Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O ljubim vas... kakve knjige, kakve babe, moje foruMajke su zakon!
Trebale bi izbaciti forumsku knjigu "Kako sa bebom do mesec dana. ma do 18og rodjendana." :)

Znaci posle mesec dana mogu da ga pustim i 4-5 sati nocu u cugu da spava?

Kao sto su vec rekle devojke, ako na prvom merenju vidis da je dobio dovoljno, pusti ga da se sam budi za sisanje.
Brzo to prodje, videces! :cmok2:

Kao sto su vec rekle devojke, ako na prvom merenju vidis da je dobio dovoljno, pusti ga da se sam budi za sisanje.
Brzo to prodje, videces! :cmok2:

Bojim se da pitam ali moram.

Koliko beba treba da napreduje na prvoj kontroli?

Rodjen je sa 3300g pa kalirao na 3130g za 4 dana... mada su meni jos u porodoilistu rekli da je krenuo goee...
Sveki ga meri nonstop i kaze da je vratio kilazu i krenuo gore ali slabo sam je slusala koliko.

e to ti je vec individualno, od bebe do bebe
neki minimum je 800gr, sve vise od toga je OK
neko manje, neko vise
moj bratanac je napredovao 1700gr npr
a moj Ivan (ako ne racunam probleme i gubitke/dobitke na tezini) celih 90gr
i sve bude ok
ne brigaj bre nista

Afro probala sam malopre sa silikonskom al ne ide, klizi mu i ne moze. a koliko sam skontala isto me boli.

Kis, jutros sam ga pustila 20 min na jednu i to je bas bolelo ali kad sam ga prebacila na drugu sisao je jos skoro 20 minuta drugu i skorro da nije bolelo, mislim podnosljivo.
da vas pitam. mi njega uvek presvlacimo pre sisanja i on se tu razdreci i razbudi , jel moguce da zato tako vuce kao lud?

I ovo me bas zanima: a sta ako ja njega pustim npr.pola sata da sisa jednu, hoce li hteti drugu u istom podoju?
Bojom se sta ce biti sa drugom ako je preskocim. jel je moram izmuzati onda?

Čičak, ne menjaj dojke pri jednom podoju, osim ako baš baš isprazni sve iz prve, pa mu je malo, pa mu onda daj i drugu. Prvo mleko koje krene iz dojke je slabije i uglavnom gasi žedj, a tek posle krene mleko koje hrani bebu. Neka sisa iz jedne koliko god hoće, neka se najede.
A druga, ako je nepodnošljivo, izmlazaj malo, dok malo ne odmekne, da možeš da izdržiš do sledećeg podoja. Onda mu daš tu drugu i sve tako u krug. I nemoj da dojiš po satu, pa ni ti ne jedeš odredjeno vreme, već dok se ne najedeš :)
A bol... mene je bolelo prvih par minuta podoja, posle ne. I to samo dok se laktacija ne ustali, ne reguliše. Znači, prvih 20-tak dana. Sada više ne, naprotiv, to je najlepši osećaj koji postoji :) A Stefajlo i dalje sisa na sat i po-dva. Jednostavno, takva beba, mnogo jede, a lepo i napreduje, što i vama od srca želim. :heart:

treba mi vasa pomoc

jel ovde ima nesto?
27. dan mi je cilusa, treba da dobijem prekosutra, tako bar po grafikonu bazalne

Vide se dve linije, i na ovako maloj slici, a i kada se uveća :D
Polako, Bokice, sačekaj još koji dan, pa uradi ponovo, ili pravac u lab da radiš betu. :)
Inače, ovako bleda linija je meni bila na testu kada sam radila u maju proš. godine, i evo ga Stefan, 25. puni dva meseca :D

necu puno da verujem
sacekacu da zakasni, pa onda betu vadim i sve po redu
necu previse da se nadam jer znam sta sve moze da se desi, i znam kakav sam baksuzz

Optimizam, Bokice, optimizam hoću da vidim!!!! Jaaaaa-sno? :)
Ok, bolje da sačekaš, pa onda sledeći korak, ali ne ubedjuj sebe da si baksuz i slične gluposti. I meni se dešavalo svašta, pa i to da je test pozitivan, pa se nešto desi i plod se ne "zakači" u materici, a i klasičan spontani i sve uz to što ide... pa evo, imam dvoje :)
Optimizam i pozitiva odrade veliki deo, to i sama znaš :zag:

Optimizam, Bokice, optimizam hoću da vidim!!!! Jaaaaa-sno? :)
Ok, bolje da sačekaš, pa onda sledeći korak, ali ne ubedjuj sebe da si baksuz i slične gluposti. I meni se dešavalo svašta, pa i to da je test pozitivan, pa se nešto desi i plod se ne "zakači" u materici, a i klasičan spontani i sve uz to što ide... pa evo, imam dvoje :)
Optimizam i pozitiva odrade veliki deo, to i sama znaš :zag:

ljubim te puno!!!!! :)

:)))
pa 27. dan mi je cilusa
treba da dobijem u petak
cekam da zakasni
betu cu verujem ako ne dobijem, uraditi od nedelje...
sad sam pustila mozak na pasu
sta bude nek bude, nema nerviranja
ljubim vas, pa da prezivimo jos ovih par dana
(p.s. a lepo sam rekla da nikada necu uraditi ranije test i djavo mi kriv) :mrgreen:

Rodjen je sa 3300g pa kalirao na 3130g za 4 dana... mada su meni jos u porodoilistu rekli da je krenuo goee...
Sveki ga meri nonstop i kaze da je vratio kilazu i krenuo gore ali slabo sam je slusala koliko.

Kao Dunja.:heart:
Nemojte ga meriti toliko,opustite se.;)Ja bebu nisam merila uopste,jedino sam je izmerila u februaru kad nas nisu merili u savetovalistu.

Kad mi je tu sveki meri ga pre i posle svakog podoja. mene to malo nervira, jer ona tvrdi da bi trebao da posisa preko 100ml, 120ml. A on meni danas npr.posisao 80ml pri proslom podoju, doduse sisao je samo jednu, i to je ispraznio posteno i nije hteo drugu.

Onda ga uzme pa ga razvlaci po rukama sat-dva, pa mi zaspe taman pola sata pred sl.podoj, i to bas zakuca. I onda ga moram buditi.

Idem sad da vidim onaj sajt sto je postavila kis, pa da odremam, stigla mi mama.
A veceras kupanje pa cemo ga meriti golog.

Kad mi je tu sveki meri ga pre i posle svakog podoja. mene to malo nervira, jer ona tvrdi da bi trebao da posisa preko 100ml, 120ml. A on meni danas npr.posisao 80ml pri proslom podoju, doduse sisao je samo jednu, i to je ispraznio posteno i nije hteo drugu.

Onda ga uzme pa ga razvlaci po rukama sat-dva, pa mi zaspe taman pola sata pred sl.podoj, i to bas zakuca. I onda ga moram buditi.

Idem sad da vidim onaj sajt sto je postavila kis, pa da odremam, stigla mi mama.

...sto je nezgodno kad neke stvari koje ti smetaju ne mozes da kazes, jer znas da sve sto radi, radi iz najbolje namere, a da preteruje
to je ocigledno...sta da radis, valjda je prodje to merkanje jos malo...mislim da se sveki malo zanela, mali je on da u cugu posisa 120ml,
bice i to, ali treba vremena....a to sto ga nosa, samo pravi gore i tebi i bebanu....
...spavaj kad god mozes, cim si odmornija sve je lakse pa i podnositi te neke situacije....

..ovo je sjajno za bekanca od osam dana, chichak.. :D
..samo opushteno i polako, dan po dan, gledaj njega i slushaj njega i sve ce doci na svoje.. :)

Joiv, ija, kis spasile ste me. malopre sam prvi put dojila bez sata. dala sam mu i pre vremena. nekihx 45 min pre 3 sata.

I da se pohvalim mama na terasi pregleda kontrolni, muz spava a nas dvoje lepo prvo na levu(da boli boli), pa kad je vec poceo da gnjavi onako sitno izvadim polako pa je podrignuo pa na desnu , pa opet gore da podrigne... spustim ga u krevetac on zastuca a ja mu dam jos malo da siki i prodje ga..
eno ga spava... A nijednom nismo gledali vreme vec kad vidim da je dosta ili da knjava ja lepo izvadim i nista ne boli.o
Inace leva me vise boli pri dojenju bradavica.

da pitam: jesu vase bebe stucale?
Moj cvrcak ssvaki dan. tako je i u stomaku. a najajce on nne place kad stuca

Stucanje je uglavnom povezano sa podrigivanjem, videces sama da uvek pocne da stuca kad podrigne. To je u sustini idiopatska pojava tako da ne brini, ne smeta mu nista. Bravo macko, tako nastavi i bice ok.
Kad je jako gladno dete ono bude nervozno i placljivo, samim tim teze ga je podojiti pravilno, onda postajes i ti nervozna i krug pocinje.... vrzino kolo. Ovako nudis kad god hoce, cim mislis da treba i lakse cete nauciti.

Nemoj se opterecivati mililitrima. Nemoguce je izmeriti koliko beba posisa, nema sanse, to sto ti sveki radi je bez potrebe i bez smisla, moze samo da ti napravi bezrazloznu paniku, a to ti u ovom trenutku najmanje treba.
Da li bebac sisa dovoljno znaces iskljucivo po njemu, svekrvine metode ti nece to reci, a sisa dovoljno, to je sigurno na osnovu onog sto si napisala.
Evo, procitaj ovde http://www.roda.hr/article/readlink/1890
Samo ti njega doji na zahtev, nemoj da dajes vodu, caj, ili bilo koju drugu vrstu tecnosti ili hrane i sve ce biti OK. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back