Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moja ljubav isao sinoc da mi kupi nsto za jesti
i nasao mi utrogestan <3
joj kad je usao u stan i kaze imam nesto za tebe :)))))
hehehe
e samo da vas pitam ja sam pila 2 puta po jednu od 100mg
tako je dr napisala
a on mi kupio kutiju od 200mg
znam da je 100+100=200
nego pitam jel komotno mogu sad samo tu jednu od 200 dnevno da popijem i to je to? jel tako
kao sto i racunica kaze ;)

i nasao mi utrogestan <3

hehehe
tako je dr napisala
znam da je 100+100=200
nego pitam jel komotno mogu sad samo tu jednu od 200 dnevno da popijem i to je to? jel tako

Joj romantike, ba :heart:

Mozda mozes pola ujutru, a pola uvece?

joj, ja za 10 dana tacno izlazim iz prvog trimestra, zavrasav sa kriticnom 12. nedeljom i tim periodom i jedva cekam, da se malo opsutim, bar sto se tog prvog trimestra tice...
plus sledece nedelje idemo na double i kod dr u dm..
mucnine i povracanje su mi skoro skroz prosle,apetit mi se vratio samo tako,ali mi se i dalje ne jede bas sve i mirisi mi smetaju, ali se ujutru se budim gladna, mnogo cudan osecaj, iako sam npr lepo vecerala

jedini je problem sto me testo vuce i samo bih testo jela : S

i meni se jelo testo u trudnoci. kazu da je low carb ishrana najbolja i da se najmanje kg dobije, nema opasnosti od povisenog secera, itd. ali, ja nisam mogla tako, ja sam svaki dan morala nesto slatko i testasto da pojedem. ugojila sam se 14 kg, beba imala 4070g, izasla sa 4kg viska koja sam skinula za 3 meseca, tako da ispade da nisam imala los program ishrane:D
testo sam jela ujutro, nekako me njamanje grizla savest, kao potrosice se:lol:. svaki dorucak je bilo nesto iz pekare. nakon rucka (rucak mi je bio glavni obrok i trudila sam se da se raznovrsno hranim, nosila kuvano od kuce, itd) mi se jelo slatko obavezno i onda bih pojela ili red cokolade (ako je na od 100g) ili dve kockice (ako je ona od 300g) i to ne na brzinu, iako mi se cinilo da bih mogla svih 100g odjednom da strpam u usta i bez zvakanja progutam:lol:, nego tih par kockica sam topila u ustima samo da ukus duze traje:kolac:
uzina mi je bila voce, obavezno jabuke, uz breskve, mandarine, sta god sam imala. vecerala uglavnom nisam, ili sam jela nesto lagano tipa riba i salata, jer meni smeta da jedem uvece. od sladoleda sam jela samo rumenka jer ima 42 kalorije, svi oni slatki i cokoladni imaju kalorija koliko pola cokolade:sad2:

e, da. pila sam mnoooogo vode, najmanje 2,5 l.

i nasao mi utrogestan <3
hehehe
tako je dr napisala
znam da je 100+100=200
Moj savet ti je da ga stavljas vaginalno, tu jednu od 200 uvece pred spavanje.

posto mi je izvestaj podugacak a ja posecujem nekoliko trudnickih foruma i tema, svuda isto kopiram i lepim :)))) :

evo i mene...
bila kod moje dr u dz
i stvarno, super je ona zenica i sve to stoji
ali brate mili na misice sam izvukla uz i to ni slicicu nisam dobila
usla u ordinaciju, ona prepisala nalaze krvi i urina u karton, kaze sve je odlicno, vidimo se sa punih 13 nedelja, i tada cemo raditi uz
a ja
affraid.gif

kazem ja njoj al ni prosli put mi niste radili (nisam joj rekla da sam bila pre 3 nedelje privatno, znacio, ona ne zna ni da njemu/njoj srce kuca, cutim ko zalivena sada
lol.gif
)
kaze ona meni, pa jel ste bili privatno
ja kazem, nisam
kaze ona meni, pa jel znate da se uz radi 3 puta u trudnoci, a nije jos dokazano da nije stetan
ja kazem, super, nije dokazano jos uvek i ja zelim taj uz, ne mogu da cekam punih 13 nedelja i da razmisljam dal je sve ok ili da ne daj boze nosim nedeljama u sebi plod koji nije vitalan...
i kaze ona, dobro onda, popi dve flasice vode, pa cemo ici na uz, ispunjavam zelje trudnicama... :)))))
i tako, pregledala me je
beba ima 2cm i 38mm :) kasni dva dana od racunice, ali dobro, desava se jel, nije to sve uvek u dan tacno, nekada zure, nekada kasne...
i lezi sa strane
vidi joj se i glava i nogice i rukice i sve
i srce kuca, kaze dr
al ja nisam videla jer imaju neke praistorijske monitore okrenute samo ka dr, videla sam samo zamrznutu slicicu mog bebana malog...
i tako, slicicu sa uz nisam dobila
al nema veze... idem u petak na onaj besplatni 4D u Analife...
rekla mi da nema potrebe ni za dabl testom jer sam mlada i nemam u porodici nekih slucajeva...
i sta jos? eto, to je to
rekla mi da sada dodjem sledeci put sa punih 15 nedelja
lol.gif

msm, stvarno
zena je super ovako, prijatna i nasmejana, i vidi se da je u tom poslu dugo i da zna, i carica je sa tako nekim komentarima, ali morala sam da zapnem posteno za ovaj uz, hehehe :)
i da, izvadih danas i bus plus karticu, za trudnjace, posto imamo free voznju
pitam jel samo do termina
kazu, ma joooook, vazi ti godinu dana sada
jupi, bicu ko georgina :))))
lol.gif

cek bokice, kako trudnjace imaju besplatan bus plus, ovo mi se svidja posebno a nisam imala pojma?
gde si to vadila?
sta ti je trebalo od dokumenata tj dokaza da si trudna?

trazila sam potvrdu od dr
ona mi ispisala na nekom papiru potvrdu da sam trudnjaca
isla sam sa tim papirom i licnom kartom i 250 dinara u Beogradjanku kod terazija
3 sprat
i to je to
trudnice imaju prednost samo se javis onom iz obezbedjena i odma te prime preko reda
to je to

aha, super info
ne znam moze li nalaz privatnika, da ne idem u d mnogo se ceka
probacu, pa ako ne uspe idem u dz
fala bokice

@kvinsi, za testo za dorucak imas pravo, pa ja se samo setim ekler dijete, kada sam jela eklere ujtro nedelju dana i mrsavila a sve ostalo normalno
sladoled nema sanse samo rumenko, ali sam se svela na leni i rum koktel sa onih king kong i mega korneta

upravo doruckovala dansko peciov sa vanila kremom i vocem, razvalila sam se : )

pa ja sam dobijala privatno slicice
i mnogo mi je zao jer ovu sada nisam dobila :(
znas kako se lepo bebana maestila, kao u uzbeniku :)
bas mi zao sto nemam slicicu
bome, kad odem na sledeci uz sa punih 15 nedelja, ima da trazim slicicu

uzivajte sada u slicicama je kad bebac poraste posle ne staje ceo u kadar pa slicica ispadne tako-tako vidi se npr.. glavica ili nogica ili guza ali ne i cela beba, meni sad i nisu zanimljive jer mi treba pola sata da protumacim sta je na njoj :)

ja imam dve
jednu iz seste nedelje i jednu iz sedme
ali nema veze sto sada nisam dobila, idem u petak na 4D besplatan pa cu dobiti i slicicu i snimak :)
a sledeci put cu da trazim, dok jos moze cela beba u kadar da stane :D

4d je super, kad ti prikaze glavicu bas facu... nama je jednom uspeo da se namesti i tek sam danas tu sliku zamenila sa onom iz porodilista... ali to je ta faca... ne mogu ti ga zameniti... ahahaha... :)))

A mi jos u porodilistu.. Taman trebali u nedelju kuci kad mali dobio zuticu. Sada cekamo da zavrsi foto terapije i da opadne bilirubin pa da idemo kuci. Postavicu fotku kad izadjemo ;)

kako si ti?
kako rana dole?

Irina je isto pozutela bas taj dan kada smo trebale kuci...a ja se deprimirala kao da je smak sveta sto ne idemo kuci...plakala sam ko kisa :lol:
sad mi smesno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back