Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ebiga, to mi je jos gore...sad si me utesila, ne zna se.
Strahovito se plasim bockanja jagodica...:sad2:
Mislim da je gori taj stres po bebu nego da ne uradim ogtt-i onako mi samo daju dijetu, lakse mi je da se sama bacim na istu. :lol:

:lol:
..u pravu si.. :zag: ..samo nemoj da ignorishesh, to bi bilo bzvz.. :)
..da shkodi ne moze, a ako pomogne, super.. :heart:
..kad budesh vadila krv sledeci put, uradi i HbA1c..da te dodatno umiri.. :cmok2:

E, ebiga, to mi je jos gore...sad si me utesila, ne zna se.
Strahovito se plasim bockanja jagodica...:sad2:
Mislim da je gori taj stres po bebu nego da ne uradim ogtt-i onako mi samo daju dijetu, lakse mi je da se sama bacim na istu. :lol:

Pripremi se OGTT je 4 bockanja iz jagodica...:(, a mene najmanje boli iz domalog prsta mozda su tamo najslabiji zivci pa sam se odlucila za dva puta tamo (na svakih sat po jedno bockanje)

Hvala Marina77 na odgovorima, kad se priblizim terminuj, pitacu te ja jos stosta, sad mi je prioritet da dodjem do tog termina. Jesi li mozda ostavila maticne celije ?

Nisam, kasno smo počeli razmišljati o tome.

Prošli mesec su još sređivali desno krilo na porođajnom, a možda bude gotovo kad se ti budeš porađala. Čula sam da će biti sve dvokrevetne sobe.
I moli Boga da ne dobiješ cimericu koja hrče, inače nećeš ni spavati. Moja prva cimerica je tako hrkala da je ništa nije moglo probuditi, čak sam i zvala muža da me zove na mob, ne bih li je probudila, ali ništa.

Nisam, kasno smo počeli razmišljati o tome.

Prošli mesec su još sređivali desno krilo na porođajnom, a možda bude gotovo kad se ti budeš porađala. Čula sam da će biti sve dvokrevetne sobe.
I moli Boga da ne dobiješ cimericu koja hrče, inače nećeš ni spavati. Moja prva cimerica je tako hrkala da je ništa nije moglo probuditi, čak sam i zvala muža da me zove na mob, ne bih li je probudila, ali ništa.

O Boze:sad2:... bas lud provod...valjda ti muz ne hrce pa si se bar kuci odmorila...

E, da, zasto me nervira to njihovo "beba zuri"...zato sto je meni ciklus bio toliko neredovan da taj datum koji se vodi kao poslednja menstuacija nema veze sa istinom, nego je i utvrdjen na osnovu prvog UZ.
Znaci, odokativnom metodom.
A sad se uhvatila tog datuma, k'o pijan plota, a beba je sve vreme malo ispred toga, do sad je bilo nedelju dana, sad je dve....
Eto, odoh u skolicu roditeljstva!
:cmok2:

O Boze:sad2:... bas lud provod...valjda ti muz ne hrce pa si se bar kuci odmorila...

A kad je ona otišla, u sobi do nas je druga hrkala, da se čulo kroz zidove (il je možda od cimerice nisam prethodno čula). A i drugi su je čuli (ustanovili smo dok smo u nedelju čekali na kontrolni ultrazvuk pre otpusta), tako da ne izmišljam.
Ponekad i on malo hrče, al to sredi lakat, il ga malo drmnem, pa se probudi i okrene na drugu stranu, ništa strašno. :whistling:

pa zar 4.3 nije u granici normale?
normalno je valjkda od 3 nesto do 6....
???

..jeste u granici normale, ali to je nivo glukoze 12h posle poslednjeg obroka..
..kad se to poveca ti si odavno dijabetichar..
..glukoza ne bi smela da prelazi odredjene vrednosti 1h, 2h, 3h posle jela (to se proverava putem ogtt),
tj to je onda bolji pokazatelj imash li tokom dana problema sa skokovima glukoze preko
granice koja ne shteti bebi..

..meni je puls retko ispod 90..valjda zato shto mi je pritisak nizak.. :)
..na nekom aparatu na porodjaju sam videla svoje "podatke" i zapanjila se - pritisak 105/70, puls 195 :eek:
..dodushe, posred kontrakcije.. :lol:

..a, vala, koliko puta mi izvadishe krv u poslednjih mesec dana,
kad saberem po 12h nejela pred svako vadjenje - nije ni chudo shto sam dobila samo 1kg.. :lol: :lol: :lol:

meni je pritisak jednom bio 100 sa 60 (sestra kaze ma to je kao normalno) :lol:
i bio mi je ubrzan puls

kazu da na puls hoce tako da utice i losa krvna slika

i zaista onih nedelju dana mi je konstantno bio ubrzan puls
i kako je vreme prolazilo(a ja lecila anemiju) to se dovelo u red
sada cak moze i ceo dan da prodje a da mi je puls ok
doduse oko 84 ide ali to je ok

Sad sam se u skolici naslusala takvih gluposti da nemam reci.
Samo nisam bila raspolozena da se svadjam.
Elem, navodno je zeni koja doji od svezeg povrca dozvoljena samo zelena salata, a od svezeg voca samo jabuka. :rtfm:
Moze kompot od jabuke i kuvana cvekla, sargarepa, brokoli, tikvica i krompir.
Nista vise!

Sad sam se u skolici naslusala takvih gluposti da nemam reci.
Samo nisam bila raspolozena da se svadjam.
Elem, navodno je zeni koja doji od svezeg povrca dozvoljena samo zelena salata, a od svezeg voca samo jabuka. :rtfm:
Moze kompot od jabuke i kuvana cvekla, sargarepa, brokoli, tikvica i krompir.
Nista vise!

:roll:
a na chemu treba da zivi???
na mesu,hlebu i vitaminskim preparatima? :roll:

svasta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back