Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajd molim te proveri...Hvala! :zag: Da, još nešto oko toga, jel to 10.000 samo za anesteziologa a davanje epidurala se posebno plaća ili je to sav trošak oko epidurala??
Da iz NS sam...Pa trudnoću mi održava doktorka koja ne radi u Betaniji ali ima doktora koji radi i na kog me već usmerila, on je taj koji me preuzima u devetom mesecu i vodi taj mesec...Uvek ona ima nekog tako iz Betanije koji ti je veza.Ali se nisam još izjasnila da hoću epidural, tj nisam ni sigurna da hoću...Jel to treba već sad da joj kažem?

jeste,10.000...i to ti je sav trosak oko epidurala...a ovo boldovano je bas bitno ako zelis epidural..a to mozes da odlucis i mesec dana pred porodjaj ili cak i nedelju dana i kazes svom lekaru i onda on obavesti anesteziologa koga btw ima i posle podne i tokom noci u betaniji...e sad drugarica je bila otvorena 5 prstiju kad su joj dali epidural...

jeste,10.000...i to ti je sav trosak oko epidurala...a ovo boldovano je bas bitno ako zelis epidural..a to mozes da odlucis i mesec dana pred porodjaj ili cak i nedelju dana i kazes svom lekaru i onda on obavesti anesteziologa koga btw ima i posle podne i tokom noci u betaniji...e sad drugarica je bila otvorena 5 prstiju kad su joj dali epidural...

Uf...Pa da, minimum 4 prsta kao mora da se otvoriš... A ima li ovde negde tema za i protiv epidurala? Da se malko informišem? :think:

mojaprvagodina.jpg

Uskoro ćete postati majka, možda po prvi puta. Ili je Vaše dijete već rođeno? Čestitamo!
Naravno, znate da je dojenje najbolje za bebe. No, iako je to najprirodnija stvar na svijetu, ženama je često potrebna pomoć i pokoji savjet da bi sve prošlo kako treba.
Ova knjižica reći će Vam ponešto o tome kako dojiti, gdje dojiti, kada dojiti… i kako si to olakšati što je više moguće, jer dojenje ne postoji samo zato da pomogne Vašoj bebi da raste i napreduje, već i da se Vi osjećate dobro.

http://www.***********/file/236236604/3baf86e3/MojaPrvaGodina-Knjiga_za_mame.html

Danas su mi ruke otpale noseci smizlu jos od 3 jutros...malo spava, malo place zbog grceva pa je ja nosam...sve me boli.
Veceras se setih da je stavim u auto sediste koje moze i malo da se ljulja. Zaspala ko klada, za minut, a mislila sam ako ne upali da smestim sediste na ves masinu dok centrifugira pa da joj simuliram voznju jer u voznji uvek zaspi bez problema, ali uspelo je i ovako.

Danas su mi ruke otpale noseci smizlu jos od 3 jutros...malo spava, malo place zbog grceva pa je ja nosam...sve me boli.
Veceras se setih da je stavim u auto sediste koje moze i malo da se ljulja. Zaspala ko klada, za minut, a mislila sam ako ne upali da smestim sediste na ves masinu dok centrifugira pa da joj simuliram voznju jer u voznji uvek zaspi bez problema, ali uspelo je i ovako.

nisi probala usisivac?:think:

nisi probala usisivac?:think:

Jesam i ne vredi, a kod nas ti je inace stalno neka buka koju mi pravimo. Ceo dan smo u velikom dnevnom boravku, pa radi i tv, a posto je u sklopu boravka i kuhinja, stalno drnda veliki aspirator, cuju se psi sa ulice, prolaze kola, ulece svkrva koja ne ume tiho da prica, sin iz druge sobe pusta glasno muziku...nista to nju ne remeti.

Tako sam i ja reagovala, neke bebe se opuste na zvuke kucnih aparata...moja na zalost, ne.
Do sada sam probala da joj dam bibilibi caj za grceve, pa onda onaj Hipp od komoraca, sve to malo pomogne a malo bas i ne. Jos danas planiram da kupim Espumisan kapi, neko kaze dati ih pre dojenja, neko kaze posle...kakva su vasa iskustva...vrede li ista ?

Tako sam i ja reagovala, neke bebe se opuste na zvuke kucnih aparata...moja na zalost, ne.
Do sada sam probala da joj dam bibilibi caj za grceve, pa onda onaj Hipp od komoraca, sve to malo pomogne a malo bas i ne. Jos danas planiram da kupim Espumisan kapi, neko kaze dati ih pre dojenja, neko kaze posle...kakva su vasa iskustva...vrede li ista ?

..moja (dva) iskustva - stariji sin je imao strashne grcheve i nisu mu pomogle,
kao ni bilo shta drugo osim nosanja i kalendara.. :)
..mladji je imao vrlo umerene, a od kako smo pocheli da mu dajemo te kapi - nestali su sasvim.. :)
..nismo smeli da experimentishemo i da ih ukidamo, pa ne znam da li su nestale od njih ili sami od sebe..
..uglavnom - davali smo ih tri puta dnevno, pre podoja, jedno mesec dana, pa dva puta pa samo jednom,
predveche, do punih tri meseca..

:lol:

kod mene nisu odradile nikakav posao...davala ih pre podoja...

...ćao devojke;)

...vidim opet muka sa grčevima....već sam negde pisala spas protiv njih,
moguće da ne možete da nadjete ali evo da vam napišem opet...

...kupite obični Ruski čaj u apoteci, u lonče sipajte vodu, pa kad provri,
umočite kesicu bukvalno dok izbrojite do 5 i pustite da se prohladi toliko
da može da se pije...znak da je čaj dovoljno jak, je da kroz flašicu možete
da čitate novine.....i dajte bebi da pije koliko hoće, umesto vode...

...kim je dobar, ali je jak, više od 3 zrna možda da bude veća šteta nego
korist, onda treba znati koliko dugo sme da se kuva, po vodi se ne vidi,
ako se odlučite za njega, obavezno odmah po vrenju vode izvadite ta
zrnca......

....mojoj deci je pomagalo, ja nisam imala takve strašne muke kao vi,
sreća pa je tada još u porodilišti lekar pedijatar održao jedan mali čas
i rekao nam šta i kako sa grčevima...dan danas sam mu zahvalna...;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back