Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bokice,mto guglanje je nesto najstrasnije, ja sta god da sam guglala nista ne sme bre... kada sam pricala sa drom kaze da od hrane sve sme, osim sirovog mesa i zivih jaja... da svaka hrana moze da bude izvor baketrija, da se ne opeterucejm time, nego sve umereno i naravno sto zdravije.... a guglajuci sam nasla i da je med zabranjen pa ti vidi

ma da
med, cimet, grejp...
strasno...
dobro pa sam normalna ostala
a sto je najbolje, zaboravna sam ko neka babetina
pa i kad procitam zaboravim za dva minuta, pa opet trazim

nemojte se smejati, al pre neki dan lezim i nesto me stomak zakovrce i ja pitam njega, dal mozda zna, jel sam ja kakila to jutro
:zcepanje: i on kao, pa jesi, zar se ne secas
ja reko neeeee

mi jedan dan u setnji
i ja pocnem da kukam ovom mom, kako bih volela desetoro dece samo nikada ali nikada da ne budem trudna
a on se smeje, pa mi kaze, pa kako to da izvedemo
hahaha
uf, ne znam kome je ovo lep period, ali meni je grozno sve. valjad ce posle tog prvog tromesecja biti lepo nesto

jes malo zaebano te mucnine, ovo ono
a da vidis posle kako ce da ti bude lepo
pa kad pocne stomacic da pupi
ja sam setala kao paun, samo sto vise da mi se vidi stomak
i stvarno sam uzivala

jedva cekam ponovo :aha:

jes malo zaebano te mucnine, ovo ono
a da vidis posle kako ce da ti bude lepo
pa kad pocne stomacic da pupi
ja sam setala kao paun, samo sto vise da mi se vidi stomak
i stvarno sam uzivala

jedva cekam ponovo :aha:
e pa to
a nama (tari i meni) ce taman biti lep taj period
stomacici ce poceti da rastu krajem maja, i celo leto ce da budu taman onako ni premali ni preveliki, tam,an da se vide i ne smetaju :) <3
uf
a znla sam da cu ureci sebe
juce tu pisem kako osecam mucnine samo kao od gladi
kad ono prc
uvatilo je juce, i evo i sada mi stoji knedla u grlu, stoji mi dorucak ne mogu da mu pridjem
i sto mi se place stalno, nisam navikla da mi je lose
pa lucim valjda od te mucnine pljuvacku ko luda
bljak

ovo je dobra dijagnoza, posto ja ne pamtim kada sam bila bolesna... posebno ovako dug kasalj i kijavica... nasla sama neke kapi, pancic, pa se njima inhaliram, kazu da su one dozvoljene...

pa nije za dzaba drugo staje..telo se priprema, nama sve deluje cudno, ali ima sve svoje.. kasnije kada se beba razvije i krene da pritiska dijafragmu i pluca ne bi mogla da dises.. ovako putem tog kaslja povecavas kapacitet pluca.. nisi bolesna ne brigaj videla bi to doktorka.. uzimaj malo meda cisto da te ne bi grlo grebalo.. ima neki sirup (domaci) skuva se glavica luka onako sa sve onom lukovicom u 2dl vode pa se posle doda med i to mora da ukuva.. ne znam koliko tacno meda ide.. za detalje ccu pitati mamu cim je ulovim :)

bokice,mto guglanje je nesto najstrasnije, ja sta god da sam guglala nista ne sme bre... kada sam pricala sa drom kaze da od hrane sve sme, osim sirovog mesa i zivih jaja... da svaka hrana moze da bude izvor baketrija, da se ne opeterucejm time, nego sve umereno i naravno sto zdravije.... a guglajuci sam nasla i da je med zabranjen pa ti vidi

daaa.. ziva jaja.. sto ukljucuje imajonez i neke torte kojima se ne kuva krem.. ja nisam jela ni preradjevine tipa pasteta, virsle(mada ih ni ovako ne volim)
i sve smes samo da je termicki obradjeno naravno ono sto se termicki i inace obradjuje.. i uzivajte bre !

mi jedan dan u setnji
i ja pocnem da kukam ovom mom, kako bih volela desetoro dece samo nikada ali nikada da ne budem trudna
a on se smeje, pa mi kaze, pa kako to da izvedemo
hahaha
uf, ne znam kome je ovo lep period, ali meni je grozno sve. valjad ce posle tog prvog tromesecja biti lepo nesto

Prvo tromjesecje je najteze bar je meni bilo u obije trudnoce, te povracanje, mucnina, nista mi se ne jede,umor a svaki dan moras na posao ( da se ne lazemo pare nisu sve ali bez para nasim bebaronima nebi mogli nisa priustiti) ali bar kod mene kad sam usla u cetvrti mjesec u roku od dan-dva sve se smirilo i sada nemam nekih vecih problema. beba se pomalo vrti, ponekad i udari ali sve je to slatko. Pored toga zavrsila one silne pretrage(sve je u najboljem redu) i sad mogu polako da cekam da nam porodica dobije jos jednog clana.

Poslednja izmena:
Tara, postoji nešto slično šerbetu, ali bez mleka. U stvari nije ni slično ali ima isti efekat.
Upržiš šećer na svetlo žuto, skloniš sa ringle i dodaš sodabikarbone. Brzo promešaš i vadiš kašikicom na tanjir. Budu kao male bombonice a super za grlo. Ja stavim oko 3 kašike šećera a sodabikarbone kao dva, tri zrna graška.
Moraš brzo vaditi bonice jer se stegnu i spadnu ako ostanu na toplom u šerpici. Tanjir možeš malo namazati uljem, ja ne mažem, retko koja se zalepi.

Nesto nece, moras da budes registrovana, iskopiracu

NSAIDs in Early Pregnancy Linked to Risk for Miscarriage

September 6, 2011 — Use of nonaspirin nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) in early pregnancy is linked to twice the risk for miscarriage, according to the results of a nested case-control study reported online September 6 in the Canadian Medical Association Journal.

"The association between the use of ...NSAIDs during pregnancy and the risk of spontaneous abortion remains unclear because of inconsistent research results and the lack of evidence for an effect due to specific types or dosages of nonaspirin NSAIDs," write Hamid Reza Nakhai-Pour, MD, PhD, from the University of Montreal and CHU Ste-Justine in Quebec, Canada, and colleagues. "We aimed to quantify the association between having a spontaneous abortion and types and dosages of nonaspirin NSAIDs in a cohort of pregnant women."

Case patients consisted of 4705 women who were identified from the Quebec Pregnancy Registry and who had a spontaneous abortion. For each case patient, the investigators randomly selected 10 control participants from other women in the registry, matching by index date, defined as the date of the spontaneous abortion, and by gestational age. Case patients and control participants were compared in use of nonaspirin NSAIDs, as reflected in filled prescriptions. The investigators analyzed associations between different types and dosages of nonaspirin NSAIDs and spontaneous abortion using conditional logistic regression, with adjustment for confounding variables.

Of the 4705 patients with spontaneous abortion, 352 (7.5%) had NSAID exposure, as did 1213 (2.6%) of 47,050 control participants. The use of nonaspirin NSAIDs during pregnancy was significantly associated with the risk for spontaneous abortion, after adjustment for potential confounders. There was no apparent dose-response effect.

The odds ratio (OR) for spontaneous abortion was 2.43 with any NSAID (95% confidence interval [CI], 2.12 - 2.79), 3.09 with diclofenac (95% CI, 1.96 - 4.87), 2.64 with naproxen (OR, 95% CI, 2.13 - 3.28), 2.21 with celecoxib (95% CI, 1.42 - 3.45), 2.19 with ibuprofen (95% CI, 1.61 - 2.96), 1.83 with rofecoxib (95% CI, 1.24 - 2.70) alone, and 2.64 for combinations of these NSAIDs (95% CI, 1.59 - 4.39).

"Gestational exposure to any type or dosage of nonaspirin NSAIDs may increase the risk of spontaneous abortion," the study authors write.

Limitations of this study include the lack of data on exposure to over-the-counter formulations of nonaspirin NSAIDs during pregnancy, and lack of information on the indications for which nonaspirin NSAIDs were used and on covariables such as smoking and body mass index. In addition, the investigators could not exclude the possibility of chance findings for 5.0% of the statistically significant associations because of the number of comparisons, and the study population covered only 36% of pregnant women in Quebec.

"Given that the use of nonaspirin NSAIDs during early pregnancy has been shown to increase the risk of major congenital malformations and that our results suggest a class effect on the risk of clinically detected spontaneous abortion, nonaspirin NSAIDs should be used with caution during pregnancy," the study authors conclude. "Future research should focus on determining exact mechanisms of action."

The Fonds de la recherche en santé du Québec and the Réseau Québécois de recherche sur l'usage des médicaments supported this study. The study authors have disclosed no relevant financial relationships.

..strepsil je kategoriji B lekova za trudnice, shto znachi da nema adekvatne studije na ljudima koje su pokazale da rizika nema..

http://en.wikipedia.org/wiki/Pregnancy_category

..dok se ne zavrshi organogeneza, prvih 8-9 nedelja, treba izbegavati bilo kakve lekove za koje nije izrichito istaknuto da su bezbedni..
..posle toga treba izbegavati samo one za koje je izrichito istaknuto da nisu bezbedni (a ima ih, i te kako)..

aha ok

da kucnem u drvo ne trebaju mi
nego pitam, interesovalo me je
inace i kada sam bila bolesna nisam ih koristila jer inace ne koristim nista skoro od lekova i tih sredstava pomocnih
nego eto, znatizelja...
cuvam se za sada
sem te kijavice povremeno, mislim da nisam nista zakacila
nisam prehladjena i to
valjda ce tako i ostati

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back