Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko je rekao da nije mogao da pije cokoladno mleko?:)
nisam ga nija pila, bilo mi je bljaaaaak, totalno drugi ukus

Jexy danas bila kod zubara
i mora ici opet, jos 5 puta:( pih

e da dodam ono vezano za datume rodjenja
kaze jos jedna "prica"-upamtis datum kad si prvi put osetila bebu, i tog datuma za tacno 5 meseci ces se poroditi :)
Tom logikom ja se poradjam 23.jula, bas kako Afro tipuje, jer sam bekana onako lepo osetila 23.februara

kad smo kod datuma, mene je moja mama rodila na svoj rodjendan, pa je njena sestra tada rekla "e i ja cu moju cerku da rodim na svoj rodjendan" i tako je i bilo :)

odoh da dignem noge uz zid, opet su kao krofne:(

..drzim fige da je ovo u pitanju.. http://zena.hr/clanak/trudnoca/implantacijsko_krvarenje_u_trudnoci/1275.aspx
..i ja bih shto pre otishla kod dr, mozda i nocas ako imash kako, po utrogestan..

ma nije to... meni je to usadjivanje vec proslo...
tesim se tim sto je smedjkaste boje
msm, ja sam imala problema i pre sa tim krvarenjem u sred ciklusa
jer sam imala neke ciste
pa pila neke hormone pa mi se to smiri
al bude tako smedjkasto
znaci nije sveza krv, eto to me tesi trenutno
sta je tu je
do ujutru cu preziveti
moguce da je zbog mojih hormona...

ko je rekao da nije mogao da pije cokoladno mleko?:)
nisam ga nija pila, bilo mi je bljaaaaak, totalno drugi ukus

Jexy danas bila kod zubara
i mora ici opet, jos 5 puta:( pih

e da dodam ono vezano za datume rodjenja
kaze jos jedna "prica"-upamtis datum kad si prvi put osetila bebu, i tog datuma za tacno 5 meseci ces se poroditi :)
Tom logikom ja se poradjam 23.jula, bas kako Afro tipuje, jer sam bekana onako lepo osetila 23.februara

kad smo kod datuma, mene je moja mama rodila na svoj rodjendan, pa je njena sestra tada rekla "e i ja cu moju cerku da rodim na svoj rodjendan" i tako je i bilo :)

odoh da dignem noge uz zid, opet su kao krofne:(
meni se promeio ukus cokoladnog mleka i cokolade...

pa valjda mi nece biti nista do ujutru... nadam se...

..evo da ti ispricham moj sluchaj sa jakshom..
..ja sam otputovala na mesec dana van zemlje, dan pre nego shto sam trebala da dobijem,
ali sa "onim" uverenjem da necu ni dobiti, ponela sam test na put.. :D
..jedva sam izdrzala da ga ne uradim na nekoj benzinskoj pumpi u sred slovachke :lol:
pa sam saznala da sam trudna kad smo nocili u pragu.. :heart:
..mlatila kojekuda, preshla 3000km kolima, nosila kofere i verala se po znamenitostima shest gradova,
i kad smo se vratili u bg otishla rutinski da potvrdim trudnocu i na UZ, osma nedelja..
..kad mi dr reche da imam hematom veci od gestacijskog meshka, da je ziva sreca shto nije pukao,
jer bi krvarila samo tako, dao mi utrogestan i rekao da mirujem par nedelja,
da se ne istraumiram ako pukne i prokrvarim, pa da ponovimo UZ za deset dana..
..taj hematom je nastao od implementacijskog krvarenja koje nije izlazilo napolje nego se kao modrica skupljalo..
..samo se resorbovalo i nestalo za tih desetak dana.. :)

..a ti - samo polako, miruj i odmaraj..
..jel te ne boli nishta?
..kazu doktori na nekom od sajtova da ako nema bolova nije urgentno,
moze da sacheka do ujutru..
(..'ocesh da nadjem to opet? :zag: )

..evo da ti ispricham moj sluchaj sa jakshom..
..ja sam otputovala na mesec dana van zemlje, dan pre nego shto sam trebala da dobijem,
ali sa "onim" uverenjem da necu ni dobiti, ponela sam test na put.. :D
..jedva sam izdrzala da ga ne uradim na nekoj benzinskoj pumpi u sred slovachke :lol:
pa sam saznala da sam trudna kad smo nocili u pragu.. :heart:
..mlatila kojekuda, preshla 3000km kolima, nosila kofere i verala se po znamenitostima shest gradova,
i kad smo se vratili u bg otishla rutinski da potvrdim trudnocu i na UZ, osma nedelja..
..kad mi dr reche da imam hematom veci od gestacijskog meshka, da je ziva sreca shto nije pukao,
jer bi krvarila samo tako, dao mi utrogestan i rekao da mirujem par nedelja,
da se ne istraumiram ako pukne i prokrvarim, pa da ponovimo UZ za deset dana..
..taj hematom je nastao od implementacijskog krvarenja koje nije izlazilo napolje nego se kao modrica skupljalo..
..samo se resorbovalo i nestalo za tih desetak dana.. :)

..a ti - samo polako, miruj i odmaraj..
..jel te ne boli nishta?
..kazu doktori na nekom od sajtova da ako nema bolova nije urgentno,
moze da sacheka do ujutru..
(..'ocesh da nadjem to opet? :zag: )

znaci to od usadjivanja jajne celije ne mora tada da se vidi, nego moze i kasnije da se pojavi u vidu stare krvi pomesane sa sekretom
ok
a i ne boli me nista, nemam nikakve tegobe, sem toga...
smiricu se do jutra
hvala ti
ujutru cu onda videti sta je i kako je...

Poslednja izmena:
odem prvo do doma u srbobranu
ginekolog je na bolovanju do kraja meseca, a nema nikakve zamene
stasno!!!
kaze, idite za vrbas hitno...
sednem odma u prvi autobus i pravac za vrbas, tetka mi je rekla da odem do dispanzera za trudnice
(meni je majka u norveskoj, pa nermam kraj sebe nikoga kome mogu da se izjadam i posavetujem...i jako mi fali moja majka)
odem tamo, prime me hitno preko reda
doktora me gleda, kaze ne vidi trudnocu
a ja krvarim i dalje
i kaze vidi se iza materice neka, kako je rekla, hipoehogena promena (to jos ne znam sta je)
ali bebe nigde
i sad posalje me da uradim tu free beta hcg pa da dodjem opet, da bi iskljuvuli mogucnost vanmatericne trudnoce
odem u medlab, jer je kao on najblizi i oni rade sa njima, oni me iznjakaju tamo, kao vec su poslali uzorke, moj mogu tek sutra, a posto je vikend, nalaz cu dobiti tek u ponedeljak
e tu mi se sve srusilo, i pocela sam da placem i dozivela sam nervni slom
i jos me nazvao ovaj moj,i trudila sam se da zvucim smireno
al dzabe, pocela sam da ridam ko magare
odem nazad kod doktorke, ona me uputi u drugi lab, kaze da oni rade sami analizu, ne salju je za novi sad
i stvarno odem tamo, oni svi ljubazni, dosla tamo neka starija laborantkinja, pa je pricala sa mnom tesila me
jer sam ja bukvalno na svakih 5 minuta imala suzne oci
taman se smirim, ja opet u plac
i kad je bio gotov nalaz vidim da je hcg beta nekih 491 i pise da to odgovara trecoj nedelji
nazovem odma doktorku (dala mi je njen mobda je odma zovem cim dobijem rezultate)
ona mi prepise progesteron depo od 250 mg na svaka 3 dana, 7 injekcija da primam
i ja sam uzela u apoteci i tu folnu kiselinu, pa cu i to da pijem
inace, usla sam u drzavnu apoteku i trazila progesteron i ova mi rekla da nemaju!!!
pao mi je mrak na oci, svasta sam im rekla
kupila sam na kraju u privatnoj to sve i otisla u dom zdravlja da primim prvu bocu
i sad bi kao trebalo da mirujem, tako mi je rekla doktorka, pa da idem opet kod nje sledeci cetvrtak
i tada je rekla da veruje da cu videti bebu
nadam se...
msm, ja i dalje imam taj braon sekret
odvratno
krv krv krv
dobro, nema je kolicinski puno, al je ima...
i to mirovanje...gledacu da mirujem...
ma... sad nek bude sta biti mora, isplakala sam se za medalju, istraumirala...
ucinila sam sve sto je u mojoj moci, e sad mora i bebac da se potrudi malo

Poslednja izmena:
odem prvo do doma u srbobranu
ginekolog je na bolovanju do kraja meseca, a nema nikakve zamene
stasno!!!

..dada, daanshnje zene, nece ni kod lekara da odu, blablabla.. :roll:

kaze, idite za vrbas hitno...
sednem odma u prvi autobus i pravac za vrbas, tetka mi je rekla da odem do dispanzera za trudnice
(meni je majka u norveskoj, pa nermam kraj sebe nikoga kome mogu da se izjadam i posavetujem...i jako mi fali moja majka)
odem tamo, prime me hitno preko reda
doktora me gleda, kaze ne vidi trudnocu
a ja krvarim i dalje
i kaze vidi se iza materice neka, kako je rekla, hipoehogena promena (to jos ne znam sta je)

..znachi tamnija na UZ nego okolno tkivo..
..gestacioni meshak bi i trebalo da bude tamniji (hipoehogen)..

http://www.medhelp.org/posts/Matern...-SEE-IN-A-ULTRASOUND-ONLY-4-WEEKS/show/178912

http://www.medhelp.org/posts/Matern...nt-but-only-see-only-SAC-no-fetus/show/169048

i sad posalje me da uradim tu free beta hcg pa da dodjem opet, da bi iskljuvuli mogucnost vanmatericne trudnoce
odem u medlab, jer je kao on najblizi i oni rade sa njima, oni me iznjakaju tamo, kao vec su poslali uzorke, moj mogu tek sutra, a posto je vikend, nalaz cu dobiti tek u ponedeljak
e tu mi se sve srusilo, i pocela sam da placem i dozivela sam nervni slom
i jos me nazvao ovaj moj,i trudila sam se da zvucim smireno
al dzabe, pocela sam da ridam ko magare
odem nazad kod doktorke, ona me uputi u drugi lab, kaze da oni rade sami analizu, ne salju je za novi sad
i stvarno odem tamo, oni svi ljubazni, dosla tamo neka starija laborantkinja, pa je pricala sa mnom tesila me
jer sam ja bukvalno na svakih 5 minuta imala suzne oci
taman se smirim, ja opet u plac

:zag:

i kad je bio gotov nalaz vidim da je hcg beta nekih 491 i pise da to odgovara trecoj nedelji

http://stages-in-pregnancy.com/beta-levels-in-early-pregnancy.html

nazovem odma doktorku (dala mi je njen mobda je odma zovem cim dobijem rezultate)
ona mi prepise progesteron depo od 250 mg na svaka 3 dana, 7 injekcija da primam
i ja sam uzela u apoteci i tu folnu kiselinu, pa cu i to da pijem
inace, usla sam u drzavnu apoteku i trazila progesteron i ova mi rekla da nemaju!!!
pao mi je mrak na oci, svasta sam im rekla
kupila sam na kraju u privatnoj to sve i otisla u dom zdravlja da primim prvu bocu
i sad bi kao trebalo da mirujem, tako mi je rekla doktorka, pa da idem opet kod nje sledeci cetvrtak
i tada je rekla da veruje da cu videti bebu
nadam se...

..i ja se nadam.. :heart:

msm, ja i dalje imam taj braon sekret
odvratno
krv krv krv
dobro, nema je kolicinski puno, al je ima...
i to mirovanje...gledacu da mirujem...
ma... sad nek bude sta biti mora, isplakala sam se za medalju, istraumirala...
ucinila sam sve sto je u mojoj moci, e sad mora i bebac da se potrudi malo

..miruj..ali stvarno miruj..u horizontalu i miruj..
..koliko dana izdrzish - izdrzish, samo po injekcije i nigde vishe..
..drzim fige i nemoj da plachesh vishe.. :cmok2:

..dada, daanshnje zene, nece ni kod lekara da odu, blablabla.. :roll:

..znachi tamnija na UZ nego okolno tkivo..
..gestacioni meshak bi i trebalo da bude tamniji (hipoehogen)..

http://www.medhelp.org/posts/Matern...-SEE-IN-A-ULTRASOUND-ONLY-4-WEEKS/show/178912

http://www.medhelp.org/posts/Matern...nt-but-only-see-only-SAC-no-fetus/show/169048

:zag:

http://stages-in-pregnancy.com/beta-levels-in-early-pregnancy.html

..i ja se nadam.. :heart:

..miruj..ali stvarno miruj..u horizontalu i miruj..
..koliko dana izdrzish - izdrzish, samo po injekcije i nigde vishe..
..drzim fige i nemoj da plachesh vishe.. :cmok2:
pa ne znam, to hipoehogeno sto je videla je kao iza materice, tako joj se ucinilo prvi put, mozda je pogresila
videcemo sledece nedelje
vanmatericna definitivno nije, to je videla iz nalaza hch-a iz krvi
pitala sam je direktno
posto mi je bilo dosta svega

bbc, ајде ти се лепо смири, кревет и МИРУЈ... сви навијамо за тебе и да све буде у реду... ајде, љубимо те пуно моја девојка од 2,5 године, моја беба што ишчекујемо кад ће напоље и ја :cmok::cmok2::cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back