Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Margo,
Neoj mnogo da se junacis...Meni je frka da ne padnem, jer je sve zaledjeno, a i biti napolju na -10 nisam sigurna koliko je dobro za bebu...Pretpostavljam da moze kratko da se bude napolju, ali ne bas da se seta...U koje radnje idete?

i meni je frka od klizavog....ali ovde kod mene je okkaze moj muz ako je klizavo vracam se kuci..........moram i ovako do salonceta pa idem ili na bulevar ili u aksu na medaku....sve je to blizu....ako idemo u aksu idemo ili taksijem ili trolom.....

Cao drugarice trudnice! :cmok:
Ja se jedva izvukoh iz kreveta, bila sam zaglavila temperaturu 39,3 i bas mi nije bilo svejedno, nisam mogla da je vratim Paracetamolom, pa je bilo masaze rakijom i obloga od rendanog krompira i sirceta, mirisalo je sve u 16.. :P Doktor je naravno rekao da ne panicim i da se javim ako se popne na 40... :think: Juce sam se samo preznojavala, citav dan se presvlacila, danas masina radi punom parom...
Treba da idem ponovo u soping, ali mi se ne ide po ovoj hladnoci nigde...
@Bonzi, hvala na informacijama sa kursa. :)
Ja sam dobila jednu super knjigu o porodjaju, nisam jos odlucila, ali mislim da necu traziti epidural. Ozbiljno razmisljam o akupunkturi, ako je budu imali u mojoj bolnici...
Jeli neko od vas cuo neka iskustva o akupunkturi na porodjaju? :think:
Pozz svima! :cao:

Ovako:dlakavost(GDE SU SE POJAVILE DLAKE,NA LICU,NA GRUDIMA,NA STOMAKU,itd NIKAKO NEBRIJATI,JER INACE SVAKOG DANA DRZACETE BRIJAC U RUKE,TE DLAKE SAME OTPADAJU POSLE PORODJAJA)To niko nije spomenuo od novopecenih mama...
Nadam se da sam vam malo pomogla....z:girl:

Molila sam Boga da mi ovo neko kaze, ja sam bas odlakavila, narocito po stomaku... z:(
Bonzi, nestpljivo cekam sledeci izvestaj - o epiduralu... z:)
Bas me zanima da li ce vam reci o nesto o akupunturi...

cao carobna....
mi se vratili........joj ja se izgubim u bebecim radnjama sve bih da kupim i na kraju kupim par stvarcica....

Cao Margo! Joj, i ja sam ista... Polako shvatam da cu ovim tempom morati u soping jedno desetak puta, a dani odmicu... Plus sto sve to treba oprati i pripremiti...
A najgore mi je sto nemam mesta za komodu sa bebinim stvarima, pa cu morati da u mom ormaru oslobodim jedno krilo... Bas se nekako osecam skuceno, ali organizovacu se vec... Sta si lepo danas kupila? :)

ja sam se vec oprostila od mog dela ormana i izbacila sam sve moje stvari koje necu nositi sledecih par meseci......i nama je problem organizacija prostora ali kao nesto smo uspeli.....videcemo kad donesemo krevetac......
uzeli smo tetra pelene, dve benkice, bodic, kapicu, rukavice i carapice......
nesto sam se zbunila oko pranja stvari......neko kaze koristiti bebeci prasak bez omeksivaca u prvo vreme...drugi koriste normalne praskove i omeksivec.....treci vec nesto trece....mislim da cu ipak uzeti chiccov prasak i omeksivac......

I ti ces znaci koristiti pamucne pelene? :) Ja sam se davno za njih odlucila, jeste da je malo vise posla, ali je mnogo bolje iz vise razloga. Samo, vec sam napravila boo - boo, kupila samo bodice, a benkice nisam uopste, kao kontam, kopcacu bodic preko onih nepropusnih gacica, valjda nece i bodic biti mokar svaki put, a sestra mi posle kaze: Spremi se da hoce. z:p
Sto se pranja tice, ovde nikako ne preporucuju omeksivac, sto manje hemije zbog alergija, a drugo i vaznije, mozes ga koristiti za garderobicu ako vidis da bebi ne smeta, ali niposto za pelene, jer im to smanjuje moc upijanja. Meni bas pelene deluju krute, ali za pocetak necu uzeti omeksivac, pa cu posle videti...

A, da, siroko povijanje... Kako je mene sve to zbunjivalo u pocetku, pa jos kad sam shvatila da ovde niko nije cuo za svedske pelene, cak ni moja svekrva koja radi u porodilistu... A onda shvatim da je siroko povijanje ovde ukinuto pre nekoliko decenjia, i da se na njega gleda kao na mucenje beba...

Margo, znaci pao je shopingz:) Mi cemo od sledece nedelje...
I mi imamo mali stan, pa cemo za bebu praviti ormaric, a dasku za presvlacenje cemo staviti preko kreveca...Nemamo drugo resenje, iako kazu da to nije bas prakticno, jer se daska posle par meseci ugiba od tezine bebe...Nemamo mesta i za komodu, a ipak vise stvari stane u ormar.
Ja sam se raspitala za prasak...Uglavnom niko ne koristi omeksivac, a deterdzent obican kao i za odrasle...
Carobna,
Tebe bas hoce stalno neke prehlade...cuvaj se...Ne skitaj, ako nisi skroz ozdravila.
Sto se tice svedskih i tetra pelena, ja se nadam da cemo ih mi skinuti sa mesec dana ako sve bude ok (ici cemo kod savremene pedijatrice) pa ih necu mnogo kupovati.

malo smo isli.....taksi tamo taksi vamo......
joj....nagore je sto i nemamo mali stan nego nam je spavaca soba mala i ima neku ostavicu koju moj dragi muz nece da zatvori.......da druga spavaca soba je radionica......mnogo se siri ovaj moj muz......
i ja cu da kupim povijalicu za krevet......

Poslednja izmena:
Margo,ne znam za prašak ali chiccov omekšivač mene guši,nekako mu je težak miris. Dok sam koristila blaže (jeftinije) praškove i pored tri ispiranja,dete mi se osipalo,a onda sam se vratila na jake praškove,bez omekšivača,i dalje sa tri ispiranja i problema nije bilo,a veš je napokon oprano izgledao. Probati obe varijante pa kome kako odgovara, ja samo iznosim svoje iskustvo.
I još nešto,nama su se benkice pokazale kao bacanje para. Nabavite 2-3 pa vidite. Bodi je bio i ostao najkorisniji.

Margo,ne znam za prašak ali chiccov omekšivač mene guši,nekako mu je težak miris. Dok sam koristila blaže (jeftinije) praškove i pored tri ispiranja,dete mi se osipalo,a onda sam se vratila na jake praškove,bez omekšivača,i dalje sa tri ispiranja i problema nije bilo,a veš je napokon oprano izgledao. Probati obe varijante pa kome kako odgovara, ja samo iznosim svoje iskustvo.
I još nešto,nama su se benkice pokazale kao bacanje para. Nabavite 2-3 pa vidite. Bodi je bio i ostao najkorisniji.
Pretpostavljam da koristis papirne pelene (jednokratne)?
U toj kombinaciji bodi i jeste zakon, ko bi se zamajavao s benkicama, i zbog cega. Ali kod pamucnih pelena tebalo bi imati koju benkicu, bar za ove "mame po prvi put" koje ni ne znaju posteno da stave pelenu, pa moze da se desi da bude mokar i bodic i sve, tako meni sestra odrza lekciju, al' kasno, ja vec kupila bodice... z:mrgreen: Videcu kao ide, mozda budem naknadno kupovala benkice... z:hm:

Pretpostavljam da koristis papirne pelene (jednokratne)?
U toj kombinaciji bodi i jeste zakon, ko bi se zamajavao s benkicama, i zbog cega. Ali kod pamucnih pelena tebalo bi imati koju benkicu, bar za ove "mame po prvi put" koje ni ne znaju posteno da stave pelenu, pa moze da se desi da bude mokar i bodic i sve, tako meni sestra odrza lekciju, al' kasno, ja vec kupila bodice... z:mrgreen: Videcu kao ide, mozda budem naknadno kupovala benkice... z:hm:

Nama su benkice pravile problem jer je kao tek rođena beba već bio živahan i čvrst pa se izvlačio i zarozavao benkice. U porodilištu se već, kad ga uviju kao veknicu, batrgao sve dok ne oslobodi bar jednu ruku, pa sam ga zvala Julije Cezar, zbog pelene na jednom ramenu.

zdravo kako ste mi?

citala sam da ste pisali o pranju vesa. ja sam prala normalno na programu za bebe, beli ves naravno na 90 a ostalo na 60 i 40 sve zavisi od materijala. naravno ono sto ide direkt na kozu sam iskuvavala i koristila sam deciji prasak i deciji omeksivac. i sve opeglala lepo i spakovala u kese zalepila da ne ulazi prasina i napisala sta se u njima nalazi da se ne otvara. tako da ko bude uzimao stvari samo treba da zna da cita. sad ako se ospe onda cu uvesti to dodatno ispiranje.mislim da nema potrebe odmah navikavati njegovu kozu, jer necu valjda non stop dodatno ispirati ves kasnije, sve je stvar misljenja.
danas sam isla da kupim grudnjak za dojenje, jao kakva milina kad sam ga obukla da ga probam, kako je udoban samo. ali nije bilo broja za mene, ima jedan da mi je taman ali bas nisam sigurna da ce mi biti taman posle , pa sam narucila broj veci. i sad sam u potrazi za steznjakom isto mi je problem jer ne znam koji broj da uzmem, ne znam koliki ce mi stomak biti posle porodjaja.

o ja sam odlakavila isto ne znam sta cu, a kad obrijem noge i sve ostalo, dlake tako brzo rastu, a za nokte da ne pricam.

pozdravljam vas, cuvajte se zime i leda. i svega ostalog. ja sam danas bila u prodavnici u nabavci za kucu, gledam u spisak, citam sta mi treba i udarim glavom o izdignut prozor od frizidera za meso. tako da sad nosim lepu cvorugu. blamcina zescaz:p

Cao Tina! :cao: E, dobro si me napomenula za steznjak, drugarica mi je rekla da to obavezno uzmem, da je pravi spas za stomak, da se ne osecas kilavo posle porodjaja, a i da se brze stomak vrati u formu. Ja sam isto uzela dva grudnjaka, i prelepu svilenu pidzamu (zgodna za dojenje, sa kosuljom na raskopcavanje). ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back