Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elem ja malo da vam se pozalim... danas mi je grozaaan dan... sve se kao smesim ali placem ko luda... nemam pojma zasto placem, ustvari kad vidis ima 100 razloga, ali nijedan konkretan u trnutku pa ja placeeeem... :sad2: hormoni valjda... ali opet ne prija... :sad2:

Da se pohvalim, bila sam juce kod doktora i trudna sam:klap:
Ne mogu da verujem, ovog meseca sam radila test i bio je negativan...test je pogresio, test je pogresio:klap:
Za sada je sve ok, jos se ne cuje srcana radnja jer je mogo rano...sada sam u petoj nedelji...
Eto ja samo da se prijavim i da vam se pridruzim:klap::super:

:klap:
Bas mi je drago zbog tebe!!!
Zelim ti lepu i laku trudnocu!
:heart::vatromet:

Meni je termin dve nedelje ppsle 35tog rodjendana. Po tome ne upadam u besplatnu amniocentezu. Inace vise nije obavezna posle 35te, ali jeste besplatna, samo je tvoja odluka hoces li.

Moja dr mi nije rekla da idem na amnio i biopsiju posteljice iliti horionskih cupica, nego mi je predocila sve metode koje postoje, pa da ja odlucim sta cu od toga i da li cu da radim bilo sta.

Kao sto sam gore napisala, razmisljam o tome, jer double i triple test su samo statistika, nisu potpuno pouzdani. Citala sam o nekim iskustvima-pisano u prvom licu, a ne rekla kazala,...pa me to jos vise usmerilo ka tome da radim neku od ove dve metode. Necu ovde da navodim ta iskustva i da "mracim", ali crv sumnje kod mene je tu u glavi...:roll:

Angi7, sada sam nasla ovaj tvoj post, jer kod mene je slicna situacija...Termin je 19april, a punim 35god 15.februara...znaci dva meseca posle 35-tog rodjendana...naravno odmah sam pitala doktora (kod koga sam juce bila i kome bezgranicno verujem jer mi je prvu trudnocu perfektno vodio) da li treba da radim amniocintezu i biopsiju posteljice iliti horionskih cupica i on mi je rekao da apsolutno nema potrebe, da uopste ne upadam u rizicnu grupu, i ako cu dva meseca imati 35godina kada se porodim(boze zdravlja)...da cemo raditi dabl i tripl test(kao i prvi put) i ako bude sve ok, necemo raditi nista vise...ovo ti pricam sto smo istih godina, slicna situacija(jedino sto je ovo meni drugo dete, al treca trudnoca-prva se zavrsila spontanim, al ne kod ovog doktora, eh da je on bio mozda bi i onda spasio stvar, sta sad da se radi...):bye:

Mislim da ne moze da se gleda tako...tj. kao 34 nije rizicno, a 35 jeste...Double test je jako nepouzdan, a i triple je cista statistika. Ja cu verovatno raditi biopsiju hor. cupica-CVS da bih bila mirnija, ne samo zbog godina.
To sto neki lekar kaze ne treba ti to, to je samo njegov licni stav. Procitala sam, na zalost, neka losa iskustva nasih trudnica, ali opet kazem necu ovde da ih navodim.

Ako si ti mirna sa tim da uradis triple, onda tako i uradi. Ja cu zbog mog "crva sumnje" verovatno da uradim CVS.

Mislim da ne moze da se gleda tako...tj. kao 34 nije rizicno, a 35 jeste...Double test je jako nepouzdan, a i triple je cista statistika. Ja cu verovatno raditi biopsiju hor. cupica-CVS da bih bila mirnija, ne samo zbog godina.
To sto neki lekar kaze ne treba ti to, to je samo njegov licni stav. Procitala sam, na zalost, neka losa iskustva nasih trudnica, ali opet kazem necu ovde da ih navodim.

Ako si ti mirna sa tim da uradis triple, onda tako i uradi. Ja cu zbog mog "crva sumnje" verovatno da uradim CVS.

Moj muz i ja smo vec cekali bebu, ali se na double testu pokazalo da sa bebom nesto nije u redu. Bila je to neka genetska deformacija. Tako da ja iskreno verujem nasim lekarima, samo sam se jedno vreme pitala dal zbog velike debljine koju imam da uradim i amnioc. ili biopsiju, ali mi je receno da ne moram posto sam mlada...

Kockice,

Dosta trudnica dobije los rezultat double testa, pa se ispostavi daljom analizom, CVS ili amniocenteza, da je sve u redu.Meni je moja dr rekla, da joj svake nedelje bar jedna uplakana dodje, a posle se uspostavi da je sve ok. Evo,moja koleginica iz kancelarije je upravo taj slucaj, a znam ih vise. Jesu li tebi jos neke analize posle double radili?

Kockice,

Dosta trudnica dobije los rezultat double testa, pa se ispostavi daljom analizom, CVS ili amniocenteza, da je sve u redu.Meni je moja dr rekla, da joj svake nedelje bar jedna uplakana dodje, a posle se uspostavi da je sve ok. Evo,moja koleginica iz kancelarije je upravo taj slucaj, a znam ih vise. Jesu li tebi jos neke analize posle double radili?

Aha gurali mi iglu u stomak da oprostis... u sustini sam odagnala secanja na to, ali znam da je jedan od ovih testova o kojima vi pricate... zato ja sad imam strah i dosta panicim da uradim makar triple test, jer su mi rekli da je anomalija koja se desila sa prvom bebom nema veze sa mojom kilazom ili slicnim, vec se prosto desi 1 u 100000 puta... :dash:

Naravno da ces uraditi triple test, to svi rade. E, sad, za ostalo vidi sta ti kaze tvoja doktorka.
Biopsija horionskih cupica se radi 10-12 nedelje, pa cu je ja raditi do sredine septembra.

Pa kao trebala sam i double ali nisam zbog debila Kineza. Triple ne smem nikako da propustim! :sad2: inace cu im tamo na aerodromu postati: :azdaja: samo da dodjem u Srbiju i bice sve ok!!! :cmok:

Upravo o tome i govorim, to sto ces napuniti 35godina 2nedelje pre nego sto se porodis(ako sam dobro zapamtila) ne svrstava te automatski u rizicnu grupu, kao ni mene...nije mi bila namera da te ubedjujem, vec sam ti samo prenela svoje iskustvo a na tebi je da odlucis...dabl i tripl jesu samo statistika, ali ako pored te statistike imas i dobrog lekara za mene je to sasvim dovoljno...:heart:

Da se pohvalim, bila sam juce kod doktora i trudna sam:klap:
Ne mogu da verujem, ovog meseca sam radila test i bio je negativan...test je pogresio, test je pogresio:klap:
Za sada je sve ok, jos se ne cuje srcana radnja jer je mogo rano...sada sam u petoj nedelji...
Eto ja samo da se prijavim i da vam se pridruzim:klap::super:

Bravo,cestitam!Puno srece,sve najbolje i da ti ne bude puno muka.:vatromet::super:

Једно мало питањце. Каква су ваша искуства из породилишта? Које је боље одабрати: Фронт или Вишеградску, мислим како сте ви прошле кроз ту тортуру?

Ja sam se porodila u Visegratskoj i opet cu boze zdravlja...sve je bilo onako kako sam ocekivala, odnosno kako su me upozorili...doktori i babice su strucni al ne preterano ljubazni...ja sam imala srece posto sam uzela epidural pa je uz mene vecinu vremena bila jedna divna zena anesteziolog koja me je bodrila sve vreme i bila na mojoj strami...i sacekala da se porodjaj zavrsi pa mi dala jos malo epidurala da me ne boli usivanje...ona je zaista divna, mada su i svi ostali bili jako profesionalni...toliko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back