Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedno pitanje
znam da je mamavit tezak sa stomak, ali sam se zeznula i kupila ga pre nego sto sam se setila i cula za onaj natural welth, pa cu ga popiti ovih mesec dana, malo manje
e sada zanima me da li je moguce da on izaziva povracanje i kada je najbolje da ga pijem, pre ili posle dorucka?
neko je pisao o tome ali ne mogu da nadjem sada : S
u njemu ima gvozdja verovatno ti je zato muka
probaj da ga nekako popijes uz neki sokic ili nesto tako

rekao mi dr u ponedeljak kada sam bila, da prestanem sa folnom i da pocnem da pijem neki od prenetalnih vitamina, bilo koji, jednu dnevno, da ne preterujem itd...
u principu je protiv tih dodataka ali mi je rekao da ipak uzmem neki
krvna slika je meni super, to sam na svoju ruku radila, ali voce ne stizem da jedem vec nedelju dana, ni povrce, ubi me selidba, ne stizem, ne znam gde mi je sta, sokovnik spakovala itd pa kontam da ne moze da mi skodi ovih dana, na zalost to ce se nastaviti do kraja maja, dok se ne preselimo i raspakujemo, a onda cu opet voditi racuna o ishrani

pa ja ne znam vise, mamavit svi piju i svi se zale na mucninu, nista tu ne kapiram

to je valjda to cicak, ona narandzasta etiketa, tamna bocia
a taj femibion 2 se pije od kog meseca?

Femibion 2 ide od 4. Meseca do kraja dojenja.

Evo sam sad nasla kutiju natur.wealth, i on ide do kraja dojenja.
Hoces da ti posaljem nekako(ne znam kako se to salje), ima pola bocice sigurno?

:heart:
hvala cicak : )
onda bih ipak uzela taj femibion 2, ali razmislicu, raspitacu se u apoteci pa ti javljam...
on se isto pije 1 dnevno?
Dve dnevno.
Ima 30 tableta i 30 kapsula...
Nisu bas jeftine, cini mi se oko 2000 ... A traje mesec dana...

Ako hoces da ti posaljem ove nat.wel. samo mi objasni kako, nije mi problem, u ponedeljak skoknem dole do poste?

podeljena su misljena oko toga
mnogi zagovaraju samo zdravu ishranu dokle god je to moguce

to sa zalihama mi ne pije bas vodu
ne znam

I ja sam to mislila ali svi lekari su mi govorili ovo sto ti pisem.
Naravno nisu svi isti, neko ima vece zalihe ali ipak svima preporucuju.
Ja sam se skroz ispravno hranila i bas sam gledala da unosim dosta gvozdja pa sam ipak morala i tothemu i ferofolik + femibion. u pocetku 3 totheme dnevno a kasnije samo jednu da odrzavam nivo hgb i gvozdja.
Koliko sam skontala isto vazi za kalcijum, ako ne unosis dovoljno(mada njega mozes kroz hranu) beba ce ti uzeti iz kostiju i zuba, iscrpece ti sve zalihe. ;)
Sto bi moja doktorica rekla "Bebe su savrseni paraziti. Uzimaju sve sto im treba, ne brini se.":heart:

ma da, ni ja ne mislim da to ima veze sa nastankom karijesa
ipak je kod tebe marge, razlika skoro 17 godina
verovatno si i nesvesno neke zivotne navike promenila za to vreme
malo je verovatno da si se hranila isto i u jednoj i u drugoj trudnoci
to sa zubima i vitaminima i mineralima je promenljiva kategorija i u toku jedne godine a ne 17 godina

Ranije, u vreme kada je moja mama bila mlada govorilo se "Svaka trudnoca odnosi jedan zub." To mi je mama milion puta ponovila, da bi cuvala zube. Naravno, to se desavalo upravo iz razloga koje sam navela, bebe iscrpe kalcijum.
I opet kazem, ne mora da znaci da ce se to bilo kome desiti. Pitajte ginekologe na pregledima, oni ce bolje znati da objasne.

Ja sam sve zube sredila pre vto, i bas me zivo zanima sadasnje stanje. Moracu skoknuti jedan dan na pregled. A pre neki dan sam prvi put osetila bol zuba i to dok sam krkala eurokrem, to bas boli. Nisam imala nikada problema sa zubima a nadam se da necu ubuduce

Ja sam koristila tecni Pervol bez omeksivaca i sa dva ispiranja sve do nekog 3. meseca. Tada su se vec bodici i zekice ukrutile pa sam pocela koristiti i Chicco omeksivac. Mogla sam i ranije ali mi je bilo frka zbog alergije. Koristila sam par puta sirce umesto omeksivaca, ali ja razliku u mekoci nisam osetila.

Cula sam dobar fazon (na zalost kasno):
Opere se samo jedna bebeca odeca sa "odraslima" npr kada peres neke svoje bluze ili slicno (ne bas sa gacama :zcepanje:) pa to obuces bebi i pratis. Ako nema reakcije, mozes i bebinu odecu prati sa istim praskom i omeksivacem, ako ima reakcije onda nastavis bez omeksivaca i sa dva ispiranja. Na taj nacin ne moras celu masinu bebi-vesa prati ponovo. Dobar fazon i mislim da cu iskoristiti sa sledecom bebom. Sa Juniorom sam kazem kasno cula za to.

Mozda samo da sacekas jedno mesec-dva da ne stavljas bas novorodjencetu jer oni i ovako imaju bas dosta tackica, flekica zbog ciscenja.

pa gledam sada na vise strana
ove su mi lepe i povoljne
a videh da dosta narucuju i od neke naide iz bosne
videcu jos, planiram da polako pocnem da ih kupujem, da vidim kakve su, pa cu znati koje su mi najlepse

kakvi su tvoji utisci?

pre kupovina imala sam prilike da ispipam par modela i nekako su mi ove bile najprijatnije :lol:
e sada kakve ce se pokazati u akciji to ce tek da saznam :)

pa gledam sada na vise strana
ove su mi lepe i povoljne
a videh da dosta narucuju i od neke naide iz bosne
videcu jos, planiram da polako pocnem da ih kupujem, da vidim kakve su, pa cu znati koje su mi najlepse

kakvi su tvoji utisci?

Ja sam kupila 2 pelena od neke zene iz ZR i nisam zadovoljna. Mislila sam koristiti ih preko leta umesto Pempersa ali procure nakon jednog pis*****, tako da sam batalila. Da li su sve takve ne znam.

Posaljite Zsuki PP, ona koristi platnene pelene i kupila je bas dosta modela. Iskustvo iz prve ruke je uvek bolje nego da trosite pare bezveze ;)

Ja sam kupila 2 pelena od neke zene iz ZR i nisam zadovoljna. Mislila sam koristiti ih preko leta umesto Pempersa ali procure nakon jednog pis*****, tako da sam batalila. Da li su sve takve ne znam.

Posaljite Zsuki PP, ona koristi platnene pelene i kupila je bas dosta modela. Iskustvo iz prve ruke je uvek bolje nego da trosite pare bezveze ;)

meni se te od zene iz ZR uopste ne svidjaju ni na oko
inace, to su platnene pelenice i normalno je da procure
zato se i kupuju zastitne gacice....
i za ove sam dobila preporuke, dosta njih koristi bas njene http://www.mybabysaurus.com/21-platnene-pelene
pa cu kombinovati, narucicu odavde, zatim od onog prvog linka sto sam vam stavljala
i planiram iz hrvatske naruciti par komada

znaci poenta je kod svih tih pelena navuci zastitne gacice jedino ove AIO koje su vec spolja oblozene nepropusnim platnom ne trebaju gacuronke (nepropusan za vodu a a vazduh slobodno cirkulise, sto znaci da guza dise....)

ja sam davno odlucila da cu koristiti platnene i to je to....
p.s. imam ja iskustva iz prve ruke, pitala sam nekoliko zena koje koriste ;)
pogledaj bas na ovom sajtu babysaurus
pise u napomeni da uz sve te pelenice sem AIO moraju se koristiti i zastitne gacuronke....

Da vas priupitam, kojim praskom ste prale ves kada ste spremale za bebin dolazak (a i posle) :)

ja sam bebin ves prala zajedno sa nasim, nisam joj nista dezinfikovala, cak ni bocice, samo sam vodu prokuvavala u pocetku....cak ni grudi nisam prala pre dojenja....citala sam neku americku knjigu i po meni to ima logike....i tako ce sa 5 meseci da ti propuzi i prlja se, bakterije koje nas okruzuju treba da okruzuju i bebu, narocito ako se beba doji i dobija antitela od majke....moj sin je bio ultra zdrav kao mali....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back