Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ma ima njih vishe vrsta, chini mi se..
..u tim kod tebe je to mozda dodatak kao antipiretik..
..neke sadrze i lidokain, da smanje bol u grlu..

Pa, da, to mm kad kupi, mora da bude teska droga ili nista! :)

Ma, 'ajde to grlo i nekako, ali kad mi se zapatila kandida na pocetku trudnoce, a dr mi rekla da ne smem nista do 12. nedelje, tu sam htela da umrem, ali stvarno!
Jos se secam koliko je bilo grozno, ne ponovilo se! :(

Pa, da, to mm kad kupi, mora da bude teska droga ili nista! :)

Ma, 'ajde to grlo i nekako, ali kad mi se zapatila kandida na pocetku trudnoce, a dr mi rekla da ne smem nista do 12. nedelje, tu sam htela da umrem, ali stvarno!
Jos se secam koliko je bilo grozno, ne ponovilo se! :(

..joj, mogu da zamislim.. :sad2:
..ja sam to sranye imala samo jednom, kad sam primila 45 injekcija za mesec dana zatiruci streptokok koji su mi deca donela iz vrtica.. :dash:
..na kraju mi je dr rekla da vadim krajnike (prva gnojna angina od mog vrtica, inache :roll:) i ondaK sam se samoizlechila alternativnim antibiotikom za shest dana.. :roll:
..ne znam shta bih radila sad kad ne mogu da ga kupim samoinicijativno..

..joj, mogu da zamislim.. :sad2:
..ja sam to sranye imala samo jednom, kad sam primila 45 injekcija za mesec dana zatiruci streptokok koji su mi deca donela iz vrtica.. :dash:
..na kraju mi je dr rekla da vadim krajnike (prva gnojna angina od mog vrtica, inache :roll:) i ondaK sam se samoizlechila alternativnim antibiotikom za shest dana.. :roll:
..ne znam shta bih radila sad kad ne mogu da ga kupim samoinicijativno..

Nista, nasla bi lekara koji ce ti dati recept za to sto trazis. :mrgreen:

Ne mozes da zamislis, veruj mi, to svrbi, pece, boli, koza crvena, odrana, rpoklinjala sam dan kad sam zatrudnela! :sad2:
U ocaju sam stavljala obloge od jogurta, izguglala da pomaze, prija dok je hladno, ali kratko to traje. :(
Ma, 'oce ta nesrecna kandida u trudnoci, nagrne glukoza tamo gde se desava intenzivno trosenje energije zbog rasta ploda, pa usput nahrani i gljivice, buknu za jednu noc, kao kad stavis secer u kvasac!
Uzas!
Gde sam se toga setila, sad cu jos vise da odlozim sledecu bebu! :lol:

Ne mozes da zamislis, veruj mi, to svrbi, pece, boli, koza crvena, odrana, rpoklinjala sam dan kad sam zatrudnela! :sad2:
U ocaju sam stavljala obloge od jogurta, izguglala da pomaze, prija dok je hladno, ali kratko to traje. :(
Ma, 'oce ta nesrecna kandida u trudnoci, nagrne glukoza tamo gde se desava intenzivno trosenje energije zbog rasta ploda, pa usput nahrani i gljivice, buknu za jednu noc, kao kad stavis secer u kvasac!
Uzas!
e zato sam ja izbacila sve slatkise iz upotrebe :)
samo bi mi kandida falila a sklona sam joj

Uzas!

jel smeju u toj situaciji obloge one borne kiseline, 'ladne?
meni rekla dr da stavljam kad sam imala problem posle antibiotika
al ne znam dal sme u trudnoci

bila sam prekjuce opet kod dr, nije me ni poslusala, samo je slegla ramenima i kao nemojte nikakve lekove, reko pa ni necu lekove
kontam da je imalo sanse za tih 12 dana da se spusti na pluca opet bi me poslusala bar, ovako me samo otkacila, bukvalno

vidim sada na netu da serbet moze i sa cajem da se napravi pa cu probati, pijem i beli slez, sada gledam neke obloge koje mogu da se stavljaju na pluca i da vidim za zalfiju

u apoteci mi rekose da nist sto se sisa ne smem sada : S
ni pantenol za sisanje???
a neki sirup za taj kasalj?da ti smiri pluca i da izbacis to sto ima ako ima

Mi smo sisale strepsils u porodilistu... suvo grlo a ne smes kasljucnuti zbog rane... meni nije pomogao pa sam brzo odustala ali cimerki jeste... to nam je babica preporucila...

Sto se tice kandide,izbacite secere i nema je... a trajno resenje je izbacite sex... ;)
Ako je i osetite... tj. peckanje odmah namazite onim daktanolom... pomaze...

Mi inace daktanol mazemo i psu ako mu se pojavi nesto na njusci a juce mi dever kaze Oni su bebi svaki dan stavljali zrno daktanola na dudu da sprece sor... bas cu pitati na kontrolu kad odemo...

..ma moze svashta posle organogeneze tj posle prvih 12 nedelja..
..pre toga bi najbolje bilo nishta, ili ono shto je sasvim sigurno..
..chak i lekovi za bebe od 0+ mogu biti kontraindikovani u prvom trimestru..

Tako je...
A ako vec nije izdrzljivo uvek bolje pitati lekara... ja koliko znam samo je paracetamol dozvoljen u slucaju temperature... mada ga ja nisam nijednom koristila... uveknsam za to da istrpim...
a eto na pocetku sam morala razne lekove da pijem... i za svaki sam pitala A jel smem? ;)

Zato samo opusteno... cuvajte se i uzivajte..m meni je trudnoca bila fantazijaa...

Tako je...
A ako vec nije izdrzljivo uvek bolje pitati lekara... ja koliko znam samo je paracetamol dozvoljen u slucaju temperature... mada ga ja nisam nijednom koristila... uveknsam za to da istrpim...
a eto na pocetku sam morala razne lekove da pijem... i za svaki sam pitala A jel smem? ;)

Zato samo opusteno... cuvajte se i uzivajte..m meni je trudnoca bila fantazijaa...

Paracetamol je dozvoljen i u slucaju bolova tipa glavobolja
mene je uzasno bolela glava prva tri meseca i pila sam Panadol
doduse trudila sam se da to bude kad ne pomogne nista drugo -kafa sa limunom i tako to
al da sam pila, jesam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back