Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeco, cestitam! bas sam se pitala sta se sa tobom desilo...
Kako su te pustili da 18 dana predjes termin?:eek:

Moj deckonja zvace se Filip verovatno, ako ne onda Pavle, kao sto sam vec pisala...

Ma ovi doktori u B.Luci nisu normalni :thumbdown:,ali bar su mi napravili se kako treba a i bebac je ok. A lijepa su ti oba imena ni ja ne znam za sta bih se odlucila..u svakom slucaju neces pogrjesiti:ok: :zag:

Drage moje evo znam da se nisam dugo javljala ali evo sad.. konacno mogu da napisem da nisam vise trudnjaca:) rodila sam 16.01. svog Nikolu na carski rez (jer sam prenjela 18 dana tj.termin bio 29.12,a ja se nisam otvarala),on je super sin majkin rodio se sa 4050kg,dugacak 54.. ja se sad dobro osjecam rana mi super zarasta ako vas nesto zanima pisite,nisam bas citala o cemu se prica ima toga previse ali sticcu polako..
Cestitamo :heart::heart::heart:
Kako 18dana?Mislim da ti nisu izracunali dobro datum termina,ovde maximum 3dana posle termina drze,ne vise,a 18,to su ti tri nedelje,pa zena nemoze 44ned da nosi :eek: ja mislim da su pogresili :roll:
E sad mene zanima posle porodjaja jer je jako krvarenje,ja sinoc kupovala stvarcice za kliniku za mene,i uzmem uloske maxi jedna zena mi rece da ide ko ludo,i da se uzmu te nocne maxi always...al ona su bez krilca(a ja nikad nisam nosila bez klilca)razmisljala sam se dal da uzmem nocne sa krilcima,al one su krace i neznam dal mogu da se lepe na higjenske gacice jedno upotrebne...
Sinoc sam znaci kupovala za mene,jos mi je ostalo spavacice 3(to cu sutra)i brus za dojenje i hogjens gacice..
Za malog sam uzela set,i to dva,svidela su mi se oba,pa sad moram da odlucim koji ce mu prvi obuci,(ovde oblace cim se rodi)plasila sam se da mu nebude malo 50,pa sam za svaki slucaj uzela 54 cm,pa ako mu bude veliko nema veze,mocicu posle da mu obucem jos koji put...uzeli smo mu sve za bolnicu,i pampers...
Jos nam je ostala sobica,posteljina,i jos neke sitnice...

Drage moje evo znam da se nisam dugo javljala ali evo sad.. konacno mogu da napisem da nisam vise trudnjaca:) rodila sam 16.01. svog Nikolu na carski rez (jer sam prenjela 18 dana tj.termin bio 29.12,a ja se nisam otvarala),on je super sin majkin rodio se sa 4050kg,dugacak 54.. ja se sad dobro osjecam rana mi super zarasta ako vas nesto zanima pisite,nisam bas citala o cemu se prica ima toga previse ali sticcu polako..
bravo jeco......veliki decko.....cestitam.......

Da,Nikola je istog dana rodjen kad i ja :mrgreen: :heart:
Koju mu sad velicinu oblacis,jer je bas veliki bebac 54 :klap: za mesec dana koliko cm raste,tj koju mu sad velicinu oblacis 60cm :think:
Ja gledam pogresila sam uzela sam dosta velicinu 50,al nisam znala,a i svidelo mi se svaki put kazem necu uzimati manju velicinu ,odem u radnju vidim nesto jooj kako je slatko ajde samo ovog puta...i tako je svaki put...al dobro mozda ce enzo nesto moci da obuce ako ne nosice mali od moje sestre,ako ni on pa nema veze sta da se radi,nisam znala al vec za drugo dete znacu sta i kako,a i ono mora da se kupuje,ma bicu zadovoljna samo jednom bar da mu obucem...

Cao...Danas smo usli u 35tu nedelju:klap:
Juce sam vadila krv i urin i sve je super:)
Bas grozno vreme, ima leda napolju pa ne smem da izadjem...Dokle vise...
Cula sam se sa Kockicom Sinoc. kaze da je Marta dobra beba koja jede i spava:)
Pisace i ona danas pa da ne gnjavim...
Margo,
Super sto si zadovoljna tretmanom...Neke moje drugarice nisu tamo tako prosle. Zavisi na koga naletis valjda. Znam da u svim porodilistima najvise kukaju na sestre iz laktarijuma. A mozda i zbog ove akcije "Majka hrabrost" su se malo popravili. Kako ti je rana, jel boli? Koliki ti je stomak ostao? Koji broj sad nosi Filip?

Bonzi,
Tvrdoglavice jedna...Kad neces da slusas da ne kupujes 50:mrgreen:

Angi,
Cestitamo ulazak u novu nedelju :klap::klap::klap::super:
Carobna je presla cetvrtkom kao i ja,a kockica se vise neracuna :)
Kad imas kod ginekologa?
ja se nerviram tek imam zakazano za noge,uz dopler 27feb,nema nista pre,pa ja cu da se porodim posle dve ned sta mi znaci da ga radim tako kasno ,samo da poludis,probacu sa drugim bolnicama mozda ima nesto ranije...

Bananice,
Na vezbe mozes da krenes od ulaska u sedmi mesec. Koja si ti nedelja?
Ajde upisi pored nicka u trenutnu aktivnost, kao nas nekoliko, tako se najlakse pohvatamo i odakle je ko.

Vidis koji ti je najblizi dom zadravlja a da ima te vezbe i pozoves telefonom da vidis termin, Ispocetka se ide jednom nedeljno. Samo doneses od tvog dr da smes da radis.
Treba ti jastuce i pedkir da stavis preko strunjace. Ja sam isla dva puta samo od kraja sedmog, ali posto mi je beba karlicno nema svrhe, neke vezbe ne smem, a i bila je manja beba na proslom UZ pa necu da idem. Ukapirala sam vezbe disanja pa to samam kod kuce mogu da vezbam, ako se beba okrene da znam. Inace, bar na NBg svaki put prica istu pricu o porodjaju, pa je to smorno. Sve te vezbe mozes i kuci da radis. Kad se udje u 34.nedelju radis za stomacne misice i posle napone, pa onda mozes da ides redovnije u devetom.

Jel to bio 4D? Ajde okaci neku slicicu

Treba da zakazem veceras za sledecu nedelju kad dr bude tu.

hvala angi...ja sam od ponedeljka 28. nedelja, a valjda se u tom periodu krece sa tim vezbama...ja sam mislila u porodiliste da idem, cini mi se da i ona to organizuju...ne znam koliko unapred se treba prijaviti... :think:
sta tebi kaze dr, kakav porodjaj planira ako se beba ne okrene? jeste li pricali o tome?

na pregledu nisam pitala docu kako je namestena beba...kad krene da me sutira ispod rebara, da znam cime me udara-dal' rukicama ili nogicama...
sad sam procitala i stoji prezentacija: glava. je li to znaci da joj je glavica dole? i jel se moze u medjuvremenu okrenuti i da bude nekako drugacije?

Cao devojke :cao: evo i mene... :aha: kako ste mi sve trudnjace!? :mrgreen: cestitam svima danas ulazak u novu nedelju ko ulazi :vatromet:

Ako vas nesto zanima u vezi porodjaja, pitajte... samo ne koliko boli, jer ne bih bas da vas naplasim :aha: :brus: boli... ali VREDI! Kad se porodite i spuste vam vase cedo na grudi, nema lepseg i oslobodjavajuceg osecaja od toga :zaljubljena: ajde da sad ne trubim postavljajte pitanja ako vas nesto zanima, pa cu ja danas jos jednom navratiti... :cmok: LJUBIM VAS SVE!!! :zag:

Bananice,
Samo se pojavis u terminu vezbi za koji se raspitas kad je, Ima i u porodilistima, pa ti vidi gde ces. Da, "prezentacija" je cime prednjaci beba. Tebi je glavom trenutno, moguce da ce tako i ostati, mnogima se bebe nameste vec u sedmom.

Kockice, Kako je protekla noc?

Sad sam se cula sa Tinom,dobro su oboje, u nedjelju izlaze pa ce vam ona napisati detalje. Ipak se zove STEFAN! Puno vas sve pozdravlja!

Pozdravi je puno i od Maki i mene :heart: jedva cekam da cujem njene utiske iz Becke bolnice i da vidim slikice... :klap:

U pravu si Kockice,nema nista ljepse od trenutka kad ti spuste bebu na grudi! Zaboravis odmah sve oko sebe!:super:

O daaaa... :zaljubljena:

Kockice, Kako je protekla noc?

Dal mi verujes da nisam spavala uopste :rumenko: i to ne zato sto je ona plakala, ona je flegma i samo spava, nego sam joj ja non stop proveravala disanje, dal se pomera, dal joj je pretoplo, prehladno :rumenko: imamo malih poteskoca oko dojenja, imam mleka, samo ona mnogo spava, a probuditi nju je stvarno tesko i onda nesto okolisa nece da jede bas kako treba ili ja jos ne znam da procenim... ma nije bitno, u sustini sve je ok, samo je ovo pitanje navike :aha:

kockice,
Ako beba nocu spava, ne treba da je ti budis da jede! To je proverena informacija. Beba mojih kumova od pocetka spava celu noc, oni se mucili da je bude, a pedijatar ima rekao da to ne rade...Beba zna kad je gladna...
Takava je jedna u hiljadu, da se ne budi nocu...Uzivaj:):cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back