Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..bonzi:

3 weeks LMP: 5 - 50 mIU/ml
4 weeks LMP: 5 - 426 mIU/ml
5 weeks LMP: 18 - 7,340 mIU/ml
6 weeks LMP: 1,080 - 56,500 mIU/ml
7 - 8 weeks LMP: 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9 - 12 weeks LMP: 25,700 - 288,000 mIU/ml
13 - 16 weeks LMP: 13,300 - 254,000 mIU/ml
17 - 24 weeks LMP: 4,060 - 165,400 mIU/ml
25 - 40 weeks LMP: 3,640 - 117,000 mIU/ml
Non-pregnant females: <5.0 mIU/ml
Postmenopausal females: <9.5 mIU/ml

..opushteno.. :)

http://www.americanpregnancy.org/duringpregnancy/hcglevels.html

Evo i ja da se zapljunem :D u petoj sam nedelji,u ponedeljak radila test i bile su dve crtice,juce vadila betu i pozitivna je:klap:
Pozivam one moje stare drugarice(u ono vreme kad sam bila trudna sa prvom bebom)da mi se pridruze,navijam za njih..ajde nastasa :heart: drzimo pesnice:)
I naravno cestitam svim buducim mamicama i zelim im dobru i laku trudnocu...sad cemo malo vise da se druzimo...
čestitamo Bonži, baš mi je drago zbog tebe neka i vrijeme je :zag:
da Matteo dobije batu ili seku:heart:
Bebelaaa mojaaaa :heart::cmok2:
Cestitam Bonzi, bas si me obradovala, i ja se nesto mislim da se opet okupimo ovde :mrgreen:
:cmok2:za Matea

a tebi želim da se što prije pridružiš našoj drugarici Bonži:zper: :cmok:

:( kako to cesto bude, prinovu u porodici predhode smrti....i kod nas je bilo tako....

p.s. sto se vezbanja tice imas na youtube vezbe pilatesa za trudnice....pogledaj vezbe koje mozes da radis...korisne su i za laksi porodjaj....:)

Skroz bzvz...:neutral:
Ja sam kući, oni svi idu tamo... još se brinu i zbog mene...
A ja se juče isplakala i ništa... još sam u fazi negacije, da je to tamo negde, nekom drugom... a moji non stop trčkaraju oko mene, a ja ko kamen... :neutral:

Srećom pa me ovaj mali non stop gicka, pa mi izmami osmeh...:D prase jedno...:heart:

Baš ću pogledati te vežbice, treba mi nešto...
Danas se gledam, počela sam da se gojim, vidi mi se u licu... druge atribute da ne pominjem...;)

Skroz bzvz...:neutral:
Ja sam kući, oni svi idu tamo... još se brinu i zbog mene...
A ja se juče isplakala i ništa... još sam u fazi negacije, da je to tamo negde, nekom drugom... a moji non stop trčkaraju oko mene, a ja ko kamen... :neutral:

Srećom pa me ovaj mali non stop gicka, pa mi izmami osmeh...:D prase jedno...:heart:

Baš ću pogledati te vežbice, treba mi nešto...
Danas se gledam, počela sam da se gojim, vidi mi se u licu... druge atribute da ne pominjem...;)

ja radim serije vezbi od 10 minuta i stvarno su sjajne: 10 minute pilates for pregnant women....ne moras sve da ih radis, pocnes sa 10-20 min pa ako zelis imas kompletno 50 min....

Čudno, a ja nikada probleme sa mamavitom nisam imala. Naslušala sam se svega, da teško pada na stomak, da hoće da izazove povraćanje, ali meni nikada. Popijem i na prazan stomak, i na pun, kad se setim, ali dobro podnosim.
Prepisao mi bio dr neke druge vitamine, neki Prenatal, ali je duplo skuplji od mamavita. Kontam i sa ćerom sa isto mamavit pila, ma odličan je, neću da menjam.

Čudno, a ja nikada probleme sa mamavitom nisam imala. Naslušala sam se svega, da teško pada na stomak, da hoće da izazove povraćanje, ali meni nikada. Popijem i na prazan stomak, i na pun, kad se setim, ali dobro podnosim.
Prepisao mi bio dr neke druge vitamine, neki Prenatal, ali je duplo skuplji od mamavita. Kontam i sa ćerom sa isto mamavit pila, ma odličan je, neću da menjam.

ja imam super stomak i u prvoj trudnoci sam samo jednom povracala a u ovoj do sada nisam....nemam pojma sta mi bi a lepo pise da se pije najbolje posle dorucka....

Ja jesam povraćala na početku trudnoće, obe. Teško sam podnela tih prvih 3 meseca ili nešto više. Ali to je povraćanje ono uobičajeno trudničko. Od vitamina nisam. Možda je i tebi od vitamina, a možda i to klasično... polako, videćeš već šta i kako ti prija, pa se po tome ravnaj. Uglavnom, ono što sam shvatila je da iskustva iz prve trudnoće nemaju veze sa drugom. Svaka je za sebe :)

Ja jesam povraćala na početku trudnoće, obe. Teško sam podnela tih prvih 3 meseca ili nešto više. Ali to je povraćanje ono uobičajeno trudničko. Od vitamina nisam. Možda je i tebi od vitamina, a možda i to klasično... polako, videćeš već šta i kako ti prija, pa se po tome ravnaj. Uglavnom, ono što sam shvatila je da iskustva iz prve trudnoće nemaju veze sa drugom. Svaka je za sebe :)

to svuda i pise, meni je cudno sto ja do sad bolje podnosim, mnogo bolje a tada sam imala 27 godina....:)....ima pitanje za NS trudnice....jel znate da li postoji i prodavnica Just click u NS posto imaju sajt i internet prodaju ali ja bih ipak na licu mesta da vidim robu....

to svuda i pise, meni je cudno sto ja do sad bolje podnosim, mnogo bolje a tada sam imala 27 godina....:)....ima pitanje za NS trudnice....jel znate da li postoji i prodavnica Just click u NS posto imaju sajt i internet prodaju ali ja bih ipak na licu mesta da vidim robu....

To je blizu Merkura u onoj ulici sto vodi do Novog Naselja sa leve strane. MIslim da je posle polu-izgradjene crkve i DMa. Nisam nikada usla u prodavnicu samo sam je smeknula iz busa. Krenula sam par puta da uzmem nesto, pa odustala, mada vidim da su povoljniji od Akse.

To je blizu Merkura u onoj ulici sto vodi do Novog Naselja sa leve strane. MIslim da je posle polu-izgradjene crkve i DMa. Nisam nikada usla u prodavnicu samo sam je smeknula iz busa. Krenula sam par puta da uzmem nesto, pa odustala, mada vidim da su povoljniji od Akse.

kolica su im jako povoljna i veliki je izbor....a ima i jeftinih duseka, auto sedista i svasta nesto.....

Samo ne znam da li drze te stvari u toj radnji, jer spolja izgleda vise kao neki "kiosk". Mozda se varam, ali po spolja izgleda veoma malo, a imaju veliki izbor, pa ne znam gde sve to drze. Ako odes, pls javi.

izbor na sajtu je bas veliki ali neke stavri se ne usudjujem da uzmem bez da pogledam....javicu sigurno ali ne planiram u kupovinu tog tipa pre kraja proleca jer je moja trudnoca jos jako mala....

Cao trudnicice :)
Izvinjavam se sto upadam, potrebno mi je misljenje a nisam znala gde da se obratim.
Sta mislite o ovoj kolevci-hranilici-stolici za sank?
Uzela bih je za poklon ali kao iznenadjenje pa se plasim da ne omasim i ne dopadne im se!
Na netu sam je nasla ali je ima u Bg.
Pozz

ja radim serije vezbi od 10 minuta i stvarno su sjajne: 10 minute pilates for pregnant women....ne moras sve da ih radis, pocnes sa 10-20 min pa ako zelis imas kompletno 50 min....

Otišla ja danas preko muževog telefona na net, da tražim vežbice... našla sam par klipova... super su... samo su te žene tamo baš pred porođaj, sa velikim stomacima... pa ne znam jel ja to smem...

Elem, izbaci meni telefon neki klip sa porođajem, i ja ga pustim, ne razmišljajući... :sad2: istog sekunda sam rekla mužu:''Ja idem na carski.'':eek:

Hormoni te drmaju.Bebici nista ne fali jer to je prirodno.A kad ide na carski,to je ipak sok jer ona ima svoje faze pripreme dok prolazi kroz porodjajni kanal.
Nije porodjaj tako strasan kao sto se prica.Jeste me bolelo bas,ali nisam vristala i sl.Cak sam se zezala sa ekipom izmedju napona.

Otišla ja danas preko muževog telefona na net, da tražim vežbice... našla sam par klipova... super su... samo su te žene tamo baš pred porođaj, sa velikim stomacima... pa ne znam jel ja to smem...

Elem, izbaci meni telefon neki klip sa porođajem, i ja ga pustim, ne razmišljajući... :sad2: istog sekunda sam rekla mužu:''Ja idem na carski.'':eek:

naravno da mozes ali uvek osluskuj svoje telo...ima tu i trbusnjaka koji idu postepeno po tezini i videces da li ti prija....normalna trudnoca nije bolest i ako si umerena mozes sasvim normalno da se ponasas....ja sam protiv trcanja i tumbanja jer licno mi ne prija u trudnoci, ali za duge brze setnje, lagani pilates i redovan sex jesam :)....

imala sam komplikovan porodjaj ali bih opet isto, dok god bebi nista ne smeta....jeste, beba se namuci, mama se namuci ali je moj sin sisao pola sata posle porodjaja i nastavio tako do 9 meseci.....kad je sa 9 godina dobio astmu dr mi je rekla da je iznenadjena kako je dobrog zdravlja s obzirom na genetske predispozicije za astmu i da zivimo u vojvodini.....rekla mi je da sam dojenjem i kasnijom negom uspela da izvucem da ne dobije astmu kao beba...a kad se setim muka sa dojenjem, ma ni krava muzara mi nije bila ravna :)))).....uzas koliko je t tesko islo, ali nisam se dala do 9 meseca dok mi dr nije rekla da je vec bilo dosta i da mi sin nece napredovati kako treba jer samo ceka na sisu....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back