Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svima!
U 24 nedelji sam, odlicno se osjecam i dosad je sve bilo ok.
Hocu da vas pitam da li vi osjecate pokrete bebe?
Ne znam da li treba da se zabrinem,ali ja jos ne osjecam, tj. osjecam nesto s vremena na vrijeme kao golicanje,lagane vibracije...
Nisam se nesto brinula oko toga, dok u zadnje vrijeme citajuci po raznim forumima, kalendarima trudnoce...stoji da bih uveliko vec trebala da osjecam udarce bebe,s obzirom na broj nedelja, a kod mene od toga jos nista.
Inace cu na novu kontrolu 3.januara, pa cu da pitam tamo,a dotad bih da cujem rado vasa iskustva i misljenja.
Puno pozdrava.

Cao svima.
U 24 nedelji sam, odlicno se osjecam i dosad je bilo sve ok.
Zanima me da li vi osjecate pokrete bebe? Ja ne osjecam jos, s vremena na vrijeme osjetim samo kao golicanje i lagane vibracije...
Nisam se dosad pretjerano uzbudjivala oko toga, ali citajuci razne forume i kalendare trudnoce stoji da bih vec uveliko trebala osjecati udarce bebe s obzirom na broj nedelja.
Na novu kontrolu cu 3.januara, pa cu da pitam tamo, dotad bih rado da cujem vasa misljenja i iskustva.
Puno pozdrava.

Cao svima!
Nesto mi ne ide s ovim porukama,pa da probam ponovo.
U 24 sam nedelji trudnoce, odlicno se osjecam i dosad je sve bilo ok.
Zanima me da li vi osjecate pokrete bebe?
Ja ne osjecam jos nista osim s vremena na vrijeme kao golicanje i lagane vibracije, pa ne znam je li to to.
Dosad se nisam pretjerano uzbudjivala oko toga, ali citajuci razne forume i kalendare trudnoce, stoji da bih uveliko vec trebala da osjetim udarce bebe s obzirom na broj nedelja.
Pocela sam vec malo da se brinem.
Na novu cu kontrolu 3.januara pa cu pitati tamo, a dotad bih rado da cujem vasa iskustva i misljenja.

Pozdrav.

Jao ja jedva dodjoh do vas drage moje, sva sam izgubljena. Meni je ovo prvi put da sam na ovom forumu pa se nadam da necu da se izlupetam "mnogo". Ja sam u 10toj nedelji trudnoce, a zanima me da li je neka radila onaj test (nesto kao taxoplasmoza), ma uglavnom ja imam psa i macku, razumece me neko o cemu pisem? Uhapred vam hvala.

Jao ja jedva dodjoh do vas drage moje, sva sam izgubljena. Meni je ovo prvi put da sam na ovom forumu pa se nadam da necu da se izlupetam "mnogo". Ja sam u 10toj nedelji trudnoce, a zanima me da li je neka radila onaj test (nesto kao taxoplasmoza), ma uglavnom ja imam psa i macku, razumece me neko o cemu pisem? Uhapred vam hvala.

Buvice, dobrodosla na forum, a sto se tice toxoplazmose ja sam je radila vise puta. Trebala bi sto pre da uradis analizu s obzirom da imas kucne ljubimce koji najcesce prenose toxo, mada se moze dobiti i iz mesa..itd. Analiza se radi iz krvi, ako si iz BG neka ti doktor da uput za 29. tamo je besplatno i rezultati su obicno gotovi istog dana.
Pozdrav:wink:

Bubice, evo ti vise informacija o toxo..
Ukoliko imate macku, doktor ce Vam najverovatnije preporuciti da je poklonite za vreme trudnoce zbog razika da budete izlozeni toxoplasmosis-u. Ne morate da se otarasite svoje macke. Dovoljno je samo da preduzmete neke mere predostroznosti i bicete u redu.

Toxoplasmosis je infekcija izazvana parazitom. Povoljni izvori infekcije izazvane ovim parazitom su nedovoljno termicki obradjena mesa, neoprano voce i povrce. Jedini nacin da se zarazite toxoplasmosis-om je prilikom direktnog kontakta sa licem Vase macke. Vecina ljudi nikada i nema direktan kontatk sa licem macke. Da biste eliminisali rizik od izlaganja ovom parazitu, koristite rukavice prilikom ciscenja kante za otpatke, ili sredjivanja dvorista ukoliko u njemu ima macaka. Operite temeljno ruke kada zavrsite. Ovom parazitu je potrebno 24h da postane aktivan i pocne da utice na Vas. To mozete izbeci i ukoliko svakodnevno cistite kantu za otpatke. Ako ste i pored toga zabrinuti, zamolite nekoga da to ucini umesto Vas. Drugi nacin da smanjite rizik izlaganja ovom parazitu je da izbegavate nedopecena ili nedokuvana mesa. Ukoliko ste navikli da narucujete sniclu slabije pecenu, pocnite da narucuje bolje ispecenu, bar dok se Vasa beba ne rodi. Postarajte se da svo voce i povrce koje jedete bude dobro oprano. Perite ruke - i ovo ce takodje uticati na smanjenje rizika.

Jednostavna analiza krvi Vam moze omoguciti da saznate da li ste bili izlozeni toxoplasmosis-om. Testom se utvrdjuje da li je Vas imuni sistem proizvodio antitela za odbranu od ovog odredjenog parazita. Ukoliko ste izlozeni toxoplasmosis-om dok ste u drugom stanju, sanse za pojavu nekih komplikacija su minimalne. Simptomi izlozenosti ovom parazitu slicni su simptomima gripa. Toxoplasmosis se leci.

Поздрав за нове труднице!
Добро нам дошле:-D:-D:-D

Нина, то голицање и вибрације су сигурно бебини покрети, тако да немој да бринеш.
Видећеш за 2-3 недеље ће то бити прави ударци:-P:-P:-P

pozdrav mame i buduce mame.... :D

eve i mene da se upishem.

8ma nedelja. ide sve kako valja, samo...

non stop sam umorna. zaspim kad se naslonim na banderu. osecam se bas iscrpljeno.... pochinje da me nervira sto ne mogu normalno da funkcionisem... oce li to da prestane?

Maslacak prestace sigurno,meni je bilo tako na pocetku, stalni umor i pospanost ali cim udjes u drugi trimestar prestaje,meni je to bio najlepsi period u trudnoci ali sad nastaje pravo mucenje za nedelju dana ulazim u deveti pa ne mogu ni da sedim ni da lezim a jos manje stojim,sad mi je najgore...uzivaj procice to:)

Е, МАСЛАЧАК баш је било лепо кад ми се спавало по цео дан!
Сад ми се опет вратила моја несаница:-( а ушла сам у седми месец, па сам и трапава и поспана...

Уживај у том спавању!

Ja sam sada u 23. nedelji i stomacic je poceo da se nazire tek pre 2-3 nedelje.

tek u 20..:( nista, cekam, samo da docekam :)
juce smo bili kod lekara i iako sam mislila da smo u 11 nedelji doktorka je videla da smo 12 dana manji :roll: hoce li vise taj 4ti mesec... ali ja sam vec svezija, manje mi je muka, spava mi se ali nije vise da u koraku zaspim i neverovatno, prija mi posao :roll: bila sam na odmoru i sve vreme mi je bilo grozno, muka, uzas, vratila se na posao i skroz mi ok! propao odmor :mad:
dobrodoslica novim buducim mamama :) :) :)

pozdrav mame i buduce mame.... :D

eve i mene da se upishem.

8ma nedelja. ide sve kako valja, samo...

non stop sam umorna. zaspim kad se naslonim na banderu. osecam se bas iscrpljeno.... pochinje da me nervira sto ne mogu normalno da funkcionisem... oce li to da prestane?
joj vidi nju :D
CHESTITAM, bash superrrrrr :)
to je tek pochetak hehe, shalim se :P
normalne su promene neke malecne i tako, nishta ne mora da znachi :P
meni je najgore bilo kad mi nije davao da spavam..ono, legnem, a on pochne da shutira i tako i zato pochni da spavash maximalno, jer ako se 9 meseci budesh ''muchila'' bice haotichno posle..konstantan umor/nespavanje/ zna da bude veoma zahebana stvar..
ALI trudnoca je tako divno stanje, ne kazu dzabe Blazeno stanje :)
SRECNO :)

joj vidi nju :D
CHESTITAM, bash superrrrrr :)
to je tek pochetak hehe, shalim se :P
normalne su promene neke malecne i tako, nishta ne mora da znachi :P
meni je najgore bilo kad mi nije davao da spavam..ono, legnem, a on pochne da shutira i tako i zato pochni da spavash maximalno, jer ako se 9 meseci budesh ''muchila'' bice haotichno posle..konstantan umor/nespavanje/ zna da bude veoma zahebana stvar..
ALI trudnoca je tako divno stanje, ne kazu dzabe Blazeno stanje :)
SRECNO :)

:)
hvala na chestitkama.
onaj k`o kazze da je trudnoca blazzeno stanje, taj lazze....

kako si se ti snashla? kako si ukomponovala zzivote onaj predjashnji i zzivot majke?

ne znam, meni je bilo super :) zao mi shto nisam izvoljevala, ali ok :P
..do poslednjeg dana sam bila kao da nisam bila trudna..mada nisam ni dobila na kilazi, valjda i to ima neke veze..
super sam se snashla..u pochetku je bilo teshko (boli dole, nespavanje, iscrpljenost od porodjaja, sve novo i nepoznato), to je normalno..a sada banja :)
hocu josh :P

ne znam, meni je bilo super :) zao mi shto nisam izvoljevala, ali ok :P
..do poslednjeg dana sam bila kao da nisam bila trudna..mada nisam ni dobila na kilazi, valjda i to ima neke veze..
super sam se snashla..u pochetku je bilo teshko (boli dole, nespavanje, iscrpljenost od porodjaja, sve novo i nepoznato), to je normalno..a sada banja :)
hocu josh :P
zvuchi uteshno. :)
ja sam stvarno ushla u sve ovo onako pozitivna, sa idejom da dete poboljshava kvalitet zzivota, ali su se mnogi potrudili da mi objasne da "shto sam zzivela, zzivela sam" i "videcesh ti".... i tako.... pa sam se malo i ubedachila.

srecno maslachak nadam se da ce sve proci lagano i lepo za tebe i bebu i da ce ti dete stvarno poboljsati zivot i nemoj da dozvolis da te razni old skul hejteri bedace,naprotiv gomila mladih roditelja stalno to demantuje u praksi :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back