Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo mene opet sa pitanjem.
Znači, seja mi je u 24 nedelji trudnoće i posle ove šećerne kontrole, za koju tek čeka mišljenje lekara (u januaru joj je tek zakazan pregled povodom rezultata na podnošenje šećera), sada je čeka nov pregled - fetalna kardiografija.
Napominjem da ona ima 43 godine i da je u pitanju druga trudnoća.
(Ja sam ponosna tetka jednog slatkog Alekse!)

Na listi koju je posle poslednjeg pregleda dobila, pise:
"Posteljica na zadnjem zidu, lako povećana količina plodove vode. Srčana akcija pozitivna kao i 4-pupljinski presek srca i izrazi velikih krvnih sudova."

Da napomenem da je u užasnom strahu i panici jer ima veoma uvećanu jetru i u pitanju je rizična trudnoća.
Da li ima razloga za strah?
Molim vas sve koje nešto znate o ovome da mi pomognete da bih je malo smirila.
Pozdrav!

cao ...... sto ste od jutros aktivne.......smo kuckate........
malo joj je veci pocetni secer.....posle koliko vremena je 7,1......

Posle dva sata joj je bio 7,1.
Popila je 100 (nečega) glukoze.
Ne znam šta da joj kažem.
Na Zdravlje ne smem jer nisam dobro potkovana tim medicinskim izrazima pa bi me doktorke "razapele".
Interesuje me čisto vaše mišljenje jer prolazite kroz sve te preglede kao i moja seja...
Hvala malamargo!

U moje vreme toliko pregleda nije bilo.
Ja sam se porodila devedesete i možda sam samo dva puta bila na ultra zvuku.
Tada sam imala dvadeset i neku, pa valjda mi toliko cimaju sestru zbog njenih godina, mada nisu toliko kada je bila u prvoj trudnoći a tada je imala 40 godina...
U svakom slučaju stvarno ste sve sjajne i sjajno je to koliko se dobro slažete na ovom Kutku.:heart: za sve buduće mame...

pogledajte ove slicice bebe u stomaku po nedeljama...http://www.babycenter.com/fetal-development-images-26-weeks
Po njima je beba vec od 27. nedelja skroz dole na grlicu...Stavili su da je od tad stalno glavom dole, ali mene iznenadjuje to sto je beba skroz nisko...Pa kako onda neki nose visoko neki nisko?
Meni je beba sad kao na ovoj slici od 26 nedelja, rekao mi je dr da nije skroz na grlicu, ali je i dalje nisko...Ne kapiram uopste...

ja sam imala problematicnu trudnocu prva tri meseca i isla sam svaki drugi dan kod lekara.....posle kad se sve sredilo jednom mesecno na uz, krvna slika, urin i gvozdje i secer........to su redovne kontrole u trudnoci (sad).......opterecenje na secer sam radla zato sto sam stvarno preterala sa saltkisima i skocio je na 5.8 sto je mnogo........
za ove druge stvari koje si napisala stvarno ne znam sta da ti kazem.........
neka samo slusa lekara.....

pogledajte ove slicice bebe u stomaku po nedeljama...http://www.babycenter.com/fetal-development-images-26-weeks
Po njima je beba vec od 27. nedelja skroz dole na grlicu...Stavili su da je od tad stalno glavom dole, ali mene iznenadjuje to sto je beba skroz nisko...Pa kako onda neki nose visoko neki nisko?
Meni je beba sad kao na ovoj slici od 26 nedelja, rekao mi je dr da nije skroz na grlicu, ali je i dalje nisko...Ne kapiram uopste...

to je jedan od polozaja......ima karlicno to je kad sedi galava je gore i sa strane.....
nemoj da brines sto je je glavica dole meni je isto vec neko vreme i niko ne pravi frku oko toga ..........verovatno je tvoja beba nize spustena u odnosu na normalan polozaj pa je to problem......

Margo,
Kako mislis da joj je veci pocetni secer?4,8 to je normalan,a i ovaj drugi sigurno je posle 2h,dobar je,nasla sam nesto na netu normal je neki kazu do 7,8 a drugi do 9,pa sad u svakom slucaju njoj je 7,1,znaci da nema rizik!Bas cu da pitam ginekol u petak!
Gde si ti ceo dan?:think:

veci od mog........za trudnocu secer ne sme da prelazi 5.0....nije strasno 4.8.....ali treba da se povede racuna da ne predje 5....tako je meni rekla moja dr........njoj je super 7.1......

tu sam......gnjavim se po kuci.......
sta vi radite.......

Poslednja izmena:
Hvala bonzita, stvarno si srce! :heart:
Pošto moja sestra treba da se javi svom lekaru tek u januaru, baš se raspitaj za te rezultate, koliko su te referentne vrednosti.
Još jednom, hvala Ti na brzom odgovoru.
Sve najbolje tebi i tvojoj bebici.

Hvala!Neznam sta da ti kazem za taj drugi problem,volela bih da ti pomognem ali stvarno neznam o cemu se radi,neka slusa docu,i nek se pricuva,neka odmara,bice sve u redu,bebac je vec veliki,stabilizovace se sve,neka ostane pozitivna,ma koliko to tesko bilo,sta nosi decka ili devojcicu?Pozz :cao:

***. ljudi stvarno nisu normalni, pa jel oni znaju da trudnice ne smeju da se nerviraju..grrrrrrrrrrrrrrr...ja proplaka celu trudnocu zbog familije..koji sam ja kreten..a i ti si srce isto.......ko j ebre vredan naseg nerviranja......jaoo bas sam agresivna u poslenjih par dana..imam kontrakcije celu noc i umorna sam ko pas.....cekam da se porodim....ljubim vas sve dragi moji stomaci..:cvet::cvet:
Cao Natasa, cao svima... Meni je juce bio dan za plakanje, jako sam se uplasila. Dizala sam tesko, i na kraju vise nisam mogla da se pomerim. Kad sam sela da se odmorim, bebac je poceo da se pomera, ali ne da lupka kao obicno, nego sam imala osecaj da izvodi kolut napred - kolut nazad. Cak sam u jednom trenutku videla ogromnu izbocinu na jednoj strani stomaka, i posle toga sam primetila da mi je stomak u nizem polozaju nego obicno. Onda me uhvatila panika i plac, muz nije znao sta da radi sa mnom, da li da zovemo babicu, idemo u bolnicu ili sta, to je bilo kasno sinoc. Na kraju je nazvao svekrvu i ona je rekla da ako ne osecam bolove ne treba da brinem, mozda se beba samo namestila u neki drugaciji polozaj nego pre. Tako docekah jutro budna, zakazali smo jutros kod lekara u petak, ja nemam ziva mira, samo sedim, cim ustanem osecam kontrakcije u donjem delu stomaka... :sad2:
Crkavam od straha. Nije moglo kod lekara pre petka... :(

dobro jutro :cao:

ja sam jutros sva nikakva, lose sam spavala nocas.

boleo me stomak nocas, neki tup bol dole :sad2: . sad je proslo, ostao je neki cudan osecaj samo...
ali razmisljam, beba raste, sve se siri, materica se siri...ne mogu takve promene bas bez ikakvog bola ili nelagodnosti da prodju.

jel imao neko takva iskustva, da stomak boli i da prestane sam posle nekog vremena?
Cao Bananice. To zvuci kao one kontrakcije koje ovde zovu "jednostavne", sto ce reci pripremne, a ne prave. Lekari kazu kako je to sasvim normalno, ja sam pocela da ih osecam pre mesec i po. Tup bol i cudan osecaj, malo podseca na ono kad treba da dobijes menstruaciju. Moze da vam se desi da sve te cudne bolove osetite u donjem delu ledja umesto u stomaku. To je jedan cudan osecaj, istovremeno osecate bol i kao da vas neko golica, bol moze i da bude bas jak, pa covek ne zna dal da place ili da se smeje. Ako pokusate da hodate, videcete da vas noge bas ne slusaju, tj kukovi. Ovo je isto sassvim normalno, jer se karlica siri. Ako se ponavlja cesto, ili dugo traje, treba se javiti lekaru, jer postoji terapija. Mene je zabolelo samo jedno vece, bas je bolelo, ali sam iskulirala jer sam znala sta je. Sad mi je smesno kad se setim, ja malo placem, malo se smejem, a muz kleci pored mene i smeje mi se. :lol:

Carobna,
Sto dizes tesko, pobogu?!!!!!
Odj...ih sve i lezi i ne mrdaj! Nije nista strasno sto ti se beba okrenula, meni se to cesto desava, ti kolutovi napred, nazad...Mozda ti je sad guzom dole pa ti je siri taj deo stomaka...Jesi li sigurna da su kontrakcije? Ako samo osecas pritisak u donjem stomaku, to je normalno zbog tezine bebe...Ako imas grceve i ako ti se stvrdnjava stomak, to su kontrakcije...To Bonzita najbolje moze da ti opise...

Lezi do prekosutra i postavi ispod karlice i nogu jastuke da ti beba ne vrsi dole pritisak...

Meni je beba nisko, to mi je preporuceno...Bice to u redu, ali stvarno nemoj vise d se zezas...Lezi i ako imas magnezijum popij...:cmok:

Carobna,
Odj...ih sve i lezi i ne mrdaj! Nije nista strasno sto ti se beba okrenula, meni se to cesto desava, ti kolutovi napred, nazad...Mozda ti je sad guzom dole pa ti je siri taj deo stomaka...Jesi li sigurna da su kontrakcije? Ako samo osecas pritisak u donjem stomaku, to je normalno zbog tezine bebe...Ako imas grceve i ako ti se stvrdnjava stomak, to su kontrakcije...To Bonzita najbolje moze da ti opise...

Lezi do prekosutra i postavi ispod karlice i nogu jastuke da ti beba ne vrsi dole pritisak...

Meni je beba nisko, to mi je preporuceno...Bice to u redu, ali stvarno nemoj vise d se zezas...Lezi i ako imas magnezijum popij...:cmok:
Kontrakcije su, imam grceve. Inace, noge mi strasno naticu, pa probam da spavam sa nogama malo uzdignutim. Zasto u trudnoci ne sme dugo da se stoji?
Sad kad osecam da bebac lupka, to je skroz nisko, i kontrakcije osecam skroz nisko.
Kako su ti rekli da ti je beba nisko, na UZ, ili merenjem materice santimetrom?

Ma hoću samo da kažem, uzmem nekad pa čitam ove vaše postove, trudnjačke i časna reč, treba ovo objaviti kao lek i melem za ovu arogantnu, nepravednu, agresivnu... svakidašnjost. Pa toliko pozitivizma, vedrine, ljubavi... da je milina "prošetati" vašim postom. Ja nisam trudna, ali sam pristalica da ova zemlja povrati ugled kada je u pitanju natalitet i imam svoju decu, hvala Bogu.
Sačuvajte svoj optikmizam, divne ste! I nemojte se opustiti. Ostanite odgovrne u svakom pogledu. Kao što odlazite da utltra zvuk, na kontrole, mislite SADA na budućnost svoje dece. Neću da vam popujem, zna se kako se to radi. Veliki poljubac, a ja ću opet da svratim da vidim čija je beba došla na svet : ))) i da čestitam, narafski!

Hvala Betty! :cmok: :bye:

drage moje, evo i mene, da vidim kako ste i da vas pozdravim... ja sam super, 17 sam nedelja, ugojila sam se nepuna 2kg. stomak mi se tek nazire, ali dr kaze da je sve ok, beba lepo napreduje i raste. radim po ceo dan, vikendom izlazim i svima bi pozelela ovakvu trudnocu!!! ne svracam cesto na nas kutak, pravo da vam kazem, uvek se ubedacim i uplasim od vasih silnih analiza, gvozdja, secera, ovoga, onoga... imam ponekad nizak pritisak, dr mi je rekao da je to normalno u trudnoci i kada osetim slabost, slobodno da popijem casu crvenog vina. inace ne podnosim vino, ni bilo sta alkoholno,ali mi pomaze. svake 4 nedelje kontrolisem krv i urin i to je sve. sve vas puno poz i cmokimo moj bebac i ja :)

Ja sam sad 27-ma, po ovome bi trebalo da se moja beba sad okrenula glavom na dole. Ovi moji imbecili doktori ni na jednom UZ nisu rekli niti napisali kako je beba postavljena.
Buni me to sto osecam pokrete bebe skroz nisko, ako je beba glavom na dole, onda bi trebalo da pokrete osecam gore kod pupka, gde su nogice i rukice? :dontunderstand:

Carobna,
Odj...ih sve i lezi i ne mrdaj! Meni je beba nisko, to mi je preporuceno...Bice to u redu, ali stvarno nemoj vise d se zezas...Lezi i ako imas magnezijum popij...:cmok:
Hvala na podrsci, Angi. :zag:
Renoviramo ovde, pravimo kuhinju, juce smo kupili namestaj i tako... Ne mogu da gledam muza kako se sam muci, a ostali odjednom dobiju napad bolova u ledjima, ili prosto moraju pod hitno nesto da odgledaju na TV kad nesto treba da se radi...
I tako, ko y... trudnicu u 6. mesecu.
Jastuke ispod karlice i nogu... To cu da uradim, hvala. :heart:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back