Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da znas marge, vise ne sme da mi prilazi :D hehe!
sneza i ja se trkamo ;) verovatno sam ja sledeca al nikad se ne zna.. kako se osecam necu jos :) samo sam se sad uplasila kad mackica rece da se tako jako brzo porodila :) meni je bolnica bas jako daleko, skroz na drugoj strani grada. bice jurnjava ;)

ja sad od doktora, i reče da neću dočekati termin, naravno i sa prošlim mi je pogodio
al ima jedno sr..... beba je okrenuta nogicama i molim je da se okrene kako treba
inače će da dobije po guzi kad izađe, radit ćemo ponovo UZ ako bude i dalje tako onda je i kod
mene carski, dobro nisam, naprotiv loše sam totalno i nisam nikako za carski al eto nadam se da ima još
vremena da se okrene:cry:

ja sad od doktora, i reče da neću dočekati termin, naravno i sa prošlim mi je pogodio
al ima jedno sr..... beba je okrenuta nogicama i molim je da se okrene kako treba
inače će da dobije po guzi kad izađe, radit ćemo ponovo UZ ako bude i dalje tako onda je i kod
mene carski, dobro nisam, naprotiv loše sam totalno i nisam nikako za carski al eto nadam se da ima još
vremena da se okrene:cry:

Bojalina je uspela da okrene bebu, probaj i ti

uhhh što je vruće! Noge su mi ko krofne!

Marge, ja idem sledeće nedelje po dogovoru u H... to će biti 38. nedelja i naaaadam se odma i finish! Juče sam bila kod moje dr, čula se s prof. Stojićem, potvrdio je da će on da mi radi carski, ne znam otkud to sad, ali dobro, sviđa mi se to rešenje!:D

jedino što mi malo krivo, čula sam se sa jednom saborkom iz betanije, imala carski juče i nisu joj dali spinalnu... kao dijabetičar, pa da joj ne skoči šećer od uzbuđenja:( a ja sam baš navijala za tu varijantu!

pozdrav svima! jeeeedva čekam da se porodim!:D

Drage moje...evo i ja sam sad sa kontrole...i stvari stoje ovako...vec sam otvorena 2 cm i grlic je omekaso, tako da postoji bojazan da se porodim svaki dan...beba je jos majusna 2100, pa doktorica htede da me salje u bolnicu na lezanje, kako ne bi morala u inkubator kad se rodi...a ja bih poludela tamo, pa sam je lepo zamolila da me ostavi kuci i obecala da cu biti dobra...inace, okrenuta je glavicom nadole, sto je olaksavajuca okolnost...strogo mirovanje i pravo na dve setnje u toku dana od po pola sata...i to je to...kaze da preguram bar jos dve nedelje, bilo bi idealno...:sad2: Tako da od prvog juna otvaram bolovanje...iako bas ni malo to ne zelim...ali sat je tu je...sta se mora nije tesko...najgore sto su majstori jutros poceli da mi rade u stanu...i bice s..r..nj...a majstor za krecenje dolazi u subotu...a muz mi u petak ujutro mora na sluzbeni put, i vrece se u nedelju navece...i tako...igranka...nadam se da cemo zmizla i ja izdrzati...

Na zalost...ja sam htela da to radimo mnogo pre...ali mm je odugovlacio sa dizanjem kredita, jer je mislio da ce moci da zaradi...sto je rezultiralo samo tim da ga nikad nije bilo kod kuce, a para naravno nismo uspeli da stavimo na gomilicu...onda smo podneli zahtev za kredit i cekali vise od dvadeset dana...i kad su pare legle majstora zvala...sreca pa je covek bio slobodan da to ikako uradi...budala bila i ostala...rekla sam od sad samo sebe slusam...kako je tako je...ja uglavnom necu nista raditi, platicu zenu...i pozvati moje u pomoc...:) Ne brini! :D

Na zalost...ja sam htela da to radimo mnogo pre...ali mm je odugovlacio sa dizanjem kredita, jer je mislio da ce moci da zaradi...sto je rezultiralo samo tim da ga nikad nije bilo kod kuce, a para naravno nismo uspeli da stavimo na gomilicu...onda smo podneli zahtev za kredit i cekali vise od dvadeset dana...i kad su pare legle majstora zvala...sreca pa je covek bio slobodan da to ikako uradi...budala bila i ostala...rekla sam od sad samo sebe slusam...kako je tako je...ja uglavnom necu nista raditi, platicu zenu...i pozvati moje u pomoc...:) Ne brini! :D

Zvuci lepo da bi bilo istinito, nadam se da ces to stvarno i sprovesti u delo. ja sam od jutros ljuta na sebe jer sam izvadila glupavi ves iz masine i poredjala ga na susilicu na terasi (onu nisku od 1 m) i sastavile me kontrakcije samo tako, evo lezala do sad, pa malo sela za komp, a i to ne bi smela. Polako pustam korenje u krevetu, ne znam koliko cu jos psihicki izdrzati, a ni fizicki nije sjajno. Btw, od sutra ulazim u osmi mesec...

e marge,izvini ali sad si me iznervirala
strpi se jos mesec dana
ti bar nisi morala celu trudnocu da lezis

znam da ti je tesko,ja bih prva odlepila kada bih ne daj boze morala da mirujem....ali ako mora,onda mora
bolje to nego da beba bude prerano rodjena

Jesam , takva je bila zapovest...al , sad, sto se ja toga bas i nisam pridrzavala, to je druga prica...recimo da sam 70 % dana provodila u krevetu :think: sada je to nekih 90 %, i to pod prisilom:rtfm:

wenerice probaj moje metode, eto kod mene su upalile ;) ima tu vremena da se ona izokrece, samo se ti baci u akciju.
nerviram se nadam se da cete privesti te radove kraju.. bas je tajming al sta sad.. jao samo zamisljam radovi u hitu sezone a bebica stize kuci.. :D najgore je sa radovima sto nikad ne traju krace (no duze) od planiranog...
marge da ti izdrzis jos 4 nedeljice i bombona! ajde jos malo.. verujem da nije lako, ja treba da sam mirnija malo ovih dana a da vam ne nabrajam uopste sta sam sve uradila ovih dana, da ne pominjem da uredno plivuckam i trcuckam za malom. danas zamalo da uleti u fontanu, ja sprint za njom, kako me je samo zabolelo...
kidnapovana, sta ima kod tebe?
snezo, ja cekam bar 1.6. da znas ;)
ljub trudnice!

ne funkcionise, ako kazes "Pisalo je u novinama", oni ti kazu, "E pa idi u novine i naplati".
Druga losa stvar je sto je donet zakon da je mesecno dozvoljeno izdati samo po dve kutije leka bez obzira koliko ga trosis. Tako kutija partusistena koja traje osam dana, kada se pomnozi sa dva, dobije se polumesecna terapija, a za ostalo NE MOZE ! Bar kod nas u Subotici. A svi koji su ga probali i pili , dobro znaju da to nije lek za zabavu i da ga organizam jako lose podnosi, prema tome , ne verujem da bi bilo mazohiste koji bi ga pili bez razloga.

:orkestar: bas se radujem sto nam se pridruzujes
Sto se tice vitamina i folne, nemoj jos dok ti ne kaze ili ar dok ne uradis kks jer folna moze da prevari aparate pa da krvna slika pokaze bolje rezultate nego sto jesu. Ja sam do 13-te nedelje pila samo folnu pa su mi inda rekli da to prestanem i predjem na Mamavit.
Ako vec ides da vadis krv, zamoli ih (pitaj da li tako moze, u Subotici moze) da ti odmah izvade dve epruvete, jednu za kks a drugu da nosis u transfuzilogiju gde ce ti raditi krvnu grupu, rh faktor i antitela, da te ne bockaju dva puta.
Te skracenice su kks-kompletna krvna slika, suk-secer u krvi na, toxopl...- to su ispitivanja na aktivne i prelezane viruse koji postoje u telu, kao sto su na primer boginje, urin i urinokultura, valjda znas-mokraca
Drzi se i uzivaj u svom pasuljcetu :super:

Prvo da vam se zahvalim na dobrodošlici...nisam imala net ovih dana tako da nisam mogla da se družim s vama :)
Što se tiče onog jezivog vadjenja krvi, bila sam :sad2:, izvadili su mi 3 epruvete!I ta krvnu grupu i rh faktor i ko zna šta sve ne, za dva sata mi je rekla da se vratim nakon što jedem da mi izvade treću epruvetu, valjda zbog šećera šta li... vampiri jedni , i urinokultura...Tako da sutra zovem za rezultate.Što se vitamina tiče dali su mi Centrum materna - ako sam dobro zapamtila, mrzi me sad da ustajem da čitam, jedna dnevno pil svaki dan i tokom dojenja... Samo to.To je neki kompleks vitamina, košta 1000 din :roll: E sad, možda surfovanje netom i nije baš dobro jer se načitaš svačega :roll: , ali upravo pročitah da nije dobro uzimati vitamin A :eek: " Ima ga u šargarepi, zelenom povrću, buteru, siru, žumancu, ribljem ulju, peršunu, jegulji, kajsijama " ... Da zanemarimo ovu jegulju :lol: Ispada da ne valja preterati sa šargarepom, sirom, mlekom itd...nikad ne bih rekla da ove namirnice mogu biti štetne E sad, verovatno je to prekomerno unošenje ali...šta je prekomerno kod ovih namirnica i zašto su ustakli jedino ovaj vitamin kao loš za trudnice?Onda mora da je stvarno...ne baš ok?

Jeste on je bas, bas dobar i namenjen za trudnice, mada nije bas jeftin. To je hrvatska verzija leka Mamavit koji je domace proizvodnje, isti im je sastav, samo je Mamavit tu oko 600 dinara. E, sad, nekima je malo bilo muka od Mamavita na pocetku, kao i meni, al, naviknes se. Vazno je uzeti ga neposredno posle jela, onda se lakse podnese. A neki su Mamavit zamenili Centrumom pa im je bolje...stvar "ukusa".
Sto se tice pomenutih namirnica, pa ne treba preterivati nisacim, mislim da to nema mnogo istine, ali sam ja ipak smanjila unos tih namirnica u prvo vreme, nekako ti glava ne dozvoljava kad vec znas da mozda nije dobro. Ali, cini mi se da to vazi samo za pocetak trudnoce.
Kako ti je, jel ti muka, jedes previse ili premalo ? To je tako sve individualno, nemoj se samo nervirati i bices dobro. Sledeci bitan pregled je sa 12 nedelja...dabl test i expertni ultrazvuk, dotle se opusti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back