Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:D Ma "Bata" je super ime za dečaka :zper: Šalim se naravno... možda da probate nezavisno da napravite "top liste" imena, onda ih uporedite, vidite koja imena su na obe liste, ta imena bodujete i tako dodjete do pravog ... čitava strategija, a :D Moj dragi i ja smo imali tu metodu za muško ime, jer nikako nismo mogli da se dogovorimo, a problem je rešen kada smo čuli da čekamo devojčicu gde nesuglasica oko imena nije bilo :)
:zag:
Nije problem u neslaganju, nego što nam se ni jedno muško ime ne sviđa nešto posebno.
Imali smo jedno muško i jedno žensko, muško smo ispucali, sad više nemamo ideja. Ima nekoliko koje smo spominjali, ali ni jedno nas baš ne oduševljava...

Već sam pisala pa me mrzi da prepričavam.
Ukratko: dogovorila sam sve sa jednim od ona cela DVA anesteziologa u Betaniji, da mi radi epidural.
Kad sam došla da se porađam, nazovem ga, a on dođe da mi se izvini jer ne može da mi radi epidural pošto su tog dana imali rekordan broj porođaja i jako puno carskih rezova pa su OBA anesteziologa radila punom parom u isto vreme i nisu imali vremena da se bakću sa naručenim epiduralom. :(

Draggana, koji doktor i babica su ti bili na porodjaju? Da li si zadovoljna kako je sve prošlo? Da li si uspela da izbegneš epiziotomiju?
Sećam se koliko si se plašila svega pre nego što je počelo, pa me baš zanima kako sad gledaš na sve to...
:cvet: za tebe i :kiss: za malo :heart:

Biljana,babica ne znam kako se zvala a dr Bogavac me je usivala.Molila sam boga da mi samo ona nezapadne a ispostavilo se da je taj dan bas bila dezurna:dash:.Ali dobro,stvarno se jesam plasila,i hvala bogu da se,i pored moje temperature i malaksalosti i 8 sati indukcije,zavrsilo sve kako treba.

A to li je, i pretpostavljala sam. Pa ja u svakom slučaju idem pre tebe, a gledaću da uzmem epidural, pa videćemo, možda je sad malo bolja organizacija, ne mogu da verujem da postoje samo 2 anesteziologa. Moram se posavetovati sa svojim dr. pa ti javim ako saznam nešto novo:cmok:

A to li je, i pretpostavljala sam. Pa ja u svakom slučaju idem pre tebe, a gledaću da uzmem epidural, pa videćemo, možda je sad malo bolja organizacija, ne mogu da verujem da postoje samo 2 anesteziologa. Moram se posavetovati sa svojim dr. pa ti javim ako saznam nešto novo:cmok:
Javljaj obavezno, molim te.
Pre tri godine su bila dvojica, nisam se ovaj put raspitivala. A bilo bi lepo da su malo uveli reda.

Biljana,babica ne znam kako se zvala a dr Bogavac me je usivala.Molila sam boga da mi samo ona nezapadne a ispostavilo se da je taj dan bas bila dezurna:dash:.Ali dobro,stvarno se jesam plasila,i hvala bogu da se,i pored moje temperature i malaksalosti i 8 sati indukcije,zavrsilo sve kako treba.

Najgora od svih doktora koji su ikad ovom planetom hodali. Bezobrazna, ofrlje radi, samo gleda lovu, maltretira žene i nema blage veze.
Moju snajku je urnisala i zbog nje je porođaj trajao 10 - tak sati jer je htela u svu silu da je porodi prirodno, pošto ju je snajka odbila da joj plati carski rez. I tek kad joj je istekla smena i kad je otišla, posle nje prvi doktor koji je došao izderao se na osoblje kako mogu ženu da porađaju kad i kreten vidi da ona NE MOŽE da se porodi prirodno nego mora na carski.
I tako ona sirota izmorena, posle 8 sati bolova, sečenja i trauma, bude poslata na carski rez i porodi se. Beba je imala (ima i dan danas) neke izrasline na mozgu koje nastaju od teškog porođaja, ali smo dobili uveravanja da je to NAJČEŠĆE bezopasno. :confused:

mene je Bogavac 'poslal' na prvi porođaj.. da ne kažem ispratila, ono pogledala na uz, koliko sma otvorena (to se dešavalo u staroj betaniji) i onda sam išla dalje, prešla u novu, pa sve po redu...
i znači 15-ak sati pre porođaja je pogrešila bebinu kilažu za više od pola kile :roll:

Eli, jel' nema Luka neko ime za batu?
Ako kod nas bude bata, ne znam da li ćemo mi uopšte moći da biramo ime, jer Stefan bebu već odavno zove Nikola :aha:

Već sam pisala pa me mrzi da prepričavam.
Ukratko: dogovorila sam sve sa jednim od ona cela DVA anesteziologa u Betaniji, da mi radi epidural.
Kad sam došla da se porađam, nazovem ga, a on dođe da mi se izvini jer ne može da mi radi epidural pošto su tog dana imali rekordan broj porođaja i jako puno carskih rezova pa su OBA anesteziologa radila punom parom u isto vreme i nisu imali vremena da se bakću sa naručenim epiduralom. :(

Ovo je ujedno odgovor i za Bambi. Po informacijama koje sam dobila u školici za trudnice, iz razloga koji si upravo navela (samo 2 i to najčešće zauzeta anesteziologa) više nije ni moguće unapred ugovoriti epidural!!! Dakle, navodno "ne rade" ni mito i korupcija, iz objektivnih razloga :) Naravno, imate vremena da proverite ovu informaciju, ali mene su uveravali u to jer sam takodje želela epidural. Sada sam se psihički pripremila za prirodan porodjaj i nadam se da će sve biti ok, beba živa i zdrava, a mama će već nekako podneti bolove... Inače, ako niste znale, prosek porodjaja dnevno u Betaniji je 30 (!), tako da je razumljivo ono što se desilo Eli... naravno, verovatno nas sve zanima zasto ne zaposle još anesteziologa, ali na to nemam odgovor :) Epidural dobijaju samo žene kojima je on neophodoan po proceni lekara.

Srećno žene!!! :zag:

Najgora od svih doktora koji su ikad ovom planetom hodali. Bezobrazna, ofrlje radi, samo gleda lovu, maltretira žene i nema blage veze.
Moju snajku je urnisala i zbog nje je porođaj trajao 10 - tak sati jer je htela u svu silu da je porodi prirodno, pošto ju je snajka odbila da joj plati carski rez. I tek kad joj je istekla smena i kad je otišla, posle nje prvi doktor koji je došao izderao se na osoblje kako mogu ženu da porađaju kad i kreten vidi da ona NE MOŽE da se porodi prirodno nego mora na carski.
I tako ona sirota izmorena, posle 8 sati bolova, sečenja i trauma, bude poslata na carski rez i porodi se. Beba je imala (ima i dan danas) neke izrasline na mozgu koje nastaju od teškog porođaja, ali smo dobili uveravanja da je to NAJČEŠĆE bezopasno. :confused:

Uh, kakva priča... :eek:

Jao, grozno, propisno si me uplasila! :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back