Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ево мене поново...
били на предавању, патронажна сестра причала (и показивала) како се беба купа, повија, облачи, одговарала на милион питања, причала о дојењу... супер је... чак се и мом драгом свидело...
а сутра идемо у породилиште... да видимо шта ће да нам кажу... идем у вишеградску, без епидурала (мене плаши то боцкање у кичму, а бабица на вежбама је рекла да зна да се деси да анестезиолог да прејаку дозу па труднице не осете напоне, поред тога искуства оних које су биле на вежбама (пошто добија повратну информацију - утисци са порођаја) кажу да им је више помогла релаксација и дисање него сам епидурал. Иначе, наша омиљена реченица гласи "ући у породилиште са осмехом на лицу. Чекале сте девет месеци да видите своју бебу и дошао је тај тренутак. Страх остављамо испред породилишта јер он негативно утиче и појачава бол!")
ето, велики поздрав за све вас...
и много пољубаца...

ево мене поново...
били на предавању, патронажна сестра причала (и показивала) како се беба купа, повија, облачи, одговарала на милион питања, причала о дојењу... супер је... чак се и мом драгом свидело...
а сутра идемо у породилиште... да видимо шта ће да нам кажу... идем у вишеградску, без епидурала (мене плаши то боцкање у кичму, а бабица на вежбама је рекла да зна да се деси да анестезиолог да прејаку дозу па труднице не осете напоне, поред тога искуства оних које су биле на вежбама (пошто добија повратну информацију - утисци са порођаја) кажу да им је више помогла релаксација и дисање него сам епидурал. Иначе, наша омиљена реченица гласи "ући у породилиште са осмехом на лицу. Чекале сте девет месеци да видите своју бебу и дошао је тај тренутак. Страх остављамо испред породилишта јер он негативно утиче и појачава бол!")
ето, велики поздрав за све вас...
и много пољубаца...
sjajno....:klap:

Sutra nam kockica i martica stize :mrgreen:
Nemogu da se setim,a mrzi me unazad da trazim,znali neko kako se zove lekic za gvozdje pocinje na slovo F,kazu da mogu da ga piju i trudnice a i bebe,moji mi sutra nesto salju pa bi mogli i taj lakic da stave!:bye:
Gde li nam je steffica,pa enna,pa jovanca,sunny,srecna mama,pa esperanca nas je bas zaboravila :( ,pa margo,suza,lazycat,a da ,koliko se secam ona bi trebalo da radi ovih dana ultrazvuk,cekamo da nam javi kako je bilo i sta smo :p:mrgreen: pozdrav za sve njih kao i za one koje nisam nabrojala ,nemoj da se ljutite,dokazano je da trudnice malo vise zaboravljaju:hahaha::hahaha: bar je tako kod mene :rotf::rotf:

Jedini lek za gvožđe za koji ja znam da počinje na F je Foliron. To je kombinacija gvožđa i folne kiseline koja nama treba. Imaš još neke lekove koji počinju sa fero...... ali nemaju folnu kiselinu i teško se podnose. Lično sam pila foliron i heferol na početku trudnoće i bili su ok, posle sam prešla na tothem, A onda mi je sve dosadilo i prešla sam na ekstrat koprive. Meni uglavnom prijaju te promene.

Išli smo danas na UZ. Sve je u redu. Teški smo 2798g. Ima u onom izveštaju još nekih parametara ali to sam pogledala tek kući pa nisam pitala lekara šta koja skraćenica tačno znači, ali je sam komentarisao kako je sve u granicama normale. Ne očekuje da beba do kraja trudnoće bude teža od 3600g što je sasvim dovoljno i za bebu i za mene da sve prođe kako treba.
ĆERKA .

Išli smo danas na UZ. Sve je u redu. Teški smo 2798g. Ima u onom izveštaju još nekih parametara ali to sam pogledala tek kući pa nisam pitala lekara šta koja skraćenica tačno znači, ali je sam komentarisao kako je sve u granicama normale. Ne očekuje da beba do kraja trudnoće bude teža od 3600g što je sasvim dovoljno i za bebu i za mene da sve prođe kako treba.
ĆERKA .

Super :klap::klap::klap::klap::cmok: seka Jelena se bas obradovala :heart::heart::heart:
bas mi je drago :super:
Kad ti je termin?Meni su dali ovde za gvozdje ali ga nikako nepodnosim,mislim da je taj lekic foliron,ili mozda da probam sa tom koprivom!Koja je cena tog ekstrata?Jer pijes jos neke vitamine npr magnezijum?
Ja danas saznala prijateljica mi se onesvestila,ostala je u bolnici,anemicna je,beba joj sve uzima,a ona bas nejede,slabo,nadam se da ce biti sve u redu!Zato se bojim,a i meni je naglo opalo gvozdje...

Poslednja izmena:
Folan je obicna folna kiselina. To se pije do cetvrtog meseca ovde.
Za nedostatak gvozdja, koliko znam, uglavnom daju tu Tothemu.
Jovanca, i ja ponekad pijem ekstrakt koprive. Ne znam koliko smem da ne preteram.
Pise 30 kapi tri puta dnevno, ali ja jednom dnevno uzmem, nekad i preskocim. U subotu idem opet da vadim krv pa cemo vodeti. Prosli mesec mi je bila ok krvna slika. Koliko ti uzimasa i jel ti nesto ginekolog preporucio za to? Ja svom nisam ni rekla...
Bonzita,
Extrakt koprive je jeftin u malim bocicama iam u apotekama, samo malo dodas vode i popijes. Kao caj je recimo.

Ovo što ja pijem je u boci od 0,5l. Znači nije baš jaka koncentracija, a ima još nekih biljaka. Meša se sa vodom u odnosu kopriva:voda=1:5. Nisam ga kupila već neka je neka žena dala mom ocu. Ona to uspešno koristi već par meseci. Podatke možete naći na www.novilist.co yu (proverita samo domen u adresi da li je dobar). Malo je kiselkast što ja volim, a po ukusu može i da se zasladi. Možda rizikujem sa tim ali mi je zaista više muka od tableta i ampula gvožđa.
Pila sam mamavit, prešla na prenatal, vitamin C uvek i jabuke obavezno.
Izbegavam južno voće jer svi znamo da ga beru zeleno, dozreva na brodovima i u šleperima, prskaju ga hemijom da dozre i da se ne ubuđa. Nisu ni naše jabuke sa pijace neprskane ali su sa našeg podneblja i odgovaraju našem organizmu. Još uvek imamo zalihe naših ličnih jabuka koje su malo prskane još letos pa su dobre, a strčeva jabuka nije prskana jedno 20 godina pa ona dođe najbolja.

Ah da, Jelena se obradovala jer je sestra ono čemu se nadala. Samo videćemo one iskrene reakcije za par meseci. Već neko vreme joj objašnjavam da je beba kada se rodi mala, da neće moći da se igra sa njom kao sa odraslom i sl. Da ne pominjem kako mama i tata Jeku vole najviše na svetu celom. No polako, sve u skladu sa situacijom pa ćemo i to pregurati preko glave.
Termin mi je 20.11.
Da ne zaboravim, neposredno pre trudnoće sam bila strašno anemična i jedva sam prešla donju granicu za gvožđe. Sa tom donjom granicom sam i ostala trudna. Još pri utvrđivanju trudnoće lekar mi je rekao da ću pri kraju možda morati da pijem i po dve tablete gvožđa dnevno. Koristiću ovu koprivu još nedelju dana pa onda u laboratoriju da vidim rezultate. Gvožđa ima i u ovim kompleksima vitamina koji su formulisani za trudnice.

:bye:
Konacno sam stigla do kompa da se pohvalim - bili smo na UZ :klap::klap::klap: konacno. Sve ok.:super: Nije se od pupcanika i malo cudne poze moglo lepo videti, ali doca kaze da je 90% decak. Jedina mana je sto nemam lepu slikicu, nego onu sivu, i to ne lice, nego noge i guzu. Kaze doca da nema potrebe ici na 4D kad ne postoji nikakva sumnja da se razjasni (stvarno sam i ja videla da se i na ovom sivom 2D vidi i srce i kosti i svasta), ali ja bih eto bar zbog lepe slikice za album. :think: Razmislicu jos o tome... malo je skupa slikica... :hahaha:

Evo i ja da vam javim! Radila sam jutros test (jako sam slabo spavala, jedva čekala da svane) i ... i ... i .... Imamo dve linije! :cmok: Doduše, ova je jako bleda, ali se vidi, a to je najvažnije! Danas zovem doktorku da joj ispričam novosti i da se dogovorimo šta i kako dalje! :heart:

Vidim da pricate o gvodju...Ja sam u prvoj trudnocu uzimala Ferum lek, on je u tableticama i zvace se...odlicno se podnosi, ja imam jako los zeludac, ne mogu ni andol da popijem a ovaj lek nisam ni osecala...i nisam imala nikakve propratne pojave, zatvor, mucnine....stvarno je olican!
Tanja 80 CESTITAM, evo nama jos jedne trudnice...
Mene nije bilo ovih dana, najurih se sa Ogijem po lekarima...vadjenje krvi, brisevi...nasli su mu neku bakteriju u nosu(ne mogu da se setim kako se zove, napisala sam na savetima o bebama), dobio antibiotik...ja pitala dr da li je opasno po mene posto sam trudnica, ona kaze da nije, ako nemam tegoba(a nemam) ne moram ni bris da radim...eto pade mi kamen sa srca...

Evo i ja da vam javim! Radila sam jutros test (jako sam slabo spavala, jedva čekala da svane) i ... i ... i .... Imamo dve linije! :cmok: Doduše, ova je jako bleda, ali se vidi, a to je najvažnije! Danas zovem doktorku da joj ispričam novosti i da se dogovorimo šta i kako dalje! :heart:

Cestitamo:vatromet::vatromet::vatromet:

:vatromet::vatromet::vatromet:

Dobro nam dosla:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
Bas mi je drago od srca :super::super::heart::heart::heart::heart::heart: Javi kad se vratis od doce!

:bye:
Konacno sam stigla do kompa da se pohvalim - bili smo na UZ :klap::klap::klap: konacno. Sve ok.:super: Nije se od pupcanika i malo cudne poze moglo lepo videti, ali doca kaze da je 90% decak. Jedina mana je sto nemam lepu slikicu, nego onu sivu, i to ne lice, nego noge i guzu. Kaze doca da nema potrebe ici na 4D kad ne postoji nikakva sumnja da se razjasni (stvarno sam i ja videla da se i na ovom sivom 2D vidi i srce i kosti i svasta), ali ja bih eto bar zbog lepe slikice za album. :think: Razmislicu jos o tome... malo je skupa slikica... :hahaha:

Bravo jos jedan decko :klap::klap::klap::klap::klap::klap: :cmok: :ok:
Koliko je dugacak i tezina?Jeste malo skuplje su slicice na 3d ili kako neko voli da kaze 4d(neznam razliku) ako imas uslova bolje uradi kasnije od 25ned do 30 su najkvalitetnije ,tj bebac se najbolje vidi kao kad se bude rodio,e to je zanimljivo :ok: :cmok:

Vidim da pricate o gvodju...Ja sam u prvoj trudnocu uzimala Ferum lek, on je u tableticama i zvace se...odlicno se podnosi, ja imam jako los zeludac, ne mogu ni andol da popijem a ovaj lek nisam ni osecala...i nisam imala nikakve propratne pojave, zatvor, mucnine....stvarno je olican!
Tanja 80 CESTITAM, evo nama jos jedne trudnice...
Mene nije bilo ovih dana, najurih se sa Ogijem po lekarima...vadjenje krvi, brisevi...nasli su mu neku bakteriju u nosu(ne mogu da se setim kako se zove, napisala sam na savetima o bebama), dobio antibiotik...ja pitala dr da li je opasno po mene posto sam trudnica, ona kaze da nije, ako nemam tegoba(a nemam) ne moram ni bris da radim...eto pade mi kamen sa srca...

Nadam se da ce uskoro mali da ozdravi,to su ti nasi doktori :otkacio: vuku te danima a samo da su malo vise obazriviji i da malo bolje rade svoj posao dete bi vec bilo zdravo,ali svuda je isto,cak i ovde u francuskoj,zavisi samo ako padnes kod nekog dobrog kao COVEKA i dobrog kao DOKTORA,ta dva uvek idu zajedno,inace nista...
Proverila sam na ,netu za ferum lek al kazu da ide na recept,neznam videcu dal ce neko da im prepise tamo ili mozda bolje da probam sa koprivom :think: nisam pametna...U svakom slucaju hvala ti na informaciji!Pozdrav za Ogija i tebe i malo bebca u tibi:mrgreen:

Samo mi recite da li se nekoj od vas, kad je ostala trudna, u vreme kad je trebalo da dobije menstruaciju, javljao rozikast sekret? :think: Ja to u prvoj trudnoći nisam imala, pa se malko plašim! :sad2:
desava se....to moze da bude hormonski ili zbog nagle prokrvljenosti materice......idi danas kod lekara da povrdi trudnocu i da vidis o cemu se radi..........

Poslednja izmena:
bonzita kako ti je stomacic........
Sad je dobro pu,pu da ne ureknem :hahaha::hahaha: malo jutros stipnuo na dva puta,ali sad je ok,kad lezim bolje je i kad to osetim ako lezim prodje cas,hvala bogu,nego ovaj bebac samo me sutira,juce 3-4puta na dan,i evo jutros opet,kazu da bebe spavaju 16-20h al ova moja je nespavalica na mene :lol: Danas uzimam rezultate od urina pa videcu kakvi su,nadam se da nemam neku infekciju :sad2: A da jutros sam zvala babicu,kaze cim zavrsim kod anesteziologa,(znaci u 7mes) na sled salteru rezervises mesto,sobu,samu ili sa dva kreveta,ja cu samu muz kaze necu da se nerviras, sami ja i bebac,super!
Kako si ti,kako se osecas?Jer te sutira bebac?Pozdrav i :kiss: za vas troje

Poslednja izmena:
super....znaci prolazi......
samo neka te sutira.......pa i malecki stalno luduje.....sve vise i jace......poceo je da se javlja i tati.....vise se ne stidi.......
nadam se da ce rezultati biti dobri.......javi kakvi su.......
ja sam dobro.....
tvoj muz bas hoce decaka?
pozdravljamo i mi vas......

Bonžitice, jel odmaraš? :rtfm:

Odmaram mila,samo do toaleta i krevet i ne odvajam se od kompjutera,muz mi postaje ljubomoran :hahaha: bolje je kad lezim,bolje da se pricuvam i da ostanem kod kuce ,nego da lezim u bolnici 4mes :otkacio:
Nebrini za to rozikasto,meni se isto prvi dan kad sam trebala da dobijem pojavilo malo bledo ama bas bledo rozikasto,vec sled dana je bilo samo kad piskim pa kad se obrisem ostane malo bledo svetlo braon-roze,posle nista,to je normalno,par dana mi je trajalo ,4-5 pa proslo,nebrini ali opet napomeni doci to,uzivaj nam mila,uskoro ce mihajlo da ima batu ili seku :super: Samo nedizi nista tesko i ne tusiraj se vrucom vodom ,ja sam genije,od pocetka trudnoce tusiram se mlakom u stvari to je vise hladna voda i jos uvek je tako,mozda sad i smem onako normal vrucom vodom ali ja se bojim,vec znas sta treba da radis;cuvaj se! Pozdrav i cmokic za vas troje i za tatu :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back