Kutak za trudnice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje trudnice da vam javim lepu vest! :) Postala sam tetka! Sinoc 12.08 u 19:50 rodila se devojcica 4.050 i 51 cm dugacka.Mama i beba su dobro.:) Sestra se porodila uz pomoc epiduralne anestezije kao i pre dve i po godine sa Lukom. Zadovoljna je pa ko moze sebi da priusti slobodno neka se porodi uz pomoc epidurala..Inace ceo porodjaj je snimljen,zaista nesto neverovatno...:)
Otisla je ujutru u 9 u 3 su joj probusili vodenjak i kao sto rekoh u 19:50 se rodila mala jos uvek bezimena buckasta devojcica...:)

Ej pa cestitam tetka!!!!!! Kako ce joj biti ime? Daj malo vise detalja o tome kako je sve teklo...

Snezo to je super vest da ces uskoro (i na zakazani sastanak ;) ) upoznati Strahinju! Mora da si uzbudjena! Sta te briga onda za kilograme kad si dosla do kraja ;)

Ja vilenim od ranog jutra jer mi malisa stuca pa sam sva pod zemljotresom (odnosno stomakotresom). Cekam da prodje pa da se vratim u krevet. Ovde kod mene je praznik...

Joj tetka svaka cast,puno ljubi lojcicu kad izadje i punoooo pozdrava za mamu:):)
Super sto je sve prosle brzo i bezbolno...
Javi nam kako se zove mala princeza

Joj Hipotenuzo kako bre na kraju,pa sredinom nedelje tj.u sredu zovem tog nekog dr.da se dogovorimo da dodjem na taj ctg,pa tek ondak da mi kaze....A ja bi volela za vikend....ali javicu u svakom slucaju sta je bilo,osim ako Strahinja ne krene ranije3,juce je bio miran malo se teglio i tek sinoc kasno malo aktivniji,ali zato u subotu je ludovao skoro ceo dan:):):).
E a sto se tice kilograma ,ja bih samo jela ....

Pa dobro stigla si skoro do kraja ako ti urade carski za sledeci vikend :) . To bi bas bilo zgodno, valjda dr. nece za vikend da brisne na more ;) .
Je li sve spremno za rodin dolazak? Imas li tremu?

4. mesec rosarium, je l' vidis ti kako vreme leti?

Ovaj moj malisa kao da rukom trazi kvaku iznutra da mi otvori stomak na sred srede. Sad me vec bole neki njegovi udarci, postao je Rambo, nema sale. Sutra ce biti tacno mesec dana do zvanicnog sastanka sa njim a videcemo da li ce uraniti, biti tacan ili zakasniti. Njemu lepo, pliva u tploj vodici ko u banji.
Pokusala sam danas da zakazem i ja ctg, za 37. nedelju, al se niko ne javlja u bolnici. Ovde kod mene se ne isplati biti trudan ili bolestan u avgustu... Nema zive duse i sve zatvoreno. Treba da dam krv na analizu a labaratorija otvara 1. septembra. Ludo...

Stvarno nisu normalni da zatvore laboratoriju zbog odmora.
I ja moram za dve nedelje da radim ponovo sve analize u laboratoriji ali ne znam kako da izvedem da dobijem uput za laboratoriju iz Doma zdravlja kako ne bih još i to plaćala u privatnoj. Radi se o tome da idem privatno kod ginekologa jer mi tamo sve objasne, pokažu, imaju savremeniji UZ ali moram paralelno da idem i u Domu zdravlja kako bih dobijala upute i kasnije zbog bolovanja. Ovi državni ginekolozi nisu normalni, sujetni su kad im kažeš da ideš i privatno i odmah se ljute. Zato ne smem to da im kažem ali bih i da izbegnem da me pipkaju i pregledaju na dva mesta, jer mislim da to baš i nije dobro.
I posle kaže bela kuga, rađajte a nisu nam stvorili nikakve uslove za to. Čim ostaneš u drugom stanju naiđeš na brojne probleme, počev od ginekologa.

Auuu kod tebe je pocela fera.....,e bas si nasla kada ces da budes trudna i to naKo bas:):)
Sve cu da javim posle tog ctg-a.
Mi smo u smo u subotu krecili , a ja sam nervozna kao ker....Samo mi sve smeta isla bi negde a ne mogu da hodam duze od 10 min...
Joj jedva cekam taj dtg i da mi kaze kada cu ce poroditi ,ako Strahinja ne resi ranije...
E a strasnu tremu imam valjda je to normalno???

draga Tamara,
E to ti je cudo ja sam sve isla privatno i jos idem od prvog dana,cak sam i amnio...radila privatno.OK moj izbor ali niko ne mari za trudnice,a za preglede gledaj da te necackaju na dva mesta.

Hipotenuza, nevjerovatno!

Ali sto me je napalo povracanje! Sad kad bi trebalo da vise nemam mucnina. Sve naopako. Juce u deset sati uvece sam, cini mi se i dorucak povratila :(

Tamara, hoces li da pitas cika docu koji je pol djeteta? Ja sam planirala na sljedećem ultrazvuku, mada, pravo da kažem, ne znam da li se može reći sa 100% sigurnosti.

Ako bude moglo da se vidi na sledećem UZ, volela bih da znam pol bebe. Stalno kažem da mi je sve jedno, mada bih ja lično više volela devojčicu i nekako sam ubeđena i da jeste, a opet dečaka bih volela samo u inat drugima. Nervira me kad pitaju da li znam šta je a ispod pitanja se krije: jel dečak? A ti i tvoj muž, šta bi ste više voleli?

I da, meni polako prolaze simptomi trudnoće koji su bili u prva tri meseca i nadam se da više neću osećati umor koji mi je najviše smetao.

Hipotenuza i Snezac kako se držite, jel vas hvata frka od porođaja?
Ja sebi govorim da neću da razmišljam o tome i da to nije tako strašno ali kad u časopisima pročitam neke članke o porođaju vidim da to nije baš tako.

E Snezo bre, ma normalno da imas tremu i po, ja sam se uzbudila kad sam procitala da ces videti dete za koji dan a mogu misliti kako je tebi!!!!! :-o :D Jedva cekam i mislim na tebe svaki dan!
Zamisli ja do sada jos ni jedan jedini put nisam imala kontrakcije.

Meni nije frka od samog porodjaja (iako cu sigurno biti siiiiilno uzbudjena i sa debelom tremom i ja!), ni ne mislim na to za sada, valjda zato sto sve ostavljam za poslednji cas pa tako i brigu ;) . Evo jos nisam spremila kofer za bolnicu, ni kupila kolica, krevetic i ostalo a imam jos samo mesec dana do kraja :-o ! Jos je soba u koju cemo staviti dete puna stolarije, farbe, knjiga po patosu jer nismo zavrsili radove u stanu (to sad ove nedelje za praznik udarnicki resavamo). Valjda ce sin da nas priceka pre nego sto zakuca na "vrata" ;) .
Veca mi je frka od toga kako ce biti jednom kad se rodi i da li cemo uspeti da ostanemo ovako opusteni (meni/nama je trudnoca proletela u super raspolozenju bez ikakvih hormonalnih ispada!) ili cemo se unervoziti od umora, spremanja, pranja, nespavanja...
Ma Tamara sta ima da te je frka od porodjaja, to dodje traje pola dana i gotovo. A posle, sledecih 18-20 godina je malo teze...;-)
Salu na stranu, ako se odlucis za epidural verovatno nece biti nista strasno.

A pa ni ja nisam spremila torbu za bolnicu,debil..A hocu za vikend da se porodim,krevetac kolica.....nista kupila nisam to ce oni kad se porodim.
e samo da javnem idem sutra na ctg , pa cu valjda znati nesto posle toga....
javljam sutra sta i kako dalje i ima li nade da se porodim za vikend

snezac
snezo daj vidi bar torbu da spremis jer danas je vec sreda a ti idaes za vikend u bolnicu ako sam dobro razumela...tvoji nek posle kupuje krevetac, kolica i dr. Ja sam drugacija od tebe jos pre 10 dana sam pocela da prikupljam carapice, bade mantil, kujpila papuce za porodiliste, trazila po kuci odgovarajucu torbu ...

tamara1
gde si ti, interesuje me zbog te situacije u zdravstvu, kako moze da ih nema do septembra

Hvala Vam svima drage moje trudnice! :) Prenela sam mami cestitke i pitanja koja ste mi postavile! Kaze kada si na epiduralu osecas mali bol da bi znala kada da guras da beba izadje napolje,svakih 5 minuta od kad daju epidural mere pritisak itd.Ovoga puta je nisu sekli ali je beba zakacila ramenom pa je malcice napravila haos unutra.To je boli i naravno stomak,ali to je normalno.Inace danas su izasle! :) Njen 2 i po godine stariji brat je skroz izgubljen.Veceras kada ga je majka uvela u sobu da vidi bebu na njeno pitanje Je li ti lepa ? Luka je rekao odsecno Ne! :) Ili jos veci biser..Dok je sestra bila trudna kada bi ga pitali Sta ce mama da ti rodi govorio seku...E sad posto se seka rodila i posto on i nije nesto odusevljen, dok je sestra sedela, prisao, pipnuo stomak i rekao Nona gde si kila batu ? Ali Luka nije bata, seka...Luka: Ocu Batu nece Seku! :)

Beba se zove Nadja!

Snezac drzim vam palceve Strahinji i tebi! :)

baki 75:
gde si ti, interesuje me zbog te situacije u zdravstvu, kako moze da ih nema do septembra

Nisam to ja pisala da ih nema do septembra. Ja sam u Bg i kod nas rade celog leta i ne bi smelo drugačije da bude.

Snezo navijamo za tebe i želimo da sve prođe brzo i kako treba. Ja sutra idem na more tako da ću tek za 10-tak dana biti u mogućnosti da vidim šta se izdešavalo i kako si prošla. Strahinja će do tada već biti veliki dečko. Šaljem vam poljubac.

E cao cure,
vako Vam stoje stvari,nema nista od porodjaja sada za vikend....Moramo jos malo da se strpimo.
Danas sam radila ctg i tako mi rekao cika dr.
Za vikend cu se ja cuti sa mojim dr.pa ce mo nesto znati blize...
Inace ctg sam radila u Frontu dosla pre 7 a zavrsila oko 10h. Imaju samo jedan aparat tako da to traaajeeeeeeee..........

E danas cu da spremim torbu imam sve osim mrezastih gacica i mrezastih ulozaka njih cu kupiti ovih dana.
Giovanna ljubi devojcicu za nas.
Vi cure sto idete na more leppo se provedite i kupajte se i za nas,ali oprez ne mnogo na sunce i menjaj te kostime odmah po izlasku iz mora (bazena) joj kako zvucim kao tetka...:):)

Nevidjena:
Sta mi preporucujete sve za strije i ako znate navedite cene kostanja (moze i okvirno, kako god) i gde se mogu kupiti?

Prvi put sam u trudnoci pa sam malo zbunjena... :(

Dobro nam dosla :)
Sto se tice kremica to ti je individualna stvar,nekom nesto prija nekom ne...
Ja sam koristila i jos koristim obicno mleko za telo St Ives sa kolagenom i nemam strije u u 9 mesecu sam.
Mleko kosta oko 400 din ima ga u skoro svim drogerijama DM Lilly

Evo kada je tema trudnoća, da se i ja pridružim, a pre svega da vas sve puno pozdravim! Trudna sam mesec dana i još nisam odlučila gde bih vodila trudnoću. Od skoro živim na Novom Beogradu, pa me zanima da li neko ima iskustva sa domom zdravlja u Goce Delčeva? Takođe me interesuje da li je normalno da sam se već 3 kile ugojila, tačnije stomak mi je često naduven, a grudi su mi se povećale i otežale, tako da sam već kupila novi grudnjak?! Hvala vam unapred!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back