Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bubice, izvini, ja te prekrstila! CMOK

ma nema veze,shvatila sam:)
znam da je vto sam po sebi dovoljna indikacija za carski ali je u betaniji takav svinjac da svaka svinja nalaze svoja pravila koja ako hoces da promenis u svoju korist ,moras debelo platiti.ja i muz smo ,inace iz sombora poreklom,tamo su mi i roditelji i tamo je totalno drugacije.......
samo se ti spremaj za susret sa Pavlickom i cmokni ga jednom od mene kad se setis i javljaj sta se desava
cmokiccccc

ma nema veze,shvatila sam:)
znam da je vto sam po sebi dovoljna indikacija za carski ali je u betaniji takav svinjac da svaka svinja nalaze svoja pravila koja ako hoces da promenis u svoju korist ,moras debelo platiti.ja i muz smo ,inace iz sombora poreklom,tamo su mi i roditelji i tamo je totalno drugacije.......
samo se ti spremaj za susret sa Pavlickom i cmokni ga jednom od mene kad se setis i javljaj sta se desava
cmokiccccc

Hej, pa i ja sam u Somboru. Ja sam se sa mojim dr. bez problema dogovorila za CR, tj.on je predlozio. Ni dinara nisam platila i zadovoljna sam kako je do sada sve teklo iako sam stalno isla privatno na preglede. Naravno da cu ga pocastiti posle porodjaja, ali to je sve stvar moje dobre volje! Javicu se, cim dodjem sebi!
A ja jos razmislajala dal da se porodim u Betaniji ili ovde\, al izgleda da je tamo jos veca ludnica! CMOK

Kvinsi, priblizi se i tvoj porodjaj. Znam da su ti sada sati kao dani, jooj, bas je nezgodno pred sam kraj, ja sam imala osecaj da se nikada necu poroditi, a stomak mi je bio kada sam kamenje jela :D Sada gledam mog bebirona i vec jedva cekam da prodje neko vreme i da radimo na sledecem :D Bebe su preslatke, nema nista lepse i draze od njih. Zelim ti lak i brz porodjaj, drzim ti palceve! :cmok2:

Birice, meni je moj dr. rekao da je VTO indikacija za carski, cak i kad je sve u redu i mozes da se bez problema porodis prirodno, uvek se radi carski. Tako smo se nas dvoje lako dogovorili i u cetvrtak odoh ja na sec-sec! CMOK

E, ovo zaista ne kapiram, zasto je to tako? Ja sam se porodila prirodnim putem, mada sam licno prizeljkivala carski ( u pocetku ), ali niko mi nije ni spomenuo da bi trebala na carski zbog VTO, plus mi je beba bila krupna. Mislim, ne kazem da ne treba carski, samo mi nije jasno sta to razlikuje VTO trudnocu od prirodne, zna li ko? :dontunderstand:

E, ovo zaista ne kapiram, zasto je to tako? Ja sam se porodila prirodnim putem, mada sam licno prizeljkivala carski ( u pocetku ), ali niko mi nije ni spomenuo da bi trebala na carski zbog VTO, plus mi je beba bila krupna. Mislim, ne kazem da ne treba carski, samo mi nije jasno sta to razlikuje VTO trudnocu od prirodne, zna li ko? :dontunderstand:

Pa moj dr je to objasnio time sto je CR najbezbedniji nacin za radjanje bebe(znaci beba se ne muci), a obzirom da smo do trudnoce jako tesko dosle onda se uglavnom uvek radi CR. Za majku znamo da nije bezbedan,ali sta je tu je! CMOK

Zbunjena draga, cestitam i ljubim vas obe!
Kvinsi zelim ti ono sto i sebi, da sve prodje brzo i da ugledamo nase mrvice zive i zdrave!
Ja se spremam i oko 10 odoh u bolnicu, pa rekoh samo da vam mahnem! Hrabra sam(za sada, hihihi, nadam se da cu pri tom stavu ostati i ujutru kad me odvedu u salu)! Zamolicu Zsuki da vam javne kako je bilo posto imam njen broj! Heeeej, ne mogu da verujem da cu sutra vec biti mama! Cini mi se da celog zivota cekam taj dan! Sve vas ljubim, mazite stomacice i bebe! I da, drzite mi figice!

Zbunjena čestitamo i tebi i tvojoj princezici, sve najljepše:vatromet::zag:
Kvinsi želim ti što lakši, brži i ljepši porođaj...
Ikice, tebi želim što lakši oporavak...ne brini nema nikakve treme..
doktori te smire...uđeš u salu..skineš se i legneš...i odmah te uspavaju i više
ništa neznaš do buđenja da ti kažu šta si rodila:cmok2:

Zbunjena, čestitam! :zag: Neka je malecka živa i zdrava, srećna i nasmejana!!! :D :heart::heart::heart:
Ikice, srećno! :zag: Budi hrabra! :D I uskoro stiže mala bekica... :heart:
Kvinsi, i ti samo hrabro! :zag: Za čas će to, eto i tebi malene bekice očas posla :heart:

A mene ovih dana tako boli stomak :( Baš jako. :( Doduše, kada se uzme u obzir da ovu malenu iz ruku ne ispuštam, a da ima 13 kila, i ne treba da me čudi. A moram da je nosim, bolesna je jadna. :( Zadnja tri dana, pa to je užas. Samo povraćanje i proliv, ma kap čajića ili vode ili bilo čega, ona dušu da povrati. Od juče nije povraćala, počela je po malo i da jede, ali se proliv opet vratio... pa sam morala da joj vratim pelenu, bolje nego u gaćicama, svu bi kuću uništila i umazala, a drugo - kada se presvlačimo, uzmem je u ruke, pa guzu pod mlaz vode na lavabou. I to je sirotu peče, iako sapun ne koristim, a kako li bi joj bilo da je brišem papirom ili vl maramicama? :( I tako ja nju zadnjih dana samo nosim i spajki mi na ramenu, kao mala beba... i nije čudo što me stomak ubi od bolova... :(

ata skuvaj šaku pirinča u vodi,i tu vodicu koja ti ostane na kašikicu daj malenoj,izuzetno brzo zaustavlja proliv,pisala sam ti mislim juče i prekjuče i na savetima....

Videla sam, Mici, hvala ti. Eno, kuva se pirinač, samo da joj pomogne. Žao mi je nje, duša me boli. A, sa druge strane, ne mogu više zbog stomaka. Kako je podignem, tako me preseče stomak, strah me više i za bebu :(

Videla sam, Mici, hvala ti. Eno, kuva se pirinač, samo da joj pomogne. Žao mi je nje, duša me boli. A, sa druge strane, ne mogu više zbog stomaka. Kako je podignem, tako me preseče stomak, strah me više i za bebu :(

Ata, bas mi je zao zbog malene, ali proci ce je to. Ipak, budi oprezna sa nosanjem malene, ipak 13kg nije malo. Mozes li da pokusas da je privolis da sedis i da je drzis, nosanje tako teskog deteta izbegavaj.

Ikice, SRECNO! Jedva cekam da postavis fotografije bebirona.

ćaos đevojke!!

Ikice naravno, javljam im čim se ti osvestiš i poljubiš Pavlička u moje ime :heart:

Ata, baš mi je žao zbog male, valjda će joj taj pirinač pomoći...

a ovo za CR, iskreno ja bih volela da se porađam prirodno, dosta mi je više veštaka....naravno ako ne bude nekih indikacija za cr...i volela bih čak kod kuće da se porađam, ali mislim da kod nas najverovanije nema takvih opcija za porođaj...

da li negde postoji varijanta za porođaj u vodi?? nisam još stigla da čitam vaše ranije postove, možda je neko i pisao o tome....evo još malo pa na godišnji pa da nadoknadim

ljubim vas sve, čekamo Ikicu!!!

Mozda ima privatno.
Zaboravila sam kako se zove klinika i da li ima bazence ali sam zapamtila da porodjaj kosta 300 000 din.

Stvarno ga preteraše! Sigurna sam da je sve to izvodljivo i u državnim porodilištima, mislim, realno, koliko je sredstava potrebno da se izdvoji za nekoliko porođajnih kada? Nego, nema dobre volje, pa to ti je. Čekaćemo neka bolja vremena i donaciju neke xy zemlje... Možda... Nekad...

Mislim da su najveci problem nedovljna sredstva koja se izdvajaju za zdravstvo (citaj neko ozbiljno krade tamo gore). Koliko citam utiske sa porodjaja i sl. vecina porodilja ocenjuju zaposlene sa ocenom 4-5, a samo stanje porodilista sa 2-3. Naravno i zaposlenih ima svakakvih, kao i svuda, ali mislim da je ova ocena prosecna.

Kada sam ja bila u Betaniji pre 2 godine na patologiji, dr i sestra su bili ne za 5 nego za desetku, narocito kada se pogleda pod kojim uslovima rade. Kada se sve zavrsilo, i sestra je pakovala instrumente i pripremala nove, trazila je neku vrstu pelene ili krpe da sve pokrije. Sramotno je sta je imala na rapolaganju. Svaka je bila ili busna ili rdjava. Videlo se na njoj da joj je sram, ali znam da nije to do nje. Sve je to dobro oprano i dezinfikovano, ali u strasno losem stanju. Mislim da mi u Srbiji mozemo samo sanjati porodjaj u kadi, a mozda nasa deca koju sad cekamo dozive da im i to bude na raspolaganju.

Koliko znam nema privatnih porodilista jer je prevelika odgovornost dr-a i babica na porodjaju, a i nema sanse da neko isfinansira porodiste. Ipak u nasim drzavnim porodilistima (kakvo god da je stanje :sad2:) ima i dovoljno zalihe krvi, opreme (koja je od pre sto godina ali je ima) i svega sto je potrebno u slucaju komplikacija.

Druga opcija je (ja sam je razmatrala) da se porodimo negde "vani". Ali kada sam videla kolike su cene ako nemas osiguranje :besna: (UK oko 5000-11000 Funti).

Sve u svemo ostaje nam da se dobro pripremimo psihicki i fizicki i da se nadamo da ce sve proci bez vecih komplikacija.

Zaboravih reci. Danas ulazim u 31 nedelju. Jos mi je ostalo 70 dana do VTP. Samo da sve bude ok, pa vam javljam svoje utiske iz prve ruke :cmok: :cmok:

Koliko znam nema privatnih porodilista jer je prevelika odgovornost dr-a i babica na porodjaju, a i nema sanse da neko isfinansira porodiste. Ipak u nasim drzavnim porodilistima (kakvo god da je stanje :sad2:) ima i dovoljno zalihe krvi, opreme (koja je od pre sto godina ali je ima) i svega sto je potrebno u slucaju komplikacija.

Druga opcija je (ja sam je razmatrala) da se porodimo negde "vani". Ali kada sam videla kolike su cene ako nemas osiguranje :besna: (UK oko 5000-11000 Funti).

Sve u svemo ostaje nam da se dobro pripremimo psihicki i fizicki i da se nadamo da ce sve proci bez vecih komplikacija.

Zaboravih reci. Danas ulazim u 31 nedelju. Jos mi je ostalo 70 dana do VTP. Samo da sve bude ok, pa vam javljam svoje utiske iz prve ruke :cmok: :cmok:

Ima, al ti svakako traze da obezbedis davaoca...meni su trazili pa sam poslala brata u Zavod da da krv za mene kad su mi radili carski..takva je procedura

Mislim da su najveci problem nedovljna sredstva koja se izdvajaju za zdravstvo (citaj neko ozbiljno krade tamo gore). Koliko citam utiske sa porodjaja i sl. vecina porodilja ocenjuju zaposlene sa ocenom 4-5, a samo stanje porodilista sa 2-3. Naravno i zaposlenih ima svakakvih, kao i svuda, ali mislim da je ova ocena prosecna.

Kada sam ja bila u Betaniji pre 2 godine na patologiji, dr i sestra su bili ne za 5 nego za desetku, narocito kada se pogleda pod kojim uslovima rade. Kada se sve zavrsilo, i sestra je pakovala instrumente i pripremala nove, trazila je neku vrstu pelene ili krpe da sve pokrije. Sramotno je sta je imala na rapolaganju. Svaka je bila ili busna ili rdjava. Videlo se na njoj da joj je sram, ali znam da nije to do nje. Sve je to dobro oprano i dezinfikovano, ali u strasno losem stanju. Mislim da mi u Srbiji mozemo samo sanjati porodjaj u kadi, a mozda nasa deca koju sad cekamo dozive da im i to bude na raspolaganju.

mislim da sam citala o tome
i ima kada na raspolaganju
u gradskoj bolnici na Zvezdari ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back