Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde sama ili u dvokrevetnoj sobi mora obavezno da ima kupatilo,i najvise dva kreveta ,ne vise,al nisam znala da u porodiliste svaka soba nema kupatilo :think: cudno!
Ja sam prosle god imala neku operac,bolnica je u parizu blizu ajfelove kule,prozor je gledao prema njoj,znaci uzasno je skupo (kao 20puta dnevno od dnevo u mojoj klinici) ali je kao u nekom super hotelu(ako imas socijalno,nesto malkice se placa) i doktori kao i sestre su im :ok: nemam primedbi (zao mi je sto se tamo neporadjam)ali ova klinika mi je na 5min od kuce a ono ako ima guzve kao sto je uvek treba ti za 4km do sat vremena,a kad je hitno neznam kako bih izdrzala dok nestignemo..
Angi ,
vidis kako vreme brzo prolazi,nedelja po nedelja i docice bebac:mrgreen:

Gde li nam je kockica?:think:

Što je to dobro! U Frontu imaš 7-8 soba na jedno kupatilo! U sobi u proseku 3 porodilje, a kupatilo sa 3 tuš kabine, pa ti sračunaj!!!

Malamargo,

Nisam razumela sta si radila u Visegradskoj a sta u Frontu? Ja mislila da ti je ovo prvo dete

u visegradskoj prvi spontani.....u frontu drugi i letos sam lezala zbog krvarenja......
kako sam cula i videla osoblje u visegradskoj te tretira kao stoku.....u frontu je skroz druga politika......pre je i u frontu bilo tako ali u zadnje vreme se promenilo........

Tanja, gde si se porodila?
Opisi molim te iskustvo sa epiduralom, posto ja razmisljam o tome...
Moje dve drugarice su se tako porodile i prezadovoljne su...ne razumem ljude koji pljuju epidural, kao one bi da osete bolove?! Pa sa epiduralom si svestan svega, samo te manje boli i vidis svoju bebicu isto cim izadje:)

Angi,
Ja nepljujem epidural,ono je moje misljenje i mislim da imam pravo da kazem,a i svako odlucuje kako ce se poroditi,mozda je bolje sa tom anestez ali ja nezelim tako,iskustva su razlicita i svako bira...Pozdrav

Ja sam bas cula za Front da su uzasno neljubazni iz vise primera mojih drugarica...Ni za Visegradsku nisam cula sve najbolje...tako da je to sve kako ti se zalomi...

Kazu da su najljubazniji na Zvezdari...

Ja sam bas cula za Front da su uzasno neljubazni iz vise primera mojih drugarica...Ni za Visegradsku nisam cula sve najbolje...tako da je to sve kako ti se zalomi...

Kazu da su najljubazniji na Zvezdari...

Baš tako, kako ti se zalomi! Zavisi od smene! Ja sam imala babicu koja stalno obilazi porodilje i pita da li neka ima nešto da pita, dok je bila neka nadrndana da nisi smela ni da je pogledaš, ada te ne ispljuje!

Bonzita,
Ma i meni je frka za epidural zbog nekih losih stvari koji u pojedinim slucajevima mogu da se dese...da se beba namuci ili da tebi nesto u kicmi...brrr

Samo kazem da nije razlog da se epidural ne uzme to sto neko HOCE da oseti bolove, nego upravo strah od rizika epidurala...Da ne postoji ama bas nikakav rizik, pa sve bi zene to uzimale...Ko je lud da odbije? To je kao da insistiras da ti vade zub bez anestezije...

Bonzita,
Ma i meni je frka za epidural zbog nekih losih stvari koji u pojedinim slucajevima mogu da se dese...da se beba namuci ili da tebi nesto u kicmi...brrr

Samo kazem da nije razlog da se epidural ne uzme to sto neko HOCE da oseti bolove, nego upravo strah od rizika epidurala...Da ne postoji ama bas nikakav rizik, pa sve bi zene to uzimale...Ko je lud da odbije? To je kao da insistiras da ti vade zub bez anestezije...

Neke zene i sa epidual osete bolove,znaci kako ko ima srece,a neke ne osete nista kao tanja,ja hocu sve da osetim,ali podrzavam sve vas koje se odlucite za anesteziju,opet kazem svako treba da postuje tudju odluku,nismo svi isti i nisu sve trudnoce iste,mazda cu morati na carski pa eto prespavacu ceo porodjaj,neznamo jos kako ce koja proci,a mozda se i ja predomislim do marta i odlucim za taj epidural,,videcemo...Da epidural nosi sa sobom rizik,to svi mi znamo,ali nadam se da se ti rizici malo desavaju....:bye:

Neke zene i sa epidual osete bolove,znaci kako ko ima srece,a neke ne osete nista kao tanja,ja hocu sve da osetim,ali podrzavam sve vas koje se odlucite za anesteziju,opet kazem svako treba da postuje tudju odluku,nismo svi isti i nisu sve trudnoce iste,mazda cu morati na carski pa eto prespavacu ceo porodjaj,neznamo jos kako ce koja proci,a mozda se i ja predomislim do marta i odlucim za taj epidural,,videcemo...Da epidural nosi sa sobom rizik,to svi mi znamo,ali nadam se da se ti rizici malo desavaju....:bye:

Moja doktorka se porađala dva puta na carski sa epiduralom, tako da i takav porođaj ne mora da se prespava! I meni su sa Mihajlom bili zakazali carski isto na epidural, pošto doktorka ne voli da se prenese termin zbog plodove vode, ali su mi bolovi počeli noć pre zakazanog carskog!

Malamargo,

U kojim mesecima si imala spontane? Sto se sad vise ne cuvas posle takvih iskustava?

Ti rece da ces jos da radis?! Razmazi se sad i uzivaju trudnoci...Nemoj da rizikujes:heart:

u 6-oj i 8- oj nedelji.....drugu trudnoicu su me odmah strpali u krevet i kljukali hormonima i bila sam u panici.........cuvam se......ali radim stvari koje mi prijaju.......sve je ok tako da nema razloga da panicim....cak i kad sam krvarila trudila sam se da budem sto mirnija.....zbog bebca.....prva tri meseca sam radila kad sam mogla mnoge poslove sam otkazala.....lagani tempo......5-ti mesec nista nisam radila jer i on moze da bude rizican......sad cu opet po malo da raduckam.....moram da radim jer samo ja zaradjujem a sam sam svoj gazda tako da mogu da kilavim kako mi se hoce........ dosta mi muz pomaze oko svega....kucu nisam spremila od kad sam saznala da sam trudna.....malo radim, malo se setkam, uzivam......

Ja nemam strah od epidur.vec zelim prirodan porodjaj da imam,da osetim,zelim da dozivim rodjenje mog deteta na taj nacin,prirodno,ali necu da se raspravljamo oko toga bitno je da sa trudnocama do kraja bude sve kako treba svima nama pa kako se ko odluci i kako misli da ja bolje za njega tako ce da uradi,i sto je najbitnije da bebac bude dobro da se nemuci i da ga sto lakse i brze donesemo na svet a i mi mame da budemo dobre:)

Poslednja izmena:
Moja doktorka se porađala dva puta na carski sa epiduralom, tako da i takav porođaj ne mora da se prespava! I meni su sa Mihajlom bili zakazali carski isto na epidural, pošto doktorka ne voli da se prenese termin zbog plodove vode, ali su mi bolovi počeli noć pre zakazanog carskog!

Pa to je super sto ako mora carski ,moze sa anestezij a da si budan,nisam znala :think:

Ja nemam strah od epidur.vec zelim prirodan porodjaj da imam,da osetim,zelim da dozivim rodjenje mog deteta na taj nacin,prirodno,ali necu da se raspravljamo oko toga bitno je da sa trudnocama do kraja bude sve kako treba svima nama pa kako se ko odluci i kako misli da ja bolje za njega tako ce da uradi,i sto je najbitnije da bebac bude dobro da se nemuci i da ga sto lakse i brzo donesemo na svet a i mi mame da budemo dobre:)
slazem se sa tobom i sto se tice epidurala......

Samo ramenjujemo misljenja.. Do sada sam cula da se trudnice ne odlucuju na epidural samo iz razoga jer se plase rizika ili eventualno sto se negde placa. Ti si prva koja kazes da se ne plasis, ali neces jer hoces da osetis nesto, sto ne bi sa epiduralom...Moram da priznam da mi i dalje nije jasno sta moze da se oseti osim uzasnih bolova, ali dobro, to je tvoj stav...

Ako budem morala na carski, nadam se da ce moci spinalna anestezija pa da budem svesna. Bas bih volela odmah da vidim moje bebce i cujem pri plac:) Evo ga, bas se javlja, lupka me...:p

Samo ramenjujemo misljenja.. Do sada sam cula da se trudnice ne odlucuju na epidural samo iz razoga jer se plase rizika ili eventualno sto se negde placa. Ti si prva koja kazes da se ne plasis, ali neces jer hoces da osetis nesto, sto ne bi sa epiduralom...Moram da priznam da mi i dalje nije jasno sta moze da se oseti osim uzasnih bolova, ali dobro, to je tvoj stav...

Ako budem morala na carski, nadam se da ce moci spinalna anestezija pa da budem svesna. Bas bih volela odmah da vidim moje bebce i cujem pri plac:) Evo ga, bas se javlja, lupka me...:p

Naravno da se plasim malo,pobogu prvi put cu se poradjati,izdrzacu,necu biti jedina koja se tako poradjala,neumire se od bolova,a imacu i sjajne doktore oko mene kao i podrska muza, pomocice mi...
Super za bebca samo neka lupka :cmok:

Imamo mi dosta do toga sto ti kazes,ali polako :whistling:
Videla sam juce u katalogu sto nam je babica dala kutiju sa poklonima,ima kadica za bebu,sa nogicama ali se sklapa,i odozgo ide kadica,i ima crevo ima zatvarac odvije se da iscuri voda ,moze kasnije ispod tusa da se koristi,strava je,koristi se od rodjenja do 12mes...ne zauzima previse prostora...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back