Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au..Pa jel mozes da zaspis izmedju tih ustajanja nocu? A ja mislila da ja idem cesto. Nocu idem jednom, retko dvaput...Ai kako brzo ovaj mali raste, pridruzicu ti se u trckaranju uskoro:)
Radis li Kegelove vezbe za jacanje karlicnih misica? Ja radim...to je obicno stiskanje misica ispod besike. Ukucaj na google, naci ces kako ide...Ja ih radim dok leskarim...Bitno je da se ne opuste...

Danas sam bas jela dostanekih pralina, a ujutro vadim krv...:whistling:

Ma zaspim kao bebica,ima noci kad mi zasmeta kad ustanem,posle se tako unervozim i nema sanse da zaspim skoro ali srecom je to retko !I ti ces uskoro kao ja :lol:
Neradim te vezbe,a cula sam da su dobre,trebalo bi,videcu :think:
Nevalja slatko :nono: i nesmes vodu posle ponoci .
Ja nocu kad ustajem da piskim,obavezno pijem vodu i pravac kuhinja (srecom ne vuce me za hranom,slatko)pojedem nesto od voca,grozdje ili hladnu breskvu,ili jabuku,i bas mi prija,osvezi me;jer u poslednje vreme puno mi je vrucina,kazu normalno u trudnoci,spavam sa otvorenim prozorom,i bas prija.Eto odala sam vam moju tajnu!

Evo i mene:)
Rezultati urina su mi dobri,i urinokultura mi je sterilna :super::super: znaci nemam nikakvu urinarnu infekciju,sad sam mirnija,bolje sto sam proverila i to,A bebac neprestaje da me sutira,nemogu da idem da piskim i tad me lupka :hahaha::hahaha: a da ,u toalet idem na svakih 10min,bas osecam da je otezao bebac :mrgreen: ljubi ga majka!
A da,da vam se pohvalim,sestra mi bila kod ginekol,sad je u 10ned i 5dana,bebac je napredan,ima 5cm,ljubi ga tetka :cmok::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
Tanja javi nam rezultate,kolika ti je beta?:bye:

Margo,

Kako je bilo u setnji?Jer si nasla nesto zanimljivo za bebca?Znam da ne kupujes jos ali te pitam onako ,nesto interesantno jer ima?
sad sam usla u kucu......
eto vidis da ti je rezultat ok.......
znaci dve bebe.......:klap:
nismo ni isli da gledamo stvari za bebca...morali samo kod mog brata u firmu.......

sad sam usla u kucu......
eto vidis da ti je rezultat ok.......
znaci dve bebe.......:klap:
nismo ni isli da gledamo stvari za bebca...morali samo kod mog brata u firmu.......
Da rezultati su dobri,hvala bogu,lakse mi je sad:whistling:Ti kasno spavas,i moras malo da odmaras,razumem da moras da radis ali gledaj i sto vise da odmaras,ja nista neradim sad,lezim stalno,samo toalet i frizider,i opet sam umorna...:roll:
Cime se bavis,koji posao je u pitanju?

по УЗ је био јуче, тако да ни то није правило...

Ko zna kad cu se onda ja poroditi :think: ,ovako na prvom utrazvuku su rekli termin 12marta,a ginekolog kaze da je do oplodjivanja doslo 19juna i znaci termin mi je 19marta po njegovom,a ja racunala po ned od posled menst do 19marta to je 41ned i 3-4dana,ali kad je kod tebe tako ja cu izgleda preci i 42ned :aaa: valjda necu,znaci nema pravila,kad je beba spremna izacice.

beba zna kad joj je vreme :)
ja sam samo pitala jer su mojoj drugarici strogo racunali po poslednjoj menst 40 nedelja pa joj na silu izazivali porodjaj pa je namucili sacuvaj Boze,a uopste nisu gledali po UZ
po toj racunici je i moja mama bila Georgina jer je mene rodila u 42,5 nedelji :)

Tina ns, sto se tice vadjenja krvi o kome si pricala, ja sam to radila u prvoj trudnoci, i meni su rekli da se to zove opterecenje na secer...ide ovako, prvo ti izvade krv i vene, onda popijes tu glukozu, u pocetku nije strasno al pri kraju ti se bas smuci...gledaj da se nikako ne ispovracas jer ces morati sve ispocetka...idi setaj, pricaj sa nekim, samo nemoj da mislis o tome da ti je muka...koliko se secam posle ti vade krv posle sat vremena i jos dva puta na pola sata...to vade iz prsta, tako da nije strasno....

Vidim da sete pricale o porodjaju i eiduralu...hocu samo da znate jednu stvar...kao st ni svaka trudnoca nije ista ni svaki porodjaj nije isti...moja mama je super prosla na oba porodjaja(samnom i mojom sestrom), bolove imala zadnjih sat - dva i ona iskreno kaze da porodjaj nije nista strasno...ja sam bolove imala 6-7sati pre nego sto sam otisla u bolnicu a primili su me sa dva prsta otvorenu...jos jedno 4-5sati bolova a bila sam samo cetiri prsta otvorena...epidural nisam dogovorila unapred jer sam htela prirodno da se porodim, imala sam ludu srecu da mi je epidural ponudila sestra koja radi u bolnici jer je ostao od jedne porodilje kojoj nisu stigli da daju...verujte mi posle 12sati bolova(kontrakcija) koje su bile na manje od 2minuta i otvorena 4prsta(znaci veoma daleko kraj porodjaja) zahvalila sam bogu kada su mi dali epidural...posle toga porodjaj je trajao jos jedno 5sati...i pored epidurala sam odlicno osetila sve "cari" poridjaja...

Dobro jutro svima...
Kako ste danas? Ja isla da vadim krv, pa jedva cekam rezultate danas popodne.

Enna,
Znaci ti si dobro prosla sa epiduralom...Skupljam iskustva:)

Da li neko od vas ima onaj jastuka za trudnice i dojenje? To je neki veliki jastuk koji koristis kad spavas i posle je kazu zgodan za dojenje. Kazu da u Aksi ima za 1700din. Mnogo je ali ga svi hvale, bar na netu, ne znam nikog ko ga ima. Da li zna neko gde ima jos da se kupi, JEL iIMa jeftinije?

Jos jedno pitanje...Da li neko koristi pojas za trudnice i koji? Beba mi je nisko pa mi je sestra preporucila pojas ali ona ima neki los.

a joj sad me poplasite, nisam se bojala dok mi niste rekli da je grozno,ali imam jos nedelju dana da se opustim. mislim sta sve nece izmisliti. javljam vam kako sam prosla ali ima jos vremena do petka. inace kada sam bila ranije u toj laboratoriji da vadim krv, jako su mi se svideli, bas su nezni, vadila sam kod njih krv isto zbog trudnoce i taman pomislim kako sam porasla i vise se ne bojim:hahaha:. a kada sam vadila krv u bolnici na daunov sindrom, tu mi je doktor, pravi doktor, napravio masnicu na ruci koju sam nosila dve ipo nedelje, zamislite kakav doktor, bolela me ruka sve do vrha nokta kad mi je zabio iglu neku debelu. i od tada razmisljam kako ce me onda tek poroditi:dash:. moja mama je medicinska sestra i kaze da imam odlicne vene a taj doktor je rekao da su bas lose, vise verujem svojoj mamici:)

Tina,nemoj da se plasis.Svakom se od nas se desilo da bar jednom dobijemo krvni podliv od vadjenja krvi.Ti si prosla super.Meni je jedna sestra u privatnoj klinici probusila venu i bila mi je crna ruka od korena do lakta:dash:.I jedva mi se povuko krvni podliv.Morala sam da nosim zavoje i da kvasim ruku non stop nebi li se ta izlivena krv povukla.Mogla sam ladno da ih tuzim i oderem ko jarca,ali nisam:otkacio:.Daleko im lepa kuca.
Stavi malo hladne obloge na to mesto ili kockicu leda. Meni su uvek lepo nalazili venu,ali na porodjaju,majko moja kroz pakao sam prosla.Valjda se od naprezanja i kontrakcija skupise i nikako da mi izvade krv.Izboli su me zivu u obe ruke i bila sam ko narkoman.Jedva nesto malo krvi izvadise.Ma ne ponovilo se:cry:

ја се вратила са контроле... бебино срце и даље лепо куца (идеално, око 140!), притисак нормалан, све остало у реду...
видела сам и бабицу која ради код мог чика доктора, којој је термин 23. још се није породила ("а доле сам зацементирана"), она исто каже да је све ок ако се беба помера... тако да ја сам опуштена...
поздрав свима

ma treba da si opustena, trudnoca se kao racuna od zadnje menstuacije, i to bas zbog toga sto se ne zna dan oplodnje, sta znas mozda si tog meseca imala neki manji poremecaj pa si zatrudnela tek 20. dana ciklusa, to moze da se desi, nikad niko ne zna sigurno kad su mu plodni dani, samo teoretski. ja se ne brinem oko porodjaja,sve ce da bude prirodno, kad krene nema povratka.
jel znas koliko ti je teska beba, nabitnije je da ne poraste puno.

Dobro jutro svima...
Kako ste danas? Ja isla da vadim krv, pa jedva cekam rezultate danas popodne.

Enna,
Znaci ti si dobro prosla sa epiduralom...Skupljam iskustva:)

Da li neko od vas ima onaj jastuka za trudnice i dojenje? To je neki veliki jastuk koji koristis kad spavas i posle je kazu zgodan za dojenje. Kazu da u Aksi ima za 1700din. Mnogo je ali ga svi hvale, bar na netu, ne znam nikog ko ga ima. Da li zna neko gde ima jos da se kupi, JEL iIMa jeftinije?

Jos jedno pitanje...Da li neko koristi pojas za trudnice i koji? Beba mi je nisko pa mi je sestra preporucila pojas ali ona ima neki los.
Javi rezultati kakvi su.
Ja imam taj jastuk,kupila sam ga pre mes dana,ali ga jos nisam isprobala,moram jos jednu dve navlake da kupim a ovu cu da cuvam kad bebac dodje!To je kao polu mesec,a i savija se pa ispada kao pravi jastuk,znaci moze da sluzi za trudnice za stomacic(jedna strana kod stomacica a druga iza ledja),tako je udobnije,a i za dojenje ,napravi se polu mesec jedna strana iza ledja druga kod stomaka,tako da je i bebi i mami udobno,i posle kad je vece beba od 7-8mes stavi se u tom polu krugu da lezi ili sedi,mislim da je bas dobra stvar,ja sam ga platila nesecam se bas mislim da je bio 35e ili 40,nisam sigurna,a inace sam gledala neke na netu,papreno su skupi!Kod nas sigurno mogu da se nadju jeftinije!Za pojas neznam,ali ti ces morati,jer ti je beba nisko,lakse ce ti biti .:bye:

ja se ne brinem oko porodjaja,sve ce da bude prirodno, kad krene nema povratka.
jel znas koliko ti je teska beba, nabitnije je da ne poraste puno.

Beba ce da poraste koliko ona hoce i nema tu velika/mala.Najbitnije od svega je da ti je dete zivo i zdravo i da porodjaj bude ok,a tezina nije bitna.Ako se bojis da ce da te pocepa ako bude velika - ima da te secnu 90% bez obzira kolika je i onda i nije bitna tezina/velicina osim ako ne poraste do 5kg e tad je malo zeznuto,ali opet nije strasno. Pitaj muza koliko je imao kad je rodjen pa uporedi sa svojom tezinom po rodjenju i to je to. Ne moze da bude ni veca ni manja od srednje vrednosti tezine vas dvoje;):bye:

Moj bebac mi se danas javio samo jednom sa dva lupknja pre par sati...Jako sam zabrinuta...:(Kako prolaze sati sve vise...Svaki dan lupka i ujutro i kad jedem...Ne prodje vise od dva sata...Da li se i vama to desavalo?

Inac, krvna slika mi je odlicna, gvozdje 23! Mora da je od ekstrakta kprive, ja sam uvek bila na granici anemije a u trudnoci mi bolja krvna slika.

Moj bebac mi se danas javio samo jednom sa dva lupknja pre par sati...Jako sam zabrinuta...:(Kako prolaze sati sve vise...Svaki dan lupka i ujutro i kad jedem...Ne prodje vise od dva sata...Da li se i vama to desavalo?

Inac, krvna slika mi je odlicna, gvozdje 23! Mora da je od ekstrakta kprive, ja sam uvek bila na granici anemije a u trudnoci mi bolja krvna slika.

Angi ne brini draga desava se to! Ima dana kad su bas aktivni i dana kad im nije nidocega osim do lalanja! :ok: :mrgreen: samo se ti ne brini... :heart:

Elem devojke meni je u Becu bilo ok, lepo... nakupovala sam se, videla svakoga koga sam htela i eto vratih se ali sam se zadrzala u Bgu jos... :whistling:
Isla sam vozom, 11h put ali mozes i da se rasiris i spavas i citas i ustanes do WCa i do restorana... ma milina! :D

Vidim da ste o svemu i svacemu pricale... drago mi je da se sve tako lepo provodimo i da tenzije koje smo imale dal su nam malisani dobro itd polako ali sigurno prestaju i da smo sad sve opustenije! :mrgreen:

CMOK od Maki i mene... :cmok:

moja beba je malo mirnija zadnja dva dana.....sto moj muz kaze kakvo je vereme svima se spava pa i bebci........

angi
i meni se to desavalo, isto sam bila zabrinuta ali sutradan se opet javi i nadoknadi to sve sto se nije pomerala. ali sto vise iscekujes da se javi to ce ti biti gore, opusti se bitno je da se malo javila, ti si 19 nedelja ona ima prostora da se pomera i da to ne osetis. tako da ne brini se. meni se bas nedavno to desilo spavala sam sa rukom na stomaku.

Sta se radi zenske?
Meni se tako spavaaaa!Popodne me boleo stomacic,prala sam kosu nad kadom,i pocnu mi kontrakcije od tog polozaja,strasno,odmarala,posle neki prijatelji dosli da poludis,nevolim kad mi je lose a neko mi bane tako :otkacio: A i ni ja nesto neosecam danas bebca :( sutra ce valjda da bude aktivniji :think:

Kockice-nedostajala si nam,kako se sad osecas?Jer ti se javlja Martica?Posalji nam slikice onoga sto si kupila!

Sta se radi zenske?
Meni se tako spavaaaa!Popodne me boleo stomacic,prala sam kosu nad kadom,i pocnu mi kontrakcije od tog polozaja,strasno,odmarala,posle neki prijatelji dosli da poludis,nevolim kad mi je lose a neko mi bane tako :otkacio: A i ni ja nesto neosecam danas bebca :( sutra ce valjda da bude aktivniji :think:

Kockice-nedostajala si nam,kako se sad osecas?Jer ti se javlja Martica?Posalji nam slikice onoga sto si kupila!
aman....sto peres tako kosu....peri stojeci......nemoj da se zazas.....:nono:

aman....sto peres tako kosu....peri stojeci......nemoj da se zazas.....:nono:
Sledeci put cu to raditi stojeci :hahaha::hahaha:
Ma znam da nevalja,ali navikla sam tako,operem tako kosu,pa posle udjem da se istusiram,ali izgleda da nesmem vise :( e jadan moj muzic trckarao oko mene,nervirao se,i dobro se uplasio,kad mi se malo smanjile kontrakcije on ode do cvecare kupi mi tri ruze plave zna da ih obozavam :zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back