Happy-ca
Aktivan član
- Poruka
- 1.746
Pozdrav svima!Ja se borim sa sobom ceo dan da ne dizem paniku i da se smirim i slicno, ali... Ne vredi. Unapred se izvinjavam, sigurno je mnogo pisano na ovu temu i ja sam pokusala da nadjem odgovor, ali nisam uspela a zivci su mi vec malo napetiji... Pa, da pitam, a vi nemojte da se ljutite sto ponavljam
Nego, u 20. nedelji trudnoce sam... I poceo je nesto da me boli stomak pa sam se jako zabrinula. U stvari... Da se ne lazemo... Vise sam se ja zabrinula nego sto me stomak boliTako da ne znam ni da li mi treba neka informacija ili uteha
Stvarno sam se zbunila. Mislim, bolucka mene stomak i inace (imam problema sto mi sva nervoza ode na stomak, i to ga pogodi celom duzinom - tako ja zivim vec godinamaPomirena skroz) nego ne znam sta mi sad bi... Ali bas sam se uplasila
Koji znaci su alarmantni?I kakav je bol alarmantan? Ne deluje mi kao kontrakcija, nego... Ne znam
A na netu pise da "u normalnoj trudnoci ne bi trebalo da bude bolova"
Sto meni deluje malo nelogicno.
Hvala unapred na svemu napisanom, jer i onako ne znam kako glasi pitanjeValjda bih samo zelela da cujem - da li jos nekog boli stomak u toj "normalnoj trudnoci"...?
Ako bi mogla malo detaljnije da nam opises tu bol?Da li je kao menstrualna bol,ili je bol po ivicama materice,ili te samo iznenada jako zaboli u predelu materice ili prepona pri nekom naglom potezu?
Ako je prva bol,onda su to najverovatnije "lazne",tj. pripremne kontrakcije koje ce ti ,kako trudnoca odmice,bivati sve cesce.
Ako je druga bol,to znaci da materica raste.
Ako je treca bol,to su jednostavno matericne veze koje su napete,pa ponekad pri naglom pokretu znaju da zabole,jako.
Ako nijedan od opisanih bolova ne odgovara tvom,opisi nam,pa cemo videti sta je.
U svakom slucaju ako se bas puno brines,mozes da nazoves svog ginekologa ili da odes do njega.

Ja se borim sa sobom ceo dan da ne dizem paniku i da se smirim i slicno, ali... Ne vredi. Unapred se izvinjavam, sigurno je mnogo pisano na ovu temu i ja sam pokusala da nadjem odgovor, ali nisam uspela a zivci su mi vec malo napetiji... Pa, da pitam, a vi nemojte da se ljutite sto ponavljam 

Pomirena skroz) nego ne znam sta mi sad bi... Ali bas sam se uplasila 
I kakav je bol alarmantan? Ne deluje mi kao kontrakcija, nego... Ne znam
A na netu pise da "u normalnoj trudnoci ne bi trebalo da bude bolova"
Valjda bih samo zelela da cujem - da li jos nekog boli stomak u toj "normalnoj trudnoci"...?
Rekla bih da je ovo trece... Jer uglavnom zaboli kad ustanem, sednem, pozurim... Ma, i ja sam prenapeta, a ne samo moje matericne veze
Pa nisam htela da se sramotim, bar dok se ne smirim malo.
samo sam htela da cujem da je kako tako normalno da malo boli, jer nije bol nesto jak, nema ni nikakvih sporednih pojava... A ja cu svakako sutra da zovem da zakazem pregled... Jos jednom
A jel smem ovde da vas davim takvim stvarima?? Trudicu se da ne preterujem
Obecavam...

Mene je to sad i zeznulo. Sto se trudim da zavrsim dok se bebce rodi, pa sam se preforsirala i izstresirala i... Onda se cudim sto sam malo pukla i sto me boli stomak... 
,nece mi biti bas najlakse,znam,ali poznajem i sebe,izguracu ja to,uostalom da sam mislila da necu postici ne bih jos uvek ni ostajala trudna
idu za Bec danas i vracaju se u petak...