Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislila sam i ja da budem sama u sobi ali sam odustala....bolje da cuvam parice za bebu...kad sam razmislila sta sve moram da platim....brisevi za muza jer hoce da bude na porodjaju, prisustvo, mozda cak i porodjaj......nesto mi je ispalo mnogo....
koliko se ostaje u bolnici posle porodjaja kod tebe?

Margo,

Super za bebca,samo neka oni nas sutiraju,a mi cemo da uzivamo :mrgreen:
Da,on bi bas voleo decaka,kad mu spomenem devojcicu malo se promeni,bice malo razocaran ako je Emma to znam ali boze moj sta je tu je,nemozemo ga sad promeniti,sto on kaze bitno je da ti i bebac budete dobro,ako nije sad bice drugo ;) Meni je svejedno,samo da sve prodje kako treba i da nam bebac dodje kuci!Ja nesto razmisljam,pricala sam sa mojom mamom,ona se isto poradjala bez epidu.mislim da cu i ja tako,porodjaj je normal stvar,9mes nosis tvoju bebicu i sto kaze suza i moja mama sa osmehom treba da udjes u porodiliste i doneses ga na svet kao sto su nase majke i babe i prababe to radile,i sve je bilo u redu,nista im ne fali,normalan porodjaj bez ikakve anestezije,normalno da boli ali prirodan porodjaj i treba osetiti i proci kroz sve sto je vezano za tvoju bebu :ok: al opet svako odlucuje kako misli da je najbolje za njega...nemoj da me neko pogresno shvati i da se ljuti ,mozda gresim ali to je moje misljenje....mozda se do marta promenim i odlucim za anestez.(sto neverujem)ali za sad je ovako...

Poslednja izmena:
sto se tice tusiranja ja sam namestala vodu po osecaju.......iznenadila sam se na pocetku kad sam videla po stelovanju cesme da se tusiram skoro hladnom vodom....ali mi je takva odgovarala...sad se tusiram malo toplijom.....malecki bira.......

slazem se sa tobom i ja cu prirodno........ceo zivot znam da porodjaj boli i meni to ok....ne poradja se svaki dan a i moja mama i sve moje drugarice koje su se porodile prirodno kazu da nije strasno i da je neverovatno iskustvo.............spremna sam.....kazu kako ti se mama porodila tako ce i tebi biti....ne znam koliko ima istine u tome ali ako je tako onda cu ja super da prodjem....mog brata je mama rodila za 1,5 sat a mene za 15min.......ni ona se nije ugojila u trudnoci i ako je vec bila u godinama......sad me tesi sto sam jako malo dobila na tezini.......

mislila sam i ja da budem sama u sobi ali sam odustala....bolje da cuvam parice za bebu...kad sam razmislila sta sve moram da platim....brisevi za muza jer hoce da bude na porodjaju, prisustvo, mozda cak i porodjaj......nesto mi je ispalo mnogo....
koliko se ostaje u bolnici posle porodjaja kod tebe?

Kakvi si to brisevi?Ovde se ne placa prisustvo oca ili nekog od rodjaka,mame ili sestre...to je normalno da neko prisustvuje,a i tako nemogu da zamene bebu,toga se ja najvise plasim !
Babica kaze duplu sobu socij placa sve,a ako si sam u sobi 60e dnevno(to je cena moje klinike,inace zavisi negde je jeftinije a negde skuplje)to soc ne pokriva,to ide iz naseg dzepa,za normalni porodjaj se ostaje 5dana na klinici a za carski 7dana.Koliko kosta kod nas porodjaj?Jer socij nesto placa?

Kakvi si to brisevi?Ovde se ne placa prisustvo oca ili nekog od rodjaka,mame ili sestre...to je normalno da neko prisustvuje,a i tako nemogu da zamene bebu,toga se ja najvise plasim !
Babica kaze duplu sobu socij placa sve,a ako si sam u sobi 60e dnevno(to je cena moje klinike,inace zavisi negde je jeftinije a negde skuplje)to soc ne pokriva,to ide iz naseg dzepa,za normalni porodjaj se ostaje 5dana na klinici a za carski 7dana.Koliko kosta kod nas porodjaj?Jer socij nesto placa?

Ovde se, Bonžitice, sve živo plaća!
Hvala vam na lepim rečima i podršci! Čula sam se sa doktorkom, rekla joj i za test i za sekret (meni se, Bonžitice, javlja baš isto kao tebi)! Rekla je da je to normalno, zbog veće količine krvi u materici (tako sam je ja, laik, razumela)! Takođe sam, po njenom nalogu išla i dala krv za beta i rezultati su danas posle 18h! Jedva čekam! Rekla mi je doktorka da joj odmah javim!

Da,da,to nam je od boga dato,da imamo tu moc da nosimo,osetimo i donesemo na svet jedan novi zivot...i to sigurno boli ali to je neverovatno iskustvo...izdrzi se i sve se zaboravi kad ti daju mali zamotuljak :lol: jedva cekam!I moja mama se lako poradjala,prirodno,nisu je ni jednom sekli,nadam se da cu i ja dobro proci...

Ovde se, Bonžitice, sve živo plaća!
Hvala vam na lepim rečima i podršci! Čula sam se sa doktorkom, rekla joj i za test i za sekret (meni se, Bonžitice, javlja baš isto kao tebi)! Rekla je da je to normalno, zbog veće količine krvi u materici (tako sam je ja, laik, razumela)! Takođe sam, po njenom nalogu išla i dala krv za beta i rezultati su danas posle 18h! Jedva čekam! Rekla mi je doktorka da joj odmah javim!
Super,drago mi je zbog tebe,javi kad uzmes rezultate :cmok::heart:
Ne brini,vidis da nije nista opasno za sekret,procice brzo,to je ona krv sto se zadrzala u materici,jer bi u ovo vreme trebalo da dobijes,ali posto je doslo do oplodjivanja materica se cisti od te krvi(tako su meni objasnili ovde)to u stvari nije krv vec sekret,samo se ti nama opusti i uzivaj nam i javljaj se cesce :kiss:

Super,drago mi je zbog tebe,javi kad uzmes rezultate :cmok::heart:
Ne brini,vidis da nije nista opasno za sekret,procice brzo,to je ona krv sto se zadrzala u materici,jer bi u ovo vreme trebalo da dobijes,ali posto je doslo do oplodjivanja materica se cisti od te krvi(tako su meni objasnili ovde)to u stvari nije krv vec sekret,samo se ti nama opusti i uzivaj nam i javljaj se cesce :kiss:

Hvala ti , puno! Čim se budem čula sa doktorkom, javljam vesti! A koliko sam uspela da pohvatam sve, ti ćeš se poroditi prirodno! Jesi li razmišljala o epiduralu? :think:

da provrere da li je otac zdrav.... grlo, nos, stolica, i mislim krv.......kao za sanitarnu knjizicu......analize vaze 7 dana......znaci ponavljaju se......prisustvo oca je 200e a dan u apartmanu je 75e......porodjaj se ne placa sa zdravstvenom knjizicom.......

Hvala ti , puno! Čim se budem čula sa doktorkom, javljam vesti! A koliko sam uspela da pohvatam sve, ti ćeš se poroditi prirodno! Jesi li razmišljala o epiduralu? :think:

Razmisljala sam,ali bi ipak volela prirodno,hocu sve da osetim sto je vezano za moju bebu,izdrzacu :sad2: ,muz mi se buni,nezeli da se mucim :hahaha::hahaha: a kad mu kazem idi ti na moje mesto,on ce ja sam najtezi deo odradio,sad ti,ehhh muskarci,bice samnom na porodj,ako se ne onesvesti tamo :hahaha::hahaha::rotf::rotf:

da provrere da li je otac zdrav.... grlo, nos, stolica, i mislim krv.......kao za sanitarnu knjizicu......analize vaze 7 dana......znaci ponavljaju se......prisustvo oca je 200e a dan u apartmanu je 75e......porodjaj se ne placa sa zdravstvenom knjizicom.......

Strasno!!!Pa ovi nasi nisu normalni,koje cene,kazu natalitet mali a oni podigli cene,pa ajde neko da se odluci da radja decu :otkacio: ,tuzno je sto smo takva zemlja :dash: drago mi je sto sam dosla ovde, inace ....
A koliko kosta porodjaj jer je skupo?

Caos!
Da se pohvalim, danas sam usla u 19.nedelju, tj. peti mesec:)
Upravo sam dosla iz Doma zdravlja, vratili me jer dr ne prima vise!:otkacio: Pizidim od naseg zdravstva. Gospodja je pocela da radi kasnije, puna cekaonica trudnica...A ja dosla samo da joj dam papire od mog dr da mi zakaze komisiju...moracu da idem sledece nedelje kad nije za trudnice i verovatno da cekam dva sata...A ranije u terminu za trudnice nije bilo guzve...Ali da se ne nerviram oko gluposti...

Tanja,
Cestitam za dve crtice:) Dobro nam dosla.

Vidim da se prica o porodilistima. Da li neko zna koliko se placa u dvokrevetnoj sobi u Visegradskoj? Apartman sama sigurno necu, mislim da je oko 5000dnevno, ali me ovo privlaci jer ima svoje kupatilo.

Ja sutra vadim krv...Bas me zanima da li mi je gvozdje palo...

Strasno!!!Pa ovi nasi nisu normalni,koje cene,kazu natalitet mali a oni podigli cene,pa ajde neko da se odluci da radja decu :otkacio: ,tuzno je sto smo takva zemlja :dash: drago mi je sto sam dosla ovde, inace ....
A koliko kosta porodjaj jer je skupo?

to stvarno ne znam.....platila sam 150e tri dana u bolnici....nista mi nisu radili dali su mi 6 tabletica koje nisu skupe......stvarno ne mogu ni da zamislim koliko moze da kosta......

ove cene o kojima pricam su za front......

Razmisljala sam,ali bi ipak volela prirodno,hocu sve da osetim sto je vezano za moju bebu,izdrzacu :sad2: ,muz mi se buni,nezeli da se mucim :hahaha::hahaha: a kad mu kazem idi ti na moje mesto,on ce ja sam najtezi deo odradio,sad ti,ehhh muskarci,bice samnom na porodj,ako se ne onesvesti tamo :hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Pitam te iz razloga što sam se ja prvi put porodila na epidural i stvarno je fenomenalno! Niti si izmrcvarena, niti premorena i spremna si za bebca za babyfriendly program!

Caos!
Da se pohvalim, danas sam usla u 19.nedelju, tj. peti mesec:)
Upravo sam dosla iz Doma zdravlja, vratili me jer dr ne prima vise!:otkacio: Pizidim od naseg zdravstva. Gospodja je pocela da radi kasnije, puna cekaonica trudnica...A ja dosla samo da joj dam papire od mog dr da mi zakaze komisiju...moracu da idem sledece nedelje kad nije za trudnice i verovatno da cekam dva sata...A ranije u terminu za trudnice nije bilo guzve...Ali da se ne nerviram oko gluposti...

Tanja,
Cestitam za dve crtice:) Dobro nam dosla.

Vidim da se prica o porodilistima. Da li neko zna koliko se placa u dvokrevetnoj sobi u Visegradskoj? Apartman sama sigurno necu, mislim da je oko 5000dnevno, ali me ovo privlaci jer ima svoje kupatilo.

Ja sutra vadim krv...Bas me zanima da li mi je gvozdje palo...

Hvala na čestitkama! I ja želim tebi da čestitam (ja sam u prvoj trudnoći to volela da nazovem) na polovini pređenog puta! :klap:

A u kojoj bolnici? :think: I kakav si smeštaj imala?

front.....nisam imala kjizicu i zato sam placala.......smestaj je fenomenalan.....super su kreveti....klima u svakoj sobi...sve je cisto i novo, osoblje je ljubazno i hoce sve da objasni......ja sam u visegradskoj lose prosla pre tri godine.......ne znam kako je sad......da i ceo front je babyfriendly program.......

Tanja, gde si se porodila?
Opisi molim te iskustvo sa epiduralom, posto ja razmisljam o tome...
Moje dve drugarice su se tako porodile i prezadovoljne su...ne razumem ljude koji pljuju epidural, kao one bi da osete bolove?! Pa sa epiduralom si svestan svega, samo te manje boli i vidis svoju bebicu isto cim izadje:)

front.....nisam imala kjizicu i zato sam placala.......smestaj je fenomenalan.....super su kreveti....klima u svakoj sobi...sve je cisto i novo, osoblje je ljubazno i hoce sve da objasni......ja sam u visegradskoj lose prosla pre tri godine.......ne znam kako je sad......da i ceo front je babyfriendly program.......

A kad sis e ti porodila u Frontu? Ja sam u julu 2005.!

Ovde sama ili u dvokrevetnoj sobi mora obavezno da ima kupatilo,i najvise dva kreveta ,ne vise,al nisam znala da u porodiliste svaka soba nema kupatilo :think: cudno!
Ja sam prosle god imala neku operac,bolnica je u parizu blizu ajfelove kule,prozor je gledao prema njoj,znaci uzasno je skupo (kao 20puta dnevno od dnevo u mojoj klinici) ali je kao u nekom super hotelu(ako imas socijalno,nesto malkice se placa) i doktori kao i sestre su im :ok: nemam primedbi (zao mi je sto se tamo neporadjam)ali ova klinika mi je na 5min od kuce a ono ako ima guzve kao sto je uvek treba ti za 4km do sat vremena,a kad je hitno neznam kako bih izdrzala dok nestignemo..
Angi ,
vidis kako vreme brzo prolazi,nedelja po nedelja i docice bebac:mrgreen:

Gde li nam je kockica?:think:

Tanja, gde si se porodila?
Opisi molim te iskustvo sa epiduralom, posto ja razmisljam o tome...
Moje dve drugarice su se tako porodile i prezadovoljne su...ne razumem ljude koji pljuju epidural, kao one bi da osete bolove?! Pa sa epiduralom si svestan svega, samo te manje boli i vidis svoju bebicu isto cim izadje:)

U Frontu! Moraš da budeš otvorena min 4, jer u suprotnom epidural usporava porođaj! Ja sam bila otvorena 8 kad sam stigla u bolnicu! Po prijemu i smeštanju u box došao je anesteziolog i dao mi epidural! Samo davanje te igle ne osetiš ništa, jer ti pre toga da malu lokalnu anesteziju! Posle toga legneš i prikače te na CTG! Ti naravno, nemaš pojma da li on prikazuje nešto jer ništa ne osećaš! Meni je doktor prokinuo vodenjak i osetila sam sa unutrašnje strane butina samo toplotu od plodove vode, a inače da mi nisu rekli šta rade, ne bih ni znala! Inače sve vreme si priključena na infuziju! Ja sam se porodila nakon 3 sata provedenih u boxu! Samo sam osetila OGROMNU potrebu da se naponjem, doktor me je pritisnuo ispod grudi i Mihajlo je izašao! Sekli su me, ali tada anestez pojača dozu narkotika, tako da ni to nisam ništa osetila!

Moja drugarica se pre mesec danam porodila u Frontu i bila je u nerenoviranom delu sa krs kupatilima.. U Visegradskoj je nesto renovirano sad u junu, a u toku je renoviranje treceg sprata...Nemam pojma kad to zavrsavaju...Pitacu mog dr kad dodje vreme...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back