Nemoj da pitaš ovde, većina će ti reći da su protiv epidurala i da su čuli ovo i ono za isti

Da sam slušala okolo ne bih se epiduralom porodila nema šanse.
Meni je drugarica preporučila doktora koji daje anesteziju u Betaniji, rekla koliko je profesionalan i da bi se uvek odlučila ponovo za epidural.Pričala sam s njim, naravno problem je jedino bio dal ću se poradjati u njegovoj smeni, dobro poznati problem Betanije

Porodjaj mi krenuo 8 dana ranije, a tog dana su i on (anesteziolog) i dr koji mi je vodio porodjaj trebali da idu na godišnji, tj popodne su i otišli tako da sam ih uhvatila u zadnjem momentu!
Nego, došla sam u Beatniju otvorena 2 prsta, dr mi je dao neku inekciju za brže otvaranje (šta je to tačno ne znam), na indukciji sam provela ukupno 5, 10 min max...Kad sam legla na porodjajni krevet dali mi epidural odmah, počeo da deluje za 10ak min, dr koji me poradjao usput mi rekao da je u čudu kako sam se tako brzo otvorila, da je mislio da neću biti dovoljno otvorena za epidural.
I kaže on guraj, reko-guram, pa to nije ništa, reko toliko od mene, ja više ne mogu.Pogledao je anesteziologa i rekao-e to ti je epidural.Mislio na to da nemam osećaj guranja.Na šta je ovaj frknuo

Doš'o doca pored mene, gurnuo laktom gornji deo mog tomaka da pogura bebu, jednom, dva put, reko e treći put nećeš i gurnula ja iz sve snage.Izaš'o mali za 15 min

11.30h porodjaj gotov, posteljica se čeka.Kaže sestra kao dal da mi da nešto da izadje posteljica? Dr-ma tek se porodila, šta da joj dajete već?!Kad se ono porodila? Reko u 11.30h. -Aha, pa eto.

Posle ležiš na krevetu 2 sata, za čitavo to vreme je kuckala por, ne da nisam bila umorna nego kao da se ništa nije desilo!Ali bukvalno.I dr koji je mene poradjao ne koristi vakum., koristi lakat

E sad, ovoliko sam smorila jer hoću da kažem kako je to kod mene išlo i koliko sam u stvari bila svesna svega, apsolutno svega tokom porodjaja, bez iscrpljenosti prirodnog porodjaja itd.Videla kako je beban izašao, kako je zaplakao, posteljica (bljak), ma sve.
A kad se ne bih odlučila za epidural?Ako ti dr nije siguran u anesteziologe, njihovu sposobnost i šta ti ja znam.