirila! :) samo sam htela da cujem da je kako tako normalno da malo boli, jer nije bol nesto jak, nema ni nikakvih sporednih pojava... A ja cu svakako sutra da zovem da zakazem pregled... Jos jednom :kiss:

Nema na cemu ;),drago mi je ako sam te malo umirila.I mene pri ustajanju zabole matericne veze,i to me bas jako zabole,presaviju me,ali prodje za 5 sekundi.Ma samo ti cekaj kad u devetom mesecu sve pocne da boli i ziga da ne znas vise ni sa koje strane :D,ali sve se to izdrzi zarad nasih milih bebironcica :heart:

E, tako nekako - zaboli i brzo prodje i kao da nije ni materica ni trbusnjaci, nego nesto izmedju... A i koza je vec pocela da se zateze, pa me i to boli, i misici... Da ne shvatis pogresno - izdrzala bih ja sve sto treba, nije meni problem bol kao bol, nego sto se uplasim za bebirona :neutral: Zabole krsta, pa pomislim - da nije nesto sa bebom! I tako, kad mi naleti dan da sam podlozna panici, sekiram se za svaku tegobu...
Neverovatan je osecaj... Ovo mi je prva trudnoca, inace, i sve me preseca :confused: Sve mi nekako nista nije normalno, i onda mi je bas potrebno eto samo toliko - da mi neko kaze - normalno je... :) A meni, opet, sve cudno... :aha: A jel smem ovde da vas davim takvim stvarima?? Trudicu se da ne preterujem :andjeo: Obecavam...

Nego citam onu temu sa imenima i nijedno musko ime mi se ne svidja ono bas,bas,tako da ako je bata,ja stvarno ne znam kako da ga zovemo :confused:
Muz se zavitlava,kaze on ce ga zvati Gvozden :hahaha: :roll: da bude snazan.I sad kad god pomenem za ime,on mi kaze "sta se brines,bice Gvozden"...mis'im NEMA SANSE da detetu dam ime Gvozden,najbolje onda da bude Svemir ili Kamenko :roll:

Nego citam onu temu sa imenima i nijedno musko ime mi se ne svidja ono bas,bas,tako da ako je bata,ja stvarno ne znam kako da ga zovemo :confused:
Muz se zavitlava,kaze on ce ga zvati Gvozden :hahaha: :roll: da bude snazan.I sad kad god pomenem za ime,on mi kaze "sta se brines,bice Gvozden"...mis'im NEMA SANSE da detetu dam ime Gvozden,najbolje onda da bude Svemir ili Kamenko :roll:

Slušaj moja sestra je bila ubeđena da je i drugo dečak..Svađali se oko imena i kad rodila devojčica svi smo bili šokirani..naravno pozitivno, jer nam nije ni na kraj pameti bila devojčica..

Ja ne volim imena koja se rimuju tipa Aca- Maca, Zoran - Zorana i sl..Kamenko nije loše :) :hahaha:

Haha,e ti ga bas pogodi u imena mojih momaka :hahaha: ,sin mi je Aca (Aleksandar),a muz mi je Zoran :D.
Inace i mi se nadamo da je devojcica i za nju je ime odavno smisljeno - Helena :heart:

Nego,prema zadnjem UZ sada sam tacno 15.nedelja,dakle "gazim" 16-tu ,pa sta mislite da li bi mogao pol da se vidi ako bih otisla sutra ili da ostavim odlazak za sledecu nedelju?

Haha,e ti ga bas pogodi u imena mojih momaka :hahaha: ,sin mi je Aca (Aleksandar),a muz mi je Zoran :D.
Inace i mi se nadamo da je devojcica i za nju je ime odavno smisljeno - Helena :heart:

Nego,prema zadnjem UZ sada sam tacno 15.nedelja,dakle "gazim" 16-tu ,pa sta mislite da li bi mogao pol da se vidi ako bih otisla sutra ili da ostavim odlazak za sledecu nedelju?

Ja pogodih pravo u centar! :) Ajde pa nam javi.. Navijamo da bude devojčica...:)

I ja sam zelela devojcicu, potpuno me sokirala kad je rekla decak :p Ali sad sam se tako sazivela sa idejom da cu dobiti sina, ljubi ga majka :zaljubljena:
I, kako ti zongliras sa detetom, trudnocom i ispitima? :worth: Mene je to sad i zeznulo. Sto se trudim da zavrsim dok se bebce rodi, pa sam se preforsirala i izstresirala i... Onda se cudim sto sam malo pukla i sto me boli stomak... :manikir: Znas ono kad drzis neki svoj tempo godinama i onda hoces na kraju da ispravis krive Drine... Pa ne ide...
Sve u svemu - svaka cast!!! :worth:

I, kako ti zongliras sa detetom, trudnocom i ispitima?

Pa ni ne razmisljam vise o tome,na fax sam krenula kad je Aca imao 6 meseci i do sada sam se uhodala.Moje vreme za ucenje je samo moje vreme i niko ne sme da me dira tada,za to vreme tata brine o detetu.Kad dodje ova bebica bice mi isto kao i sa Acom kad sam pocinjala fax tako da vec znam sta me ocekuje,a bogami zna i tata sta ga ocekuje :lol:,nece mi biti bas najlakse,znam,ali poznajem i sebe,izguracu ja to,uostalom da sam mislila da necu postici ne bih jos uvek ni ostajala trudna :D.
Inace odlucila sam,ipak cu sledece nedelje u sredu ici kod dr,jer sreda je dan striktno za trudnice,a posto je u ovu sredu Djurdjevdan bicemo ceo dan kod mojih na slavi :klap: .

Moji me zeznuli :dash: idu za Bec danas i vracaju se u petak... :roll: ali videcu da isplaniram nekako da odem do moje Branke na pregled, mozda ostavim Makicu 1h sa komsinicom koja obozava da je nosa i da se igra sa njom :aha:

Eh bre kockice,pa povedi maki sa tobom,moj Matteo ide samnom svuda,i kod ginekologa smo bili prosle nedelje...ja nebi mogla da cekam..ajde spremi se i ti i maki i pravac kod branke...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back